Jump to content

P4 2,0@2,5...

Cube8

Recommended Posts

Γεια σε όσους διαβάζουν το πρώτο μου thread.

Είμαι καινούριος στα o/c-ing & θα ήθελα γνώμες & σχόλια από τους ειδήμονες...

Έχω έναν P4 northwood 2GHz ανεβασμένο στα 2,5, SDRAM 1x512, mobo Asus P4B (απ' τα πρώτα μοντέλα P4, του 2002), vcore μανίσιο στα 1,475, timings μνημών: 3-2-2-5 (δείτε τη σχετική εικόνα παρακάτω).

Είδα στα γρήγορα τον overclocking guide by soki στο general overclocking forum και έκανα διάφορα πειράματα.....

Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω τι ακριβώς μας δείχνει η σελίδα http://www.sigalas.com/lefteris/fsb.asp

Α, και κάτι ακόμα. Οι θερμοκρασίες είναι: idle=40, full=60

Στην σελιδα αυτη βαζεις τον πολλαπλασιαστη(multiplier) του επεξεργαστη σου, 20, και βλεπεις αναλογα με το FSB ποσο τρεχουν οι μνημες σου με διαφορετικους διαιρετες. Βαλε 1:1 (sync) διαιρετη και συνεχισε πιστευω εχεις ακομα mhz. :)

>>βλεπεις αναλογα με το FSB ποσο τρεχουν οι μνημες σου με διαφορετικους διαιρετες

Τι είναι όμως το όριο RAM;

>>Βαλε 1:1

Δεν μπορώ να ορίσω 1:1. Ενώ το βάζω στο bios, στο cpu-z δείχνει 3:4. Διαθέσιμες επιλογές: Auto, 1:1, 3:4.

>>πιστευω εχεις ακομα mhz

Θα πάει καλά με τροφοδοτικό 350W;

Αρχική απάντηση από Cube8

>>βλεπεις αναλογα με το FSB ποσο τρεχουν οι μνημες σου με διαφορετικους διαιρετες

Τι είναι όμως το όριο RAM;

>>Βαλε 1:1

Δεν μπορώ να ορίσω 1:1. Ενώ το βάζω στο bios, στο cpu-z δείχνει 3:4. Διαθέσιμες επιλογές: Auto, 1:1, 3:4.

>>πιστευω εχεις ακομα mhz

Θα πάει καλά με τροφοδοτικό 350W;

Το οριο RAM ειναι μεχρι ποσο αντεχουν οι μνημες σου. Mεχρι τα 200 Mhz (DDR400) αντεχουν σχεδον ολες. Οποτε και με τον 3:4 θα μπορεσεις να πας εως 20χ150 = 3.0 Ghz

O διαιρετης 1:1 ισως μπαινει μετα απο καποιο FSB, ας πουμε 166. Το τροφοδοτικο αντεχει αφου ο north δεν ειναι πολλα watt αν δεν αυξησεις πολυ το vcore.

Πώς βρίσκω όμως ποιο είναι το όριο για τη δική μου μνήμη;

btw, τα timings τα έκανα 2-2-2-5. Δεν πάει παρακάτω.

Το vcore ακόμα δεν το αύξησα. Προς το παρόν δεν μπορώ να ανεβάσω άλλο τη συχνότητα, γιατί σε full πιάνει 62°C. Πρέπει να βρω καλύτερο τρόπο ψύξης. Αλήθεια, ποιο είναι το ανώτατο όριο θερμοκρασίας που θεωρείται επικίνδυνο;

Σ'ευχαριστώ για τη βοήθειά σου. Ελπίζω να μη γίνομαι βαρετός μ'αυτές τις μικρές ερωτήσεις. Τώρα μαθαίνω.

Πήρα ceramique και βλέπω από την πρώτη μέρα έκανε δουλειά. idle=38 full=52. Μέχρι και η απόδοση ανέβηκε λίγο.

Ψύκτρα ακόμα δεν άλλαξα. Έχω τη μανίσια αλουμινένια.

Πρίν ψαξεις για ψύκτρα, τσεκαρε μπας και κανένας φίλος σου έχει καμια στοκ Intel ψύκτρα με την χαλκινη (στρογγυλή) βαση και δεν την χρησιμοποιεί...

Η τελευταία που είχα δοκιμάσει πήγαινε στα ίσα κοντρα με την Volcano 7+(καλή για την εποχή της) σε έναν 1.8@2.8 με 1.575V...

Δεν χάνεις τίποτα...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.