Jump to content

Albatron 7300GT AGP and video crashing

regent1442169115

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ και αφού ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά

μπαίνω στο θέμα:

Το ξαδερφάκι μου αγόρασε την κάρτα του θέματος. Αφού έβαλε τους drivers του συνοδευτικού cd διαπίστωσε πως δεν μπορεί να παίξει κανένα video (ανεξαρτήτως συμπίεσης και μορφής) γιατί το σύστημα κολλάει. Παρ' όλα αυτά παιχνίδια φορτώνει και παίζει κανονικά. Μέχρι τώρα έχει (-ουμε) δοκιμάσει τα εξής (χωρίς αποτέλεσμα):

1. Να αλλάξουμε drivers. 91.47 από το cd, 91.47 από το site της nVidia και τους προηγούμενους.

2. Να απεγκαταστήσουμε κάποιο "πακέτο" codecs που είχε εγκατεστημένο.

3. Να δοκιμάσουμε πολλούς players

4. Να επανατοποθετήσουμε την κάρτα στην agp slot καθώς και να αλλάξουμε το βύσμα που τροφοδοτεί την κάρτα με άλλο.

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από:

Intel PentiumIV 2.8Ghz

SiS 648FX based mobo

1GB DDR Ram

Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω, με την βοηθειά σας, είναι αν είναι θέμα υλικού ή λογισμικού και αν είναι το δεύτερο να γλυτώσει το ξαδερφάκι μου την όποια ταλαιπωρία του RMA.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Θα σας (χαμο)γελάσω παίδες. Δεν γνωρίζω. Βέβαια είναι εύκολο να μάθω. Αν πάντως είναι όντως Samsung θεωρείτε ότι είναι πολύ πιθανόν να ευθύνεται η κάρτα;

Παίδες η καρτα αλλάχθηκε αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η καινούργια είναι μια Albatron 7600GS με Samsung μνήμεσ πάλι. Τι πιθανότητες υπάρχουν να έχει και αυτή πρόβλημα;

Aναλόγως την παρτίδα.

Δλδ και η 7600GS κάνει τα ίδια?

Αν ναι βαλε καινουριο ΒΙΟS στην μητρική, βαλε καινουριους AGP drivers, chipset drivers, και ξεκινα να βαζεις εναν εναν τους decoders μεχρι να αρχίσεις να συναντάς προβλήματα.

Ολα αυτά σε καθαρο λειτουργικό.

Πριν κανεις φορματ, βαλε καλου κακού το 3Dmark 2001 και αφου φουλαρεις γραφικα/αναλύσεις βαλτο να κάνει 100loops σε όλα τα test.

Αν δε κλατάρει τοτε κανε αυτα που σου είπα με τo BIOS και τους drivers.

Ακριβώς τα ίδια...

Δοκιμασε την και σε αλλο pc κανενος φιλου σου μηπως και δεν φταιει η καρτα.

Παντως δεν ειναι καθολου απιθανο να εχουν και οι 2 καρτες προβλημα.

Το να την δοκιμασεις σε αλλο pc ειναι μονοδρομος που πρεπει να κανεις ομως.

Το γνωρίζω αυτό. Γι' αυτό είπα και στο ξαδερφάκι να την φορέσει και αλλού για να δούμε ποιο ενδεχόμενο να αποκλείσουμε. Για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται ελαφρώς δύσκολο 2 διαφορετικές κάρτες γραφικών να είναι ελλατωματικές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ίσως πάλι να είναι θέμα μνημών και να γίνεται. Θα δείξει θα σας κρατώ ενήμερους.

Α! Και κάτι τελευταίο. Υπάρχει πιθανότητα να ευθύνεται το SP2 που μπήκε πάνω από την εγκατάσταση; Ρωτάω γιατί δεν είναι μπροστά μου το pc αλλιώς θυα το έβγαζα να δω. Αλλά λέω να μην ταλαιπωρώ άδικα το ξαδερφάκι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.