pokemon6401442169101 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15, 2006 Πριν μερικές μέρες είχε γίνει το ασυνήθιστο συμβάν.Εκεί που είχα αφήσει το PC ανοικτό τρέχοντας ένα long test στο S&M και έλειπα. Κάποιος είχε συνδέσει κάτι φωτάκια(υποψιάζομαι) και έπεσε ο διακόπτης στο καντράν. Με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα και να κλείνει ο υπολογιστής(όπως ήταν και αναμενόμενο).Μετά μόλις γύρισα, άνοιξα το PC, ξανατρέχω το S&M και μου εμφανίζει errors στην μνήμη(Στα άλλα tests δεν εμφάνιζε λάθος). Κάνω επανεκκίνηση, βάζω και το πρόγραμμα της M$ για να ελέγξω και από εκεί την μνήμη και πάλι μου εμφάνιζε errors.Το περίεργο είναι ότι αν βάλω μια μνήμη μόνη της όλα καλά, βάζω και την άλλη μόνη της, δεν έβρισκε λάθος, σε single channel και οι 2 μαζί ούτε εκεί είχε λάθη. Αν τις βάζω και τις δύο μαζί σε Dual Channel πετάει μπόλικα λάθη. Τα στοιχεία σου συστήματος μου είναι :AMD Athlon 64 3500+ s9392x OCZ Premiere series 512MB DDR400EPOX EP-9NPA+Ultra (NF4Ultra)MSI 6800GT PCI-E 256MB2x 250GB WD2500KS1x 120GB WD1200JSΥπάρχει περίπτωση να μου έχει καεί ο επεξεργαστής ?(με το σκεπτικό ότι ο memory controller βρίσκεται μέσα στον επεξεργαστή).Εγγύηση έχουν όλα. Το θέμα είναι να μην κάνω RMA χωρίς λόγους.Υ.Γ. Πριν γίνουν όλα αυτά όταν έτρεχα το κανονικό test στο S&M δεν εμφάνιζε λάθη και σε διάταξη Dual Chanel. To long test το έκανα επειδή είχα κάνει overclock τον επεξεργαστή (230MHz x 11 = 2530MHz). Οι επόμενοι έλεγχοί έγιναν με όλες τις ρυθμίσεις Default. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2006 Περίεργο το πρόβλημά σου pokemon.Δοκίμασε να παίξεις σε διαφορετικά slots τις μνήμες,μήπως βρείς άκρη.Νομίζω πως η μόνη λύση είναι να πάς σε κάποιο γνωστό και αν δοκιμάσεις cpu-μνήμες για να δείς τί πραγματικά φταίει..Επίσης μην ξεχνάμε οτι μπορεί να είναι πρόβλημα της μητρικής.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 16, 2006 Ειμαι και εγω υπερ της αποψης οτι κατι επαθε η μητρικη..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Δεκέμβριος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2006 Περίεργο το πρόβλημά σου pokemon.Δοκίμασε να παίξεις σε διαφορετικά slots τις μνήμες,μήπως βρείς άκρη.Έχω μητρική με το ίδιο chipset (MSI K8N Neo4 FI (NF4Ultra)) και χωρίς καμία πτώση τάσης στο ένα ζευγάρι slots βγάζει λάθη από την πρώτη μέρα. Όταν είναι στο ίδιο ζευγάρι αλλά σε single channel κανένα λάθος. Άλλαξα λοιπό slots και όλα μια χαρά από τότε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.