Jump to content

SOS-Ασυμβατότητα μνήμης;

stefg

Recommended Posts

Γεια σε όλους! Πήγα και αγόρασα από το πλαίσιο μια μνήμη DDR DIMM 512 JetRam, για να την προσθέσω στην ήδη υπάρχουσα μνήμη 512 TwinMOS. Την τοποθέτησα και με μεγάλη ανησυχία είδα ότι δεν την αναγνώριζε. Φυσικά έλεγχα προσεχτικά να κουμπώνει καλά. Έκανα πολλές δοκιμές αλλάζοντας socket και είδα ότι αναγνωρίζεται η κάθε μια ξεχωριστά. Δύο φορές μόνο, από τις 20 περίπου προσπάθειες, αναγνώρισε και τις 2 σαν 1024 μνήμη. Κάνοντας όμως επανεκκίνηση πάλι τα ίδια. Πήρα τηλέφωνο τον τεχνικό της πλαίσιο και μου είπε ότι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα και να το πάω από εκεί να το κοιτάξουν. Τι να κάνω;;; Υπάρχει περίπτωση να μην μου την αλλάξουν αν είναι αυτό το πρόβλημα; Σας έχει συμβεί κάτι ανάλογο; Help!

Επειδή είμαι λίγο άσχετος μπορείτε να μου πείτε πως να το κάνω; Μέσα από το setup στην εκκίνηση γίνεται αυτό έτσι; Δηλαδή μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα;

Δοκίμασα όλες τις υποδοχές και συνδιασμούς...

Επίσης η motherboard είναι η gigabyte vt6000 με επεξεργαστή athlon αν αυτό παίζει ρόλο.

Ίσως να διορθώνεται αν και me προβληματίζει οτι βρήκε κάποιες φορές και τα 2 dimms..

Ποιά μητρική έχεις?Μέσα στο ram configuration (ψάξε μενού με timings των μνημών) άλλαξε τα Timings σε manual και βάλε cas=2.5,trp=3,trcd=3,tras=8

Ναι και η παλιά DDR/400 είναι.

Λοιπόν, πήγα στο setup και αυτό που είχε σχέση με Latency Timers είναι το PnP/PCI Configurations (IRQ Settings, Latency timers ...), που είχε τις εξής επιλογές:

PCI1/PCI5 IRQ Assignment

PCI2 IRQ Assignment

PCI3 IRQ Assignment

PCI4 IRQ Assignment

Το κάθε ένα έχει τις εξής επιλογές: [Auto,3,4,5,7,9,10,11]

Δεν βρήκα τις επιλογές που μου είπατε...

Επίσης στo menu: Frequency/Voltage Controls, στην επιλογή DRAM Clock(MHz) έχει τιμή auto και μπορώ να την αλλάξω σε 200-DDR 400. Μήπως είναι αυτό;

Αναλυτικά το setup έχει τις εξής επιλογες:

Standard CMOS features

Advanced BIOS features

Integrated Peripherals

Power Managment setup

PnP/PCI Configurations

PC Health Status

Frequency/Voltage Control

Επιτέλους μου αναγνώρισε την μνήμη!!!

Με ctrl+f1 εμφανίστηκε άλλο μενού, όπου έκανα τις αλλαγές που μου είπατε. Επίσης χρειάστηκε να βάλω την καινούργια μνήμη στην υποδοχή 3, αντί στην 2 που την είχα.

Μολις μου γλιτώσατε τα χρήματα που θα έδινα στον τεχνικό για αυτή την απλή αλλαγή. Ευχαριστώ όλους πάρα πολυ! :)

τζαμπα+πλαισιο δεν υφισταται!πριν 3+ χρονια ειχα παρει εναν sata και το cd της μητρικης ηταν φθαρμενο και δεν μπορουσα να περασω drivers στη δισκετα για να βρει το σκληρο και να εγκαταστησω windows...δεν ειχα internet και με χρεωσανε 20 ευρω γιατι απασχοληθηκε ο τεχνικος....

Ρε παιδιά επειδή βλέπω κάτι κρασαρίσματα σε παιχνίδια από τότε που έβαλα την μνήμη, και γενικώς δεν βλέπω και διαφορά με την νέα μνήμη, έτρεξα το πρόγραμμα everest να δω μηπως λέει τίποτα. Για δείτε λίγο τις εικόνες μήπως υπάρχει κάτι περίεργο. Κυρίως για τα timings.

p1kv9.th.jpg p2rj4.th.jpg

Επίσης αυτό το τεστ τί δείχνει;

p3sm1.th.jpg

Καλά δοκίμασα να αλλάξω το cas από 2.5 σε 3 και πάλι δεν την αναγνωρίζει. Επίσης τώρα ούτε καν την αναγνωρίζει με 2.5. Δεν καταλαβαίνω πως την αναγνώριζε πριν. Μάλλον τελικά υπάρχει πρόβλημα με την συμβατότητά τους. Θα την πάω αύριο μπας και μπορώ να την αλλάξω ή να βρούν αυτοί την λύση...

Τελικά την βλακεία την είχα κάνει εγώ από την αρχή, που πήγα και αγόρασα μνήμη DDR 400 3-3-3, ενώ είχα DDR 400 2.5-3-3. Όπως βλέπετε και στις εικόνες η καινούργια μνήμη είχε συγχρονιστεί και αυτή στα 2.5 ή τουλάχιστον ένα μέρος της. Πήγα στο πλαίσιο και ευτυχώς την επέστρεψα πιστωτικώς. Μου είπαν ότι αύριο θα φέρουν κάτι τελευταίες μνήμες DDR 400 2.5-3-3 που έχουν μείνει, γιατί έχουν καταργηθεί. Θα είναι βέβαια bulk (χωρίς συσκευασία). Δεν πιστεύω να είναι καμιά μεταχειρισμένη έτσι; Ελπίζω τουλάχιστον αυτή να μην έχει πρόβλημα.

p1kv9.th.jpg p2rj4.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.