Jump to content

ATI 3870x2 Vmods

Recommended Posts

@ Polonos Thanks.

@ Unseen Την επομενη φορα ξεμεινα απο win. Για πλακα ξεκινησα, απροετοιμαστος τελειως, για δοκιμη της καρτας & Pci-e δηλαδη, αλλα πηγε το Cpu πολυ καλα και με λιγοτερο Vcore. (Τελικα η καρτα θελει και τεταρτο Mod και το ψαχνω)

ποιο καλό παιδάκι θα μετρήσει το τεστ στην photo που πόσταρα :p 58 σελίδες έβγαλα για τις μνήμες που φοράει η 3850 :p άντε μπας και κάνουμε και το άλλο mod :p

αλλάζει θεωρητικά για αυτό ρωτάω :) με βάση τα datasheets το Vref είναι :

min 0.61V*Vddq --> 0,61*2,06=~1.2V

max 0.71V*Vddq --> 0.71*2.06=~1.4V

και είσαι κάτω από το minimun που θέλουν οι μνήμες... (1.8V)

τώρα αν βάλεις μια αντίσταση 10Ω στα ~310Ω που μέτρησες εσύ το Ζ(συνολική αντίσταση) θα φτάσει ~10 Ω αν βάλεις 1ΚΩ τότε πάει ~235Ω οπότε το 1ΚΩ ακούγετε πιο ασφαλές :p αλλά από την άλλη γιατί να έχουν photo τόσο καιρό πάνω στο Vrzone και να είναι λάθος ? αποκλείεται να μην την έχουν δει....

με Ζ 235Ω το Vref θα φτάσει ~ κοντά στα 2V αν θυμάμαι και τα μετράω σωστα οπότε ίσως έχει μια λογική γιατί VDD min 1.8V max 2.0V

Στο vr-zone εκεί που έχει την φώτο με το mod λέει κάτι για 1.55V ότι το είχαν αυτοί όταν το δοκίμασαν..

1 λεπτάκι να δοκιμάσω με περισσότερο vmem αν αλλάζει γιατί μάλλον ακλόνητο μου φαίνεται :D

EDIT

Μπαάά.. 1.96V vmem 1.508V vref

2.2V vmem 1.508V vref

από ότι βρήκα το ονομάζουν σαν memory termination voltage το πρόβλημα είναι οτι ποτέ δεν κατάλαβα τι είναι τα termination voltage :p

λογικά για να το πας 1.55 πρέπει να την μοντάρεις αφού δεν αλλάζει με το να δίνεις περισσότερο Vmem που διάβασες για 1.55 ; δεν βρήκα πουθενά να λένε για τάσεις στο λινκ που έχει και την photo http://sg.vr-zone.com/articles/Jugs_o%27_Clocks%3A_Powercolor_ATi_HD3870_X2/5563-7.html

"Some final numbers:

With 2.27V on memory, 1.59V on Vref, 1.55V on BN:4 and 1.49V on BN:3, 22.7K score in 3DMark06 was taken. The only let down was the poor matching of the GPU cores (one could perform at 1012MHz with a slight voltage bump)."

Ναι, με το mod λέω, 1.59 τελικά.. το 1.8-2V μου ακούγεται παράλογο.

όντος είναι πολλά τα 1.8 αλλά δεν θυμάμαι πως το υπολογίζαμε στο σχολείο :D

οπότε 1.5 είναι εσένα χωρίς mod η κάρτα και στο quote σου το έχουν 1.59 τότε το trimer των 10Ω ακούγετε σωστό γιατί δεν μπαίνει παράλληλα σε αντίσταση.. οπότε μένει να βρούμε τίποτα παραπάνω η να το δοκιμάσουμε..

....γιατί δεν μπαίνει παράλληλα σε αντίσταση....

Ουσιαστικά σαν αντίσταση όμως δεν είναι? αν μπεί η 10Ω εκέι τα 310Ω θα γίνουν 10 και λιγότερο ακόμα, επομένως δεν θα αλλάξει και το vref δραματικά? :confused:

Αν είχα trimmers θα το δοκίμαζα αλλά ξέμεινα.. :(

ναι αλλά αν ήταν πάνω σε άλλη αντίσταση παράλληλα έτσι θα γινόταν εδώ πάει από regulator τι είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω σε πυκνωτή όπως και να έχει το σωστό θα ήταν να βάλεις ένα τρίμερ 5Κ πάνω του αλλά και πάλι δεν στέκει γιατί να βάλανε 10Ω στην photo ?

αν το δοκιμάσεις πάντως γιατί εγώ δεν έχω καμία κάρτα ακόμα στα χέρια μου δοκίμασε με τρίμερ 5kΩ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.