Jump to content

Αρνειται πεισματικα να ξαναπερασει windows

Darkus

Recommended Posts

Kαλησπερα και καλες γιορτες σε ολους.:001:

Προσφατα αναβαθμιστηκα και εγω σε core2 αφου σοβαρες τιμες για athlon64 x2 δεν υπηρχαν στην αγορα.

Το προβλημα μου ειναι το εξης.

Εχω περασει κανονικα windows professional και το συστημα δουλευει οκ.Επειδη ομως θελω να κανω καινουρια εγκατασταση απο cd winxp sp1 ωστε να εχω υποστηριξη και για usb2, onboard καρτα ηχου(χρησιμοποιουν τους drivers των xp sp1) εχω το προβλημα οτι δεν κανει εκ νεου εγκατασταση.

Το συστημα ειναι αυτο της υπογραφης μου.

Συγκεκριμενα αφου κανω boot απο το cd μου εμφανιζεται το μυνημα

press any key to boot from cd...

ολα καλα λοιπον παταω και με βγαζει σε μια δευτερη εικονα.

setup is inspecting your hardwares configuration.

και εδω ολα καλα.

Το κακο ειναι πως εδω σταματαει.Εχω μονο μια μαυρη εικονα, το cd spinarei κανονικα αλλα δε διαβαζει κλπ κλπ.

Μεσα απο win μπορω να δοκιμασω για εγκατασταση αλλα δε ξερω αν μου κολησει και εκει.

Στη σελιδα της asrock λεει πως αν σου βγαζει μυνημα 0075 , 0078 κατα το post τοτε εχεις προβλημα ειτε με το σκληρο ειτε με τη καλοδιοταινια η με jumpers.

Δεν βλεπω να φταει κατι που εχω κανει ουτε εχω αστοχια υλικου.

Τι στο καλο μπορει να συμβαινει?

Ευχαριστω.

Που το βρήκες αυτό για το μήνυμα 0075 κατά το POST στις μητρικές ASRock; Μπορείς να δώσεις κάπιο link;

Προσωπικά έχω το 775-VSTA και μου εμφανίζεται κάτω δεξιά αυτός ο κωδικός λίγο πριν ξεκινήσει το boot αλλά δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε με windows ούτε με κάτι άλλο.

Το πρώτο πρόβλημα μπορεί να είναι οι μνήμες... Εχω πέσει σε αρκετές τέτοιες περιπτωσεις όπου λογω μνήμης ή o/c δεν μπορώ να ξαναπεράσω λειτουργικόαπο πάνω αλλά συνήθως βγάζει πρόβλημα στην εγκατάσταση η μπλέ οθόνη.

Δοκίμασε επίσης να αφαιρέσεις όλο το μήαπαραίτητο εξοπλισμό όπως usb συσκευές ή κάρτες όπως τηλεόρασης και να δοκιμάσεις με τα βασικά . Πολλές φορές κολλάει όταν υπάρχει συνδεδεμένη εξωτερική συσκευή.

Τέλος , αν κολλάει στο hardware detection πρωτα δοκίμασε απο recovery console με την εντολή fixmbr να ξαναπεράσεις το αρχείο που έχει την κατάσταση των συσκευών μήπως αυτό κάνει το πρόβλημα.

Τέλος δοκίμασε με άλλο δισκάκι μήπως το συγκεκριμένο έχει πρόβλημα...

Και εγώ δεν κατάλαβα...εφόσον βλέπεις μόνο μία μαύρη οθόνη, που το βλέπεις το μήνυμα?Δοκίμασε και με άλλο cd γιατί κάτι μου λέει ότι μπορεί να φταίει και το cd.

vagsk δες εδω

http://www.asrock.com/support/faq.asp?Model=HDD

ειναι η απαντηση στη πρωτη ερωτηση.Το γεγονος οτι κολλαει στο Hardware inspection κατα την εγκατασταση των windows δειχνει οτι μαλλον ειναι πολυ πιο σοβαρο απο ενα χαλασμενο cd.Το cd παρεπιπτοντως δεν εχει κανενα προβλημα.Δοκιμασα μνημες με s&m και memtest και ειναι μια χαρα.Το ΚΑΚΟ ειναι πως δε μου περναει το L1 CACHE TEST στο s&m.Τα υπολοιπα μια χαρα.

Τι λετε ρε παιδια?Δικαιουμαι αλλαγη cpu?Τα windows δε μπορει να τα ξαναπερασει.Αυτο ηταν.Μονο μια φορα.Εαν στην εγκατασταση των xp υπαρχει προβλημα hardware και ειδικα εαν αυτο ειναι σοβαρο η εγκατασταση δεν γινεται.Δοκιμασα μονο με 1 μνημη και μονο με ενα σκληρο και ενα dvd.

maddoctor τα μυνηματα αυτα τα βλεπω πριν μου βγαλει μαυρη οθονη.Προσοχη,μη νομισετε μαυρη οθονη(εκλεισε η οθονη ή δεν εχω σημα απο τη καρτα).Οταν λεω μαυρη οθονη εννοω πως μετα τα πρωτα μυνηματα η εγκατασταση των windows σου βγαζει παντα μια μαυρη οθονη για λιγο(κανα 2-3 δευτερα) και μετα βγαζει την επομενη.Ε εγω δε μπορω να δω την επομενη οθονη.Σταματει ΕΚΕΙ η εγκατασταση.Το cd σπιναρει για λιγο και σταματα(ενω ο οδηγος δε το διαβαζει).Το αφησα 20 λεπτα εκει και τιποτα.......

Το ερωτημα ειναι μηπως δε περασε το s&m επειδη ειχα παλια version και τελικα το cpu δεν εχει προβλημα?Η εχει και παω για αλλα?

Παντως το μηχανημα τα τρεχει ολα μια χαρα και δε δειχνει να εχει καποιο προβλημα.

Ομως εαν στο μελλον θελω να περασω ξανα windows?τοτε τι θα κανω?

Λοιπόν έριξα μια ματιά στο url και έχεις δίκιο.

Απλά αν παρατηρήσεις στα motherboard της ASRock εμφανίζει κατά το POST πάντα κάτω δεξιά το βήμα στο οποίο βρίσκεται και τελευταίο από αυτά είναι συνήθως το τσεκάρισμα των δίσκων οπότε μένει και ορατό. Αν σου κολάει εκει αρκετή ώρα κατά το POST τότε έχει πρόβλημα.

Μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να τσεκάρεις την μητρική. Η ASRock είναι καινούρια σχετικά εταιρεία και έχω δει πιο επώνυμες μητρικές να χτυπάνε. Μέχρι να εμφανίσουν πρόβλημα παιρνάνε από ένα στάδιο που κάνουν κάθε τι κουφό.

Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις τι λειτουργίες του plug n' play στο BIOS όταν έκανες εγκατάσταση στα windows;

Mπα δε μου κολαει καθολου μετα το POST.Δυστυχως ομως δε με αφηνει να ξαναεγκατασησω το λειτουργικο.Οι asrock ειναι σκληροι σαν βραχια(rock).Το λεει και το ονομα τους.:033:

Οχι ρυθμισεις στο Plug+play δε πειραξα

Εχω δει μητρικες επωνυμες και βγαζουν πολλαπλασια προβληματα απο τις asrock.Εχω πειστει τοσο πολυ πανω σε αυτο που δυσκολα θα αλλαξω εταιρεια πλεον.Αυτη τη στιγμη εχω asus,gigabyte,asrock και μεχρι προτεινος abit.Σε ολες εσπασα τα νευρα μου μεχρι να τις φερω στα νερα μου.Με την asrock αμεσως ολα δουλεψαν ρολοι.Εκτος απο αυτο το κουφο.

Greek πως μπορω να σιγουρευτω για τις μνημες?δλδ εκτος απο s&m ,memtest εχεις κατι αλλο να μου προτεινεις?

Λες

πρωτα δοκίμασε απο recovery console με την εντολή fixmbr να ξαναπεράσεις το αρχείο που έχει την κατάσταση των συσκευών μήπως αυτό κάνει το πρόβλημα.

Μπορεις να βοηθησεις λιγο εδω?Δλδ ποια βηματα πρεπει να κανω(αν γινεται οσο πιο αναλυτικα μπορεις γιατι δεν εχω ξανασχοληθει)

Ευχαριστω

και εκει που ελεγα για το οτι δε μπορουσα να περασω ξανα το λειτουργικο, ξαφνικα μου πεταει ενα μυνημα οτι καποια αρχεια λειπον η ειναι corrupted χωρις να πειραξω κατι.Μου ειπε επισης να τρεξω checkdisk για να αποκαταστησω τη βλαβη αλλα ολα τα αρχεια των windows ειχαν καταστραφει η ειχαν μετακινηθει.πχ απο το σταρτ τα assesories υπηρχαν κανονικα αλλα οταν πηγαινες να δεις τη λιστα εδειεχνε αδεια.κανω επενεκιννηση και μου βγαζει το μυνημα

A disk read error occured

Press ctrl+alt+del to restart.

Κανω boot απο το cd των seatools που ειναι διαγνωστικο προγραμμα για σκληρους και μου λεει τελικα μετα απο εκτενες ψαξιμο πως ολα τα physical diagnostics passed αλλα ειχα πολλα errors σε file structure tests και στα 3 παρτισιον του σκληρου μου.

Αυτο σιγουρα θα εχει σχεση και με το οτι δε μπορω να περασω παλι το λειτουργικο.

Τι στο καλο συμβαινει ρε γμτο?

Το ειχα ξαναγραψει.

Δοκιμασα μνημες με s&m και memtest και ειναι μια χαρα.Το ΚΑΚΟ ειναι πως δε μου περναει το L1 CACHE TEST στο s&m.Τα υπολοιπα μια χαρα.

Το memtest με τριπλο πασσ δε μου εβγαλε κανενα σφαλμα.Το s&m διέγνωσε προβλημα στο l1 cache αλλα στις μνημες περασε με επιτυχια.

Θα το εβλεπα σαν προβλημα στις μνημες αλλα με τα εως τωρα δεδομενα δε μπορω να ριξω εκει το φταιξιμο.

Mε συγχωρειτε για το διπλο ποστ.Αν γινεατι ας σβηστει το προηγουμενο

Ευχαριστω

Ισως σου φανεί περίεργο.. αλλά... τσέκαρε τον δίσκο σου με ένα tool της Seagate.

Mα τα εχω ξαναγραψει ρε παιδια.τοσο η μνημη (με s&m, memtest) οσο και ο σκληρος με το official διαγνωστικο της seagate δεν εδιξαν καποιο προβλημα με τα υποσυστηματα αυτα.το διαγνωστικο γαι το σκληρο ετρεξε για 3 ωρες full diagnostic check και δε βρηκε καποιο ελαττωμα στο σκληρο.Καλυτερα να τιο γραψω στα αγγλικα.

No psysical errors were observed,numerous file structure errors were observed.Δλδ το συστημα αρχειων του σκληρου ειχε τα χαλια του προφανως απο τις επανεκινησεις αλλα κανενα προβλημα hardware

Μακαρι να ηταν ο σκληρος......

Λοιπον , μετα απο μια βδομαδα απραξιας εβαλα πανω εναν αλλο σκληρο καινουριο αλλα ακριβως το ιδιο μοντελο με αυτο που ειχα πανω και ειχα συναντησει τα παραπανω προβληματα.Η εγκατασταση του λειτουργικου εγινε κανονικα οπως και με τον αλλο σκληρο.Κολησε παλι για λιγο στο setup is inspecting your hardwares configuration....(ακριβως τα ιδια και με τον αλλο σκληρο) και αφου μετα περασα το S&M παλι μου διεγνωσε προβλημα στην l1 cache της cpu.

Προφανως το προβλημα δεν ειναι ο σκληρος, θα δοκιμασω τον παλιο σε αλλο μηχανημα βεβαια και θα επανελθω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.