Jump to content

Ημερολογιο κατασκευης του 1ου μου Cascade (-100C Broken!!!!)

Stelaras

Recommended Posts

• 1 year later...
  • Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Ενας χρονος και 11 μερες μετα .... :046:

Για το φιλο μου τον deadlock7 που με κυνηγουσε εδω και καιρο ... εχω αυτο :

Επειδη ,λοιπον , η αρχη ειναι το ημισυ του παντος , σας παρουσιαζω τη ΝΕΑ ΒΑΣΗ ! :D ... και με ροδακια απο κατω για ευκολη ματακινηση !

80χ57 εκατοστα και τρελη ανεση χωρου . Το καψιμο στα δυο σημεια ειναι λογω του οτι στην αρχη ηταν δυο βασεις και τις ενωσα .

attachment.php?attachmentid=18923&stc=1&d=1201727205

post-447-1442174924,9281_thumb.jpg

Προσεχε το παρκε μη γινεις μπουρλοτο εκει μεσα!

ΧΑΧΑΧΑ !!! Κατσε να φερω και το πυριμαχο χαλι ... και μετα θα σου πω εγω !

Βασικά το πόδι του μη μυρίσει πάλι μπριζόλα εκεί μέσα :p

Παλι πεινας και ονειρευεσαι μπριζολακια εσυ ??? :D

Μεγειές καλοδούλευτο ....

Να υποψιάζομαι νέο avatar ????:p:p:p:p

Nαι ! :098:

Εχει λιγο δουλεια ακομη , αλλα το Σαββατο θα μπορεσει να δουλεψει το 1 απο τα 2 μοτερ . Ομως θα πρεπει να παω και σε ενα ξυλουργειο να μου κοψουν μερικα MDF .

Σ'ευχαριστω ! :)

Την Κυριακή θέλω bench :046:

Κάποιες σωληνώσεις νομίζω κόβουν βόλτες ... μπάς και θέλουν κόψιμο ?

Κυριακη , ισως . Η μοναδικη ουσιαστικη εκρεμοτητα ειναι να συνδεθει το heatexchanger και να πεσουν οι μονωσεις .

Οι σωληνες σαφως και κοβουν βολτες , αφου δεν εχει κολληθει μεγαλο μερος του μηχανηματος . Υπομονη και θα γινει μοντελακι !!

Δεν εχει πολυ δουλεια σε γενικες γραμμες . Ακομη και Σαββατο βραδυ , μπορει να παιξει σκετο το 2ο σταδιο για μια εικονα του γινεται , αλλα θα το βιαστω για την Κυριακη .

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα..το βλέπω και δεν το πιστεύω!!!!Σύντομα με κόβω να έρχομαι για live..

Χαχαχαχα !!!! Ετοιμασε ψυχολογικα τον quad μηπως και κανουμε κατι ! :115:

Που μπορω να παω μεχρι το μεσημερι και να μου κοψουν 6 κομματια ξυλο στα μετρα που θελω , ευκολα και γρηγορα ?? Στο "φτιαξτο μονος σου" ???? Κανενα αλλο Αθηνα κεντρο γνωριζει κανεις ?? Ενα κουτακι 30χ20χ10cm θελω .

• 3 weeks later...

Εκανα καποιες δοκιμες με μονο το 2ο σταδιο (~1hp) να τρεχει με R410A (Σαν μονοβαθμιο δηλαδη).

Πιο συγκεκριμενα , με ενα peltier (200W περιπου ειναι) που εχω για συγκρισεις σε διαφορετικη ταση λειτουργιας πηρα :

0V - (-48.5C)

5V - (-46,0C)

12V - (-36,0C)

Επισης ... μετρησα για συγκριση το μονοβαθμιο μου με τον nl11f (1/3hp) και R507A. Εκει πηρα ...

0V - (-48.0C)

5V - (-43,5C)

12V - (-20,5C)

Εγκυκλοπαιδικα , με το μικρο μονοβαθμιο που εχω για τις καρτες γραφικων με το 1/12hp και R507A εχω τα εξης :

0V - (-33C)

5V - (-24C)

12V - (-1C)

Συντομα θα τρεξω και τα 2 σταδια με R410A για να δω τι ψαρια πιανει το 1ο σταδιο .

Λογικα αυριο θα εχω φωτογραφιες απο την ολη κατασκευη . Δεν εχει τελειωσει η μονωση και τα ηλεκτρολογικα .

Μπράβο Στέλιο. Πολύ ωραίος.

Περιμένω επίσημα εγκαίνια και κάλεσμα να το δω από κοντά.

Ευχαριστω Μαριε . :)

Θα μαζευτουμε πολυ συντομα . :D

Λοιπον ... Εκανα μερικες δοκιμες με τα 2 σταδια (γεμισμενα με R410A) .

Πηρα :

peltier 0V - (-63.0C)

peltier 5V - (-59,5C)

peltier 12V - (-47,0C)

Αρκετα καλα θα ελεγα τα νουμερακια (οπως το περιμενα και ειχα γραψει στο 36ο post για -60c idle)

Πιεσεις 1ου σταδιου με το 2ο σταδιο σε λειτουργια (λογω λαθους τριχοειδη στο 1ο σταδιο απο βιασυνη) ηταν :

8psi με το peltier στα 0V ... και 12psi με το peltier στα 12V)

Οπως ηταν αναμενομενο , μιλαμε για -31C εως -35C πριν το φιλτρο του 2ου σταδιου. Οση ηταν η θερμοκρασια στην επιστροφη του 1ου σταδιου , ηταν και η εξοδος απο το HX προς το 2ο σταδιο . Αρα το HX δουλευει αψογα . :)

Υψηλη πιεση στα 270psi με peltier 0V και 300psi με peltier 12V .

Ειναι φανερο πως ο τριχοειδης ηταν κοντος .

Ηδη αλλαχτηκε και θα γινει δοκιμη σε λιγο . :D

Στο 2ο σταδιο οι πιεσεις ηταν αψογες . Συνεχως κατω απο τα 0psi . :023:

Η μονη ζημια ηταν πως τιναξα το peltier :098: . Παντα μου ελεγαν οτι δεν κανει να παιζουν στο κρυο γιατι τρελαινονται και τραβουν υπερβολικο ρευμα . Τελικα το διαπιστωσα απο 1ο χερι. :033:

Ειναι φανερο πως ο τριχοειδης ηταν κοντος .

Aπλά no comments!:046:

Πόσες φορές θα το πούμε?:032:

Ωραίες θερμοκρασίες Στελούκο..τ'αποτελέσματα ευελπιστώ να τα δούμε σύντομα!Γιατί όχι και μαζί με τον Μάριο και το triple sli του?:033:

Τελικα εκανα αλλες 2 δοκιμες με τριχοειδη . Δοκιμασα μεχρι διπλο 0.91mm στα 2,4m αλλα και παλι δε μπορουσε να κατεβασει vacuum με τιποτα.

Και το αποτελεσμα ειναι να θελει πιο μακρυ ακομη ! Πριν επαιζε με διπλο 0.91mm στα 2m .

Αυτο που χρειαζοταν ηταν ενα ξενυχτι ακομη μεχρι αργα το πρωι. :D

Επειδη βαρεθηκα το ψαξιμο του τριχοειδη ,το αλλαξα με μια βαλβιδα CPEV . Ετσι , κατεληξε να παιζει το 1ο σταδιο με εξοδο βαλβιδας -46C (Με λειτουργια το 2ο σταδιο με R410A) . Πιεσεις περιπου στο 0,+2psi με το 2ο σταδιο σε λειτουργια . Με το 2ο σταδιο κλειστο , πιανει vacuum .

Θελει καλυτερη μονωση και νομιζω πως μπορω να πω οτι ειναι "ετοιμο" .

Θερμοκρασια αγγιξε το -68C .

Αν παιξει καλα σε CPU , παμε για αιθυλενιο και -100C περιπου . :056:

Σας χρωσταω φωτογραφιες .

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.