coolmind Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 11, 2006 Οσοι ασχολουνται με νερα,πρεπει μια φορα τον χρονο να καθαριζουν τα blocks που εχει το συστημα τους,καθως και την αντλια.Στην συγκεκριμενη περιπτωση σας δειχνω το δικο μου waterblock κλειστο,ανοικτο,και καθαρο!!!. Δεν ειναι κατι δυσκολο να το κανει καποιος,απλα χρειαζεται λιγη προσοχη στην επανατοποθετηση του o-ring που κανει την στεγανοποιηση.Στην δικη μου περιπτωση υπαρχει οδηγος(οπως και στα περισσοτερα waterblocks)στο σημειο που μπαινει το o-ring και δεν ειχα ποτε προβλημα με διαροες.Στην πρωτη εικονα θα δειτε το waterblock κλειστο.Στην δευτερη αφου εχω ξεβιδωσει τις 4 alen θα το δειτε ανοικτο.Μετα με μια οδοντοβουρτσα και λιγο σαπουνι πλενω τον χαλκο για να καθαρισει απο την βρωμια που εχει αναμεσα στις εσοχες της ψηκτρας.Αν θελετε να την κανετε να λαμπει,μπορειτε να βαλετε και λιγη μαγειρικη σοδα μαζι με το σαπουνι.Μετα πλενετε και το επανω μερος με την οδοντοβουρτσα και λιγο σαπουνι,αφου πρωτα εχετε βγαλει απο επανω το o-ring,με ενα μικρο ισιο κατσαβιδακι(τα πολυ λεπτα που χρησιμοποιουν οι οπτικοι).Καλο ειναι να κοιταξετε προσεκτικα το o-ring για να δειτε αν εχει σημαδια φθορας σε κανενα σημειο και σε αυτη την περιπτωση να το αντικαταστησετε.Αφου κανετε και αυτο,επανατοποθετητε το o-ring βιδωνετε τις βιδες οσπου να πατησει ολη η επιφανεια του μπλοκ και σφιγγετε τις βιδες σταυρωτα,δηλαδη τις απεναντι διαγωνιες οσπου να εφαπτωνται ολες οι πλευρες του block το ιδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vediovis Δεκέμβριος 12, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2006 Ωραίος φίλος αν και δεν πρόκεται να το καθαρίσω στο κοντινό μέλλον μιας και έχω το νερό 5 μέρες αλλα είναι καλο να μαθαίνεις χρήσιμα tips, έχω μια άλλη ερώτηση εξαερωση πως κάνουμε ?? δεν βλέπω φυσαλίδες μέσα στους σωλήνες αλλα σε ένα σημείο έχει πιάσει λίγο αέρα σταθερό μεν...Η δεν παίζει ρολο αυτό ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coolmind Δεκέμβριος 12, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2006 Αυτο λογικα μετα απο λιγες μερες θα φυγει,απο μονο του.Αν οχι κουνησε λιγο την σωληνα με το χερι σου για να το βοηθησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Σεπτέμβριος 18, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2008 Εγώ έχω το block 3 χρόνια και δεν το έχω καθαρίσει ποτέ..Τι είναι αυτό το o-ring και που βρίσκουμε να το αλλάξουμε αν χρειαστεί?Έχω το Crusader του 11. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandrosss Σεπτέμβριος 18, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 18, 2008 εγω τώρα πάνω στο γραφείο έχω ένα βρώμικο μπλόκ και σκεφτόμουν πως να το καθαρίσω καμιά ιδέα πως να καθαρίσουμε τα λάστιχα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.