yaputzis Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1, 2005 Το σύστημά μου είναι όπως στην υπογραφή μου. Όταν τρέχω διπλό Prime95 το +12v rail πέφτει μέχρι και +11.92v με αποτέλεσμα να μην έχω 100% σταθερό σύστημα. Μπορείτε να μου πείτε αν αναβαθμίσω το τροφοδοτικό μου σε ένα ισχυρότερο π.χ. OCZ Powerstream 520W θα βοηθούσε σε καλύτερο και πιο σταθερό overclocking;
voudas Φεβρουάριος 1, 2005 #2 Φεβρουάριος 1, 2005 το 11.92 δεν είναι τόσο πια μικρό να δημιουργεί το πρόβλημα. αν τσιμπήσεις λίγο το vcore που λόγω μητρικής πέφτει πολύ όπως βλέπεις, δε σταθεροποιείται?
DJD Φεβρουάριος 1, 2005 #3 Φεβρουάριος 1, 2005 Για αρχή μέτρα με πολύμετρο να σιγουρευτείς για τις τάσεις. Ελάχιστες μητρικές έχω δει να τα δείχνουν σωστά
yaputzis Φεβρουάριος 1, 2005 Author #4 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 15:40] το 11.92 δεν είναι τόσο πια μικρό να δημιουργεί το πρόβλημα. αν τσιμπήσεις λίγο το vcore που λόγω μητρικής πέφτει πολύ όπως βλέπεις, δε σταθεροποιείται? Το vcore το έχω ήδη αρκετά ψηλά (1.450v), αλλά το +12v rail συνεχίζει να πέφτει μέχρι και +12,86v (τελευταία ένδειξη mbm5). Ποιό θεωρείται χαμηλό +12v; Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 15:47] Για αρχή μέτρα με πολύμετρο να σιγουρευτείς για τις τάσεις. Ελάχιστες μητρικές έχω δει να τα δείχνουν σωστά Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις να κάνω αυτή τη μέτρηση.
yaputzis Φεβρουάριος 1, 2005 Author #6 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από Voudas [Σήμερα, στις 17:33] ναι αλλά σε φουλ λόαντ πάει 1.33... Σωστά, έτσι τώρα το έχω 1.4875 και είναι stable. Ποιό είναι το μαξιμουμ ασφαλές vcore για τους Prescott;
alex_000 Φεβρουάριος 1, 2005 #7 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από yaputzisΔυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις να κάνω αυτή τη μέτρηση. Eιναι το πιο απλο πράγμα αν θέλεις πες μου να σου πω (για να μην γραφω τζαμπα) . Ενα πολυμετρο κοστιζει μολις 7 ευρω. Τα προγραμματα ειναι τελειως αναξιοπιστα. Εμενα να καταλάβεις η μητρικη λεει ότι η 5ραρα πεφτει στα 4,7 οταν τρεχω prime ενω το πολυμετρο την διχνει σταθερα στα 5. Μην τρεχεις να παρεις τροφοδοτικο ενω ενδέχεται να μην εχεις προβλημα.
yaputzis Φεβρουάριος 1, 2005 Author #8 Φεβρουάριος 1, 2005 Αρχική απάντηση από alex_000 [Σήμερα, στις 20:34] Eιναι το πιο απλο πράγμα αν θέλεις πες μου να σου πω (για να μην γραφω τζαμπα) . Ενα πολυμετρο κοστιζει μολις 7 ευρω. Τα προγραμματα ειναι τελειως αναξιοπιστα. Εμενα να καταλάβεις η μητρικη λεει ότι η 5ραρα πεφτει στα 4,7 οταν τρεχω prime ενω το πολυμετρο την διχνει σταθερα στα 5. Μην τρεχεις να παρεις τροφοδοτικο ενω ενδέχεται να μην εχεις προβλημα. Το μόνο που με κεντρίζει το ενδιαφέρον για μαι αναβάθμιση είναι η δυνατότητα ότι μπορείς και ρυθμίζεις τα rails μόνος σου.
Elu Thingol Φεβρουάριος 12, 2005 #9 Φεβρουάριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από yaputzis [01-02-2005 17:39] Σωστά, έτσι τώρα το έχω 1.4875 και είναι stable. Ποιό είναι το μαξιμουμ ασφαλές vcore για τους Prescott; Με ~1,6 εισαι ενταξει. Απο 1,7 και απανω.... :TD:
yaputzis Φεβρουάριος 12, 2005 Author #10 Φεβρουάριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από Elu Thingol [Σήμερα, στις 22:36] Με ~1,6 εισαι ενταξει. Απο 1,7 και απανω.... :TD: Με αέρα;
schumifer Φεβρουάριος 12, 2005 #11 Φεβρουάριος 12, 2005 Να ενισχύσω με ένα μικρό ποστ την άποψη με το πολύμετρο.Η αλήθεια στις μετρήσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από ό,τι δείχνουν τα προγράμματα.Μα πολύυυυυ διαφορετική.Και είναι πανεύκολη η μέτρηση
yaputzis Φεβρουάριος 12, 2005 Author #12 Φεβρουάριος 12, 2005 Αρχική απάντηση από schumifer [Σήμερα, στις 22:59] Να ενισχύσω με ένα μικρό ποστ την άποψη με το πολύμετρο.Η αλήθεια στις μετρήσεις μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από ό,τι δείχνουν τα προγράμματα.Μα πολύυυυυ διαφορετική.Και είναι πανεύκολη η μέτρηση Και πως γίνεται η μέτρηση;
schumifer Φεβρουάριος 12, 2005 #13 Φεβρουάριος 12, 2005 Είναι απλό φίλε μου. Για τη 12άρα πας σε ένα τυχαίο μόλεξ και βάζεις τον ένα ακροδέκτη στο κίτρινο και τον άλλο στο μαύρο .οι υπόλοιπες τάσεις που μπορείς να βρεις είναι 5 και 7 βολτ.Για να μετρήσεις Vcore αν σε ενδιαφέρει πρέπει να μπορείς να φτάσεις στη μητρική.Μετριέται με το μηχάνημα σε λειτουργία και ένα ακροδέκτη στο ποδαράκι του σωστού μόσφετ. Το σωστό μόσφετ βρίσκεται με προσπάθεια μόνο και πειραματισμό (αν δεν είναι το πρώτο θα είναι το δεύτερο ή το τρίτο).Αυτές οι δύο σε νοιάζουν .Η 3.3 μετριέται εύκολα αν έχει το PSU σου 6πινο βύσμα ,αλλιώς μπερδεύει το πράγμα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.