harisman1442169092 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 18, 2006 Δουλειά δεν είχε ο διάολος……Ενώ ο υπολογιστής λειτουργούσε κανονικά (με εγκατεστημένα CD-R σαν master και slave DVD-ROM από καιρό χαλασμένο), επιχείρησα να του εγκαταστήσω στην θέση του DVD-ROM, ένα DVD-R (LITE-ON SHM 165P65). Από την πρώτη στιγμή που πήγε να μπουτάρει, μου έβγαλε το ακόλουθο μήνυμα:«Windows could not start because the following file is missing or corrupt:System32\Drivers\pci.sysYou can attempt to repair this file by starting Windows setup using the original Setup CD-ROM.Select “r” at the first screen to start repair»Με το «οριτζιναλ» CD-ROM, ενώ ξεκινάει να μπουτάρει δεν κάνει τίποτα….Δεδομένο ότι προσπάθησα να ξαναφέρω το σύστημα στην πρότερη κατάσταση αλλά τζίφος….τα ίδιαΤι μπορώ να κάνω….Έχω δοκιμάσει τα πάντα…Ευχέλαιο μένει….Καμιά άλλη ιδέα??Η motherboard είναι αυτή….http://abgcomputers.nl/Mainboards_MSI_845-pro_Socket_423_Intel_P4_i845_chipset_Retail.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 18, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2006 Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά....1.Το jumperaki που το έχεις βάλει? Δοκίμασε να βάλεις cable select και στα 2 για να τα αναγνωρίσει αυτόματα.2. Δοκίμασες να βάλεις μόνο το DVDR μόνο του? Κάνει το ίδιο?3. Δοκίμασε άλλη ταινία... Αν όχι δοκίμασε να το βάλεις slave στον σκληρό αν είναι Pata ή βάλτο se allo ide αν έχεις sata δίσκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Δεκέμβριος 18, 2006 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2006 σόρρυ στο φίλο που μπαίνω στη μέση....έχω πάρει ένα lg dvdrw (gsa-h22l) (το είχα αλλάξει στην αρχή γιατί είχε πρόβλημα) (έχω καινούριο τώρα), αλλά έχω πάλι πρόβλημαΤώρα ανοίγουν κανονικά τα cd/dvd αλλά άμα πάω να κάνω κάποιο copy θα μου βγάλει 99% σε κάποιο αρχείο I/O error. Δεν έχει σημασία ποιό είναι το δισκάκι, το κάνει σε όλα τα έχω δοκιμάσει που παίζουν κανονικά στο άλλο dvdrw. Η πρώτη καλωδιοταινία που του είχα (new) μάλλον είχε πρόβλημα γιατί δεν διάβαζε κανένα δισκάκι. Του έβαλα από ένα σκληρό (που σίγουρα είναι οκ) αλλά πάλι μου τα κανε αυτάwtf??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 18, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 18, 2006 Δοκίμασε το σε άλλο υπολογιστή αν είναι ευκολο... Αλλιώς δοκίμ,ασε με 2-3 δαφορετικά προγράμματα να δεις αν κάνει το ίδιο. Ανναι τότε είναι ανεξάρτητο απο τα προγράμματα και μάλλον λόγο αστοχίας υλικου.. Εϊτες καλωδιοταινία είτε το ίδιο το dvdr.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Δεκέμβριος 19, 2006 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 χμμ δοκίμασα άλλη καλωδιοταινία - περίπου το ίδιο κάνει. Αν το βάλω μαζί με το άλλο dvdrw "κολλάνε" τα dvd/cd όταν πάω να φορτώσει. Μπορεί να είναι και τα jumpers? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 19, 2006 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 Σαφώς.. Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα κυριαρχίας.. Βάλτα και στα 2 Cable select... Τσέκαρε αν τα βλέπει το BIOS πρώτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Δεκέμβριος 19, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 ρε παιδιά τελικά δεν ξέρω τι διάολο ήταν, άλλαξα θέσεις jumper, τα έβαλα ανάποδα τα drives (master/slave >slave/master), άλλαξα καλώδια....και στο τέλος έβαλα το καλώδιο που ήταν μαζί με το drive (και έβαλα επίσης master το lg & slave to nec) και μοιάζει να δουλεύει....από πλευράς ανάγνωσης τουλάχιστον.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
harisman1442169092 Δεκέμβριος 19, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 Παιδιά να επικεντρουθούμε στο topic αυτό στο θέμα μου....?Δεν μπορούμε να μιλάμε στο ίδο topic για 2 θέματα.....Σε ότι ανέφερα παραπάνω και σχετικά με αυτά που γράφει ο (συνalfista φίλος) Greek. Το BIOS τις βλέπει και τις 2 συσκευές, σαν CD-ROM το CD-r, σαν DVD-ROM το DVD-R. Αρχικά ήταν master το CD-R, και slave το DVD-R, τα άλλαξα μετά....τα ίδια, ενώ τα βλέπει είτε πηγαίνοντας να φορτώσει Windows, βγάζει μαυρη οθόνη με το κειμενο που έγραψα στο αρχικό post, ειτε πάει να μπουταρει από το CD-ROM (εγώ το βάζω να μπουτάρει...) και κολλάει σε μπλε οθόνη που λέει Windows setup.....Προφανώς δοκίμασα και μόνο του το CD-R και με το DVD-ROM που λειτουργουσε παλιά χωρίς πρόβλημα...η ίδια κατάσταση.....Το πρόβλημα είναι σοβαρό αφού δεν μπορώ να έχω pc, και τρέχω στον έναν και τον άλλο....Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Δεκέμβριος 19, 2006 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 μόνο του το dvdr τι κάνει?με τα τζαμπεράκια δοκίμασες όπως είπε ο Greek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
harisman1442169092 Δεκέμβριος 19, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 μόνο του το dvdr τι κάνει?με τα τζαμπεράκια δοκίμασες όπως είπε ο Greek?Τα έχω εναλλάξει master/slave μόνο CS δεν τα έχω βάλει.....Αλλά τα βλέπει το BIOS....κάθε φορά με το congifuration που τα βάζω..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Δεκέμβριος 19, 2006 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2006 καλωδιοταινία άλλαξες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
harisman1442169092 Δεκέμβριος 24, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 24, 2006 Και επειδή θα πρέπει να λέμε και τις λύσεις στα προβλήματα που μας προκύπτουν, να αναφέρω ότι έλυσα τελικά το πρόβλημα....Βασικά άρχισα να βγάζω πράγματα από την mobo (κάρτα γραφικών, μνήμες κτλ) και ξαναβάζοντας τα το σύστημα επανήλθε και ΟΛΑ κανονικά...αναγνώρισε και το DVD-R...κυριλλέ....Μάλλον πρόβλημα με τις μνήμες RAM ήταν.Ευχαριστώ όλους όσοι απάντησαν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Δεκέμβριος 25, 2006 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 25, 2006 Χαίρομαι... Καμμιά φορά με τις αλλαγές κολλάει το αρχείο mbr που περιέχει τα στοιχεία του HW και προκαλέι τα προβλή,ατα αυτά αλλά είναι τυχαίο και σπάνιο και μάλλον έπες σε αυτην την περίπτωση. Πάντως η διαδικασία που ακολούθησες ήταν η σωστή και κάπου εκεί θα καταλήγαμε και εμεις ...Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν..Το 8έμα κλείνει εδώ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.