Nognir Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5, 2006 Επειδή μετά και το dsl το pc κατεβάζει και την νύχτα, οι 8αρηδες μου σπάνε τα αυτιά (=νο ύπνος...). Ως εκ τούτου ξήλωσα όλους τους 8αρηδες πλην αυτού που ψύχει τον σκληρό. Το κουτί μόνο 8αρηδες παίρνει. Τι να κάνω για να έχω καλή ψύξη και ελάχιστο θόρυβο;
JimmyFox Δεκέμβριος 5, 2006 #2 Δεκέμβριος 5, 2006 Απλό. Αγοράζεις έναν ρυθμιστή στροφών. Βάζεις πάνω όλους τους ανεμιστήρες και τους έχεις να δουλεύουν στις χαμηλές στροφές. Θα τα ανεβάζεις μόνο όταν θα ζορίζεις το μηχάνημα (πχ όταν παίζεις παιχνίδια).
sakis_the_fraud1442169161 Δεκέμβριος 5, 2006 #3 Δεκέμβριος 5, 2006 απλα παρε σωστους 8αρηδες!εχεις και εσυ ενα midi κουτι (και εγω!), παρε 2 ΖΑΛΜΑΝ ZM-F1 και εισαι αρχοντας!
tsif Δεκέμβριος 5, 2006 #4 Δεκέμβριος 5, 2006 Αν μπορείς ανοιξε λίγο τις τρύπες στο κουτί σου για να μπούν 12άρηδες....Νομίζω κάπου είχα δει και μετατροπέα(πλαστικό) απο 8 σε 12 ή το αντίθετο ....Δεν είμαι σίγουρος...
yanni Δεκέμβριος 5, 2006 #5 Δεκέμβριος 5, 2006 Απλό. Αγοράζεις έναν ρυθμιστή στροφών. Βάζεις πάνω όλους τους ανεμιστήρες και τους έχεις να δουλεύουν στις χαμηλές στροφές. Θα τα ανεβάζεις μόνο όταν θα ζορίζεις το μηχάνημα (πχ όταν παίζεις παιχνίδια). Αυτό ακριβώς. 15€ θα σου κοστίσει και δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις όλη την αγορά για ήσυχους/low-noice/καλούς/super 8-άρηδες ή ακριβούς 12-άρηδες και ούτε θα ανοίγεις τρύπες. Και μην ξεχνάς και προγράμματα όπως το speedfan!
tristeno1416003162 Δεκέμβριος 5, 2006 #6 Δεκέμβριος 5, 2006 Είσαι σίγουρος ότι δεν κάνει φασαρία το τροφοδοτικό?
aTEOfovos Δεκέμβριος 6, 2006 #7 Δεκέμβριος 6, 2006 Για απολυτα αθορυβους ανεμιστηρες κοιτα κατι σε NOCTUA. Βεβαια στο site της checkmate δεν ειδα 8αρηδες. Ειναι κορυφη παντως στους ανεμιστηρες η συγκεκριμενη μαρκα...ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στο λεω. :045:
Nognir Δεκέμβριος 6, 2006 Author #8 Δεκέμβριος 6, 2006 Δεν το ανέφερα πως ήδη έχω έναν ρυθμιστή στροφών, αγνώστων στοιχείων όμως και δεν ξέρω τις σωστές ρυθμίσεις. Επίσης 2 από τους 4 8αρηδες ονομαστικά βγάζουν στα 12v 18dBA αλλά πρακτικά ακούγονται παραπάνω και από την κάρτα γραφικών(Αkasa είναι νομίζω)
sakis_the_fraud1442169161 Δεκέμβριος 7, 2006 #9 Δεκέμβριος 7, 2006 το θεμα δεν ειναι μονο αν ακουγονται αλλα και η δουλεια που θα κανουν...αν τους ρυθμισεις στις 1400 rpm και εχει noise 18db και CMF 10 τσαμπα τους εχεις...εγω προτεινω για 8αρηδες:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806151 (εχω τετοιους και ειμαι ικανοποιημενος)http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805117(ιδια χαρακτηριστικα, δεν τους εχω δοκιμασει, τους εχω σταμπαρει για την επομενη μου αγορα!)
noo_mercy Δεκέμβριος 7, 2006 #10 Δεκέμβριος 7, 2006 Πάντως είναι και πολύ πιθανόν όπως είπε και ο tristeno να φταίει το τροφοδοτικό.Εγώ έβαλα υδρόψυξη για να ξεφύγω από τον θόρυβο και τελικά το τροφοδοτικό ήταν αυτό που έκανε την ζημιά!
Nognir Δεκέμβριος 7, 2006 Author #11 Δεκέμβριος 7, 2006 Το δοκίμασα κι αυτό, στο σημείο να αποσυνδέσω όλους τους ανεμιστήρες (+ cpu/chipset/gpu) και το τροφοδοτικό ακούγεται ελάχιστα... Όπως και να χει πήρα 1 ρυθμιζόμενο led και έναν αθόρυβο Akasa και τα σύνδεσα στον controller. Μένει να πάρω άλλους 2 ίδιους led και το πρόβλημα θα λυθεί (πιστεύω)
Cyber_Cookie Δεκέμβριος 7, 2006 #12 Δεκέμβριος 7, 2006 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805117(ιδια χαρακτηριστικα, δεν τους εχω δοκιμασει, τους εχω σταμπαρει για την επομενη μου αγορα!)Oi amber της Akasa ειναι πολύ καλοί. Κανουνε φοβερή δουλειά και απο θόρυβο ελάχιστα.Πολύ πιο αθόρυβοι απο τα ζαλμάνια.Εκτός από αυτους έχω να προτείνω και τους καινούριους της Arctic cooling που είναι ακόμα καλύτεροι. Αλλά θα χρειάστεις μετατροπές για τους βάλεις στην εισαγωγή.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.