Jump to content

Ποιά VGA για AGP αναβάθμιση;

mixmavros

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά, για άλλη μια φορά χρειάζομαι τη βοήθειά σας. :115:

Πρόκειται να αλλάξω κάρτα γραφικών και σκέφτομαι τις επιλογές μου. Δεδομένου ότι παιχνίδια δεν παίζω ΠΟΛΥ, θέλω να πάω σε κάτι σχετικά οικονομικό, αλλά αξιοπρεπές. Δυστυχώς λόγω AGP έχω περιορισμένες λύσεις. Αυτές που έχω ακούσει είναι οι 66οοGT, 7600GS, 7600GT (αν και ξεφεύγουμε λίγο οικονομικά - δίνω το πολύ 150Ε). Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι ο υπερχρονισμός είναι άγνωστο πεδίο για μένα, και πιθανότατα θα παραμείνει για πολύ καιρό ακόμα.

Αν έχετε την καλοσύνη, ποιά προτείνετε μεταξύ των τριών και γιατί; 128 ή 256; Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, ευχαρίστως να την ακούσω και αυτή. :057:

Είδα στο e-shop μια AOPEN GEFORCE 6800XTREME 128MB με Engine Clock: 600 MHz και Memory Clock: 325 MHz (116Ε). Αξίζει;

ΥΓ: Γενικά επειδή και τώρα το σύστημα ζεσταίνεται εύκολα, ενδέχεται να έχω κάποιο πρόβλημα υπερθέρμανσης;

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

7600GT γιατί ειναι καλύτερη από την 7600GS και πιο καινούργια(&καλύτερη) από την 6600GT...

Υ.Γ.) Τι τροφοδοτικό έχεις; Κοίτα αν την αντέχει...

Όπως είπα και πριν, με ενδιαφέρει να κρατήσω το κόστος χαμηλά και δεν έχω υπερβολικές απαιτήσεις από gaming. Γι' αυτό έχω την εντύπωση ότι η 6600GT είναι αρκετή. Η διαφορά με την 7600GT πού εντοπίζεται;

Τροφοδοτικό θα χρειαστεί να αλλάξω ούτως ή άλλως.

Γενικά όταν λέτε καλύτερη... αν έχετε την καλοσύνη να εξηγείτε...:105:

Διαβάζοντας το πρώτο σου post πιστεύω πως έχεις κάνει την έρευνά σου και έχεις ταξινομήσει τις κάρτες σωστά.

Από την FX5500 που έχεις, όποια και κάρτα και να διαλέξεις από αυτές που αναφέρεις θα δεις ουσιαστική διαφορά και αξίζει να κάνεις αναβάθμιση, ειδικά σε σχέση με το υπόλοιπό σου σύστημα που "φρενάρεται" από την κάρτα γραφικών.

Συνεπώς η καλύτερη επιλογή αν έχεις τα λεφτά είναι η 7600GT στα 166 ευρώ. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512617

Έχει και 256 MB μνήμη που πλέον δεν είναι και λίγα τα παιχνίδια που τα εκμεταλλεύονται και έχει μακράν τον ταχύτερο πυρήνα από όσες αναφέρεις.

Με την 6800 που σκέφτεσαι έχει 50 ευρώ διαφορά όλα κι όλα, αλλά τα αξίζει μέχρι τελευταίο cent μιάς και δεν θα χρειαστεί να ξαναλλάξεις κάρτα για το σύστημα που έχεις.

Αν έχεις μεγάλη οικονομική στενότητα και με την 6800 θα δεις διαφορά από την 5500 που έχεις τώρα, αλλά με την 7600 κάνεις καλύτερη αγορά σε σχέση με το υπόλοιπο σύστημά σου.

Αν βρεις 7600gt έχει καλως. Αλλιώς πάρε την 7600gs. Αν δεν σε πειράζει να είναι μεταχειρισμένη, ψάξε για 6800 απλή ή GT. Όχι 6800LE ή XT.

Γιατί δεν κοιτάς και κάτι σε ATI?? Κάτι σαν Χ1650... Στα 150 παίζει...

Το σκέφτηκα και αυτό... Αλλά παντού έβλεπα την 6600 και 7600, είσαι ο πρώτος που μου λες για ΑΤΙ...

Επιπλέον μήπως υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη μητρική (γιατί αισθάνομαι ότι είπα βλακεία;:105: ) ;

Αν εννοείς πρόβλημα ασυμβατότητας όχι δεν θα έχεις... Αυτήν την κάρτα την έχω δουλέψει σε 2 μηχανήματα και σε agp και σε pci-e, και πιστεύω πως για τα λεφτά της είναι ότι καλύτερο. Είναι και 256bit σε αντίθεση με τις 7600...

SAPPHIRE ATI X1650PRO 256MB AGP RETAIL

# Chipset: ATI Radeon X1650PRO.

# Μνήμη: 256MB GDDR2 στα 128-bit.

# Engine Clock: 450MHz.

# Memory Clock: 1300MHz.

GAINWARD BLISS 7600GT 8248 256MB AGP RETAIL

# Chipset: GeForce 7600GT.

# Μνήμη: 256MB DDR3 στα 128-bit.

# Engine Clock: 560MHz.

# Memory Clock: 1400MHz.

Σα να μου φαίνεται δυνατότερη η nvidia.... (και η ΑΤΙ είναι 128bit)

SAPPHIRE ATI X1650PRO 256MB AGP RETAIL

# Chipset: ATI Radeon X1650PRO.

# Μνήμη: 256MB GDDR2 στα 128-bit.

# Engine Clock: 450MHz.

# Memory Clock: 1300MHz.

GAINWARD BLISS 7600GT 8248 256MB AGP RETAIL

# Chipset: GeForce 7600GT.

# Μνήμη: 256MB DDR3 στα 128-bit.

# Engine Clock: 560MHz.

# Memory Clock: 1400MHz.

Σα να μου φαίνεται δυνατότερη η nvidia.... (και η ΑΤΙ είναι 128bit)

Κατ'αρχάς το πρώτο λάθος που κάνεις είναι να συγκρίνεις πίνακες από το e-shop. Στα χαρτιά έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά. 256ΜΒ GDDR3, 560-1400 για την 7600 και 256MB GDDR3 (όντως 128bit), 590-1400 για την X1650, αν και στην πράξη η 7600 είναι λίγο καλύτερη. Για άλλο λόγο του πρότεινα την ati... Είπε ότι δίνει το πολύ 150 ευρώ...

Ειδα στο πλαισιο προχτες 7600gt με 129ε.

Είναι η PCI-E.

Ωχ τελικά μου φαίνεται ότι θα το αφήσω για αργότερα, δύσκολη απόφαση!:033:

Είναι η PCI-E.

Ωχ τελικά μου φαίνεται ότι θα το αφήσω για αργότερα, δύσκολη απόφαση!:033:

Όποια και να διαλέξεις θα δεις τεράστια διαφορά σε σχέση με αυτή που έχεις τώρα...

• 2 weeks later...

H αναβάθμιση έχει νόημα μόνο άμα πηδήξεις τουλάχιστον 2 γενιές ή μια γενιά και μία κλαση...

Πχ απο 5500 σε 6800 ή 680gt... H 6600Gt δεν θα σου δώσει και μεγάλη διαφορά. Καλύτερη προοπτική η 7600 GT ή μη λόγω ότι υποστηρίζει και διαφορετικα πρωτόκολλα γραφικών απεικονήσεων...

H αναβάθμιση έχει νόημα μόνο άμα πηδήξεις τουλάχιστον 2 γενιές ή μια γενιά και μία κλαση...

Πχ απο 5500 σε 6800 ή 680gt... H 6600Gt δεν θα σου δώσει και μεγάλη διαφορά. Καλύτερη προοπτική η 7600 GT ή μη λόγω ότι υποστηρίζει και διαφορετικα πρωτόκολλα γραφικών απεικονήσεων...

Σωστος και αν εχεις σκοπο να κρατησεις το pc σου για πολυ καιρο ακομη αξιζει να επενδυσεις και στην X1950PRO.

Eγώ παλι νομιζω πως δεν αξίζει.

Για να αποδώσει η Χ1950pro, θελει πολύ πιο δυνατό επεξεργαστη από τον Pressy του φίλου μας.

Και το σημαντικότερο είναι πως ανεξαρτήτως CPU θέλει και 2GB RAM, ειδικά αν παιζει πχ carbon@1280

Γι αυτό πάρε από Πλαίσιο αυτην την 6800 στα 79

Και τελείωσες.

Την παίρνεις, της "τσιμπάς" λίγο τα ρολόγια

Και έχεις μια αξιοπρεπή καρτούλα, ικάνει να παίξει καθε game με κάποιες υποχωρήσεις.

Υ.Γ.Ακόμα δεν την πήρες???

Υ.Γ.2. ΤΡΕΧΑ ΣΟΥ ΛΕΩ!!! :D:D:D

Eγώ παλι νομιζω πως δεν αξίζει.

Για να αποδώσει η Χ1950pro, θελει πολύ πιο δυνατό επεξεργαστη από τον Pressy του φίλου μας.

Και το σημαντικότερο είναι πως ανεξαρτήτως CPU θέλει και 2GB RAM, ειδικά αν παιζει πχ carbon@1280

Γι αυτό πάρε από Πλαίσιο αυτην την 6800 στα 79

Και τελείωσες.

Την παίρνεις, της "τσιμπάς" λίγο τα ρολόγια

Και έχεις μια αξιοπρεπή καρτούλα, ικάνει να παίξει καθε game με κάποιες υποχωρήσεις.

Υ.Γ.Ακόμα δεν την πήρες???

Υ.Γ.2. ΤΡΕΧΑ ΣΟΥ ΛΕΩ!!! :D:D:D

Πολύ καλή προσφορά.... μάλον θα την πάρω της αδερφής μου .........

Αυτή νομίζω ότι ξεκλειδώνει κιόλας ????:105:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.