Jump to content

Πως κάνω raid??

BoNito1442169110

Recommended Posts

*έβαλα 4k και ο θεός βοηθός.

βΑΛΕ 64Κ καλυτερα για καλυτερη ταχυτητα

**μέσα από τα windows πρέπει να κάνω κάποιον driver install?

Οταν κανεις setup τα win καπου στην αρχη σε ρωταει na πατησεις F6 αν εχεις raid η scsi πατα το και πρεπει να εχεις τους driver σε μια δισκετα για να τους φορτωσει και ολα θα εξελιχθουν κανονικα ακολουθωντας τις οδηγιες

Τωρα μεσα απο τα win δεν πρεπει να χρειαζεται να κανεις τπτ

***στον υπολογιστή μου πρέπει να φαίνεται σαν ένας δίσκος??

ΝΑΙ!! σαν να χεις εναν δισκο αλλα με την χωρητικοτητα των 2 μαζι

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply
Εγω με 2 σατα απλους βγαζω 109μβ/sec με το NERO οποτε ας πει καποιος αλλος

hd.jpg

αν μπορεις κανε με το HD TUNE για να εχουμε το ιδιο μετρο συγκρισης..

*μπορει να μην δουλευει σωστα το δικο μου

**εχω περιεργεια να δω τι κανουν οι δισκοι σου..

Με μια γρηγορη δοκιμη που εκανα:

hd2.JPG

Oi αποτομες πτωσεις πρεπει να ειναι επειδη ειχα ανοιχτο τον οπερα.

Οποτε μαλλον εσυ με τους ραπτορ εισαι οκ

post-831-1442174521,1749_thumb.jpg

Aν κανεις το strip size 64k μαλλον θα δεις καποια διαφορα προς τα πανω. Αν θες κανε και μια δοκιμη με το νέρο ετσι απο περιεργεια.

4K που φαίνεται πολύ λίγο. Θα έχεις γρήγορη απόκριση από σύστημα, καλούς random seek times αλλά όταν διαβάζει μεγάλα αρχεία θα αρχίζει να σέρνεται. :022:

Τυπικά ένα αρχείο 500ΜΒ για να διαβαστεί θα πρέπει να γίνουν (500*1024) / 4 συνολικά αναγνώσεις. Κάθε δίσκος θα πρέπει να κάνει (500*1024)/8 = 64000 αναγνώσεις. :087:

Τυπικά σου δίνει 64Κ stripe size που για πολλές εφαρμογές είναι ΟΚ. Για μεγαλούτσικα αρχεία 128Κ θα σου δώσουν καλύτερες επιδόσεις. Μετά μια πολύ καλή λύση αν δεν έχεις πολλά - πολλά αρχεία βίντεο είναι τα 16Κ. Βγάζουν καλούτσικες μετρήσεις.

Προσωπικά επειδή το ένα partition είναι μόνο για αποθήκευση torrents που έχουν αρχεία 100ΜΒ+ χρησιμοποοιώ 128Κ stripe size και πετάει. Χάνω κάτι ψιλά όταν διαβάζω πολύ μικρά αρχεία αλλά πόσο συχνά γίνεται αυτό και πόση ώρα κάνουν αυτά για να διαβαστούν; :001:

Γενικά το πολύ μικρό stripe size χρησιμοποιείται από server που έχουν απαίτηση για πολύ μικρούς χρόνους αναζήτησης κυρίως λόγω του σκεπτικού ότι εξυπηρετούν αρκετό κοσμο. Σε πολλά site αναφέρεται ότι για οικιακό χρήστη η καλύτερη λύση είναι το μέγιστο stripe size που σου αφήνει ο RAID controller. :115:

4K που φαίνεται πολύ λίγο. Θα έχεις γρήγορη απόκριση από σύστημα, καλούς random seek times αλλά όταν διαβάζει μεγάλα αρχεία θα αρχίζει να σέρνεται. :022:

Τυπικά ένα αρχείο 500ΜΒ για να διαβαστεί θα πρέπει να γίνουν (500*1024) / 4 συνολικά αναγνώσεις. Κάθε δίσκος θα πρέπει να κάνει (500*1024)/8 = 64000 αναγνώσεις. :087:

Τυπικά σου δίνει 64Κ stripe size που για πολλές εφαρμογές είναι ΟΚ. Για μεγαλούτσικα αρχεία 128Κ θα σου δώσουν καλύτερες επιδόσεις. Μετά μια πολύ καλή λύση αν δεν έχεις πολλά - πολλά αρχεία βίντεο είναι τα 16Κ. Βγάζουν καλούτσικες μετρήσεις.

Προσωπικά επειδή το ένα partition είναι μόνο για αποθήκευση torrents που έχουν αρχεία 100ΜΒ+ χρησιμοποοιώ 128Κ stripe size και πετάει. Χάνω κάτι ψιλά όταν διαβάζω πολύ μικρά αρχεία αλλά πόσο συχνά γίνεται αυτό και πόση ώρα κάνουν αυτά για να διαβαστούν; :001:

Γενικά το πολύ μικρό stripe size χρησιμοποιείται από server που έχουν απαίτηση για πολύ μικρούς χρόνους αναζήτησης κυρίως λόγω του σκεπτικού ότι εξυπηρετούν αρκετό κοσμο. Σε πολλά site αναφέρεται ότι για οικιακό χρήστη η καλύτερη λύση είναι το μέγιστο stripe size που σου αφήνει ο RAID controller. :115:

ΜΕ κατατοπισες αρκετα...αλλα με μπερδεψες κιολας..:001:

16 ή 64 ή 128? δεν θα εχω ταινιες , iso(games) και γενικα μεγαλα αρχεια μεσα!Μονο windows...και τα games , ουτε προγραμματα!

λοιπόν έκανα πάλι setup με σκοπό να αλλάξω το strip size σε 64K κάνοντας τα ίδια με πριν αλλα τον δίσκο μου τον δείχνει σαν ένα με 140GB ενώ την πρώτη φορα μου έδειχνε 69GB. έκανα ένα test και μου έβγαλε τα ίδια αποτελέσματα σε επιδόσεις?

*να ξανακάνω format???

**ένα driver sill 1334 raid 5 for windows χρ τον κάνω setup????? από την δισκέτα(για αυτούς που έχουν dfi expert είναι η τρίτη επιλογή από τις τέσσερις και δεν έχει required)!

Βασικά μόνο για Windows τα 16Κ είναι super ώστε να έχεις καλύτερη απόκριση και γρήγορους χρόνους τυχαίας προσπέλασης. Μπορείς να δοκιμάσεις και 64Κ που είναι και το συνηθισμένο και δουλεύει καλά με ένα μεγαλύτερο εύρος εφαρμογών.

Τώρα τα παιχνίδια είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Τα περισσότερα παιχνίδια που έχω αυτή την εποχή όλο και κάποιο τεράστιο αρχείο φτιάχνουν που να ξεπερνά τα 100ΜΒ (ή και περισσότερα από ένα). Εδώ βέλτιστο είναι 64Κ ή 128Κ.

Γενικά δεν υπάρχει μια μόνο συνταγή, οπότε προσπαθείς να φτιάξεις κάτι που να βολεύει εσένα. Δεν υπάρχει βέλτιστο μέγεθος stripe size αλλά είναι πάντα συνάρτηση των αρχείων που έχεις. Ξέροντας χονδρικά τι περίπου θα βάλεις αποφάσισε ένα.

Πάντως σε καμιά περίπτωση δε θα συνιστούσα μικρότερο των 16Κ.

κανω φορματ και μου βγαζει σαν ενα δισκο με 140Gb.τι να κανω??

μα ετσι πρεπει, στο raid 0 η χωρητικότητα ειναι το συνολο της χωρητηκότητας των δισκων...

το περιέργο ειναι η πρωτη φορα που σου εβγαλε 69GB ενω θα επερε να ειναι 140.

Τον raid5 driver αστον απεξω . Ειναι μονο για raid5 συστοιχια (πρεπει να δηλωσεις και στο bios raid5) . Αρα δε σε ενδιαφερει προς το παρων.

Εγω πρεπει να βλεπω εναν δισκο στα 140 ή 70 GΒ για raid-0(το πιο γρηγορο δεν ειναι??) Striping επιλεγω ε?

Ενα δισκο στα 140GB . Stripe επιλεγεις.

και αυτο ειναι το πιο γρηγορο?

*σορυ αλλα τα εχω μπερδεψει!

Raid0 - Ταχυτητα . Γρηγορο read & write .

Raid1 - Ασφαλεια

Raid5 - Ασφαλεια & ταχυτητα (σε σωστες hardware υλοποιησεις) . Στην περιπτωση της dfi expert θα εχεις γρηγορο read , αργο write . Απαιτει 3 δισκους και πανω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.