Jump to content

6400 ή 6600,Τι να προτιμήσω?

nix

Recommended Posts

Για έναν μέσο χρήστη ή κάποιον με μέτριες απαιτήσεις, δαγκωτό 6400.. Κι εγώ όμως τον 6600 πήρα, λόγω της cache και προγραμμάτων που τρέχω.. Εσύ, μάλλον για αυτό που το θες χρειάζεσαι τον 6600.. Και κάνε το εξής: η Microsoft έχει ανακοινώσει (αν όχι κυκλοφορήσει) τους Conroe με νέους χρονισμούς.. Αν περιμένεις να βγουν τα Vista, μαζί με την παράλληλη ενδεχομένως μείωση των επεξεργαστών, θα είσαι σίγουρα κερδισμένος.. Και στην τελική, η διαφορά είναι 100 ευρώ.. Υπομονή 1-2 εβδομάδες και τα έχεις στην άκρη..

Λοιπόν,παιδιά...Πήρα........τον.......6400:)

Αν και ο OnFire και ο dellman με συμβούλεψαν να πάρω τον 6600 (σαν πιο κατάληλος για τις εφαρμογές που ασχολούμαι) τελικά πήρα τον 6400.Η αλήθεια είναι οτι λυπήθηκα τα 100e.Σκεφτηκα οτι σε λίγο θα βγούν οι quad core και και μάλλον όλοι θα πάμε πάμε πάλι για αναβαθμίσεις.

Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος αλλά μιας και δεν θα έχω άμεση αντιπαραβολή και σύγκριση με τον 6600 δεν πρόκειται να το καταλάβω:)

Τον πάντρεψα με 2gb ddr2800 supertalent και πετάει.Καμία σχέση με τον

3αρη prescott που είχα.

Τον έχω σε ενα συντηρητικό oc στα 2400 (fsb 300) με τις μνήμες στα 720 (4-3-3-8-9,1T).Επειδή το σύστημα θα δουλεύει πολλές ώρες,και κάποιες φορές μέρες συνεχόμενα,λεω να μην το ζορίσω παραπάνω.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος:098:

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια

thank you!

Δοκίμασα για την πλάκα του πράγματος να ανεβάσω και άλλο το fsb.

Κατάφερα να το πάω μέχρι τα 1350(απο κει και πάνω δεν κάνει post η μητρική) αλλά στο prime μου βγάζει λάθος.Στα 3λπτ σταματάει.

Δεν καταφέρνω ούτε στα 1200 να μην μου βγάλει λάθος,μήπως κάνω κάτι λάθος?

Η δικιά μου άποψη,είναι οτι μάλλον φταίει η μητρική (p5nsli).Απο reviews που διαβασα στο net,δεν είναι οτι καλύτερο για overclocking.

Βασικά,μου κάηκε η παλιά (p4p800) και ευτυχώς ήταν εντος εγγυήσεως,ήθελε 1 μήνα ακόμα για να λήξει! (πρώτη φορά καίγεται κάτι 1 μήνα πριν,συνήθως όλα καίγονται 1 μήνα μετά)

Βάση της εγγυήσεως μου την αλλάξανε (στο πλαίσιο αν αναρωτιέστε) με μια καινούργια.Με παιδέψανε λίγο αλλά τελικά μου την αλλάξανε.

Ετσι όπως έγινε η αλλαγή δεν είχα χρόνο να το ψάξω.Διάλεξα εκείνη την στιγμή μια που θεώρησα καλή.

Που να το φανταζόμουν οτι είναι απο τις ελάχιστες που δεν κάνει καλό oc!

Πέρα απο αυτό το μειονέκτημα,είμαι πολύ ευχαριστημένος με την mobo.

Καλή κατασκευή.Πολύ σωστά τοποθετημένα όλα πάνω της (πυκνωτές,θέσεις καρτών).Πολύ σημαντικό επίσης,για μένα,ήταν οτι έχει παθητική ψύξη στο chipset.Δεν αντέχω τους στυλ τσΐουάουα ανεμιστήρες (οσο πιο μικρό,τόσο πιο πολύ γαυγίζει).

Για να αντισταθμίσω κάπως τα πράγματα έχω κατεβάσει τα timings της μνήμης πολύ χαμηλά,2-3-3-5-6.

Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένος.Σε σχέση με το προηγούμενο μου pc (prescott 3άρης HT) πάει σφαίρα.Είναι σαν να αναβαθμιστηκα απο 486 σε PIII.

τώρα με μπερδεύεις.

Σε ευχαριστώ βέβαια για το ενδιαφέρον και την βοήθεια αλλά κάπου έγερνα προς τον 6400 και τώρα με βάζεις σε σκέψεις (και καλά κάνεις!)

Οταν λές θα δώ διαφορά,πως το εννοείς?

π.χ.

Θα πηγαίνει πιο αεράτα?

Θα μπορώ να κάνω πιο πολλά πράγματα ταυτόχρονα?

Θα μπορώ να κάνω πιο πολλά πράγματα ταυτόχρονα και πιο γρήγορα?

Μήπως σου είναι εύκολο να το συγκεκριμενοποιήσεις?

nixάκο......για να κάνω την ζωή σου όσο πιο απλή μπορώ.....

extra cache είναι σα να λέμε extra κυβικά σε αυτοκίνητο.....1600cc VS 2000cc

μπορεί και τα 2 να έχουν τελική 210-220χλμ αλλά πιο πάει πιο άνετα και αεράτα μέχρι εκεί και πιο γρήγορα? θέλω να πώ....αν το πρόγραμμα που θα δουλέψεις είναι καλογραμμένο θα πετάει ο conroe με 4mb cache... σε συνδυασμό με raptors (μιας και δουλεύω και εγώ λίγο το premiere σε 2 ράπτορες RAID 0 πάει τον ΓΚΟΛΟ του!)...σκέψου σε συνδυασμό με 6600 με 4ΜΒ cache !! ειδικά τα προγράμματα φωτο και βίντεο είναι κατα βάση optimized για intel! :033: οπότε....αν μπορεί να το σηκώσει η τσέπη σου τον 6600 δε θα το μετανιώσεις.....έστησα ένα σε ένα φίλο και μου έιπε επι λέξη.."ρε φίλε ...πως παει έτσι ???? ...άσε που έχω να κάνω restart από την μέρα που το έστησες...!!" πάνε 4 μήνες τώρα....οφείλω να στο πώ ....αν σε βοήθησα τότε χαρά μου....χαιρετώ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.