Jump to content

Τέλος εποχής για την υδρόψυξη?

tristeno1416003162

Recommended Posts

1)Αν και τα πνευματα εχουν οξυνθεί λιγακι... Tristeno ειχες ποτε υδροψυξη?Αν ναι τι εντυπωσεις εχεις και αν οχι καλυτερα να μην αναφερεσε σε θεματα στα οποια δεν εχεις γνωσεις(για ολους(και εγω) αναφερομαι).

2)Ενω το θεμα σου ειναι παρα πολυ καλο και σε πολυ καλη στιγμη και εποχη δεν μου αρεσε ο τροπος που ανεπτυξες το πρωτο σου ποστ.Προσωπικα θα ηθελα να εβλεπα το ποστ σου καπως ετσι "Αξιζει η υδοψυξα αυτην την εποχη..++"

3)Αν και ειχα παλιοτερα υδροψυξη και επειδη ενδιαφερομαι αυτον τον καιρο θελω να ρωτησω αν αξιζει να παρω κατι καλο για το συστημα τις υπογραφης και αν θα μου χρειαστει για τα μελλοντικα συστηματα που θα αγορασω..!

Πολυ φιλικα bonitos:028:

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

@eagKa

Δεν βοηθάς κανέναν έτσι (ούτε τους admin, ούτε το thread). Αν η γνώμη σου είναι ένα emoticon τότε να αλλάξουμε το επίπεδο της συζήτησης. Σε άλλο thread όμως.

κοιτα να δεις τριστενο οταν εχουμε πει τα ιδια και τα ιδια 100 φορες και επιμενεις παλι πλεον το επιπεδο πεφτει αυτοματα.

ΥΓ Για άλλου είδους post θα ήταν καλύτερες οι παρατηρήσεις
Άσε τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις για άλλους.

Τέσπα παραμείνετε στο θέμα.

Dellman

1)Αν και τα πνευματα εχουν οξυνθεί λιγακι... Tristeno ειχες ποτε υδροψυξη?Αν ναι τι εντυπωσεις εχεις και αν οχι καλυτερα να μην αναφερεσε σε θεματα στα οποια δεν εχεις γνωσεις(για ολους(και εγω) αναφερομαι).

2)Ενω το θεμα σου ειναι παρα πολυ καλο και σε πολυ καλη στιγμη και εποχη δεν μου αρεσε ο τροπος που ανεπτυξες το πρωτο σου ποστ.Προσωπικα θα ηθελα να εβλεπα το ποστ σου καπως ετσι "Αξιζει η υδοψυξα αυτην την εποχη..++"

3)Αν και ειχα παλιοτερα υδροψυξη και επειδη ενδιαφερομαι αυτον τον καιρο θελω να ρωτησω αν αξιζει να παρω κατι καλο για το συστημα τις υπογραφης και αν θα μου χρειαστει για τα μελλοντικα συστηματα που θα αγορασω..!

Πολυ φιλικα bonitos:028:

Όταν δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά κάτι δίνω links. Υδροψύξεις είχα όταν την χρειαζόμουνα (Prescott, μικρό κουτί, πολλοί δίσκοι). Από την στιγμή που "κρύωσαν" οι επεξεργαστές την πούλησα έχοντας κάνει δοκιμές με τις ίδιες CPU και διαπιστώνοντας τα ίδια πάνω κάτω αποτελέσματα με άλλους χρήστες εδώ μέσα.

Αν χρειαστεί στο μέλλον (και το κόστος των chiller κτλ είναι ακόμα απαγορευτικό) θα ξαναστήσω. Στην παρούσα φάση με τίποτα δεν θα συμβούλευα κάποιον να το κάνει για άλλο λόγο πέρα από χόμπυ. Ούτε τις κορυφαίες επιδόσεις θα δει ούτε κάτι άλλο.

Η κάρτα της υπογραφής μου(XFX 7900) δούλευε με υδρόψυξη της πλάκας στα 720/1880. Μου χάλασε το μπλοκ και έβαλα την στοκ ψύξη. Πρίν δούλευα σε 42οC idle και 47 max(full load)και όλα αυτά με μια υδρόψυξη της πλάκας.Τώρα default 560/1540 δουλεύει 60οC idle και 90oC(full load).Χωρίς καθόλου OC.Αν έχεις να μου προτείνεις μια ψύξη με αέρα και τις επιδόσεις της μούφας υδρόψυξης είμαι απλά ανοιχτός να την αγοράσω!!

μπορεις να μου βρεις ενα λινκ που να δειχνει οτι αερας και υδροψυκη εχουν μικρες διαφορες διοτι εγω ειχα πριν πολυ καιρο και δεν ειχα κανει δοκιμες!

Η κάρτα της υπογραφής μου(XFX 7900) δούλευε με υδρόψυξη της πλάκας στα 720/1880. Μου χάλασε το μπλοκ και έβαλα την στοκ ψύξη. Πρίν δούλευα σε 42οC idle και 47 max(full load)και όλα αυτά με μια υδρόψυξη της πλάκας.Τώρα default 560/1540 δουλεύει 60οC idle και 90oC(full load).Χωρίς καθόλου OC.Αν έχεις να μου προτείνεις μια ψύξη με αέρα και τις επιδόσεις της μούφας υδρόψυξης είμαι απλά ανοιχτός να την αγοράσω!!

Thermalright HR-03

H ψύκτρες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ν'αντικαταστήσουν το νερό.Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε απ'όλους το νερό ΠΑΝΤΑ δίνει κάτι παραπάνω απ'τον αέρα(φυσικά μιλάμε για τα καλύτερα του κάθε είδους,ώστε να κάνουμε σύγκριση).

Ο Τristeno έχει δίκιο,γιατί τον ικανοποιεί ο "καλός" αέρας και δεν θέλει να δαπανήσει περαιτέρω χρήματα.Απ'την άλλη,όπως έγραψα παραπάνω πολλοί θέλουν το κάτι παραπάνω στις επιδόσεις και θ'αγοράσουν το καλό "νερό".

Επομένως απάντηση στο ερώτημα "αξίζει ή όχι το νερό" ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να υπάρξει ΑΝ δεν θέσουμε το κριτήριο!!!Αν μιλάμε για επιδόσεις αξίζει..αν θέσουμε και το οικονομικό πολλοί θα προτιμήσουν τον αέρα!

Τristeno ελπίζω να μην έχουμε νέο θέμα με phase vs αέρας..:p

To oτι εσυ δεν μπορεσες να εκμεταλλευτεις τη διαφορα δεν σημαινει οτι και οι αλλοι δεν μπορουν. Να ερθω στο παραδειγμα με το αυτοκινητο. Αν εσυ δεν μπορεις να ξεζουμισεις ενα elise σημαινει οτι δεν μπορει και καποιος αλλος?

Επιπλεον θα ηθελα να σε ρωτησω κατι. Σε αλλο ποστ ειχες αναφερει οτι δεν εχεις πλεον desktop συστημα. Σε αυτο εχεις αποκτησει?

Γιατι συνεχιζεις να προσπαθεις να βγαλεις τοσα ατομα λαθος και μαλιστα ατομα με πολλαπλασιες γνωσεις των δικων σου. Κοιταξα μηπως ειχες βαλει αγγελια για αεροψυκτρες αλλα δεν ειδα και ετσι η απορια μου ενισχυθηκε.

Γιατι συνεχιζεις να πιστευεις οτι η πλειονοτητα των ατομων του φορουμ αυτου (αλλα και του γειτονικου) και ειδικοτερα οι νερουλαδες ειναι ατομα αργοσχολα και με χοντρες τσεπες. Ατομα που δεν υπολογιζουν τα λεφτα και παν και τα "πετουν" σε πεθαμενες κατ΄ εσε πρακτικες? Για να το κανουν κατι θα ξερουν.

Ολος ο κοσμος δυστυχως δεν κινηται στα δικα μας πλαισια. Εγω ειμαι ακομα με εναν sempron 3000+. Tι σημαινει αυτο? Οτι ειναι και οι αλλοι ετσι? Εμενα 200mhz αυξηση μου φαινονται αμελητεα. Σημαινει οτι ειναι και για τους αλλους?

Σε αλλο φορουμ ενα μελος, εν οψει του ερχομενου gtcc, αφαιρεσε απο το αυτοκινητο του καποια πραγματα ωστε να κερδισει απωλεια βαρους. Απωλεια που μεταφραζεται σε απειροελαχιστα κιλα σε σχεση με το συνολικο βαρος του αυτοκινητου. Κατα τη δικη σου αποψη εκανε λαθος?

Τελος θα ηθελα να σου υποδειξω μια αντιφαση. Λες οτι η υδροψυξη μπορει να προσφερει μονο στην ψυξη καποιας gpu. Να συμφωνησω και να συμπληρωσω οτι μπορει να συνεισφερει στην ψυξη του τσιπσετ, των μνημων, των σκληρων δισκων. Αμεσως λοιπον φαινεται ξεκαθαρα και αναντιλεκτα οτι η υδροψυξη ουτε πεθανε ουτε εχασε την αποδοτικοτητα και τα πλεονεκτηματα της. Τελικα εσυ με το πρωτο σου ποστ δινεις απαντηση στο ρητορικο ερωτημα σου.

υγ. Μακαρι ολοι μας να βρισκομασταν στον κοσμο των ιδεων. Το γεγονος ομως οτι μοιραζομαστε εμπειριες και γνωσεις μεταξυ μας αποκλειει το παραπανω ενδεχομενο. (ετσι να πω και κατι απο Σωκρατη, που φαινεται να συμπαθεις αν και παραποιεις)

H ψύκτρες δεν πρόκειται ΠΟΤΕ ν'αντικαταστήσουν το νερό.Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε απ'όλους το νερό ΠΑΝΤΑ δίνει κάτι παραπάνω απ'τον αέρα(φυσικά μιλάμε για τα καλύτερα του κάθε είδους,ώστε να κάνουμε σύγκριση).

Ο Τristeno έχει δίκιο,γιατί τον ικανοποιεί ο "καλός" αέρας και δεν θέλει να δαπανήσει περαιτέρω χρήματα.Απ'την άλλη,όπως έγραψα παραπάνω πολλοί θέλουν το κάτι παραπάνω στις επιδόσεις και θ'αγοράσουν το καλό "νερό".

Επομένως απάντηση στο ερώτημα "αξίζει ή όχι το νερό" ΔΕΝ πρόκειται ποτέ να υπάρξει ΑΝ δεν θέσουμε το κριτήριο!!!Αν μιλάμε για επιδόσεις αξίζει..αν θέσουμε και το οικονομικό πολλοί θα προτιμήσουν τον αέρα!

Τristeno ελπίζω να μην έχουμε νέο θέμα με phase vs αέρας..:p

Κάτι θέλεις να πεις προς το τέλος αλλά δεν το ξεκαθαρίζεις. Για εμένα πολύ απλά: όποιος θέλει επιδόσεις phase - όποιος θέλει οικονομία stock αέρα. Μέση λύση ο "καλός" αέρας με το σκεπτικό ότι και το καλύτερο νερό να βάλεις (που θα κοστίζει τουλάχιστον Χ2 όσο η καλύτερη αερόψυξη) δεν πρόκειται να δεις ούτε το oc που θα κάνεις με το Phase ούτε θα είσαι τόσο καλύτερος από τον καλό αέρα ώστε να δικαιολογήσεις το επιπλέον κόστος κτλ.

Κάτι θέλεις να πεις προς το τέλος αλλά δεν το ξεκαθαρίζεις. Για εμένα πολύ απλά: όποιος θέλει επιδόσεις phase - όποιος θέλει οικονομία stock αέρα. Μέση λύση ο "καλός" αέρας με το σκεπτικό ότι και το καλύτερο νερό να βάλεις (που θα κοστίζει τουλάχιστον Χ2 όσο η καλύτερη αερόψυξη) δεν πρόκειται να δεις ούτε το oc που θα κάνεις με το Phase ούτε θα είσαι τόσο καλύτερος από τον καλό αέρα ώστε να δικαιολογήσεις το επιπλέον κόστος κτλ.

Απόδειξέ το μας με προγράμματα μέτρησης επίδοσης, θερμοκρασίας και Mhz μεταξύ καλού αέρα και καλού νερού......όσο αφορά το Overclocking....

Δώσανε μετρήσεις mods στην προηγούμενη σελίδα. Αν δεν σου φτάνει αυτό δώσε link με την μέγιστη απόδοση του καλύτερου συστήματος νερού που θα βρεις παγκοσμίως και θα σου δείξω και ένα αεράτο.

Συμφωνω με τα παιδια που ανεφεραν τα εξης: vga & ησυχια

οι vga του σημερα ειναι οι cpu του παρελθοντος

Απο-και-κλειται να ψυξεις σημερα μια τοπ vga αθορυβα και αποτελεσματικα με αερα.

και σιγα μη βαλει κανεις phase στη vga

Νο1 λογος υπαρξης της υδροψυξης σημερα ειναι η vga.

Νο2 η ησυχια.

Οταν βγαζεις τη θερμοτητα απο cpu & vga εξω απο το κουτι, δε σκας ουτε για αερισμο κουτιου μνημης κλπ

Με αεροψυκτρες, μπαινεις σε ενα φαυλο κυκλο, καλη ψυκτρα για cpu & vga, καλους ανεμιστηρες για το κουτι, για μνημες δισκους κλπ κλπ

Και το μονο που καταφερνεις ειναι να ανακυκλωνεις τον ιδιο ζεστο αερα.

με νερο, πετας τη θερμοτητα εξω απο το κουτι και τελος.

οι ανεμιστηρες του κουτιου μπορουν ανετα να δουλευουν 800-1000RPM και να καλυπτουν ικανοποιητικα ολα τα υπολοιπα υποσυστηματα.

Προσωπικα εχω στο PC μου μονο 5 ανεμιστηρες κουτιου ετσι (800-1000RPM)

και fanless υδροψυξη.

Εχω καταληξει να με απασχολει μονο η δονηση των HDD

το λαπτοπ σου πιο πολυ θα ακουγεται διπλα του :003:

Δώσανε μετρήσεις mods στην προηγούμενη σελίδα. Αν δεν σου φτάνει αυτό δώσε link με την μέγιστη απόδοση του καλύτερου συστήματος νερού που θα βρεις παγκοσμίως και θα σου δείξω και ένα αεράτο.

πρώτα δεν βλέπω στις προηγούμενες σελίδες screenshots από τα προγράμματα που ζήτησα....

δεύτερον, πρέπει να συγκρίνουμε ίδια συστήματα με ίδιους επεξεργαστές αλλά με διαφορετική ψύξη......

εγώ περιμένω ακόμα να μου αποδείξες με χειροπιαστά στοιχεία ότι αυτά που λες ισχύουνε....:):):)

2700 με αέρα 2950 με νερό. Ίδιος επεξεργαστής, ίδιο σύστημα, ίδιος θόρυβος (ίδιος φαν σε ψυγείο και ψύκτρα).

Το ίδιο και στο σύστημα του panoc. ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι πολύ παραπάνω για να καταλάβεις.

Αν δεν σου φτάνουν αυτά σου έδωσα και άλλη εναλλακτική λύση.

Που είναι το πρόβλημα? Από τα εκατομύρια CPU που έχουν δοκιμαστεί οι καλύτερες θα είναι στην κορυφή από επιδόσεις είτε είναι με αέρα είτε με νερό. Δεν ξέρω τι γνωρίζεις από στατιστική αλλά μπορώ να στο εξηγήσω ότι το αποτέλεσμα είναι εξίσου "χειροπιαστό".

2700 με αέρα 2950 με νερό. Ίδιος επεξεργαστής, ίδιο σύστημα, ίδιος θόρυβος (ίδιος φαν σε ψυγείο και ψύκτρα).

Το ίδιο και στο σύστημα του panoc. ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι πολύ παραπάνω για να καταλάβεις.

Αν δεν σου φτάνουν αυτά σου έδωσα και άλλη εναλλακτική λύση.

Που είναι το πρόβλημα? Από τα εκατομύρια CPU που έχουν δοκιμαστεί οι καλύτερες θα είναι στην κορυφή από επιδόσεις είτε είναι με αέρα είτε με νερό. Δεν ξέρω τι γνωρίζεις από στατιστική αλλά μπορώ να στο εξηγήσω ότι το αποτέλεσμα είναι εξίσου "χειροπιαστό".

περιμένω benches και εικόνες που να αποδεικνύουν αυτά που λες....ο λόγος δεν είναι χειροπιαστό επιχείρημα....χρειάζονται και "χαρτιά" για να αποδείξεις τα λεγόμενά σου στο Internet...

ορίστε και τα λόγια του panoc που δεν λες εσύ....

Ο δικός μου ο Χ2 παραδειγμα, παει με αερα μεχρι τα 2780 και 1,44volt, και θερμοκρασίες full load 55+

με νερό για τα ίδια Mhz Θελει 1,42v και με αυτα τα ωολτ παει μεχρι 2,930, env me 1.44-1.46 3000αρίζει.

Αρα με το νερό εχω χαμηλ΄΄οτερη καταναλώση και περισσ΄τοερα MHz δεν ειναι κακο...

αυτά που προσπέρασες είναι τα πιο σημαντικά....

περιμένω λοιπόν αποδείξεις....

edit:

για πες μου τι ψυγείο block και ανεμιστήρα έχεις, Και με ποιο σύστημα συγκρίνεις του Panoc?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.