Jump to content

C2D - AMDx2 - 975x - i680 και άλλα...

Arkan1442169160

Recommended Posts

Λόγω των εορτών και επίσης του ότι το pc μου φτάνει την ηλικία του Λευκού Πύργου, λέω να κάνω αναβάθμιση σε CPU, M/B, GPU, RAM.

Όπως είναι λογικό, έχω χαθεί τελείως(όπως και στην περίπτωση με Ubuntu στο laptop :022: ), κι από κεί που είχα πειστεί για την P5W DH Deluxe με e6400/e6600 και κάτι δυνατό σε κάρτα γραφικών και μνήμη, αρχίζω ακούω διάφορα για x2 σε AMD με 2000mhz fsb κι άλλα τέτοια.

Επίσης υπάρχει και το θέμα του chipset. Άν πάω σε AMD, το AM2 είναι σίγουρο. Άν πάω σε C2D όμως, τί να προτιμήσω, το 975x ή το καινούργιο i680;

Λογικά θα διαθέσω 500-600e για CPU και M/B, αλλά δέν ξέρω ποιό δρόμο να ακολουθήσω.

Υ.Γ. Υπάρχει και η λύση του να περιμένω και να περιμένω και να περιμένω, αλλά ήδη περιμένω πολύ καιρό...

τι εννοεις ακους διαφορα για AMD με 2000mhz fsb??

Εννοώ πως οι μητρικές τους έχουν FSB μέχρι τα 2000mhz και όλοι με έχουν πρήξει πώς έτσι έχουν μεγαλύτερο bandwidth κι άλλα τέτοια. Αυτά τουλάχιστον μου λένε, και δέν είχα και πολύ χρόνο για να το ψάξω. Τουτέστιν, δέν γνωρίζω κάν άν ισχύει κάτι τέτοιο. Όπως προείπα, έχω χαθεί λιγάκι με τα τωρινά δρώμενα.

Πάντως, τελικά με βλέπω με :

M/B : Asus P5W DH Deluxe

CPU : C2D E660

RAM : 2x1GB κάτι στα 800mhz

GPU : κάτι σε 1950 για μιά δεύτερη στο μέλλον(τουλάχιστον τέτοια μου πρότειναν)

I shall see....

(With a little help!!!)

Ε καλά, είπαμε να πάρω μια καλή τώρα και στο πολυυυυυυυυυυυ μακρινό μέλλον άν χρειαστώ να βάλω μια ακόμη για Crossfire. Άν είναι να πάρω μια 8800 τώρα και δέν πάρω τίποτα άλλο, τί κατάλαβα;

Μιλάω για ένα φυσιολογικό budget, άντε το πολύ, λίγο τραβηγμένο. Δέν μπορώ όμως να πάω σε τέτοιες λύσεις, που άν και πάρα πολύ καλές και επιθυμητές, είναι λίγο απαγορευτικές για μένα.

Θα προτιμήσω μια καλή κάρτα τώρα, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Thanks πάντως για την υπόδειξη :)

Αν είσαι από τα άτομα που αλλάζουν σπάνια το hardware τους και όχι κάθε 4-8 μήνες τότε πήγαινε για 8800GTX. Η GTS έχω την εντύπωση ότι έχει συντελεστή απόδοσης/τιμή χειρότερο από την GTX.

Τώρα οι υπόλοιπες κάρτες καλές είναι αλλά είναι και DirectX 9. Δεν λέει να δώσεις 500€ και σε λίγο καιρό να υπάρχουν πράγματα που να μην μπορείς να τρέξεις.

Αν αλλάζεις συχνά hardware βέβαια, αλλάζει το πράμα...

Oι καρτες γραφικων αλλαζουν συνεχεια.Παρε την χ1950 προ πουπροσωπικα πιστευω πως ειναι οτι καλυτερο για τα λεφτα της.Δεν υπαρχει ακομα παιχνιδι που να μη παιζεται στη συγκεκριμενη και κατι τετοιο θα αργησει να βγει.Παρε αυτη και βλεπεις.8800 κλπ σε κανα 8μηνο θα ειναι στη μιση τιμη.

Αρα πιος ο λογος να καταξοδευτεις?

Δεν ειμαστε στη χρυση εποχη των 3dfx voodoo που επαιρνες καρτα για 2-3 χρονια.

ΠΑΡΕ την msi X1950 Pro και δε θα χασεις.Το υπολοιπο συστημα σου ειναι πολυ καλο.

Την αλλαζεις οταν χρειαστει και παιρνεις τοτε μια καλυτερη.Οπως ειπαν παντως και τα παιδια crossfire δε λεει.Ειναι πεταμα χρηματων.Καλυτερα μια και θηριο παρα 2 υποδεεστερες.Αν κανεις sli/crossfire σε αποδοση κοστος σε σχεση με μια high end vga στα ιδια λεφτα κερδιζει κατα κρατος η high end !!!!

Καλες αγορες φιλε μου:)

απλά μην νομίζουμε πως επειδή πήραμε και καλή κάρτα θα μας βγάλει το εξάμηνο/χρόνο....δλδ μην περιμένεις όπως πολλά άτομα να πέσουν οι τιμές για να πάρεις.....γιατί απλά μόλιε πέσουν είναι γιατι βγήκε νέα κάρτα που θα κάνει όσο αυτή που πήρες πριν 6 μήνες και είναι και σαφώς καλύτερη.....απο εκεί και πέρα....ότι σε βγάζει η τσέπη σου....

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1037&product=874507

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1033&product=917435

cpu +mobo στα 550 ευρω

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=26174053&product=905771

αφου δεν πας για GTX η GTS σε αυτα τα λ7 ειναι η καλυτερη επιλογη και με o/c φτανει και ξεπερνα τη stock GTX

Επίσης υπάρχει και το θέμα του chipset. Άν πάω σε AMD, το AM2 είναι σίγουρο. Άν πάω σε C2D όμως, τί να προτιμήσω, το 975x ή το καινούργιο i680;

Tο 680i έχει προβλήματα με τα Sata II(data corruption, disk failure κ.α.). Αν είχες ακούσει tech(καθημερινά 5-7 στον gamesradio.gr) το είχε αναφέρει και ποιο αναλυτικά τι ακριβώς είχε(είτε σε RAID είτε σε non-RAID). Εγώ στην θέση σου δεν θα σκεφτόμουν καν για nvidia chipset από την στιγμή που τα περισσότερα έχουν και προβλήματα.

Δεν αλλαζεις συχνα hardware και θα πας σε DX9 καρτα ενω μπορεις με λιγο ζορι να πας και σε DX10? Δεν υπαρχει καμια λογικη σε αυτο.... Βουρ για την 8800, (ειτε GTS ειτε GTX, οποια αντεχει η τσεπη σου)...θα πιεστεις λιγο οικονομικα τωρα, αλλα μελλοντικα δε θα το μετανιωσεις, ενω αντιθετα με μια DX9 θα την πατησεις εφοσον δεν θες να αλλαζεις hardware...

Εν αναγκη, κοψε και κατι στη μητρικη...δηλαδη τι θα σου λειψει με μια αξιοπρεπη 965 μητρικη περιπου στα 150 ευρω? Και αν δεν κανεις overclock, παιρνεις ακομα και καλα εξοπλισμενη 975 μητρικη σε αυτα τα λεφτα (Abit AW9D max)...

Νά'μαι πάλι για περισσότερο πρήξιμο.

Αυτή τη φορά για να ρωτήσω κάτι άλλο.

Μου πρότειναν σήμερα να πάω σε Opteron σύστημα κι όχι σε C2D, με την αιτιολογία πως θα είναι πολύ πιό δυνατό στα ίδια χρήματα.

Εσείς τί γνώμη έχετε; Κι άν έχετε να προτείνετε κάτι φυσικά.

Btw, παρήγγειλα ήδη τις Cellshock μιά κι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια κι από εσάς, αλλά είναι και σε προσφορά κιόλας!

Νά'μαι πάλι για περισσότερο πρήξιμο.

Αυτή τη φορά για να ρωτήσω κάτι άλλο.

Μου πρότειναν σήμερα να πάω σε Opteron σύστημα κι όχι σε C2D, με την αιτιολογία πως θα είναι πολύ πιό δυνατό στα ίδια χρήματα.

Εσείς τί γνώμη έχετε; Κι άν έχετε να προτείνετε κάτι φυσικά.

Btw, παρήγγειλα ήδη τις Cellshock μιά κι έχω ακούσει πολύ καλά λόγια κι από εσάς, αλλά είναι και σε προσφορά κιόλας!

Οχι Opteron ... να επιμείνεις σε C2D (Είναι αρκετά καλύτερος).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.