Yascol Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14, 2006 Διαθέτω τον παρακάτω υπολογιστή :Mobo : ASUS P4S8X (Socket 478)CPU : Intel Celeron 2,00 GHzMemory : 1024 MB DDR PC2700-333MHzGraphic : AGP 8x CLUB-3D ATI 9600XT 256MBΚανονικά θα έπρεπε να προχωρήσω σε πλήρη αναβάθμιση, αλλά αυτή την στιγμή τα "φράγκα" δεν φτάνουν.Πιστευω, και διορθώστε με αν κάνω λάθος, ότι ο αδύνατος κρίκος :015: είναι ο επεξεργαστής. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιόν (πόσο ταχύτερο) επεξεργαστή (μεταχειρισμένο) θα μπορούσα να αναζητήσω που θα είναι συμβατός με το σύστημα μου.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια σας.Γιάννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester21 Δεκέμβριος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Pentium 4 Northwood 3.2Ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yascol Δεκέμβριος 14, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Pentium 4 Northwood 3.2GhzΕυχαριστώ για την απάντηση Tester21, θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο το FSB της μητρικής είναι ή πρέπει να είναι το ίδιο με τον επεξεργαστή. Το FSB της μητρικής μου νομίζω ότι είναι 533 MHz. Το FSB του παραπάνω επεξεργαστή είναι ίδιο ή απλά η μητρική δεν θα μπορει να εκμεταλλευτεί 100% το FSB του επεξεργαστή σε περίπτωση που αυτό είναι μεγαλύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Δεκέμβριος 14, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Η μητρική σου παίρνει μέχρι 3.4Ghz. Κοίτα εδώ. Τώρα αν θα βρεις είναι άλλο θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yascol Δεκέμβριος 14, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Η μητρική σου παίρνει μέχρι 3.4Ghz. Κοίτα εδώ. Τώρα αν θα βρεις είναι άλλο θέμα.Νομίζω ότι η μητρική μου δεν είναι αυτή του link. Πρέπει να υπάρχει διαφορά μεταξύ της P4S8X-MX (υποστιρίζει FSB800 & HT) και της P4S8X (FSB533 και όχι HT) που έχω εγώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cyber_Cookie Δεκέμβριος 14, 2006 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Aξίζει να τον αλλάξεις αν βρείς έναν P4 ΠΟΛΥ φτηνα, από τα 80€ και κάτω.Αλλιώς, αν είναι να δώσεις ~100-110 καλύτερα να πάς σε καινουριοΠχ A64 3200+ με 65€ από δωΚαι να βρείς και μια μτχ AGP μητρική για να καρφώσεις την 9600ΧΤ σου.Στις αγγελίες του φόρουμ σιγουρα θα βρείς με ~50-60€Ετσι δίνοντας ~130 θα έχεις κάνει μια ουσιαστική αναβάθμιση Link to comment Share on other sites More sharing options...
tester21 Δεκέμβριος 14, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 φιλε η μητρικη σου παιρνει μεχρι 2.8 Pentium 4 http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us&model=P4S8X-MXΝομιζω οτι δεν αξιζει,Με λιγα λεφτα ψαξε σε νεταχειρισμενα Amd οπως ειπε ο soulclaimer Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Δεκέμβριος 14, 2006 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Έχετε δίκιο παιδιά. Όντως μέχρι 2.8Ghz σηκώνει. Οπότε θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Και πάλι λυπάμαι για το μπέρδεμα...Υ.Γ.> Το link που δίνει ο Tester21 είναι λάθος. Είναι αυτό που είδα και εγώ και μπερδεύτηκα . Το σωστό είναι αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yascol Δεκέμβριος 14, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Aξίζει να τον αλλάξεις αν βρείς έναν P4 ΠΟΛΥ φτηνα, από τα 80€ και κάτω....Πχ A64 3200+ με 65€ kαι να βρείς και μια μτχ AGP μητρική... ...Με λιγα λεφτα ψαξε σε μεταχειρισμενα Amd οπως ειπε ο soulclaimer ...Όντως μέχρι 2.8Ghz σηκώνει. Οπότε θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες... Ευχαριστώ παιδιά για την βοήθεια και τις συμβούλες σας.Πράγματι μάλλον αυτό θα κάνω, αν δεν βρώ στα μτχ P4 2,8 σε τιμή κάτω των 80 Eur θα στραφώ στην λύση AMD. Θα ήθελα επιπλέον να ρωτήσω, αν τελικά βρώ P4 2,8 θα χρησιμοποιήσω την ψύκτρα που ήδη έχω, και αντίστοιχα ο AMD περιέχει ψύκτρα ή θα πρέπει να υπολογίσω και επιπλέον κόστος για ψύκτρα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 14, 2006 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2006 Καλό ειναι στο Ρ4 να χρησιμοποιήσεις τη ψυχτρα που θα πρεπει να εχει μαζί του.Και ο AMD θα πρεπει να εχει μαζί του κάποια ψύχτρα. (Πάντως επειδή ισως δεν ειναι σαφες απο τα πιο πανω ποστ σε περιπτωση AMD θα πρεπει να αγοράσεις και μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yascol Δεκέμβριος 15, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 15, 2006 Καλό ειναι στο Ρ4 να χρησιμοποιήσεις τη ψυχτρα που θα πρεπει να εχει μαζί του.Και ο AMD θα πρεπει να εχει μαζί του κάποια ψύχτρα. (Πάντως επειδή ισως δεν ειναι σαφες απο τα πιο πανω ποστ σε περιπτωση AMD θα πρεπει να αγοράσεις και μητρική.ΟΚ, κατανοητό όσο αφορά την ψύκτρα. Επίσης ήταν σαφές ότι σε λύση AMD θα χρειαστώ άλλη μητρική. Ευχαριστώ για την επισήμανση πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.