Jump to content

Προβληματάκι με Liteon 411S...

Freedom

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω αν υπάρχουν κάτοχοι του εν λόγω dvd recorder σε αυτό το φορουμ...πρίν απο κανα μήνα είχε ερθει ένα παλικάρι να του γράψω κάτι cdάκια...οταν πήγε σπίτι του με πηρε τηλέφωνο λεγοντας μου οτι δεν μπορουν να διαβαστουν ουτε απο το Samsung cd-rom του ούτε απο το Samsung cd-recorder του ή όταν καποιες φορές κατάφερναν να αναγνωριστουν δεν μπορουσε να κάνει copy paste...το παιδί είχε φέρει κάτι no-name δισκάκια οπότε δεν έδωσα και πολύ σημασία...

Πριν απο μερικές μέρες έγραψα σε TY Professional (τα οποία τα χρησιμοποιώ χρόνια) κατι πραγματάκια σε έναν φιλο...και στο Teac dvd recorder του και στο Pioneer dvd rom του του έβγαζε σφάλματα...

Οπότε μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά...

Το λοιπον, cdάκια TY με οποια ταχύτητα και να γραφτούν (χ8,χ16,χ24,χ32,χ40) δεν διαβάζονται ουτε απο το ίδιο το recorder, ουτε απο το 166S...δεν μπορώ ουτε καν να τα σκανάρω επιτυχώς με το Κprobe...

Το ωραίο είναι οτι σαν dvd-recorder συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς προβλημα και τα σκαναρίσματα με Kprobe είναι μια χαρά...

Το firmware εδώ και παρα πολύ καιρό είναι το FS07 (αν θυμάμαι καλά) και το 411 το έχω εδώ και 1 χρόνο και 3 μήνες (εχοντας κάψει εκατοντάδες dvdάκια και σημαντικά λιγότερα cds)...

Δεν νομίζω να υπάρχει λύση στο πρόβλημα αλλά αναρωτιέμαι αν κάποιος άλλος έχει δεί τα ίδια συμπτώματα γιατί πραγματικά μου κάνει εντύπωση...

έχω το 411 για καιρό και δυστυχώς έχει και δω προβλήματα μόνο που στην περίπτωσή μου δεν γράφει -R με τίποτα , καμία μάρκα λες και έγινε downgrade σε 401. τελικά ψιλομάπα βγήκε το μοντέλο και γενικότερα τα DVDr της liteon, βέβαια την δουλειά την κάνει για 1+ χρόνο, αν και δεν θέλω να τσεκάρω πλέον την ποιότητα στο Kprobe. πρότασή μου είναι μην σπαζοκεφαλιάzεις, επειδή το έκανα για την περίπτωση με τα

-R χωρίς να βρω άκρη και έσκασα και καμιά 20 σε δοκιμές με άγραφα που χάλασαν βέβαια όλα, κάνε για λίγο καιρό ακόμα τη δουλεία σου και στα 60~70 χτύπα ένα Nec, έτσι και αλλιώς επιβάλλεται μόνο και μόνο για την διαφορά στις ταχύτητες.

Κάτσε βρε, να το συζητήσουμε το θέμα...

Πρώτα απο ολα έκανες καμιά μυστήρια "μετατροπή" με κανένα "παράξενο" firmware??? (πχ 411@811)

Επειτα, με ποιο firmware σου παρουσίασε το πρόβλημα??? Γιατί προσωπικά επειτηδες έχω μείνει με το FS07, γιατί φαίνεται να δίνει τις καλύτερες εγγραφές σε -R...

Τέλος τι μάρκα δισκάκια χρησιμοποιείς-ουσες???

Προσωπικά μέχρι και να παρουσιάσει το πρόβλημα το θεωρουσα μια χαρά dvd-r...υπολογίζω οτι σε αυτό το διάστημα έχω κάψει περί τα 700 dvd-s και καμιά 200αρία cdάκια χωρίς κανένα πρόβλημα οταν χρησιμοποιουσα media της προκοπής...

Ντάξ', το επόμενο μου θα είναι το 3520...και αφου εξακολουθεί να καίει dvds χωρίς πρόβλημα (και να σκανάρει χωρίς πρόβλημα) θα το κρατήσω για δευτερο στο σερβερόνι...

έχουν περάσει πολλοί μήνες και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. πάντως το έκανε σε όλες τις μάρκες -R που δοκίμασα και ήταν αρκετές από tayo με λογο μέχρι χύμα princo. δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ, όταν πέσει το nec στο πλαίσιο γύρω στα 50 με 60 θα το αλλάξω, έτσι και αλλιώς οι οπτικές συσκευές δεν έχουν μεγάλο χρόνο ζωής καθώς με τις υψηλές μηχανικές ταχύτητες πρεπει να φθίρονται πολύ γρήγορα, σε σχέση για παράδειγμα με ένα τσιπάκι μνήμης.

firmware είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα τα επίσημα χωρίς βελτίωση. τώρα έχω το τελευταίο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.