sakattack1442169065 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 20, 2006 Λεω επιτελους μετα απο 4μιση χρονια να παρω καινουργια ψηφιακη. Αλλα δεν με ενδιαφερουν τα μοντελα που αναφερονται σε αλλα thread με τις 100αδες ρυθμισεις και το μεγαλο μεγεθος. θελω να παρω μια πολυ λεπτη μηχανη, πχ να την κουβαλαω ευκολα σε μια τσεπη, απλη ευχρηστη και γρηγορη, εντελως point & shoot. Υπαρχουν αρκετες τετοιες Ultra compact, οποτε ακομα και οι compact μου φαινονται χοντρες πια. Αυτη που μου εχει κινησει το ενδιαφερον ειναι η CASIO Exilim Zoom EX-Z70 Γνωμες? (ειδικα αν την εχει κανεις) παραπανω απο 7 ΜΡ δεν νομιζω οτι χρειαζεται (ηδη και τα 7 ισως ειναι υπερβολη) ειναι ισως η μονη Exilim που δεν εχει docking station, καλο κατ'εμε γιατι μου φαινεται δυσχρηστο αυτο. Υπαρχει βεβαια και η EX-Z700, που ειναι λιγο πιο παχουλη αλλα και πιο μικρες τις αλλες 2 διαστασεις, με docking station αλλα και με μεγαλυτερη μπαταρια. Και υπαρχουν και ενα σωρο αλλα μοντελα και αλλες μαρκες... Για πειτε γνωμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2006 επειδή φιλαράκο και γω σκοπεύω να πάρω μια ψηφιακή, έχω καταλήξει στην olympus fe-190 και στην sony dsc w-50... Και τείνω προς την Olympus....240 η πρώτη, 260 ευρώ η δεύτερη...edit:οι τιμές περιλαμβάνουν θήκη και κάρτα μνήμης 256 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Δεκέμβριος 20, 2006 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2006 canon ixus 800 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Δεκέμβριος 20, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2006 επειδή φιλαράκο και γω σκοπεύω να πάρω μια ψηφιακή, έχω καταλήξει στην olympus f-190 και στην sony dsc w-50... Και τείνω προς την Olympus....240 η πρώτη, 260 ευρώ η δεύτερη...sony no way my friend Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 20, 2006 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2006 sony no way my friendγια ανέπτυξε λίγο....:033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Δεκέμβριος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2006 Αντιπροσωπεία άθλιο service ακριβά αναλώσιμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Δεκέμβριος 21, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2006 Kαι χαμηλοτερες επιδοσεις απο αλλες φθηνοτερες.Δυστυχως να σε βοηθησω στην επιλογη δεν μπορω. Αλλα απο τη στιγμη που δεν ενδιαφερεσαι για ρυθμισεις ωστε να καθοριζεις εσυ την καθε παραμετρο κοιταξε να παρεις καποια η αυτοματη λειτουργία της οποιας θα ειναι αξιολογη. Γιατι υπαρχουν πολλες μηχανες που ειτε το αυτοματο δεν λειτουργει καλα ειτε εχουν αυτοματο μονο και μονο μεχρι να μαθεις να ρυθμιζεις εσυ τη μηχανη οπως θελεις.Καπου ειχε παρει το ματι μου ενα review που ανεφερε ξεχωριστα τις επιδοσεις καποιων μηχανων σε αυτοματη λειτουργια. Θα ψαξω να το βρω και θα επανελθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris1442169079 Δεκέμβριος 21, 2006 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2006 Έχω τη z600 (σαν τη z700 με 6mp).Θα στην πρότεινα ανεπιφύλακτα (τη z700), μην περιμένεις βέβαια και τις τρελές φωτογραφίες σε δύσκολες συνθήκες (π.χ. τοπίο νύχτα), διάφραγμα σηκώνει μέχρι 4sec και με λίγο πείραγμα στο iso και ακουμπησμένη κάπου βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες (μερικές τις είχα και desktop). Το πάχος της είναι αρκετό για να στέκεται όρθια χωρίς να θέλει τρίποδο, πράγμα αρκετά σημαντικό για κάποιον που δεν θέλει να κουβαλάει βαλιτσάκι μαζί του.Το αρνητικό είναι ότι το antishake δεν είναι hardware στο φακό ή στο ccd αλλά software, οπότε ουσιαστικά δεν έχει antishake, αλλά και πάλι σε κανονικές συνθήκες δεν σε προβληματίζει.Επίσης η μεγάλη μπαταρία κρατάει όντως άπειρο χρόνο, στις διακοπές μου δεν πήρα καν το φορτιστή μαζί.Και πάλι εξαρτάται τι θες να κάνεις, πάντως για super compact μηχανή εμένα με ικανοποιεί πλήρως (σε συνδυασμό και με τα λεφτά της, 300 ευρώ μαζί με 1gb μνήμη την είχα πάρει).edit: ξέχασα να πω ότι δεν έχει divx στο video, οπότε βγάζει πολύ μεγάλα αρχεία. π.χ. στο 1gb χωράνε ~10 λεπτά.ό,τι άλλο θες ρώτα (γιατί μπορεί να ξεχνάω τα μισά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon1442169120 Δεκέμβριος 21, 2006 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2006 Η Canon ixus 800 είναι όντως πολύ καλή από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Η ixus 65 έχει εντυπωσιακή οθόνη και είναι λίγο πιο μικρή αλλά δεν έχει τόσο καλές επιδόσεις (είναι και πιο φθηνή).Απο το service της Sony δεν έχω εμπειρία αλλά έχω ακούσει απο πάρα πολλούς παράπονα. Επιπλέον, να αναφέρω οτι η μνήμη που χρησιμοποιούν οι Sony μηχανές (MS Pro-Duo) είναι σχεδόν στη διπλάσια τιμή απο την SD για παράδειγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 21, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 21, 2006 Έχω τη z600 (σαν τη z700 με 6mp).Θα στην πρότεινα ανεπιφύλακτα (τη z700), μην περιμένεις βέβαια και τις τρελές φωτογραφίες σε δύσκολες συνθήκες (π.χ. τοπίο νύχτα), διάφραγμα σηκώνει μέχρι 4sec και με λίγο πείραγμα στο iso και ακουμπησμένη κάπου βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες (μερικές τις είχα και desktop). Το πάχος της είναι αρκετό για να στέκεται όρθια χωρίς να θέλει τρίποδο, πράγμα αρκετά σημαντικό για κάποιον που δεν θέλει να κουβαλάει βαλιτσάκι μαζί του.Το αρνητικό είναι ότι το antishake δεν είναι hardware στο φακό ή στο ccd αλλά software, οπότε ουσιαστικά δεν έχει antishake, αλλά και πάλι σε κανονικές συνθήκες δεν σε προβληματίζει.Επίσης η μεγάλη μπαταρία κρατάει όντως άπειρο χρόνο, στις διακοπές μου δεν πήρα καν το φορτιστή μαζί.Και πάλι εξαρτάται τι θες να κάνεις, πάντως για super compact μηχανή εμένα με ικανοποιεί πλήρως (σε συνδυασμό και με τα λεφτά της, 300 ευρώ μαζί με 1gb μνήμη την είχα πάρει).edit: ξέχασα να πω ότι δεν έχει divx στο video, οπότε βγάζει πολύ μεγάλα αρχεία. π.χ. στο 1gb χωράνε ~10 λεπτά.ό,τι άλλο θες ρώτα (γιατί μπορεί να ξεχνάω τα μισά).ευχαριστω.μηπως ειναι πολυ παχια για να μπαινει σε τσεπακι σε παντελονι ή πουκαμισο?το να στεκεται δε με απασχολει.το docking station πως το κρινεις? ειναι βολικο ή αντιθετως προβληματικο?δεν εχω τρελλες απαιτησεις, καλλιτεχνης κλπ. απλες φωτο θελω να τραβαω και μαλιστα στο τσακ μπαμ, γρηγορα να την ανοιξω να τραβηξω και τελος. Εχει αμεση αποκριση οταν πατας το κουμπι, ή καθυστερει καθολου?βγαζει εντονα κοκκινα ματια με το φλας ?ΥΓ υπηρχε και Ζ60 (αντιστοιχη της Ζ70) οταν την πηρες?αν ναι, την ειχες δει καθολου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bambis Δεκέμβριος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2006 Φιλε sakattack να δωσεις βαση σε αυτο που σε συμβουλευει ο cabrinha. Επισης να δεις η Camera Που θα παρεις να εχει AF-assist lamp και καποιο ειδος Image stabilizer (καθε εταιρια το ονομαζει διαφορετικα) Επισης θα σου ελεγα να σκεφτεις την αγορα καποιας φωτογραφικης με Manual ρυθμισεις. Και εγω παραλιγο να κανω το λαθος να παρω την Τz1 της Panasonic η οποια η μονη manual ρυθμιση που ειχε ηταν White Balance.. Απλα ειχα ενθουσιαστει με το 10x Optical zoom. Μην την ψαξεις καθολου την συγκεκριμενη, αν και compact ξεπερναει κατα πολυ το μεγεθος που ψαχνεις. Τελικα πειρα μια αλλη μικροτερη σε μεγεθος με 6x οπτικο zoom και Full Manual ρυθμισεις (shutter speed, aperture, white balance, focus) και παιρνει πανω κ αλλους φακους :001: Προσωπικα αν ειχα αγορασει την Tz1 θα εκλαιγα την μοιρα μου δεν θα μπορουσα να πειραματιστω με τιποτα.... Ενω τωρα εχω κολλησει με το Manual focus Ξανα σκεψου το :001: Πηγαινε εδω επελεξε οτι θελεις να εχει η camera και πατα submit... Σε οποια εχει ενα πορτοκαλι R παει να πει οτι υπαρχει review (κατατοπιστικοτατο, φωτογραφιες, iso tests κτλ κτλ) Εμενα ειναι η πρωτη μου ψηφιακη και την εχω 2 βδομαδες... Οτι ξερω το ξερω στην θεωρια απο οτι εχω διαβασει στο internet και αυτα πολυ επιφανειακα μην φανταστεις οτι ειμαι κανενας φωτογραφος... Αγορασε μια με Manual ρυθμισεις, Ψαξε λιγο σε forums, διαβασε μερικα guides και σε λιγοτερο απο μηνα θα βγαζεις ωραιοτερες φωτο απο οτι με μια Full Auto Point & Shoot Camera. Ειμαι σιγουρος οτι δεν θα το μετανιωσεις.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimisd1442169115 Δεκέμβριος 22, 2006 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2006 Κανόνας 1: Η κάμερα πρέπει να έχει ενσωματωμένη μπαταρία λιθίου.Κανόνας 2: Διάλεξε αυτή την κάμερα που έχει το μεγαλύτερο οπτικό zoom. Το ψηφιακό το έχουν όλες.Κανόνας 3: Να έχει πολλά mpixels(τουλάχιστον 6-7). Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύ κοντά τα φέρνεις όλα με ψηφιακό zoom.Κανόνας 4:Να είναι ελαφριά, αλλά συμπαγής και να αντέχει. Η καημένη η Sony μου τα έχει δεί όλα. Ναι μεν ελαφριά αλλά έχει γεμίσει χαρακιές.Κανόνας 5: Ανάμεσα σε Olympus και Sony επιλέγεις Olympus. Έχω και τις δύο στα ίδια mpixels και η διαφορά είναι αισθητή.Κανόνας 7: Αν δεν έχει θήκη από τη μάνα της, αγοράζεις κατευθείαν μια θήκη από τον πατέρα της.Κανόνας 6: Τα παραπάνω είναι κανόνες για μένα. Άκου και τις γνώμες άλλων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cosmic Δεκέμβριος 22, 2006 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2006 εγω θα σου προτεινα να αποφυγεις την αγορα λεπτης μηχανης ιδίως αυτεςπου ο φακος δεν βγαινει εκτος σωματος......Τα μειονεκτηματα:Σκοτεινος φακος μικρότερος σενσορας ψοφιο φλας στριμωγμενη κατασκευη περισσοτερος θορυβος και ολα αυτα σε μεγαλυτερη τιμή.Με λιγοτερα χρηματα θα πάρεις συμβατικη μηχανη με απιστευτα καλυτερη ποιοτητα στις φωτογραφιες σου.Δες κατι απο canon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris1442169079 Δεκέμβριος 22, 2006 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 22, 2006 ευχαριστω.μηπως ειναι πολυ παχια για να μπαινει σε τσεπακι σε παντελονι ή πουκαμισο? το να στεκεται δε με απασχολει. Αν θες να την έχεις σε τσέπη παντελονιού/πουκαμίσου, καλύτερα να πάρεις ό,τι πιο λεπτό υπάρχει (δηλαδή την s700 - αν λέγεται έτσι). Σκέψου ότι είναι και η θήκη της. Γενικά μπαίνει (μαζί με τη θήκη) άνετα σε τσέπη, είναι αρκετά μικρότερη από το 3650 μου (το κινητό), αλλά προσωπικά την βάζω στο τσαντάκι μου. το docking station πως το κρινεις? ειναι βολικο ή αντιθετως προβληματικο? Δεν με έχει προβληματίσει, μόνο στη φόρτιση το χρησιμοποιώ, τις φωτογραφίες τις περνάω βγάζοντας την κάρτα και καρφώνοντάς την σε card reader. δεν εχω τρελλες απαιτησεις, καλλιτεχνης κλπ. απλες φωτο θελω να τραβαω και μαλιστα στο τσακ μπαμ, γρηγορα να την ανοιξω να τραβηξω και τελος. same here! Εχει αμεση αποκριση οταν πατας το κουμπι, ή καθυστερει καθολου? βγαζει εντονα κοκκινα ματια με το φλας ? Το πλεονέκτημά της είναι αυτό, ότι boot-άρει άμεσα. Έχει ένα mode red eyes στο flash, αλλά δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα. Το flash της πάντως δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό (ως μικρή μηχανή). ΥΓ υπηρχε και Ζ60 (αντιστοιχη της Ζ70) οταν την πηρες? αν ναι, την ειχες δει καθολου? Ναι υπήρχε, δεν το έψαξα πολύ, πήρα όποια μού βγαινε μέχρι 300 ευρώ, ήταν μικρότερη, με μεγαλύτερη οθόνη (2.7' λένε, κι ας έχουν 115kpixel ανάλυση και όχι 252kpixel που διαφημίζουν οι άλλες). Επίσης άλλο ένα + είναι ότι η οθόνη της ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα και είναι φωτεινή ακόμα και με τον ήλιο από πάνω. Πάντως σε δύσκολες συνθήκες δεν βγάζει καλές φωτογραφίες, αλλά δεν είμαι και σίγουρος αν νύχτα χωρίς τρίποδο μπορείς με οποιαδήποτε μηχανή να βγάλεις κάτι το αξιόλογο. (για εξωτερικό χώρο λέω πάντα). Έχει δηλαδή αρκετό θόρυβο στο ccd. Επίσης μου φαίνεται ότι έχει έντονο αυτό που λέμε "barrel distortion" (την παραμόρφωση στα άκρα του φακού, δηλαδή καμπυλώνει μια ευθεία επιφάνεια). Αλλά το θέμα είναι τι θες να κάνεις, αν τραβάς για το χαβαλέ σου μια χαρά μου φαίνεται, αν θες να τραβήξεις φωτό τον Φιντέλ στην Κούβα να παίζει γκολφ, πήγαινε πάρε μια slr. Για να δεις κάποιες λίγες φωτό, δες εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=31972&highlight=%F6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%E9%EA%FC+%F5%EB%E9%EA%FC Μη σε τρομάξει ο θόρυβος σε μερικές, είναι από τη συμπίεση του jpeg για να τις ανεβάσω στο imageshack, γενικά είναι πολύ καθαρότερες Αν θες να σου ανεβάσω μερικές φωτό να δεις πώς βγάζει, όχι άμεσα όμως γιατί δεν έχω πολύ χρόνο. edit: για τις manual ρυθμίσεις που είπαν μερικοί, δεν μπορείς να επιλέξεις το shutter speed έχει manual focus (τρελά δύσχρηστο, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ), white balance (ποτέ δεν μου χρειάστηκε) , EV shift (νομίζω αυξάνει/μειώνει ευαισθησία του ccd), και iso (αυτό το έχω αλλάξει όταν τραβάω τοπία νύχτα). Το shutter speed μπορεί να πάει μέχρι 4 second αν επιλέξεις το night scene preview (έχει 30 preview και νομίζω μπορείς να βάλεις και δικό σου). Αυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Δεκέμβριος 30, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 30, 2006 canon ixus 800η 800 μου πεφτει ακριβοτερη απο οσο θα ηθελα, ειδικα μαζι με τη μνημη ανεβαινει πολυ.Πιο κοντα ειναι η Ixus 60 και 65. Λες να προτιμησω καποια απο αυτες ?το ονομα Canon (και Ixus) ειναι πιο εγγυηση, τις βρισκω πιο ευκολα Ελλαδα, δεν εχουν docking station, αλλα ειναι 6ΜΡ, ισως λιγο πιο "παχιες".Επισης απο μπαταρια δεν ξερω τι κανουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 6, 2007 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Τελικα εκει κατεληξα, στην Ιxus 60 Ωραια φαινοταν η Εxilim, αλλα προτιμησα το ονομα της Canon H 65 δεν μου φανηκε βολικη, η τεραστια οθονη της δεν αφηνει χωρο για ευκολο πιασιμο, τα δαχτυλα πεφτουν επανω της, και θα καταναλωνε και πιο γρηγορα τη μπαταρια. Οποτε προτιμησα την 60 που εχει ιδιο μηχανισμο, καλυτερη εργονομια, και ειναι και πιο φτηνη. Βαζω και 2 φωτο για το μεγεθος. (οι τελευταιες της παλιας μηχανης :003: ) Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, τον dellman για τις πληροφοριες, και τον apotsi για την εξυπηρετηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabrinha Ιανουάριος 6, 2007 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Καλοδουλευτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Ιανουάριος 6, 2007 #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 ΜΕγειά Σάκη καλοδούλευτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Ιανουάριος 6, 2007 Author #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 thanks guys Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Ιανουάριος 6, 2007 #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2007 Περιμένουμε και κανένα δείγμα με την νέα έ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.