Ilias83 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2005 Δεδομένου οτι δεν θα βάλουμε κανένα ανεμιστηράκι μέσα στο κουτί, αν έχουμε υδρόψυξη, τις μνήμες πως τις ψύχετε;Απλά ρωτάω γιατί το μεσημέρι μου κατέβηκε στο μυαλό να ξεκινήσω να στήνω υδρόψυξη...Και σκέφτηκα:Εντάξει CPU, Northbridge και VGA...Οι μνήμες;Υπάρχει Block για τις μνήμες; (Γιατί έχω αρχήσει ήδη να σχεδιάζω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Φεβρουάριος 1, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Αν και είναι ένα διαφημηστικό τρικ που δεν έπιασε, με ψύκτρες thermaltake χάλκινες και 8άρη fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow Hunter Φεβρουάριος 1, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 Δεδομένου οτι δεν θα βάλουμε κανένα ανεμιστηράκι μέσα στο κουτί, αν έχουμε υδρόψυξη, τις μνήμες πως τις ψύχετε; Αρχική απάντηση από vdeseris Αν και είναι ένα διαφημηστικό τρικ που δεν έπιασε, με ψύκτρες thermaltake χάλκινες και 8άρη fan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Φεβρουάριος 1, 2005 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Θαύματα δεν γίνονται... Χωρίς ανεμιστηράκι δύσκολα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 1, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Κα εγώ αυτό πιστεύω, οι ψύκτρες είναι διαφημηστικό τρίκ...Πάλι καλά που κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι (έχει πάρει φως ο εγκέφαλός τους) μας άνοιξαν τα μάτια...Τέλος πάντων επειδή τώρα μου έχει μπει στο μυαλό η ιδέα...Έχω ήδη σχεδιάσει πρόχειρα block για τις μνήμες...Διατίθεται κανείς να βοηθήσει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Φεβρουάριος 1, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Είναι αρκετά δύσκολο να κάνεις μπλοκ για μνήμες. Αν ψάξεις λίγο στο forum υπάρχει φωτογραφία ενός τέτοιου μπλοκ. Πόσο ρεύμα θα δίνεις στις μνήμες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 1, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Δεν ξέρω παίδες, ακόμα δεν έχω βάλει υδρόψυξη καν...Απλά γλυτώνεις τα ανεμιστηράκια...Σκέψεις κάνω...Και σχέδια (προς το παρόν)Δεν με χαλάει όμως να το δοκιμάσω...Ποιος το έκανε; Υπάρχει link?Που έφτασαν οι μνήμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Φεβρουάριος 1, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 [Σήμερα, στις 19:03] Δεν ξέρω παίδες, ακόμα δεν έχω βάλει υδρόψυξη καν... Απλά γλυτώνεις τα ανεμιστηράκια... .... Με το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού τι θα κάνεις? Στο ψυγείο δεν θα βάλεις ανεμιστήρες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 1, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Το τροφοδοτικό δεν το γλυτώνεις (Εκτός αν πας σε κανένα από το fanless)Και γενικά δεν γλυτώνεις τους ανεμιστήρες...Εγώ το σκέφοτμαι έτσι και αλλιώς με ένα μπροστά και ένα πίσω ανεμιστήρα...Να υπάρχει ένα σχετικό ρςύμα αέρα μέσα στο κουτί...Αλλά για τις μνήμες σκεφτόμουνα κάτι ιδιαίτερο...Θα επανέλθω με σχέδια σε 2 μέρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Φεβρουάριος 1, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 Το τροφοδοτικό δεν το γλυτώνεις (Εκτός αν πας σε κανένα από το fanless)Και γενικά δεν γλυτώνεις τους ανεμιστήρες...Εγώ το σκέφοτμαι έτσι και αλλιώς με ένα μπροστά και ένα πίσω ανεμιστήρα...Να υπάρχει ένα σχετικό ρςύμα αέρα μέσα στο κουτί...Αλλά για τις μνήμες σκεφτόμουνα κάτι ιδιαίτερο...Θα επανέλθω με σχέδια σε 2 μέρες... Υπαρχουν υδρόψυκτα PSU's..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Φεβρουάριος 1, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Δυσκολο αυτο που θες να κανεις.....πρωτον χρειαζεσαι καλο σχεδιο κ μετα cnc για να το κανεις τελειο(like 11)δευτερον θα πρεπει να το κανεις αρκετα μικρο κ ευκολο στην χρηση(βαλε-βγαλε)κ οταν λεω μικρο το εννοω αλλιως πως θα παιζει σε dual οταν οι θεσεις στις μητρικες ειναι διπλα διπλα?Θα ψυχεις μονο την μια?η θα κανεις ενα ενοιαιο σχεδιο χαλκου με δυο ανοιγματα για τις μνημες κ θα μπαινει ολο μαζι η καθολου?θα εχει μεσα channels η οχι(απλα θα μπαινει το νερο κ θα βγαινει?τα ρακορακια που θα χωρεσουν?θα ειναι μεγαλυτερα απο τα μνημομπλοκς....νομιζω ειναι χασιμο χρονου το νερο σε μνημες...βαλε μεγαλες ψυκτρες κ 2-3 4αρια delta κ θα εισαι υπερκαλυμμενος...τι στο καλο?4V θα ριξεις κ θες τοσο κρυο?μπορεις να βαλεις μικρα tec κ απο πανω ανεμιστηρια....ψαξε να δεις κ εδω που ειχε καποιος κανει ενα σχετικο θρεντ κ στο xs να δεις σχεδια κ αποψεις για τις ψυξεις των μνημων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 1, 2005 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 Το σχέδιο που έχω αυτή τη στιγμή είναι 5mm μπροστά...Μιλάω φυσικά για ένα block σε κάθε dimmάκι...Νομίζω οτι είναι αρκετά μικρό ωστε να βγαίνει εύκολα...Δεν έχω βρει τρόπο στήριξης και θέλω βοήθεια...Από αυτό θα εξαρτηθεί και το πόσο εύκολο θα είναι στο βάλε-βγάλε...Αν κάποιος έχει ιδέα πως μπορώ να τα στηρίξω θα είμαι υπερευχαριστημένος...Τι άλλο ρώτησες;Ααα, εννοείτε οτι αν είναι να γίνει θα έχει channels μέσα...Και τα ρακορ χωράνε (μεγαλύτερα βέβαια από τα μπλοκ) θα ρίχνουν το νερό σε ένα κανάλι για να μοιράζεται από εχεί σε 8 παροχές (βασικά που πρέπει να είναι διατομής όσο το ρακορ/8 για να μην έχω πρόβλημ με την πιεση)Σημειώνω και κάτι ακόμα:Δεν το κάνω κυρίως για να ανεβάσω τις μνήμες...Στο κάτω κάτω πόσο ρεύμα θα τους δώσεις, όπως είπατε όλοι...Ο υπολογιστής είναι κυρίως hobby...Απλά για την τρέλα το κάνω...Είναι όντως πολύ δύσκολο, και ακόμα δεν έχω σκεφτεί ακριβώς πως θα γίνουν τα μισά από αυτά...Αλλά θα το προσπαθήσω...Eleven βοήθεια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Φεβρουάριος 1, 2005 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 δυσκολα τα πραγματα σχετικα με την υδροψυξη στις μνημες Το γφιατι το εχουμε ξαναναφερει και εχει να κανει κυριως με το μεγεθος του-ων μπλοκκανε το σχεδιο σου και θα σου πω τι μπορει να γινει αλλα οπως ειπαν και τα παιδια ποσο να ζεσταθουν άλλωστε???και ποσο ρευμα να τους δωσεις ? Ολα ειναι ματαια σε τουτο τον κοσμο Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Φεβρουάριος 1, 2005 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 1, 2005 ακομα και με phase στις μνημες νομιζω ο bowman δεν ειχε κερδισει πανω απο 2MHz οποτε δεν νομιζω οτι αξιζει ανεμιστηρακι ειναι αρκετο για 3.2V και με εναν tornado 8αρη ειχα τα UTT στα 3.55V επι 5μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Φεβρουάριος 2, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 2, 2005 @Eleven: Πριν αρχήσω να κάνω σχέδια και αυτά να μην υλοποιούνται, επειδή βλέπω οτι έχεις ασχολειθεί με το θέμα κάτι παραπάνω από πολύ:Πόσο είναι το ελάχιστο πάχος που μπορείς να κάνεις τα τοιχώματα της ψύκτρας...Το λέω γιατί το μέγιστο πάχος όλης της ψύκτρας εδώ θα είναι 5mm...Θέλω να υπολογήσω λοιπόν πρώτα τι χώρο μπορεί να έχει μια τέτοια ψύκτρα...Γιατί αν έχω μικρή διατομή αγωγού μέσα στην ψύκτρα είναι ανόφελο...Θα καταστρέψω και την αντλία...Περιμένω απάντηση...Καμοια ιδέα κανείς για το πως θα κουμπώσουν πάνω;Κάπου έχω δει κάτι ψυκτράκια (όχι τα ανεξάρτητα) που πιάνουν από τη μια μόνο πλευρά της ψύκτρας, όχι και από τις δυο...Αν έχει κάποιος τέτοια ας postάρει μαι φωτό να δούμε πως στηρίζονται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ta03 Φεβρουάριος 3, 2005 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Theck this out!Δειχνει ωραιο αλλα ειναι πολυς κοπος για το τπτ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Φεβρουάριος 3, 2005 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 Αρχική απάντηση από ta03 Theck this out!Δειχνει ωραιο αλλα ειναι πολυς κοπος για το τπτ. xs rulez ε???υπαρχεικ σε αλλο thread αυτο αλλα οπως λες....για το τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 3, 2005 #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 3, 2005 ωπα. ωραίο φένεται αυτό. αλλά πολύ μικρά ρακόρ δεν έχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Φεβρουάριος 4, 2005 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2005 Και κανει μονο για ορισμενες μητρικες. Π.χ. οι περισσοτερες 939 VIA Και Nforce3/4, εχουν τις μνημες του Dual Channel κολλημενες την μια με την αλλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.