Jump to content

Θέλω ήσυχο pc... γίνεται;

Nognir

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή μετά και το dsl το pc κατεβάζει και την νύχτα, οι 8αρηδες μου σπάνε τα αυτιά (=νο ύπνος...). Ως εκ τούτου ξήλωσα όλους τους 8αρηδες πλην αυτού που ψύχει τον σκληρό. Το κουτί μόνο 8αρηδες παίρνει. Τι να κάνω για να έχω καλή ψύξη και ελάχιστο θόρυβο;

Απλό. Αγοράζεις έναν ρυθμιστή στροφών. Βάζεις πάνω όλους τους ανεμιστήρες και τους έχεις να δουλεύουν στις χαμηλές στροφές. Θα τα ανεβάζεις μόνο όταν θα ζορίζεις το μηχάνημα (πχ όταν παίζεις παιχνίδια).

Αν μπορείς ανοιξε λίγο τις τρύπες στο κουτί σου για να μπούν 12άρηδες....

Νομίζω κάπου είχα δει και μετατροπέα(πλαστικό) απο 8 σε 12 ή το αντίθετο ....Δεν είμαι σίγουρος...

Απλό. Αγοράζεις έναν ρυθμιστή στροφών. Βάζεις πάνω όλους τους ανεμιστήρες και τους έχεις να δουλεύουν στις χαμηλές στροφές. Θα τα ανεβάζεις μόνο όταν θα ζορίζεις το μηχάνημα (πχ όταν παίζεις παιχνίδια).

Αυτό ακριβώς. 15€ θα σου κοστίσει και δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις όλη την αγορά για ήσυχους/low-noice/καλούς/super 8-άρηδες ή ακριβούς 12-άρηδες και ούτε θα ανοίγεις τρύπες. Και μην ξεχνάς και προγράμματα όπως το speedfan!

post-47-1442174515,5018_thumb.jpg

Για απολυτα αθορυβους ανεμιστηρες κοιτα κατι σε NOCTUA. Βεβαια στο site της checkmate δεν ειδα 8αρηδες. Ειναι κορυφη παντως στους ανεμιστηρες η συγκεκριμενη μαρκα...ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στο λεω. :045:

Δεν το ανέφερα πως ήδη έχω έναν ρυθμιστή στροφών, αγνώστων στοιχείων όμως και δεν ξέρω τις σωστές ρυθμίσεις. Επίσης 2 από τους 4 8αρηδες ονομαστικά βγάζουν στα 12v 18dBA αλλά πρακτικά ακούγονται παραπάνω και από την κάρτα γραφικών(Αkasa είναι νομίζω)

το θεμα δεν ειναι μονο αν ακουγονται αλλα και η δουλεια που θα κανουν...

αν τους ρυθμισεις στις 1400 rpm και εχει noise 18db και CMF 10 τσαμπα τους εχεις...

εγω προτεινω για 8αρηδες:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806151

(εχω τετοιους και ειμαι ικανοποιημενος)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805117

(ιδια χαρακτηριστικα, δεν τους εχω δοκιμασει, τους εχω σταμπαρει για την επομενη μου αγορα!)

Πάντως είναι και πολύ πιθανόν όπως είπε και ο tristeno να φταίει το τροφοδοτικό.Εγώ έβαλα υδρόψυξη για να ξεφύγω από τον θόρυβο και τελικά το τροφοδοτικό ήταν αυτό που έκανε την ζημιά!

Το δοκίμασα κι αυτό, στο σημείο να αποσυνδέσω όλους τους ανεμιστήρες (+ cpu/chipset/gpu) και το τροφοδοτικό ακούγεται ελάχιστα... Όπως και να χει πήρα 1 ρυθμιζόμενο led και έναν αθόρυβο Akasa και τα σύνδεσα στον controller. Μένει να πάρω άλλους 2 ίδιους led και το πρόβλημα θα λυθεί (πιστεύω)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805117

(ιδια χαρακτηριστικα, δεν τους εχω δοκιμασει, τους εχω σταμπαρει για την επομενη μου αγορα!)

Oi amber της Akasa ειναι πολύ καλοί. Κανουνε φοβερή δουλειά και απο θόρυβο ελάχιστα.

Πολύ πιο αθόρυβοι απο τα ζαλμάνια.

Εκτός από αυτους έχω να προτείνω και τους καινούριους της Arctic cooling που είναι ακόμα καλύτεροι.

Αλλά θα χρειάστεις μετατροπές για τους βάλεις στην εισαγωγή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.