sozirarak Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2006 Πολλες φορες το παλιο μου pc κολλαει χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο (δηλαδη να τρεχει καποια βαρια εφαρμογη η παιχνιδι) ακομα και χωρις να τρεχω τιποτα και να ειμαι στο desktop. οταν κολλαει μενει το φωτακι του σκληρου αναμενο συνεχεια. το προβλημα εμφανιστηκε πριν κανα μηνα πρωτα αραια και που και στην συνεχεια συχνοτερα. σε safe mode ομως δεν εχει προβλημα. κανω format και βαζω μονο τα xp sp2,office και μερικα χρησιμα progs του στυλ winrar,codecs,bsplayer,firefox κτλ. μετα το format ολα καλα για καμια 10μερες και μετα ξανα τα ιδια.το pc ειναι : AMD 1.2 ghz, 640 ram, mobo QDI Kudoz7A, sapphire 9550,2 hdd ο ενας quantum 20 gb και ο αλλος wd 40 gb. η 9550, ο wd, και το ενα dimm ram 256 τα πηρα πριν 2 χρονια τα υπολοιπα ειναι απο το 2001.το εχω στο γραφειο σαν βοηθητικο pc και με χρησιμευει για office,internet kτλ. γιαυτο ξερει κανεις να μου πει τι φταιει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Νοέμβριος 30, 2006 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2006 Τα πάντα μπορεί να φταίνε. 1. Τσέκαρε μνήμες με memtest2. Δανείσου ένα τροφοδοτικό και βάλτο πάνω να δεις αν θα στο κάνει.3. Έλεγξε θερμοκρασίες όταν το κάνει.4. Τρέξε διαγνωστικό της εταίρειας κατασκευής του δίσκου να δεις αν είναι εντάξει.Κάνε αυτά μέχρι να μιλήσει και κανείς άλλος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis 7 Νοέμβριος 30, 2006 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2006 ...2001 και εχουμε ..σχεδον 2007...λολ, ολο και κατι θα ειναι ψιλο..πριν το τελος..Επισης..με 256 ραμ..ε, ενταξει δε πας και μακρυα...(μαζι με τη προυποθεση πιο πανω..ερχεται και δενει...)Απο κει και περα ναι ψαχτο..οπως προειπαν...αλλα σκεψου αν αξζει..η να κανεις μια μικρη αναβαθμιση...σε ραμ και κατι πιο μπροστα απο 2001 hardware και μαλλον θα εισαι οκΑυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Νοέμβριος 30, 2006 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2006 Μπα, δεν είναι τίποτα απο αυτά... Το κάνει και εμένα που και που , χωρίς λόγο κολλάει. Το έκανε και πρίν ένα χρόνο .... Η μόνη λύση να φτιάξει είναι είτε reinstall το λειτουργικό , είτε φορματ και απο την αρχή. Κάθε ενάμιση χρόνο κάνω ενα τέτοιο και ισώνει....Κάποιο πρόγραμμα βάζεις και το κάνει αυτό Κατέβασε κάποιο πρόγραμμα registry cleaner μπας και σου καθαρίσει κάποιοα περιτή καταχώρηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Νοέμβριος 30, 2006 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 30, 2006 κανω format και βαζω μονο τα xp sp2,office και μερικα χρησιμα progs του στυλ winrar,codecs,bsplayer,firefox κτλ. μετα το format ολα καλα για καμια 10μερες και μετα ξανα τα ιδια.έλενξε τα Logs του Η/Υ. APPLICATION LOG & SYSTEM LOG ίσως βρεις κάποια πληροφορία εκεί μεσα.Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μάλλον κάποιο Πρόγραμμα που βάζεις σου κάνει τη ζημιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Δεκέμβριος 7, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 sorry παιδια αλλα λογω δουλειας δεν ειχα χρονο να απαντησω,τελικα μετα απο συνεχομενα κολληματα και καποια στιγμη δεν bootαρε καθολου στα XP και μου εβγαζε μηνυμα στο boot screen "hard disk fail" τους φορμαρω και τους 2 σκληρους (αυτη την φορα οχι quick) και στηνω XP στον wd (πριν ειχα τα ΧΡ στον quantum) και το pc εστρωσε και δουλευει ρολοι.αφησα τον quantum σαν αποθηκευτικο χωρο και βλεπουμε πως θα παει.(πριν κανω φορματ δοκιμασα repair με το cd των XP και chkdsk τον quantum και μου εβγαζε μυνημα "εσφαλμενου τομου")Υ.Γ. ας μην το κλειδωσουν οι mods μηπως εχω παλι προβλημα και ποσταρω ξανα Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Δεκέμβριος 7, 2006 #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 sorry παιδια αλλα λογω δουλειας δεν ειχα χρονο να απαντησω,τελικα μετα απο συνεχομενα κολληματα και καποια στιγμη δεν bootαρε καθολου στα XP και μου εβγαζε μηνυμα στο boot screen "hard disk fail" τους φορμαρω και τους 2 σκληρους (αυτη την φορα οχι quick) και στηνω XP στον wd (πριν ειχα τα ΧΡ στον quantum) και το pc εστρωσε και δουλευει ρολοι.αφησα τον quantum σαν αποθηκευτικο χωρο και βλεπουμε πως θα παει.(πριν κανω φορματ δοκιμασα repair με το cd των XP και chkdsk τον quantum και μου εβγαζε μυνημα "εσφαλμενου τομου")Υ.Γ. ας μην το κλειδωσουν οι mods μηπως εχω παλι προβλημα και ποσταρω ξαναο quantum είναι πλέον αναξιόπιστος αφού έβγαλε Bad Sectors (όπως λέμε έβγαλες μπιμπίκια..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sozirarak Δεκέμβριος 7, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 ο quantum είναι πλέον αναξιόπιστος αφού έβγαλε Bad Sectors (όπως λέμε έβγαλες μπιμπίκια..)δηλαδη ο δισκος παει για τα κυπαρισια? με το πληρες φορματ λες να μην εγινε τιποτα? υπαρχει κατι να τον σωσουμε ή να αρχιζω να ανοιγω λακκο για θαψιμο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SouRLoTeR1442169168 Δεκέμβριος 7, 2006 #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 7, 2006 Ξεκινα τον λακκο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.