Jump to content

O/C σε Prescott - Θέλω τα φώτα σας

Vediovis

Recommended Posts

όχι ακόμα :105: :p next week αλλα σύμφωνα με το web psu calculator έχει λίγο δρόμο ακόμα...τρώγομαι μετά ρούχα μου eee ? :p το ξέρω! lol

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply
We need more juice Scotty, You hear με?!? :)

Τροφοδοτικό άλλαξες?

Εκτός απ αυτό πρεπει να δοκιμασεις και 1,49v

Δοκίμασα να τον βάλω στα 1,49v (μέσο BIOS) αλλα δεν φαίνεται να αλαζει...το ρεύμα..αλλα είναι σταθερός..

δες screenshot

36ng1.th.jpg

Ο δικος μου 3,0GHz ειναι E0 και ανεβαινει εως 3,7GHz FSB 250MHz 1:1 με την DFI PS83-BL i865 και τις PQI4000-1024DPL 2x512MB 3-4-4-8. To μονο προβλημα ειναι οτι κρασαρουν τα Win2003 ενω το Memtest v1.65 το παιρναει 100% χωρις σφαλμα (για καμμια ωρα που ετρεξα). Αν τρεξω Linux Ubuntu δουλευει κανονικα στα 250ΜΗz χωρις κρασαρισματα ενω τα Win2003 θελουν 240ΜΗz για να ειναι σταθερα. Με διαιρετη δεν το εχω δοκιμασει ποσο φτανει.....:063:

cpuz1aq3.th.jpg

cpuz2av7.th.jpg

Ο δικος μου 3,0GHz ειναι E0 και ανεβαινει εως 3,7GHz FSB 250MHz 1:1 με την DFI PS83-BL i865 και τις PQI4000-1024DPL 2x512MB 3-4-4-8. Το μονο προβλημα ειναι οτι κρασαρουν τα Win2003 ενω το Memtest v1.65 το παιρναει 100 χωρις σφαλμα (για καμμια ωρα που ετρεξα). Αν τρεξω Linux Ουμπούντου δουλευει κανονικα στα 250ΜΗz χωρις κρασαρισματα ενω τα Win2003 θελουν 240ΜΗz για να ειναι σταθερα. Με διαιρετη δεν το εχω δοκιμασει ποσο φτανει.....:063:

QUOTE]

δοκίμασε να τρέξεις Prime Cpu strech (diplo logo tou 2x threat). εγώ αύριο περνώ το "τροφοδοτικακι" για πιο πολύ φάει γιατί είμαι οριακά...αν και αν δεν πάρουμε μνήμες τις προκοπης δεν το βλέπω πάνω από 3.6Ghz rock stable,αλλα δεν αξίζει...να σκάσεις μια 300ara για μνήμες για ένα μηχανάκι που σε ένα χρόνο θα φάει πόδι..

Μετα θα θελεις και ψυξη με νερακι -η- φρεον εαν θελεις περισσοτερα. Οι ταχυτητες γυρω στους 4GHz δεν επιτυχανονται ευκολα. Στα 250MHz ηδη οι μνημες ζεσταινονται και χρειαζονται ανεμιστηρα...

νεράκι έχω,σήμερα θα δοκιμάσω κάτι μνημουλες supertalent με passive ψύξη και έναν ανεμιστήρα..να δούμε μέχρι που θα πάει

έχει κανεις καμια Voltage Database ?? ανάλογα τα Mhz κοινός ποσο ρεύμα θα του δίνω....

Αναλογα με το CPU . Μπορει ενα CPU να πιασει 4000 με default ρευμα , και αλλο να μην τα πιασει ποτε . Οποτε τον κανονα τον ξεχναμε .

Πριν χρονια ειχα ασχοληθει και ειχα μαζεψει μια database με ολα τα κομματια απο northwood/prescott που ειχα δοκιμασει .

Το μονο κοινο που ειχαν ολα αυτα τα κομματια ειναι πως με συγκεκριμενο βημα vcore . ΠΧ απο 1.4 στα 1.5 , ανεβαινουν τα ιδια Mhz (+/- 10-20 Mhz) περιπου . Δηλαδη με αυξηση 0.1V κερδιζαν περιπου τα ιδια Mhz ολοι οι northwood/prescott που ειχα δοκιμασει .

Απο τα αποτελεσματα που ειχα μαζεψει , ειχα καταληξει στο οτι : 0.05V για 60-70 Mhz περιπου . Αυτα ισχυουν απο τα 1.50V μεχρι τα 1.70Vcore . Απο εκει και πανω , αλλαζει λογω θερμοκρασιας. Φυσικα αν εχεις υδροψυξη , ισως φτασεις και στο 1.75V με την ιδια συνεχεια.

• 1 month later...

Επανέρχομαι... στο θέμα με τις εξής απορίες / προβλήματα etc.

Αγόρασα 2 ζευγάρια μνήμες για να δοκιμάσω τι γίνετε πάνω από τα 240(FSB)

το ένα ζευγάρι είναι Supertalent (2x1GB) το οποιο πήγαινε μέχρι 240 και ένα ζευγάρι OCZ PC3200 EL Platinum (2x512MB) το οποιο πήγε μέχρι 255 (3.8Ghz) (παρακάτω δεν ξέρω τι γίνετε γιατί άρχιζε να bootari σε slow motion κοινός από την οθόνη των ΧΡ με την μπάρα που τρέχει από κάτω πάει καρέ καρέ). Αυτό γιατί γίνετε ? τι με φρενάρει ? Cpu?? επίσης πάνω από τα 3.6Ghz στο Prime (cpu stress) είναι σταθερότατο αλλα στο 3D Mark06 μόλις φτάσει στα CPU test εκεί crashari το πρόγραμμα... End Task etc.

Και το Vcore δεν πάει πάνω από τα 1.δω με τίποτα (δεν ανάβει καν μετά)

Κανεις καμια ιδέα ???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.