Jump to content

Ποιο τροφοδοτικο μου κανει?

Chaleas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα.Θελω να παραγγειλω ενα τροφοδοτικο αλλα δεν ξερω ποιο. Πως βλεπω ποιο κανει για το συστημα μου???

Αυτο που ξερω ειναι οτι εχω ενα 320Watt.

Το συστημα μου ειναι:

MB: soltek

CPU: AMD Athlon 2500+

VGA: Gigabyte radeon 9200

RAM: 2x256

Οπως επισης και μια καρτα Avermedia και ενα κλασικο μοντεμακι.Αυτα.

Τωρα θα μου πειτε αλλαξε συστημα αλλα........ καλυτερα να αλλαξω μονο τροφοδοτικο.

Ευχαριστω

Nα φανταστώ οτι τα 320 δεν επαρκούν?Πιστεύω οτι ένα 400w θα σε καλύψει πάντως..ανάλογα με το τί αναβάθμιση σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον!

Nα φανταστώ οτι τα 320 δεν επαρκούν?Πιστεύω οτι ένα 400w θα σε καλύψει πάντως..ανάλογα με το τί αναβάθμιση σκοπεύεις να κάνεις στο μέλλον!

Σωστα δεν τα ειπα καλα.Εχω προβλημα με αυτο που εχω τωρα.Δες την φοτο που εβαλα. Η ερωτηση μου ειναι: Ειναι ολα τα τροφοδοτικα ιδια?Οχι απο αποψη Watt αλλα αν τεριαζουν τα καλοδια αν μπαινει στο κουτι μου κτλ κτλ.Αυτο με ενδιαφερει βασικα.Θελω να παραγγειλω ενα αλλα δεν ξερω πως να το διαλεξω.Κι εγω λεω η 380 η 400 Watt ειναι καλα για μενα.Στο μελον σκοπευω να το αλλαξω ολο το συστημα.Κατι φτηνο θελω για τωρα.

post-2225-1442174514,7013_thumb.jpg

Οχι δεν ειναι ολα ιδια. Τα φτηνα πολλες φορες λενε 500watt χωρις να ειναι πραγματικα. Ενα επωνυμο απο την αλλη ειναι πολυ πιο κοντα στην αναγραφομενη τιμη και το ρευμα που προσφερει ειναι σταθεροτερο και "περισσοτερο". Επιπλεον το επωνυμο εχει και καποια χαρακτηριστικα που συμβαλλουν στην ασφαλεστερη και σταθεροτερη λειτουργεια ολου του συστηματος. Τωρα σχετικα με τα καλωδια αυτο που πρεπει να προσεξεις ειναι η υποδοχη ρευματος της μητρικης σου να ταιριαζει με αυτη του τροφοδοτικου.

και πως μπορω να το διαλεξω απο ιντερνετ αυτο??? Το καλοδιο που εχω εγω πες οτι το βλεπω και καταλαβαινω πως ειναι αλλα απο το ιντερνετ μπορω να καταλαβω πως ειναι τα αλλα???Εχουν καποια συγκεκριμενη ονομασια???Αυτο που προσεξα ειναι οτι μερικα μπαινουνε καθετα και μερικα οριζοντια???Απο το ανεμιστιρακι το καταλαβα αυτο.Η κανω λαθος???

Ένα Chieftec 360 θα είναι ότι πρέπει. Εναλλακτικά, ένα HEC 385.

Αλλιώς, τσιμπάς ένα 500άρι από τώρα (HEC ή Enermax) και το κρατάς για όταν αναβαθμιστείς ριζικά.

Ένα Chieftec 360 θα είναι ότι πρέπει. Εναλλακτικά, ένα HEC 385.

Αλλιώς, τσιμπάς ένα 500άρι από τώρα (HEC ή Enermax) και το κρατάς για όταν αναβαθμιστείς ριζικά.

Ευχαριστω πολυ.Να σου κανω μια ερωτηση ακομα ομως.Εισαι απολυτος με αυτα που μου λες.Δηλαδη θα ταιριαξουνε στο δικο μου συστημα ΣΙΓΟΥΡΑ η απλα ειναι καλες επιλογες γενικως???? Οπως καταλαβατε δεν εχω ιδεα απο τροφοδοτικα και θελω να αλλαξω.Μου πανε οτι εχω προβλημα και καλο ειναι να το αλλαξω γρηγορα.Ο μονος τροποσ για γρηγορα ειναι να παραγγειλω απο ιντερνετ.Το να μην χρεισιμοποιω τον υπολοστη ειναι αδυνατον.

Aν μπεις στη σελιδα του εκαστοτε τροφοδοτικου θα εχει αναλυτικα χαρακτηριστικα (ισως και φωτογραφιες) οπου θα δεις αν εχει 20pin, 24pin, 20+4pin.

Aν μπεις στη σελιδα του εκαστοτε τροφοδοτικου θα εχει αναλυτικα χαρακτηριστικα (ισως και φωτογραφιες) οπου θα δεις αν εχει 20pin, 24pin, 20+4pin.

Επειδη το τροφοδοτικο δεν γραφει μαρκα απο δω που φενεται, μπορω να δω το ιδιο στα χαρτια τησ μητρικης??? Αν ναι πως θα το αναφερει?

Και κατι ακομα.Τα καλοδια που συνδεει το τροφοδοτικο με τα υπολοιπα μεσα στο κουτι συμπεριλαμβανοντε με το τροφοδοτικο η οχι????

Ευχαριστω πολυ

Ευχαριστω πολυ.Να σου κανω μια ερωτηση ακομα ομως.Εισαι απολυτος με αυτα που μου λες.Δηλαδη θα ταιριαξουνε στο δικο μου συστημα ΣΙΓΟΥΡΑ η απλα ειναι καλες επιλογες γενικως???? Οπως καταλαβατε δεν εχω ιδεα απο τροφοδοτικα και θελω να αλλαξω.Μου πανε οτι εχω προβλημα και καλο ειναι να το αλλαξω γρηγορα.Ο μονος τροποσ για γρηγορα ειναι να παραγγειλω απο ιντερνετ.Το να μην χρεισιμοποιω τον υπολοστη ειναι αδυνατον.

Όλα τα τροφοδοτικά ταιριάζουν σε όλες της μητρικές.

Όλα τα τροφοδοτικά ταιριάζουν σε όλες της μητρικές.

Στανταρ αυτο?Δηλαδη παραγγελνω ενα που αρμοζει στην τσεπη μου και τελος??? Να σαι καλα.

Θα τα καταφερω να το αλλαξω μονος μου???

Δεν ταιριαζουν παντα. Και επειδη ειναι δυσκολο μερικες φορες να βρεις μετατροπεα καλο ειναι να εισαι σιγουρος απο πριν για το τι παιρνεις.

Στανταρ αυτο?Δηλαδη παραγγελνω ενα που αρμοζει στην τσεπη μου και τελος??? Να σαι καλα.

Θα τα καταφερω να το αλλαξω μονος μου???

H μητρική σου έχει βύσμα 20pins.

Όλα τα καινούρια (καλά) τροφοδοτικά έχουν 24pin καλώδιο το οποίο εφαρμόζει μια χαρά στο 20pin βύσμα (αφήνοντας 4pin απ'έξω). Επίσης, μπορεί το ίδιο το καλώδιο να έχει την ευκολία να "αποκολλήσσεις" τα 4 pins που δεν χρειάζεσαι αφού πολύ συχνά τα σνδέουν με κάποιο κλιπάκι.

Τέλος, μπορείς να βρεις, αρκετά εύκολα, έναν 24-το-20 pin adapter (το e-shop πρέπει να έχει όπως και τα περισσότερα μαγαζάκια στη Στουρνάρη) τον οποίο μπορείς να παρεμβάλλεις ανάμεσα στο καλώδιο του τροφοδοτικού και του βύσματος της μητρικής.

Αυτά.

Καλές αγορές.

Όλα τα καινούρια (καλά) τροφοδοτικά έχουν 24pin καλώδιο το οποίο εφαρμόζει μια χαρά στο 20pin βύσμα (αφήνοντας 4pin απ'έξω). Επίσης, μπορεί το ίδιο το καλώδιο να έχει την ευκολία να "αποκολλήσσεις" τα 4 pins που δεν χρειάζεσαι αφού πολύ συχνά τα σνδέουν με κάποιο κλιπάκι.

Τέλος, μπορείς να βρεις, αρκετά εύκολα, έναν 24-το-20 pin adapter (το e-shop πρέπει να έχει όπως και τα περισσότερα μαγαζάκια στη Στουρνάρη) τον οποίο μπορείς να παρεμβάλλεις ανάμεσα στο καλώδιο του τροφοδοτικού και του βύσματος της μητρικής.

Αυτά.

Καλές αγορές.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου.Ακομα 2 ερωτησουλες και σας αφηνω ησυχους(προς το παρον). Ειδα μερικα απο το πλαισιο.

1ο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=695572&tab=marketing

2ο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=916&product=869007

Στο δευτερο λεει 24-20 pins.

Πρεπει να κοιταξω και μεγεθος?Η ολα μπαινουν σε ολα τα κουτια??

Αυτο που με προβληματησε ειναι οτι ειδα κι αλλα, αλλα το ανεμιστηρακι το ειχανε αλλου, δηλαδη απο την πανω μερια κι οχι διπλα απο το καλοδιο του ρευματος.

Και η συμαντικοτερη ερωτηση ειναι: αν το παρω στα χερια μου, δω τι περιεχει μεσα, δω και τα καλοδια οπου ειναι συνδεμενα απο το παρον τροφοδοτικο που εχω στο κουτι μου θα μπορεσω να το αλλαξω μονος μου?? Ειναι πολυ φασαρια?Μπορει να κανω πατατα?

Να στε καλα.

Ανάμεσα στα δυο θα πρότεινα το δεύτερο. Βγάζει πολύ περισσότερα A στη 12άρα. Όσον αφορά την τοποθέτηση δεν είναι δύσκολη. 4 βίδες είναι όλες και όλες. τα τροφοδοτικά που πρότεινες κατά 99% κάνουν σε όλα τα κουτιά οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα. Απλά να είσαι προσεχτικός με το στατικό ηλεκτρισμό.

Αυτά.

Καλές αγορές.

Δεν μπαινει παντα το 24πινο σε 20πινο (αφηνοντας απ'εξω το 4πινο) γιατι σε πολλες μητρικες δεν υπαρχει ο χωρος για να γινει αυτο. Εφοσον το τροφοδοτικο εχει το 4πινο αποσπωμενο ολα ειναι ενταξει. Ομως μερικα δεν το εχουν. Οταν χρειαστηκα 24-20 adapter γυρισα τη Θεσσαλονικη και δεν εβρισκα. Στο eshop επισης δεν ειχαν. Ειμουν τυχερος και βρηκα σε ενα "παρακμιακο" μαγαζι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.