Jump to content

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

landlover

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν το θέμα έχει καλυφτεί σε άλλο thread, αλλά προκειμένου να μη χαθώ στο ψαξιμο σας ρωτώ:

Με σχετικό φόρτωμα είδα τις παρακάτω θερμοκρασίες

CPU 65o C

System 36o C

GPU 82o C

Το κουτί είναι από server μεγάλο εως τεράστιο με 4 ανεμιστήρες.

Ολες οι ψύκτρες είναι μαμά.

Είναι φυσιολογικές οι θερμοκρασίες ή χρειάζεται επέμβαση??

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση

Αν οι μετρήσεις που έκανες είναι αξιόπιστες τότε:

Για το σύστημα 36 βαθμοί θεωρώ ότι είναι καλή θερμοκρασία.

Για την κάρτα γραφικών σε τεστ που έχω δει η μέγιστη θερμοκρασία που έφτανε ήταν 81 και ελάχιστη 63 οπότε είσαι εντάξει.

Για τον επεξεργαστή η μέγιστη επιτρεπόμενη θερμοκρασία είναι 75 μετά κλείνει ο υπολογιστής αυτόματα.Αν έχεις 65 βαθμούς το χειμώνα το καλοκαίρι μπορεί να ξεπερνάς και τους 70, πιστεύω ότι είναι υψηλή θερμοκρασία για c2d,καλό είναι να μην ξεπερνιούνται οι 60 βαθμοί. Βάλε καμιά ψήκτρα για να πέσεις στους 50 ίσως και πιο κάτω.

Οι τιμές είναι αυτές που μου δίνει το NVIDIA Monitor (λογισμικό που συνόδευε τη MoBo.

Πάρθηκαν μετά από αρκετή ώρα που έτρεχα το Half Life 2.

Ολες οι ρυθμίσεις του hardwere είναι μαμά, αλλά με αυτά τα δεδομένα και επειδή σιγά σιγά θα αρχίσω να πειράζω τις ρυθμίσεις πιστεύετε οτι χρειάζεται βοήθεια στη ψύξη και αν ναι που?

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις σας

Μηπως δεν πατάει καλα ή ψυκτρα με τον επεξεργαστη?

Αλλιως δοκίμασε το πιο απλο ,ακουμπα την ψυκτρα του επεξεργαστη

και αμα ζεματάει σημαινει οτι οι θερμοκρασία που βλέπεις με το πρόγραμμα ειναι μάλλον σωστή

αλλιως μαλλον δεν την μετράει σωστα το πρόγραμμα:022:

landlover επειδή διαθέτεις ένα πολύ καλό σύστημα και θέλεις καποια στιγμή να το υπερχρονίσεις , πέτα τη μαμίσια ψύκτρα της intel και βάλε καμιά άλλη π.χ μια φθηνή και καλή λύση είναι αυτή ARCTIC COOLING FREEZER 7 την τοποθέτησα σε διπύρηνο prescot και η θερμοκρασία (τον αυγουστο) δεν ανέβαινε με τίποτα πάνω από 55 . Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες ψύκτρες.

Εγώ προσωπικά σε τέτοιο σύστημα και πρόβλημα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή να μην είχα μια ψύκτρα καλύτερη από αυτη της intel θα του έβαζα σίγουρα.

landlover επειδή διαθέτεις ένα πολύ καλό σύστημα και θέλεις καποια στιγμή να το υπερχρονίσεις , πέτα τη μαμίσια ψύκτρα της intel και βάλε καμιά άλλη π.χ μια φθηνή και καλή λύση είναι αυτή ARCTIC COOLING FREEZER 7 την τοποθέτησα σε διπύρηνο prescot και η θερμοκρασία (τον αυγουστο) δεν ανέβαινε με τίποτα πάνω από 55 . Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες ψύκτρες.

Εγώ προσωπικά σε τέτοιο σύστημα και πρόβλημα με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή να μην είχα μια ψύκτρα καλύτερη από αυτη της intel θα του έβαζα σίγουρα.

Thx JFK. Εχεις να μου προτείνεις κατι καλύτερο? Μια και μια ψύκτρα μέχρι 60-70 Ευρώ την δικαιούται (λαμβάνοντας υπ΄όψη το κόστος του υπόλοιπου συστήματος)

Σε αυτόν τον πίνακα γίνεται σύγκριση ψηκτρών σε σύστημα με Intel Pentium XE 840 και θερμοκρασία δωματίου 22 βαθμοί.

Η καλύτερη σε επιδόσεις είναι η Zalman CNPS 9700 LED με 59 βαθμούς σε πλήρες φόρτο, με 40 βαθμούς σε ηρεμία και παραγόμενο θόρυβο 54.1 db στις 2584 στροφές/λεπτό

Δεύτερη σε επιδόσεις είναι η Scythe Infinity με 62 βαθμούς σε πλήρη φόρτο , με 40 βαθμούς σε ηρεμία και παραγόμενο θόρυβο 36.5 db στις 1121 στροφές/λεπτό

Η ψήκτρα της ιντελ είναι στην30 θέση με 77 βαθμούς σε πλήρες φόρτο , με 46 βαθμούς σε ηρεμία και παραγόμενο θόρυβο 49,5 db στις 2325 στροφές/λεπτό

Σε αυτόν τον πίνακα φαίνεται ο κάθε χρήστης τι επεξεργαστή χρησιμοποιεί, πόσο τον έχει υπερχρονίσει, τι θερμοκρασίες ανεβάζει , και τι σύστημα ψύξης χρησιμοποιεί (μοντέλο ψήκτρας ή υδροψηξη <WaKü>).

Εγώ θα διάλεγα την Scythe Infinity επειδή έχει γενικά καλές επιδόσεις και παράγει λιγότερο θόρυβο.

Υ.Γ. Οι πίνακες προέρχονται από το www.computerbase.de και είναι μεταφρασμένοι στα αγγλικά.

JFK τί να πώ??

Απάντηση με τεκμηρίωση ακδημαϊκού επιπέδου.

Σε ευχαριστώ για το κόπο και το χρόνο σου.

Ευχομαι Καλά Χριστούγεννα σε σένα και στους υπόλοιπους φίλους του forum.

Τελικά διάλεξα τον ZALMAN CNPS 9700 LED.

Tον τοποθέτησα (χρειάστηκε να διαλύσω το μισό PC- όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτό)

Τό αποτέλεσμα εντυπωσιακό και οπτικά (είναι τεράστιος) και λειτουργικά

Μέγιστη θερμοκρασία που μέτρησα σε παρόμοιες συνθήκες 50 οC αντί για 65.

Δεκαπέντε ολόκληροι βαθμοί διαφορά.

Ευχαριστώ όλους τους φίλους και τον JFK για τη βοήθεια.

post-5847-1442174522,9454_thumb.jpg

post-5847-1442174523,0147_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.