Jump to content

ερωτηση για ψυκτρα

giorgos th.1442169073

Recommended Posts

λοιπον.μιας και διαπιστωσα πως μπορει να παει 4ghz με αερακι ο 28Β μου,αποφασισα να αφησω την G-Power cooler και να παω σε κατι πιο ποιοτικο.το θεμα ειναι το εξης.επειδη βαριεμαι να βγαζω παλι την μητρικη για να βγαλω το s775 retention bracket της Gigabyte (κουμπωνει σαν το 478) ποια απο τις καλες μπαινει κι ετσι?

Βγαλε τη μητρικη , παρε ενα dremel ... και κοψε τη βαση που κουμπωνει η μητρικη στην περιοχη πισω απο το socket.

Να δεις με αυτο τον τροπο για ποτε σου αλλαζω απο phase change σε αερα ... :D

Το μονο που θα χρειαζεται να κανεις ειναι να βγαλεις το πλαινο καπακι του κουτιου . Και μη μου πεις οτι λυπασαι το κουτι .... Εγω και lian li των 400Ευρω να ειχα , θα το εκανα . Ειναι φανταστικη διευκολυνση η πατεντα αυτη.

Δεν τη γλυτώνεις τη βαβούρα :001: Ακόμη και το bracket της gigabyte να είναι συμβατό (και έχω τις αμφιβολίες μου) μόνο 478 συμβατο cooler μπορείς να βάλεις που αυτή την εποχή δεν είναι ότι καλύτερο.

Το bracket αυτό προσπαθεί να αντιγράψει της intel το bracket αλλά δεν ξέρω πόσο πιστά. Προσωπικά δεν μου φαίνεται και πολύ ανθεκτικό (πολύ λεπτο και διαφανές πλαστικό) οπότε ξέχνα τις πολύ βαριές ψύκτρες (μέγιστο στα 430-450gr που είναι κοντά στο βάρος της Gigabyte cooler). Εκτός από καμια Thermalright που είναι και πανάκριβες δεν ξέρω κάτι πιο καλό από της Gigabyte σε 478 socket.

Καλύτερα να δοκιμάσεις 775 socket cooler.

ωπα κατσε....και δηλαδη το phase ετσι μπαινει πισω απο την μητρικη?

Τι ετσι ? Κατα κανονα , ολα βιδωτα ειναι . Αλλα οταν εχεις κομμενη την πλατη που παταει η μητρικη , εχεις αμεση προσβαση στις βιδες της ψυκτρας απο την πισω μερια ... Αρα της ξεβιδωνεις και απο τις δυο μεριες για πλακα .

Ετσι , αλλαζεις ψυκτρες οποτε σου κανει κεφι . :)

Μήπως η ζαλμάν 9500/9700?

προσοχή με τον 9700. Σιγουρέψου οτι χωράει στο κουτί γιατί είναι μεγάλος.

Αποψη για το μέγεθός του θα έχεις στις φωτογραφίες που επισυνάπτω στο Thread ¨ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ¨ (το αμέσως προηγούμενο από το δικό σου) Τις τράβηξα κατά τη φάση της εγκατάστασης και σαφώς απαιτεί να περάσεις μια βάση στήριξης από τη κάτω μεριά της mobo.

Για να χωρέσει στο ύψος απαιτεί τουλάχιστον 150mm απόσταση από τη mobo μέχρι το καπάκι.

To αποτέλεσμα όμως οπτικά και λειτουργικά θα σε αποζημιώσει.

post-5847-1442174523,9611_thumb.jpg

post-5847-1442174524,0217_thumb.jpg

βλεπω πολυ καλα σχολια για την Infinity και ειμαι στο τσακ να την χτυπησω....

Μια χαρουλα ειναι Γιωργη την εχω δει σε αρκετα review.Παντως ειναι πολυ συμφερουσα και η αγορα το να πας και σε νερακι,αρχικα για την cpu και αργοτερα ισως για την καρτα γραφικων.Πλεον υπαρχει τεραστια ποικιλια,το budget δεν ειναι πια απαγορευτικο και αν το καλοσκεφτεις ειναι πολυ πιο οικονομικο σε βαθος χρονου να στησεις μια υδροψυξη απο το να ψαχνεις σε καθε αλλαγη socket μια καλη αεροψυξη.

Π.χ απο τον barton που ειχα ζαχαρωνα w/c αλλα θεωρουσα οτι ξεφευγα σε budget.Αποτελεσμα μεχρι τωρα εχω αλλαξει 3 κορυφαιες αεροψυκτρες με κοστος γυρω στα 160 ευρω.Με λιγα λογια ενα καλο 2πλο ψυγειο ενα cpu block και μια επισης καλη αντλια.Με την διαφορα ομως οτι αν τα ειχα πληρωσει τοτε θα αλλαζα απλα ενα plexy με μηδαμινο κοστος,θα ειχα ησυχια (τη ωραια λεξη!) και το καλοκαιρακι δεν θα ****στ@υριζα την καθε κορυφαια αεροψυξη που με 1,6 volt πυρηνα σε full load περναγα τους 65 βαθμους.Σκεψου το λιγακι λοιπον και περιμενε αν δεν διαθετεις τωρα το budget να πας μια και καλη σε w/c.

λοιπον επειδη πολλα ακουω για το νερακι θα βαλω.εχω στειλει κανα 2 μηνυματα σε παιδια που πουλανε.

το ενα εχει αντλια σε τανκ Eheim 1000 l/h,swiftech cpu block-maze4 gpu block και 2πλο κυψελωτο ψυγειο.100Ε αυτο.

το αλλο ειναι http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=29402 στα 150Ε.

ακουω γνωμες.

λοιπον επειδη πολλα ακουω για το νερακι θα βαλω.εχω στειλει κανα 2 μηνυματα σε παιδια που πουλανε.

το ενα εχει αντλια σε τανκ Eheim 1000 l/h,swiftech cpu block-maze4 gpu block και 2πλο κυψελωτο ψυγειο.100Ε αυτο.

το αλλο ειναι http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=29402 στα 150Ε.

ακουω γνωμες.

Eυγε νεε μου επελεξες το σωστο δρομο:046:

Και τα 2 ειναι μια παρα πολυ καλη περιπτωση με το 2ο να ειναι πιο δυνατη λυση λογω 3πλου αν καταλαβα καλα ψυγειου και πιο ευελικτου cpu block.Απο οσο ξερω ο Μιχαλης υποστηριζει τα universal block του με νεα plexy για να ταιριαζουν σε καθε νεο socket που κυκλοφορει και μαλιστα με παρα πολυ μικρο αντιτιμο.

ευχαριστω παιδια αλλα πειτε και καμια γνωμη περι του θεματος γιατι οτι γινει θα γινει αμεσα.

το δευτερο λοιπον ε?τα αξιζει τα 50Ε παραπανω?

Αν αναλογιστεις οτι εχει πιο δυνατη αντλια,μεγαλυτερο ψυγειο,αναβαθμισιμο block και ετοιμους tygon σωληνες οι οποιοι ειναι πανακριβοι αξιζει και με το παραπανω:001:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.