Jump to content

Ημερολογιο κατασκευης του 1ου μου Cascade (-100C Broken!!!!)

Stelaras

Recommended Posts

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply
Πιο γρήγορα λέμε ρε..:079:

Έχουμε παιχνίδια να παίξουμε λέμε..:077:

ΕDIT:Με το που έρθει η κεφαλή παίρνω σκηνούλα και κοιμάμαι με τον Πάρη..:044:

Καλα τα πηγαινες μεχρι που ειπες να κοιμηθεις με τον Παρη...ρε σ ο Στελιος τον βγαζει βολτα μονο για τις απλες βιολογικες αναγκες...καλυτερα να κοιμηθεις με τον Στελιο:p :P:056:

Θα δουμε αφεντικο ! Πολυ συντομα !

Εχουμε ξεκινησει ψυχοθεραπεια και ρευματοθεραπεια σε εναν Χ6800 ωστε να παρει τα πανω του και να μας δωσει το ταληρο που θελουμε . :p

Ο καημένος Χ6800 έχει πέσει σε μελαγχολία με τα νάζια που του κάνεις αυτές τις μέρες!Έχε χάρη που έχω τα μαύρα μου τα χάλια με το κρύωμα,αλλιώς θα σου έλεγα τί σεξοθεραπεία θα έτρωγε..:048:

πάω στοίχημα 5200 για τον Στέλιο μας..... under 10sec pi και τα συναφή....

Δύσκολο το πρώτο κομμάτι (τουλάχιστον μέχρι να δούμε τί κάνει με μονοβάθμιο)..για το δεύτερο βλέπουμε!

μπραβο Stelara, καλη αρχη.

στατικες αναγκαστικα θα βλεπεις μεγαλες, ειδικα τωρα που αντικατεστησες την υψηλη με 3/8 απο 1/4 και αρα χρειαζεσαι μεγαλυτερη ποσοτητα αεριου για να φτασει το αεριο σου την επιθυμητη πιεση... περιπου 120 PSI +-20PSI στατικη εχω στα 1α σταδια μου απο τα cascade... προτεινω μολις κανεις τις δοκιμες σου να εχεις και λιγο 507 για συγκριση ;)

τι τριχοειδη στο 1ο?

μπραβο Stelara, καλη αρχη.

στατικες αναγκαστικα θα βλεπεις μεγαλες, ειδικα τωρα που αντικατεστησες την υψηλη με 3/8 απο 1/4 και αρα χρειαζεσαι μεγαλυτερη ποσοτητα αεριου για να φτασει το αεριο σου την επιθυμητη πιεση... περιπου 120 PSI +-20PSI στατικη εχω στα 1α σταδια μου απο τα cascade... προτεινω μολις κανεις τις δοκιμες σου να εχεις και λιγο 507 για συγκριση ;)

τι τριχοειδη στο 1ο?

Τα μοτερ εχουν 5/16 discharge . Τα προηγουμενα ειχαν 1/4 και ηθελε περιπου 12 bar το 1ο σταδιο για να κρυωσει ολο μεχρι την επιστροφη . Δεν ειναι 3/8 . Λαθος μου ειχε πει ο τεχνικος . Εχει 3/8 επιστροφη & 5/16 discharge .

Τωρα θελω 15 bar (220+ PSI) στατικη . Ειναι πολλα , αλλα με 12 bar πχ δεν υπαρχει περιπτωση να κρυωσει με τιποτα ολο το heat exchanger .

Τριχοειδη εχω βαλει 1.80-1.85m 0.031" . Χρειαζεται περιπου 10 λεπτα για να κρυωσει ολο το heat exchanger και να φτασει μεχρι να παγωσει ολο το accumulator . Απο οτι μιλησα και με τον Hipro5 ειναι φυσιολογικος ο χρονος αυτος .

Νομιζω πως αφου πιανει -56C χωρις 2ο σταδιο με κοντο τριχοειδη , οτι δεν αξιζει να τον αλλαξω . Τι λες ?

νομιζω οτι θα σου φυγει η χαμηλη στα +PSI με load απο το 2ο σταδιο χωρις καν φορτιο στο evap, φροντισε να εχεις ευκολη προσβαση στον τριχοειδη του 1ου σταδιου ετσι ωστε με να κανεις και μια δοκιμη με +50cm απο αυτο που εχεις τωρα. Μην ξεχνας οτι εχεις πολυ δυνατους compressorες και θα εχουν αρκετα CFM που θα ρουφανε ακομα και με 250cm τριχοειδη στο πρωτο ;)

το πρωτο σου cascade ειναι να εισαι ετοιμος για δοκιμες ετσι ωστε να το τελειοποιησεις γιατι κανενα συστημα δεν ειναι ιδιο!

παντως fiy στο cascade που εφτιαξα για τον gorillako με lunite 2124 στο πρωτο και SC12cl στο 2ο εχω σε load 32m με x6800/x6600 και 1.91V-1.93V θερμοκρασια στον πατο του evap πανω απο το Heatspreader -90 με -92*C και -41/-40 εισοδο εξοδο στο 1ο (-20*C πριν τον compressorα 1ου) απλα ενα μετρο συγκρισης...

(idle αtunnαριστο εδειξε -114.8*C και μετα το tune για full full load idle δειχνει -104*C)

1148nf4.th.jpg

Προσπαθω δηλαδη παντα να παιζω περιπου στα 0 psi χαμηλη περιπου . Αρα αφου χωρις φορτιο ειμαι λιγο κατω απο 0psi , με φορτιο θα φυγουν πανω . Αυτη ειναι η λογικη για τον υπολογισμο του μηκους ?

Ο τριχοειδης ειναι κοντος (αρα για μεγαλο φορτιο) ... Θα ανεβει τοσο ευκολα δηλαδη η πιεση ? Ειναι το 1ο διβαθμιο μου και δε μπορω να νοιωσω το ποσο ζορι μπορει να φαει απο το 2ο σταδιο ...

Προσβαση για αλλαγη τριχοειδη εχω πολυ ευκολα . Το ειχα προνοησει αυτο . :D

Προσπαθω δηλαδη παντα να παιζω περιπου στα 0 psi χαμηλη περιπου . Αρα αφου χωρις φορτιο ειμαι λιγο κατω απο 0psi , με φορτιο θα φυγουν πανω . Αυτη ειναι η λογικη για τον υπολογισμο του μηκους ?

Ο τριχοειδης ειναι κοντος (αρα για μεγαλο φορτιο) ... Θα ανεβει τοσο ευκολα δηλαδη η πιεση ? Ειναι το 1ο διβαθμιο μου και δε μπορω να νοιωσω το ποσο ζορι μπορει να φαει απο το 2ο σταδιο ...

Προσβαση για αλλαγη τριχοειδη εχω πολυ ευκολα . Το ειχα προνοησει αυτο . :D

το ποσο load θα φαει το πρωτο σταδιο εξαρταται απο τις πιεσεις του 2ου!

κοντα στα 0PSI idle εισαι +10PSI σε full, και σε +10 PSI με 507 θα εισαι κοντα στα -35 αν θυμαμαι καλα!

αλλα ο 1hp σου θα κοντραρει καλυτερα οποτε πρεπει να δοκιμασεις και τα δυο μηκη :D και κρατας οποιο σου δουλευει καλυτερα!

Ψηλε , εχω R410A ομως εγω . Εχουν περιπου 6 βαθμους διαφορα .

Επισης , σχετικα με τον τριχοειδη . Ενα δυνατο μοτερ μπορει και τραβαει καλυτερο vacuum . Αρα με κοντρο τριχοειδη μπορει να σου βγαλει καλυτερη θερμοκρασια σε σχεση με ενα μικροτερο μοτερ και τον ιδιο τριχοειδη .

Σωστα δεν τα λεω ? (Τουλαχιστον στο XS ετσι εγραφε και ο chilly1)

Ισως φανει λιγο επιπολαια η ερωτηση αλλα ειναι ευκολο ο δημιουργος να μας πει το κοστος που εχει υπαρξει μεχρι τωρα για να το φτιαξει και επισης τι κοστος καταναλωσης ρευματος εχει;

Θα το εκτιμουσα

Ισως φανει λιγο επιπολαια η ερωτηση αλλα ειναι ευκολο ο δημιουργος να μας πει το κοστος που εχει υπαρξει μεχρι τωρα για να το φτιαξει και επισης τι κοστος καταναλωσης ρευματος εχει;

Θα το εκτιμουσα

Το κοστος ειναι αρκετο μεχρι στιγμης . Κανα 700αρι κοστολογειται ως εχει , αλλα θελει και αλλα . :105: ... Με αλλα 150-200 θα ειμαστε ΟΚ στο συνολο . :)

Καταναλωση περιπου 1.5KW συμφωνα με τα επισημα χαρτια .

Ψηλε , εχω R410A ομως εγω . Εχουν περιπου 6 βαθμους διαφορα .

Επισης , σχετικα με τον τριχοειδη . Ενα δυνατο μοτερ μπορει και τραβαει καλυτερο vacuum . Αρα με κοντρο τριχοειδη μπορει να σου βγαλει καλυτερη θερμοκρασια σε σχεση με ενα μικροτερο μοτερ και τον ιδιο τριχοειδη .

Σωστα δεν τα λεω ? (Τουλαχιστον στο XS ετσι εγραφε και ο chilly1)

απλα και μακροκοσμικα ναι ... αυτο συμβαινει!, το θεμα ειναι ομως μηπως θες να βαλεις λιιιγο μεγαλυτερο τριχοειδη για να διατηρησεις ιδια την ροη του φρεον και να εχεις και μεγαλυτερ υποπιεση?

τωρα για το r410 σε 507 compressorες που το δοκιμασα ειχα ειμουν 1-2 βαθμους καλυτερα σε load,

κανω ενα rebuild στο cascade που εχει τον r410 rotory μου και θα κανω μια δοκιμη με r410 σκετο, μεχρι στιγμης το ιδιο μοτερ με r507 ειχε -50 -49 εισοδο εξοδο σε full load της τεζα x1950xtx του hipro5,

το κακο με το r410 ειναι οτι δυσκολα θα μεινεις σε υποπιεση σε load :/

Επομενως γιατι να μακρυνω τριχοειδη ? Μια χαρα μου φαινονται οι -56 με αυτον που εχω .

Λες να κατεβει ακομη και σε φορτιο με τον μακρυτερο ? Χλωμο το βρισκω προσωπικα ...

Για να δουμε τι θα κανει και το δικο σου ...

Επομενως γιατι να μακρυνω τριχοειδη ? Μια χαρα μου φαινονται οι -56 με αυτον που εχω .

Λες να κατεβει ακομη και σε φορτιο με τον μακρυτερο ? Χλωμο το βρισκω προσωπικα ...

Για να δουμε τι θα κανει και το δικο σου ...

δεν θα μαθουμε ποτε αν δεν δοκιμασεις ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.