ThorLite Δεκέμβριος 31, 2006 #21 Δεκέμβριος 31, 2006 Την ποιο φτηνη παρε ετσι και αλλιως οι καρτες ιδιες ειναι οι εταιριες ενα αυτοκολλητο κολλανε πανω τους........
vagsk1442169166 Ιανουάριος 1, 2007 #22 Ιανουάριος 1, 2007 Δεν ειναι το καταστημα υπευθυνο.Εκτος αν τα φερνει παραεισαγωγη.Σωστό. Το γνωστότερο κατάστημα που φέρνει ανεξάρτητες εισαγωγές είναι το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τα συμπεράσματα δικά σας.[offtopic ... Thorlite τι sexy avatar είναι αυτό; Σε είχαμε συνηθίσει με το σφουγγαράκι ... το 2007 έφερε αλλαγές :033: ]
steve_m Ιανουάριος 1, 2007 #23 Ιανουάριος 1, 2007 Δεν ειναι το καταστημα υπευθυνο.Εκτος αν τα φερνει παραεισαγωγη.Πότε αλλαξε ο νόμος?
ThorLite Ιανουάριος 1, 2007 #24 Ιανουάριος 1, 2007 Σωστό. Το γνωστότερο κατάστημα που φέρνει ανεξάρτητες εισαγωγές είναι το ΠΛΑΙΣΙΟ. Τα συμπεράσματα δικά σας.[offtopic ... Thorlite τι sexy avatar είναι αυτό; Σε είχαμε συνηθίσει με το σφουγγαράκι ... το 2007 έφερε αλλαγές :033: ]<------- Elsa Pataky RULEZ!!!offtopic : LOL Aρκετα με τον Bob ...... :046: :098:
kyr_soronas1442169136 Ιανουάριος 1, 2007 #25 Ιανουάριος 1, 2007 Την φθηνότερη dellman μην το βλέπεις πάντα έτσι...απο την στιγμή που θα μας τα παίρνουν με κάθε τι καινούργιο τουλάχιστον να είναι ποιοτικό και να μην πετάει artifacts ύστερα από 2-3 μήνες...σαν ένος φίλο που πήρε την φτηνότερη και τραβάει τα μαλιά του τώρα.......ASUS για μένα προσωπικά έχουν την καλύτερη υλοποίηση σε PCB και πυκνωτές και δεν παίζει ρόλο μόνο το τσιπάκι αλλά και η πλάκετα στην οποία κάθεται αυτό....εχώ δει διαφορές σε ευκρίνια από prolink (έτσι....θάψιμο):033: και σε κάρτα γραφικών (h prolink ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κάρτα γραφικών!:098: )....οπότε μην τσιγκουνευόμαστε μερικά ευρώ παραπάνω για να έχουμε καλύτερη ποιότητα :D:D
dellman Ιανουάριος 1, 2007 #26 Ιανουάριος 1, 2007 ΠΟια ποιότητα ίδιο πράγμα είναι. Από τη δουλειά μου καθε μέρα βλέπω ότι σε όλες τις εταιρείες μπορεί να συμβεί. ¨Εχω δει albatron. xfx, asus, evga ένα και το αυτό είναι...
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 1, 2007 #27 Ιανουάριος 1, 2007 παιδες μην παιδευεστε αδικα.πλεον ΔΕΝ υπαρχουν διαφορες στις υλοποιησεις των καρτων.οι μονες διαφορες ειναι στα stickers,στο bundle,στα κουτια και στις εγγυησεις..εγω ειχα Albatron και βγηκε αστερι,ειχα και XFX και σε 2 μερες καηκε..
vagsk1442169166 Ιανουάριος 1, 2007 #28 Ιανουάριος 1, 2007 Διαφορές στις υλοποιήσεις δεν υπάρχουν όσο αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι. Όλοι οι κατασκευαστές φτιάχνουν το reference board από την nVidia. Υπήρχε κάποια εποχή ανταγωνισμός και ως προς τις τροποποιήσεις του board ώστε να δώσει παραπάνω επιδόσεις, καλύτερη σταθερότητα κτλ αλλά με το ρυθμό που ανανεώνονται οι τεχνολογίες που να προλάβεις να απασχολήσεις τεχνικούς και να βελτιώσεις πλακέτες. Άσε που ανοίγει και πληγές στο θέμα των unified drivers.Όμως δεν δέχομαι ότι όλες είναι ίδιες. Εκτός απο το chipset της nVidia όλη η πλακέτα και τα εξαρτήματα είναι δουλειά της κατασκευάστριας και της συγκεκριμένης υλοποίησης. Έκτός από εμφανείς διαφορές ως προς το σύστημα ψύξης και την μάρκα και τον χρονισμό της μνήμης που χρησιμοποιείται τίθεται και θέμα καλού σχεδιασμού και αξιόπιστου υλικού. Πράγμα που μεταφράζεται και σε καλό PCB αλλά και σε καλούς πυκνωτές (ηλεκτρολυτικούς κλπ) και πηνιά και λοιπά ηλεκτρονικά εξαρτήματα.Τώρα όσο για τις μεμονομένες περιπτώσεις συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια. Και μένα μου κάηκε μια Hercules κάρτα την εποχή των GF 3 και μάλιστα μέσα σε 1-2 βδομάδες και χωρίς να την στρεσάρω πολύ. Αυτό δε σημαίνει ότι χάλασε η εικόνα μου για αυτές. Η αντικατάσταση δουλεύει ακόμη OC και στο σύστημα που είναι επειδή είναι κατεβαστήρι στο σπίτι της αδερφής που θα δουλεύει για πολλές πενταετίες ακόμη.Επώνυμη λύση για να κρατήσει ... [πωπω ακόμη και ποιηματάκι για promotion έκανα πάλι, somebody stop me :033: ]
tsif Ιανουάριος 1, 2007 #29 Ιανουάριος 1, 2007 Eώ πάντος θα συμφωνίσω με τον giorgos th. και τον dellman νομίζω ότι όλες είναι οι ιδιες...
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 1, 2007 #30 Ιανουάριος 1, 2007 ολα απο TSMC παρασκευαζονται.πανε στις εκαστοτε εταιριες,συναρμολογουνται,μπαινουν στα κουτια τους και βγαινουν στο εμποριο.απλα διαφερουν στα κουτια...:033:
tristeno1416003162 Ιανουάριος 1, 2007 #31 Ιανουάριος 1, 2007 Συμφωνώ. Έχει περάσει η εποχή που εταιρείες τολμούσανε να βάλουνε GPU σε διαφορετικό PCB από το reference.Ίσως μικρές διαφορές στην απεικόνηση να εξαρτώνται από το RAMDAC που ενσωματώνουν αλλά από ότι βλέπω όλοι πια κρατάνε τουλάχιστον ένα min.Θα κοίταζα προσωπικά μόνο την εγγύηση που δίνουν (lifetime οι BFG τελικά από ότι έμαθα, ακόμα και οι ΟΕΜ που είχα πριν λίγο καιρό)
vagsk1442169166 Ιανουάριος 2, 2007 #32 Ιανουάριος 2, 2007 ολα απο TSMC παρασκευαζονται.πανε στις εκαστοτε εταιριες,συναρμολογουνται,μπαινουν στα κουτια τους και βγαινουν στο εμποριο.απλα διαφερουν στα κουτια...:033:H TSMC κατασκευάζει τα chipset για λογαριασμό της nVidia. Από εκεί και πέρα η κατασκευή του reference board πάει στον εκάστοτε κατασκευαστή. Η ποιότητα και το κόστος των υλικών είναι επίσης στην ευχαίρεια του κατασκευαστή. Μαζί με την εγγύηση και την επιλογή σε ψύκτρα και μνήμες κάθε κάρτα έχει διαφορετικό επίπεδο αξιοπιστίας (και ίσως και διαφορετική ανοχή σε OC)Υ.Γ. Αυτό για την BFG δεν το ξέρω αλλά αν έχει πράγματι lifetime εγγύηση τότε αυτήν δαγκωτό.
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 2, 2007 #33 Ιανουάριος 2, 2007 οχι μονο της Nvidia.και η Ati ειναι πελατης της TSMC.κατασκευαζει και μνημες κλπ κλπ.τα pcb γινονται απο τις εταιριες συμφωνα με το reference σχεδιο και γινεται η συναρμολογηση της καρτας.
vagsk1442169166 Ιανουάριος 2, 2007 #34 Ιανουάριος 2, 2007 οχι μονο της Nvidia.και η Ati ειναι πελατης της TSMC.κατασκευαζει και μνημες κλπ κλπ.τα pcb γινονται απο τις εταιριες συμφωνα με το reference σχεδιο και γινεται η συναρμολογηση της καρτας.Οπότε σε επιδόσεις δεν έχει διαφορά και συμφωνούμε σε αυτό.Αφού το PCB κατασκευάζεται από την εκάστοτε εταιρεία ακόμα και αν ακολουθούν το reference σχέδιο το πόσο καλά τυπώνεται είναι θέμα καθαρά των μηχανημάτων του κάθε κατασκευαστή (εκτός και αν πλέον όλοι χρησιμοποιούν και τα ίδια μηχανήματα :033: ) Τέλος ακόμη και το ηλεκτρολογικό υλικό που προσθέτουν μπορούν να ποικίλλουν (πυκνωτές με δεδομένη ονομαστική χωρητικότητα υπάρχουν αλλά και εδώ οι ηλεκτρολυτικοί είναι πιο τσιμπημένοι και πιο ανθεκτικοί κλπ κλπ)Τέσπα, αφού όλοι φτιάχνουν τις "'ιδιες" γιατί η εγγύηση ποικίλλει;
giorgos th.1442169073 Ιανουάριος 2, 2007 #35 Ιανουάριος 2, 2007 Αυτο προσπαθουμε ολοι να σου πουμε.οτι ολες ειναι ιδιες.το γιατι οι εγγυησεις διαφερουν μπορει να μην ειναι θεμα κατασκευαστικο αλλα και θεμα marketing.για παραδειγμα οταν εγινε ο σαλος με την XFX και τις ελλατωματικες 7900,μερικες εταιριες εσπευσαν να κανουν ακομα και lifetime εγγυησεις (βλ. BFG) για να πετυχουν αυξηση των πωλησεων.
spartacos Ιανουάριος 5, 2007 #36 Ιανουάριος 5, 2007 οσον αφορα τις 8800 οι καρτες ειναι τελειως ιδιες η μονη διαφορα(και αν) ειναι στο bundle,απο εγγυηση ετσι και αλλιως θα το πας στο πλαισιο
javaneze: Ιανουάριος 6, 2007 #37 Ιανουάριος 6, 2007 Δεν ειναι το καταστημα υπευθυνο.Εκτος αν τα φερνει παραεισαγωγη. Παραεισαγωγη ονομαζεται οταν υπαρχει αντιπροσωπεια στην ελλαδα αλλα το καταστημα τα φερνει μονο του απο εξω. Εφοσον δεν υπαρχει "albatron hellas" τυπου, απλα τα κανει εισαγωγη για παρτυ του και παρεχει ο ιδιος εγγυηση στους πελατες του. Αυτο δλδ παει να πει οτι αγοραζεις απο εδω ενα gigabyte mobo, σου χτυπαει και σου το αλλαζει με καινουριο. Αντιθετα με τον ramshop οπου την ιδια μερα που αγορασα seagate σκληρο, τον επεστρεψα γιατι χτυπησε, μου λενε αλλαγες δεν κανουμε, τον στελνουν στην αντιπροσωπεια στην ιταλια (κατα τα λεγομενα τους παντα ε; ) και μετα απο 20 μερες καθημερινης ενοχλησης παιρνω τον νεο σκληρο στα χερια μου, που εστειλε λεει η αντιπροσωπεια .... :/ Δε κανω διαφημιση ουτε ο πλαισιος μου κοβει τιποτα ποσοστα και αν αυριο βρω καπου λαθος και τον πλαισιο και τον καθε πλαισιο παλι θα το πω... αλλα το δικαιο να το λεμε.
vagsk1442169166 Ιανουάριος 6, 2007 #38 Ιανουάριος 6, 2007 Αν αλλάζεις συχνά το υλικό σου και έχεις σχετικά νέα τεχνολογία πάνω στο pc σου τότε μαζί σου φιλε μου. Βέβαια ξέρω άπειρες περιπτώσεις που εντός εγγύησης πάντα γυρίζει ελαττωματικό προϊόν και αφού δεν υπάρχει το ίδιο σου δίνουν ένα παραπλήσιο που μπορεί και να μην ταιρίαζει στο σύστημά σου.:079: [προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν όσοι αγοράζουν AGP κάρτες γραφικών :068: ]Όσο για το θέμα της επί τόπου αντικατάστασης υπάρχουν πολλά μαγαζία εκτός από το ΠΛΑΙΣΙΟ που σε κομμάτια που "τρέχουν" στην αγορά σου δίνουν καινούριο και περιμένουν αυτοί την επιστροφή.Γενικά δεν μου αρέσει το ΠΛΑΙΣΙΟ με τις παραεισαγωγές του καθώς με κρατάει δεμένο από πλευράς εγγύησης και αντικατάστασης υλικού χωρίς να μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα.
amdnikos Ιανουάριος 7, 2007 #39 Ιανουάριος 7, 2007 Γενικά δεν μου αρέσει το ΠΛΑΙΣΙΟ με τις παραεισαγωγές του καθώς με κρατάει δεμένο από πλευράς εγγύησης και αντικατάστασης υλικού χωρίς να μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα.Δεκτο και καταννοητο.Η πλειοψηφια ομως προτιμα πλαισιο και εχει καποιο λογο να το κανει.Οπως προανεφερα εχει το μακραν καλυτερο rma και οχι τα τελευταια 1-2 χρονια.Στο παραμικρο προβλημα που ειχα ειτε λεγε με σκληρο ειτε λεγε με οπτικο μεσο κ.τλ χωρις καν να τσεκαρουν το προιον που επεστρεφα και αδιαμαρτηρητα επαιρνα το καινουργιο επιτοπου.Τωρα αν για καποιο λογο δεν εχεις μεινει ικανοποιημενος η αγορα ειναι πλεον τοσο τεραστια που καποιο αλλο καταστημα καταφερει να καλυψει καλυτερα τις αναγκες σου.Κοινως: Δεν γουσταρεις καποιο καταστημα?Πας στο επομενο.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.