Jump to content

Γνώμες για αγορά ψηφιακής βιντεοκάμερας.

panoc

Recommended Posts

Σκεφτομαι την αγορά μίας ψηφιακής βιντεοκάμερας. Το πρόβλημα ειναι οτι πραγματικά δεν έχω ιδέα σε τι ακριβώς να κοιτάξω και πια χαρακτηριστικα ειναι καλα. (πλην βεβαια της αναλυσης και του zoom).

Αυτο που μου τραβάει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ειναι οι κάμερες που γραφουν απευθείας σε DVD. Αξίζουν? Οι άλλες σε τι ακριβώς γραφουν? Και αφου το γραψουν εγω θα πρέπει να το γραψω σε DVD από το pc???

Tα διαθέσιμα χρηματα ειναι μεχρι 600-700Ε, χωρίς αυτο να σημαίνει οτι θα πρέπει να ξοδευτουν όλα αν υπάρχει αξιόλογη πρόταση με λιγότερα χρηματα.

Θα παρακολουθώ το θέμα από κοντά γιατί έχω αρχίσει να ενδιαφέρομαι λιγάκι κι εγώ. ΑΠό την άλλη εγώ δε θα ήθελα να γράφεται σε dvd αλλά να υπάρχει κάποιο αποθηκευτικό μέσο σα δίσκος ή φλας και να το κάνω εγώ ό,τι θέλω

1. Oi βιντεοκάμερες με DVD έχουν χαμηλότερο bitrate άρα και χαμηλότερη

ποιότητα σε σχέση με το MiniDV.

MiniDV=bitrate 25mbit/s ---- DVD MPEG2=bitrate 15 mbit/s

2. Aν θέλεις ευκολότερη επεξεργασία στον υπολογιστή τότε υπερτερεί το

MiniDV.

3. DVD maximum εγγραφή περίπου 30 λεπτά με κόστος 9 ευρώ το dvd.

MiniDV 90 έως 120 λεπτά σε άριστη ποιότητα.

Τέλος στα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να βρείσ σήμερα με 3 ccd που υπερτερούν σε σχέση με τα μονά.

Εάν αγόραζα σήμερα κάμερα θα πήγαινα σε panasonic(έχω cannon) και συγκεκριμένα την ΝV-GS280EF-S με αξιοζήλευτα χαραχτηριστικά για τα 600Ε που ζητάει.

Βασικά κοίτα να πάρεις μια με 3 ccd και ανάλυση μεγαλύτερη απο 800κ. Καλύτερη ποιότητα εικόνας σαφώς και καλύτερη συμπεριφορά στο σκοτάδι. Επίσης και το ζοομ παιζει ρόλο να είναι καλό όπως και ο φακός. Η panasonic που αναφέρει πιο πάνω ο φίλος είναι άριστη επιλογη....

Την θάβουν σε σχέση με το αμέσως επόμενο μοντέλο της ίδιας εταιρείας... Σαν entry model για 3cdd είναι πολύ καλή ειδικά αν έχεις σαν στόχο την τιμή όπου οι υπόλοιπες κάμερες είναι εμ 1ccd...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.