Stelaras Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6, 2006 Τελικα , ειχα δεν ειχα ... παλι το εριξα στα μαστορεματα . Εδω και καιρο το συζητουσα για να κατασκευασω ενα διβαθμιο , αλλα ολο το αφηνα . Ομως υστερα απο την παροτρυνση του φιλου μου Στρατου (deadlock7) ειπαμε πως εφτασε η ωρα να προχωρησουμε ενα βημα παραπερα . Αν και ακομη ειμαστε στην αναμονη των καλων μοτερ (2 rotary του 1ιππου το καθενα) , ξεκινησε το στησιμο πριν λιγες μερες. Μεχρι στιγμης εχω τα εξης : 1ο σταδιο : 1/4HP l'unite R507A 3πλο condenser Φιλτρο της Alco Suction line accumulator 2ο σταδιο : 1/6HP aspera R1150 Oil Separator Desuperheater Φιλτρο Alco Η αρχικη σκεψη ειναι να χρησιμοποιηθει τριχοειδης και στα δυο σταδια . Επισης αυριο θα αγοραστει ενα ακομη accumulator για το 2ο σταδιο . Το μεχρι στιγμης αποτελεσμα ειναι το ακολουθο : Επισης ... για το main Heat Exchanger (HX) εχω παραγγειλει απο Γερμανια ενα PlateHX . Το συγκεκριμενο εχει 20 plates εσωτερικα , 2 εισοδους 3/4" και δυο 1/2" . Τελος ... για να ειμαι ασφαλης αγορασα και εναν πρεσσοστατη υψηλης & χαμηλης της danfoss . Μοντελο KP15 Η συγκεκριμενη συσκευη παρακολουθει την υψηλη & την χαμηλη πιεση και διακοπτει την παροχη ρευματος του μοτερ αν ξεπεραστουν τα ορια που εχουμε θεσει. Σιγουρα εχει πολυ δουλεια ακομη , αλλα σιγα-σιγα θα γινει. Η επιφυλαξη μου ειναι αν μπορεσει το μοτερ του 1ου σταδιου να κατεβασει το HX σε θερμοκρασια -40 τουλαχιστον ωστε να απαιτειται μια λογικη πιεση στο 2ο σταδιο ωστε να μπορεσει να condensαρει το αιθυλενιου . Συντομα η συνεχεια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 7, 2006 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Μπράβο Στελάρα..καιρό το λέμε,αλλά επιτέλους το όνειρο παίρνει ζωή!Μακάρι να πάνε όλα κατ'ευχήν και να δούμε τ'αποτελέσματα που περιμένουμε!Πάντως αν κρίνω απ'τις υπόλοιπες κατασκευές σου και το μεράκι που έχεις ασχολούμενος με τα μοτέρ (:050: ) πιστεύω οτι θα το χαιρόμαστε σύντομα..:043: Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Δεκέμβριος 7, 2006 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ωραιος ο Στελιος οπως παντα! :023: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Δεκέμβριος 7, 2006 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Μπραβο Στελιο.Οπως παντα μεσα στα κολπα.Για δωσε μας περισσοτερες πληροφοριες οσον αφορα τις θερμοκρασιες που ελπιζεις οτι θα φτασει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouRLoTeR1442169168 Δεκέμβριος 7, 2006 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ωραιος!:ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: :ylsuper: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sigeris Δεκέμβριος 7, 2006 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ωραίος:033: Απο θερμοκράσιες ποσο υπολογίζεις να πηγαίνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KTM Δεκέμβριος 7, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Με αυτο που φτιαχνει μαλλον παει για τρελα νουμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouRLoTeR1442169168 Δεκέμβριος 7, 2006 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Θα μου φτιαξεις και μενα ενα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 ωραίος ρε Στέλιο, συνέχισε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vediovis Δεκέμβριος 7, 2006 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 άξιος άξιος θέλω και εγώ ...... :118: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 7, 2006 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ξεκινάμε με -80C ... και βλέπουμε.Αναλόγως πώς θα κάτσει το ταίριασμα και το tuning.Επεσα μέσα ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Δεκέμβριος 7, 2006 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ξεκινάμε με -80C ... και βλέπουμε.Αναλόγως πώς θα κάτσει το ταίριασμα και το tuning. Επεσα μέσα ?? Nομίζω οτι μ'αυτά τα μοτέρ -80 είναι καλά..γι'αυτό ψάχνουμε για κάτι πιο δυνατό!Περισσότερες λεπτομέρειες ξέρει ο κατασκευαστής.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Braveheart1980 Δεκέμβριος 7, 2006 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Πω,πω τι φτιαχνει ο ανθρωπος!Καλοριζικα,καλη δουλεια και να μας ενημερωνεις οσο το δυνατον περισσοτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThorLite Δεκέμβριος 7, 2006 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ωραιος ο μαστορας αντε και με ενα μακρυ τριχοειδη να μπεις στο -100C Club........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 7, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ευχαριστω για τα καλα σας λογια . Οσο το project συνεχιζει με αυτα τα μοτερ , ολα ειναι ρευστα . Αν στο 1ο σταδιο πιασω τους -35/-40 στο HX ... και αν το μικρο μοτερ (1/6HP) μπορεσει να παιξει το αιθυλενιο .... τοτε θα κανουμε κατι ικανοποιητικο . Επειδη ειμαι συντηρητικος θα ελεγα γυρω στους -70C/-75C . Επειδη δεν παιζουν χρηματα αυτη τη στιγμη , αναγκαστικα θα προχωρησω με οτι εχω στα χερια μου . Αν δε μπορεσει να παιξει με αιθυλενιο το μικρο μοτερ (ειναι μολις περιπου 6cc) , τοτε θα βαλω R410A πχ και οπου καταληξει . Οταν ομως αλλαχθουν τα μοτερ με αυτα που θελω ... τοτε θα παμε στους -100 C χωρις προβληματα . Οπως και να εχει , η συλλογη εμπειριων ειναι βασικοτατη στον τομεα του extreme cooling . Σημερα εφτιαξα και ενα SLHX για το 1ο σταδιο . Περιπου 40cm 1/4" μεσα σε 1/2" . Θα βοηθησει την κατασταση αρκετα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 7, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ωραιος ο μαστορας αντε και με ενα μακρυ τριχοειδη να μπεις στο -100C Club........ Δεν εχεις και αδικο ... αλλα αν παιξουν τα rotary , με κοντο τριχοειδη θα πιασουμε τα -100C . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 7, 2006 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Δεν εχεις και αδικο ... αλλα αν παιξουν τα rotary , με κοντο τριχοειδη θα πιασουμε τα -100C . παρακάτω από -100 γίνεται? είμαι άσχετος σε αυτά...:033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Δεκέμβριος 7, 2006 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Και βέβαια. Ένα τέτοιο έχει νομίζω ό χίπρο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelaras Δεκέμβριος 7, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 παρακάτω από -100 γίνεται? είμαι άσχετος σε αυτά...:033:Με τα μοτερ που θελω , μπορω να βγαλω και -120C . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Δεκέμβριος 7, 2006 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Με τα μοτερ που θελω , μπορω να βγαλω και -120C .άντε με το καλό να το φτιάξεις και να δούμε κανένα >5ghz με conroe....:033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.