Jump to content

Τέλος εποχής για την υδρόψυξη?

tristeno1416003162

Recommended Posts

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Η διαφορα ειναι οτι τοτε οι αλλοι αγνοούσαν το "γυρίζει", τώρα Δόξα Το Θεό και γνώση εχουν αποψη και εμπειρία.

Αλλωστε η φραση που αναλογεί στο παρόν θέμα δεν ειναι το "Κι όμως, γυρίζει" αλλά το "Κι όμως, σταματησε να γυρίζει".

Θα πω κατι απλό, συμφωνω οτι μια custom υδρόψυξη (γιατι αν μιλαμε για ετοιμας ας το αφησουμε καλύτερα) κοστίζει τα 2+ απο ενα καλο αέρα.

Αν παρω παραδειγμα εμενα, εγω κερδισα με το νερό 8-10% πιο πανω σε επιδοσεις.

Εαν αγόραζα αυτες τις επιδοσεις "μαμίσιες" πόσο θα μου κοστιζαν?

Εφόσον λοιπόν τις θέλω γιατι να μη τις εχω?

Εαν θεωρήσουμε ενα σοβαρό συστημα ποιυ γινεται σοβαρο oc 1200-1500Ε. μία καλή ψυχτρα 50-60Ε και ενα custom νερό 120Ε τότε εχουμε διαφορα 60Ε στο συνολικο ποσο για 10% παραπανω επιδοσεις.

Ας κανουμε τα μαθηματικα.

1200+50/100(επιδοσεων)= 12,5

1200+120/110(επιδοσεων 100+10)=12

εαν το συστημα ειναι πιο ακριβό η ψαλίδα μεγαλωνει

1500+50/100=15,5

1500+120/110=14,72

Αρα με το νερο εχω φθηνότερο Mhz/Eυρω. Γιατι να μη το εχω τότε?

Το να λεμε σιγα τα ωά για 200Mhz ειναι τουλάχιστον γελίο, όταν δινουμε τα διπλάσια ποσα για να αγορασουμε εργοστασιακό επεξεργαστη με 200ΜHz παραπανω...

Φυσικα ο καθενας μπορει να λεει οτι θελει όποτε το θελήσει, το πορόβλημα ειναι και υπαρχει αν ο "καθενας" προσπαθει να φτιαξει μια κατασταση, μία εννοια, εναde facto συστημα στηριζόμενος στις απόψεις του και αγνοοντας τους αλλους. Σε αυτη τη περίπτωση δε χρειαζεται συζητηση καλύτερα να τα κραταει ο "καθενας" για τον ευατό του.

Δε θα κανω μαθημα συμπεριφορας, αλλά η εμπειρία μου από τα φόρα στο internet μου δειχνει οτι σε τετοιες περιπτώσεις ο "καθενας" προσπαθει να γαλουχισει για δικό του ώφελος το ακροατηριό του χωρίς να αποσκοπε'ί σε κανενα προβληματισμό προς συζητηση.

Στο θέμα μας.

Η ψαλίδα εχει κλίσει.

Η ψαλίδα όμως δε θα κλισει τελείως οχι τουλαχιστον συντομα και φυσικα δεν εχει κλίσει ήδη.

Αρα το "πεθανε" ειναι ατοπο.

ΥΓ Η παρεξηγηση μου στο προηγούμενο ποστ, οφείλεται, στο οτι το "σιγα τα ωα" για μενα σημαινει εισαι βλακας που σπαταλας τα λεφτα σου εκει.

Απαντωντας στην απαντηση σου tristeno "Γιατί θα τα πληρώσεις (δεν χρειάζεται να αναφέρω και τα υπόλοιπα)." θα ήθελα να σε ενημερωσω οτι κανενας πόσο μαλλον εσυ δε θα κουμανταρει τη τσεπή μου και που θα δώσω τα χρηματα μου. Σε παρακαλω πολύ αυτο να μη το ξαναδιαβασω σαν επιχειρημα ή απαντηση ξανα.

μα ρε Tristeno αυτό λεμε.

το δικό σου παραδειγμα δε κερδισε τα αναμενόμενα, εγώ ομως που κερδίζω η καποιος αλλος γιατι να μη το εκμεταλευτεί?

το να με κατηγορείς οτι σιγα τα ωα όταν επιλεγω να εκμεταλευτω αυτη τη δυνατότητα ειναι αυτο που με πείραξε όπως εγραψα πριν και με ώθησε να απαντησω εξ αρχης, τίποτε άλλο.

αυτο σημαινει αυτοματως οτι το νερό πέθανε ή οτι δεν ειναι απαραιτητο σε όλες τι περιπτωσεις? ίσως να ειναι χρησιμο σε λιγότερο ποσοστό από οτι ενα χρονο πριν αλλά αυτο δε σημαίνει ότι πέθανε.

στη δευτερη περιπτωση συμφωνουμε μια χαρα πάντως :)

[παρατταυα μπορεις σε παρακαλώ να ου δωσεις πλήρες λινκ της σελίδας?

διότι θα εχει ενδιαφερον να μαθουμε εαν με το νερό εδωσε παραπανω ρευμα (που θα μπορούσε καλλιστα να κανει για να εκμ εταλευτεί πλήρως το νερό).

ίσως να ειναι χρησιμο σε λιγότερο ποσοστό από οτι ενα χρονο πριν αλλά αυτο δε σημαίνει ότι πέθανε.

QUOTE]

Το θέμα είναι ότι διαφορές της τάξης του 5-10% στην CPU θα σου δώσουν ακόμα μικρότερες στις εφαρμογές (πρακτικά τίποτα που να μπορείς να το αντιληφθείς χωρίς μετροπρογράμματα).

Οπότε καταλαβαίνεις ότι το να συμβουλεύσω κάποιον να προβεί σε επιπλέον αγορές της τάξης των 100+€ με αυτά τα δεδομένα δεν το θεωρώ καλή συμβουλή.

Και οι 6400Ε

α τι ωραία κάτι πόσταρες...

για δώσε σε παρακαλώ το λινκ που το βρήκες αυτά τα αποτελέσματα για να δω τα setup των μηχανημάτων, τι aircooling Και τι watercooling χρησιμοποιούν και τι θερμοκρασία έχουν...

ευχαριστώ πολύ:033:

Το θέμα είναι ότι διαφορές της τάξης του 5-10% στην CPU θα σου δώσουν ακόμα μικρότερες στις εφαρμογές (πρακτικά τίποτα που να μπορείς να το αντιληφθείς χωρίς μετροπρογράμματα).

Οπότε καταλαβαίνεις ότι το να συμβουλεύσω κάποιον να προβεί σε επιπλέον αγορές της τάξης των 100+€ με αυτά τα δεδομένα δεν το θεωρώ καλή συμβουλή.

μα πιστεψε με το καταλαβαινω, εχω τετοια εμπειρια πια που αντιλαμβανομαι ακομα και τα ΜHz της μνημης αν εχουν αλλαξει στο συστημα μου (ψονιο :p) και να πιστευεις οτι με ενδιαφερει το 10% για το word κανεις λαθος. Με ενδιαφερει για το encoding pου κανω συνεχεια, για το folding που επισης κανω συνεχεια, με ενδιαφερει γιατι στο κατω κατω μπορω να τα εχω και όπως σου εδεiξα με συμφερει να τα εχω.

Αν ηθελά τυπικη καθημερινη χρηση, θα με βολευε και ενας sempron ή ενας celeron.

μου αρεσε πραγματικα η λεξη "συμβουλευω" που χρησιμοποιησες.

ειναι καλή λεξη αλλα αν πραγηματικα την εννοείς τότε θα πρεπει να αλλαξεις το τιτλο σε κατι τυπου "Συμφερεςι η υδροψυξη για να κερδισω ενα 10% πραπανω σε επιδοσεις ή οχι?" παρα ενα καθετο "Το νερό πέθανε"

EDIT -> ορθογραφικά... :p

Θα προτεινα παντως, να εστιασουμε τη συζητηση στους C2D, και να δώσουμε ενα στιγμα κοιτώντας αυτό http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=29012.

Εαν εξαιρεσουμε καποιες περιπτωσεις, εχουν γινει πολύ καλά νουμερα με αερα, όπως επίσης και το ίδιο καλα νουμερα και με νερο.

Εστιαζοντας όμως στους C2D θα ηθελα να συζητησουμε οχι κατα πόσο πεθανε το νερό, αλλά κατα πόσο το νερό ειναι απαραίτητο για να μας δώσει καλα νουμερα δεδομένου οτι τα υπόλοιπα εξαρτηματα ακολουθούν μια Α oc ποιότητα.

Επίσης θα ήταν καλό πέρα από τη χρησιμότητα του στα κλόκια να συζητησουμε εαν μας ωφελει ή οχι (και κατα πόσο) σε άλλους τομεις.

Δεν ξέρω τι διαβάζεις. Τον πίνακα με τα στατιστικά τον έχω παραπάνω με μέσους όρους και τυπικές αποκλίσεις. Δεν ξέρω τι είναι τα δικά σου νούμερα.

attachment.php?attachmentid=13541&d=1164743939

τα στατιστικα στοιχεια δειχνουν κατω 3200 μεσο ορο για τους αερηδες και 3500 για τους νερουλαδες, MEAN=μεσος ορος ετσι δεν ειναι?

οποτε 300 ΜΗΖ πανω για τους νερουλαδες, αβασανιστα παντα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.