ea6gka Νοέμβριος 27, 2006 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Νοέμβριος 27, 2006 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Εντελώς αθόρυβη είναι μέν η στοκ @ intel ψυκτρα . Αλλα σε 2πλο prime [και με 1g overclock] βλεπεις 80++ρες χαλαρά. δε [εγω τουλάχιστο τόσο έβλεπα.] Kαι έχουμε χειμωνα με ambient temp 20c +- Για να μπει ο Ιούλιος να εχει ζέστη το δωμάτιο και το περιβάλλον γενικότερα. [αντε πέστε μου τώρα ολοι οτι έχετε και 24/7 το αρκούδισιον] Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Όπως προείπε και ο φίλος από πάνω, 80% ΟC για έναν Core 2 Duo είναι απόλυτα σύνηθες φαινόμενοΑυτό λέω από την αρχή. Από την στιγμή που έχεις δεδομένο ένα πολύ καλό oc ακόμα και με την stock ψύξη πόσο παραπάνω θα σου δώσει το νερό? Αντί για 3600 που είσαι με αέρα θα πας 3800 με νερό? Σιγά τα ωά. Επίσης μάλλον ξεχνάς ότι η υδρόψυξη αποτελεί μια αρκετά εξειδικευμένη λύση ψύξης, ΣΚΟΠΟΣ της οποίας είναι:1) Η παντελώς αθόρυβη λειτουργία.2) Η αύξηση της ταχύτητας σε επίπεδα (αρκετά) πιο ψηλά από τα αντίστοιχα της αερόψυξης.Περισσότερο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του κουτιού από ότι μιας αθόρυβης ψύκτρας. Ή μήπως θα έχεις το κουτί σου ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρες επειδή έχεις νερό :104: Τα είπαμε για τα πιο ψηλά παραπάνω. Αρκετά παραπάνω ΔΕΝ πρόκειται να δεις ποτέ ότι και να κάνεις όσο μένεις σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indiana Νοέμβριος 27, 2006 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 το νέρο είναι μια ενδιάμεση λύση αν θες μικρές θερμοκρασίες σε καταστάσεις full load... άρα απαραίτητο για τους περισσότερους εδώ μέσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 27, 2006 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Θες να πεις κάτι μ' αυτό; Αν όχι και το συγκεκριμένο θέμα σε κάνει και χασμουριέσαι/βαριέσαι, απλά... μην ποστάρεις. Πες μου αν βαριέσαι, να σου το σβήσω εγώ το post, για να μην κουράζεσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 27, 2006 #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 μια εικονα χιλιες λεξεις τολη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 27, 2006 #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Έχω δει Stacker με μοναδική "αερόψυξη" το Crossflow στο low και έναν 120άρη στις 800 στροφές, ίσα ίσα για τους δίσκους. CPU, GPU και ΝΒ ψυχόντουσαν από υδρόψυξη. Και αθόρυβο και αποδοτικό Όσο για την απόδοση, με καλό νερό (οι ειδικοί γνωρίζουν περισσότερα), η συχνότητα λειτουργίας του CPU μπορεί πραγματικά να πάρει τα πάνω της. Όπως και να χει, η γνώμη μου είναι αυτή: Εγώ νερό ίσως δε θα βάλω ποτέ. Ούτε κόλλημα με το θόρυβο έχω, ούτε κόλλημα με το 20-30% παραπάνω που θα μου δώσει σε επιδόσεις. Όμως υπάρχει πολύς κόσμος που τα παραπάνω τα θεωρεί πολύ σημαντικά. Γι αυτό και βάζει νερό. Επειδή εγώ δε θα βάλω ποτέ, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι που βάζουν κάνουν λάθος ή δεν έπρεπε να βάλουν. Μην ξεχνάς και το βασικότερο: Γιατί βάζει ένας ocer νερό? Για να δουλεύει το pc του στα νορμάλ ή στα επίπεδα της αερόψυξης (σε θόρυβο και επιδόσεις)? Προφανώς όχι. Για εσένα και για εμένα το νερό είναι άχρηστο. Όχι για όλους όμως Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Ο φίλος σου με το stacker ξέχασε να κρυώσει τις μνήμες. Εκτός αν δεν έκανε oc οπότε μάλλον δεν χρειαζόταν και το νερό εξαρχής.Για το 20-30% παραπάνω ξέχνα το. Ξέρουμε τι κάνουν οι νέοι επεξεργαστές με αέρα. Όταν φτάνουν με αέρα κατά κανόνα πάνω από 3GHz είναι αστείο να περιμένεις να δεις στην ίδια CPU 4GHz+ με το νερό.Γιατί βάζουν ακόμα νερό μερικοί τότε? Απλά "χόμπυ", ελεύθερη ενασχόληση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Νοέμβριος 27, 2006 #29 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Σιγά τα ωά. Και μόνο αυτο μας απαξιώνει πραγματικα, δε θα έπρεπε καν να το πεις από τι στιγμή που αναφερεσε καθολικά με τη λεξη "Πεθανε".Επειδή για σένα τα ωά πανε σιγά πρεπει να πανε και για μας...Κρίμα.Περισσότερο θόρυβο κάνουν οι ανεμιστήρες του κουτιού από ότι μιας αθόρυβης ψύκτρας. Ή μήπως θα έχεις το κουτί σου ΧΩΡΙΣ ανεμιστήρες επειδή έχεις νερό Εχεις αδικο, η καλυτερη ψυχτρα χωρίς τους ανεμηστηρες του κουτιού που φυσικα κανουν καποιο θορυβο αποδιδει τρεις χειρότερα από νερό χωρίς ανεμηστηρες.Παραπανω MHz ΘΑ δεις, ειτε το θελουμε ειτε οχι εκτός και εχεις πεσει σε μπανανα κομμάτι. Τώρα εαν θα ειναι 100 ή 1000Mhz ειναι άλλο θέμα, αλλά γιατι να μη τα εχεις όταν μπορείς?Ο δικός μου ο Χ2 παραδειγμα, παει με αερα μεχρι τα 2780 και 1,44volt, και θερμοκρασίες full load 55+με νερό για τα ίδια Mhz Θελει 1,42v και με αυτα τα ωολτ παει μεχρι 2,930, env me 1.44-1.46 3000αρίζει.Αρα με το νερό εχω χαμηλ΄΄οτερη καταναλώση και περισσ΄τοερα MHz δεν ειναι κακο...(Το γιατί συμβαινει αυτο ειναι αλλου παπα ευαγγέλιο και δε νομίζω οτι ειναι επι του θεματος να το αναλύσουμε)Ο απλός χρήστης ουτε καν καλυτερη ψύξη δε χρειαζεται, ολα αυτα τα "καλούδια" και "αξεσουαρ" δεν ειναι ούτε για το μέσο χρήστη αλλά μέσο ψαγμένο χρήστη, που απλά επιζητέι κατι περισσότερο.Θεωρώνατς αυτο δεδομένο, οχι το νερό δε πεθανε και δε θα πεθαινει, όχι τουλαχιστον όσο συτηματα τυπου chiller - promie και κλπ παραμενου πολύ ακριβά.Αυτο και πολλά παρόμιας φύσης και συνταξης θέματα, πριν ο συγγραφέας και αρχισυντακτης του θέματος το ανοιξει, καλό ειναι να σκεφτεί τη λεξη "Διαφορετικότητα", και εφόσον τη δεκτεί και αντιληφθεί το νόημα της, να ανοιξει το θέμα για συζήτηση και οχι απαξιώνοντας (Σιγά τα ωά) τους άλλους θεώρωντας τον ευατό του γνώστη και σωστό (Τα είπαμε για τα πιο ψηλά παραπάνω. Αρκετά παραπάνω ΔΕΝ πρόκειται να δεις ποτέ ότι και να κάνεις όσο μένεις σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος.)EDITΓιατί βάζουν ακόμα νερό μερικοί τότε? Απλά "χόμπυ", ελεύθερη ενασχόληση.Δικό σου συμπέρασμα, και θα μου επιτρεψεις να το αμφισβητω για τη βαση του καθότι δε γνωρίζω (και αμφιβαλλω) εαν ποτέ εχεις ασχοληθει με το "αθλημα". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 27, 2006 #30 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Ο φίλος σου με το stacker ξέχασε να κρυώσει τις μνήμες. Εκτός αν δεν έκανε oc οπότε μάλλον δεν χρειαζόταν και το νερό εξαρχής.Για το 20-30% παραπάνω ξέχνα το. Ξέρουμε τι κάνουν οι νέοι επεξεργαστές με αέρα. Όταν φτάνουν με αέρα κατά κανόνα πάνω από 3GHz είναι αστείο να περιμένεις να δεις στην ίδια CPU 4GHz+ με το νερό.Γιατί βάζουν ακόμα νερό μερικοί τότε? Απλά "χόμπυ", ελεύθερη ενασχόληση.Ωχ βρε tristeno, όπως λέγαμε και στο σχολείο, την "πέταξες" τώρα. Είναι σαν να αναγκάζεις τον άλλον να σου απαντήσει ειρωνικά.Το crossflow έχει μία δουλειά: Nα ψύχει μνήμες και μητρική. FCS, δίπλα από τις μνήμες είναι...Και κάνει δουλειά, believe me.Όσο για το άλλο που είπες:"Όταν φτάνουν με αέρα κατά κανόνα πάνω από 3GHz είναι αστείο να περιμένεις να δεις στην ίδια CPU 4GHz+ με το νερό."Συγχώρεσέ με αλλά δε βγάζω νόημα. Η πληθώρα των 6300-6400-6600 πιάνουν 80-100% oc με νερό, πράγμα που δεν κάνουν με αέρα. Και προς θεού, δε μιλάμε για το Zalman Reserator αλλά για σοβαρές υδροψύξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 27, 2006 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Κοιτώντας την διαδρομή στο forum για το που βρίσκεται το θέμα έπεσα στο εξής καταπληκτικό : pctechnology - overclockers > Overclocking > COOLING > ΥδρόψυξηΑπο τη στιγμή που απαξιώνουμε 200-300Mhz σ ένα πυρήνα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σοβαρή συζήτηση περι overclocking....φιλοσοφικής φύσεως, αναζητήσεις τύπου, "to watercool, or not to watercool..." ίσως αλλά θα πρέπει να μεταφερθεί το thread σε άλλο section.Υ.Γ. Το νερό, σα μέσο ψύξης δεν φεύγει απ το τραπέζι (έτσι για να πούμε κι εμείς τα στρατά, την άποψή μας). Μπορεί να μειωθούν οι πωλήσεις γιατί τα περιθώρια κέρδους στένεψαν (η χαρά του nooba με το τρεμουλιάρικο χέρι και το διαρκή φόβο του να μετατρέψει το pc σε aquarium, επέστρεψε στο προσκήνιο) σε Mhz, αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα χάνει τον υπνο του για 100 Mhz, θα θέλει να πατήσει μερικά ms στο pi, κ.ο.κ. και γι αυτόν το νεράκι θα ρέει γάργαρα στο block, δίνοντάς του ατελείωτη ηδονή σε Mhz και συχνοουρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Νοέμβριος 27, 2006 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Κοιτώντας την διαδρομή στο forum για το που βρίσκεται το θέμα έπεσα στο εξής καταπληκτικό :pctechnology - overclockers > Overclocking > COOLING > ΥδρόψυξηΑπο τη στιγμή που απαξιώνουμε 200-300Mhz σ ένα πυρήνα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως σοβαρή συζήτηση περι overclocking....φιλοσοφικής φύσεως, αναζητήσεις τύπου, "to watercool, or not to watercool..." ίσως αλλά θα πρέπει να μεταφερθεί το thread σε άλλο section.Υ.Γ. Το νερό, σα μέσο ψύξης δεν φεύγει απ το τραπέζι (έτσι για να πούμε κι εμείς τα στρατά, την άποψή μας). Μπορεί να μειωθούν οι πωλήσεις γιατί τα περιθώρια κέρδους στένεψαν (η χαρά του nooba με το τρεμουλιάρικο χέρι και το διαρκή φόβο του να μετατρέψει το pc σε aquarium, επέστρεψε στο προσκήνιο) σε Mhz, αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα χάνει τον υπνο του για 100 Mhz, θα θέλει να πατήσει μερικά ms στο pi, κ.ο.κ. και γι αυτόν το νεράκι θα ρέει γάργαρα στο block, δίνοντάς του ατελείωτη ηδονή σε Mhz και συχνοουρία.:yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: :yelclap: κι εμείς τα στρατά, κουράγιο παιρνάει ο καιρός Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #33 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Και μόνο αυτο μας απαξιώνει πραγματικα, δε θα έπρεπε καν να το πεις από τι στιγμή που αναφερεσε καθολικά με τη λεξη "Πεθανε".Δεν κατάλαβα τι παρεξήγησες. Το "ωά" αναφέρθηκε σε σχέση με το παραπάνω oc της τάξης του 5-10% που μπορεί να σου δώσει στην καλύτερη περίπτωση το νερό. Για εμένα τέτοιες διαφορές είναι "ωά". Να μου έλεγες ότι με το νερό είσαι στα 4GHz να πω μάλιστα.Εχεις αδικο, η καλυτερη ψυχτρα χωρίς τους ανεμηστηρες του κουτιού που φυσικα κανουν καποιο θορυβο αποδιδει τρεις χειρότερα από νερό χωρίς ανεμηστηρες.Φυσικά. Αλλά δεν είπα αυτό. Κάποιος θεώρησε ότι βάζοντας νερό καταργείς τους ανεμιστήρες (στο κουτί ή στο ψυγείο ή οπουδήποτε). Εγώ διαφωνώ εντελώς. Εσύ τι λες?Παραπανω MHz ΘΑ δεις, ειτε το θελουμε ειτε οχι εκτός και εχεις πεσει σε μπανανα κομμάτι. Τώρα εαν θα ειναι 100 ή 1000Mhz ειναι άλλο θέμα, αλλά γιατι να μη τα εχεις όταν μπορείς?Γιατί θα τα πληρώσεις (δεν χρειάζεται να αναφέρω και τα υπόλοιπα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #34 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Η πληθώρα των 6300-6400-6600 πιάνουν 80-100% oc με νερό, πράγμα που δεν κάνουν με αέρα.Και σχεδόν το ίδιο με αέρα. Δεν έχει σχέση με την ψύξη αλλά με το τι κομμάτι σου έτυχε. Για το ΙΔΙΟ κομμάτι 6ΧΧΧ θα το ξαναπώ πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι στα 3GHz με αέρα και στα 4GHz με νερό (30% διαφορά)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #35 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Κοιτώντας την διαδρομή στο forum για το που βρίσκεται το θέμα έπεσα στο εξής καταπληκτικό : pctechnology - overclockers > Overclocking > COOLING > ΥδρόψυξηΣυμφωνώ. Δεν έχει σχέση πάντα το τι ψύξη έχεις με το oc. Προβληματίστηκα και εγώ στην αρχή για την κατηγορία ένταξης.Απο τη στιγμή που απαξιώνουμε 200-300Mhz σ ένα πυρήνα.Αν το ανώτερο oc ήταν στα 700MHz και 1000ΜHz με τις δυο λύσεις τότε μπορείς να πεις είδα διαφορά. Αλλά όταν είμαστε στα 4 GHz και πάμε στα 4.3 μάλλον δεν θα δούμε την ίδια διαφορά. Κάνω λάθος?Υ.Γ. Το νερό, σα μέσο ψύξης δεν φεύγει απ το τραπέζι (έτσι για να πούμε κι εμείς τα στρατά, την άποψή μας). Μπορεί να μειωθούν οι πωλήσεις γιατί τα περιθώρια κέρδους στένεψαν (η χαρά του nooba με το τρεμουλιάρικο χέρι και το διαρκή φόβο του να μετατρέψει το pc σε aquarium, επέστρεψε στο προσκήνιο) σε Mhz, αλλά πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα χάνει τον υπνο του για 100 Mhz, θα θέλει να πατήσει μερικά ms στο pi, κ.ο.κ. και γι αυτόν το νεράκι θα ρέει γάργαρα στο Χόμπυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 27, 2006 #36 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 {OFFTOPIC}Tristeno... 3 posts στη σειρά? Νομίζω υπάρχει και το edit...{OFFTOPIC} Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 27, 2006 #37 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 μια εικονα χιλιες λεξεις τοληΧίλιες άχρηστες λέξεις, Γιώργο. Anyway... Αρκετά offtopic βγήκαμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Νοέμβριος 27, 2006 #38 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Συμφωνώ. Δεν έχει σχέση πάντα το τι ψύξη έχεις με το oc. Προβληματίστηκα και εγώ στην αρχή για την κατηγορία ένταξης. :001: Αν το ανώτερο oc ήταν στα 700MHz και 1000ΜHz με τις δυο λύσεις τότε μπορείς να πεις είδα διαφορά. Αλλά όταν είμαστε στα 4 GHz και πάμε στα 4.3 μάλλον δεν θα δούμε την ίδια διαφορά. Κάνω λάθος? Κάνεις....διότι το pi θα δείξει διαφορά, τα 3d mark θα σκούξουν και ο τυχερός των 300Mhz του super deal θα καταευχαριστηθεί την επιλογή του. Στα δικά σου αυτιά τα pi και τα marks ίσως δεν ηχούν τπτ, σ άλλους κελαϊδούν. Επειδή όμως όταν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί κριτές, δεν κρίνουμε απο τις εκ των ιδίων επιλογές, η αύξηση είναι αύξηση και το κέρδος κέρδος και το oc oc και το pc του νερουλά όπως και να το κάνουμε πιο γρήγορο απ το δικό μας τ αερόψυκτο. Μπορεί το κενό μεταξύ τους να μίκρινε, αλλά δεν χάθηκε ακόμα (όταν χαθεί εντελώς και το νερό θα δίνει 10-20MHz μόνο, τότε θα το θάψω κι εγώ) και στην τελική η παράμετρος που μεταβλήθηκε δεν ήταν το επι συζήτηση μέσο ψύξης, αλλά οι conroe...και δεν έχουν όλοι conroe, ούτε θα πάρουν όλοι. Χόμπυ Ανέκαθεν χόμπυ ήτανε, πότε το νερό ήτανε κάτι το βαριά βιομηχανικά και υιοθετιμένο απο την NASA με διεθνή πρότυπα και iso 9000....μια ζωή με αντλίες ενυδρύων και ταπεράκια την βγάζαμε....άλλο τώρα αν κάποιοι πέσανε στη παγίδα του "έτοιμου" wc και κατάλαβαν το λάθος τους (αφού μόνο wc δεν ήταν αυτά) :112: ? Υ.Γ. Φαντάσου τώρα να μπείς σε forum με "βελτιώσεις" αυτοκινήτων και να κριτικάρεις τις οικονομικές επιλογές του καθενώς και να τους λές "με τα λεφτά της βελτίωσης έπαιρνες την 2λιτρη έκδωση με τα δερμάτινα πατάκια....τσάμπα κόπος μεγάλε....άσε που ζορίζεις και το μοτέρ και ο 2λιτρος έχει και το 2.0lt στο πορτ μπαγκάζ και ζάρια φραμπαλέ στας καθρέπτας..". Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και οφείλουμε να τις σεβόμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #39 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 {OFFTOPIC}Tristeno... 3 posts στη σειρά? Νομίζω υπάρχει και το edit...{OFFTOPIC}Είναι διαφοτερικές απαντήσεις σε διαφορετικούς χρήστες. Αν ήταν μικρότερες απαντήσεις θα μπορούσα να τις συγχωνεύσω σε μια αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν θα βοηθούσε.ΥΓ Για άλλου είδους post θα ήταν καλύτερες οι παρατηρήσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Νοέμβριος 27, 2006 #40 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 1000 αχρηστες συμφωνω και επαυξανω. απο αλλους ομως , εγω εδωσα το στιγμα μου με ενα emoticon. και αυτο ειναι οτι εχουμε να κανουμε με ενα αλλο αχρηστο θρεντ απο ενα χρηστη που προσπαθει να μας αποδειξει οτι ο γαιδαρος πεταει. και μαλιστα το θρεντ αυτο ειναι κοπια απο το αλλο φορουμ , οπου εκει αναλωθηκε οσο δε παει το θεμα. και παρ'αυτα συνεχιζουμε εδω περα , ξανα. και με τι επιχειρηματα , οι κονροε πανε με αερα στα 4 γιγα....και οι τετραπυρηνοι τριστενο τι θα κανουμε εκει περα? θα ξαναγοραζουμε νερα? επειδη δλδ βγηκε αυτος κρυος σημαινει οτι οοοολοι οι επομενοι θα ειναι ετσι? τεσπα οτι ειπα και 2 ποστ πιο πριν το παραπανω ποστ πηγαινε στον αποτσι. με φιλικες διαθεσεις προς το τριστενο ολα αυτα , την γνωμη μου λεω απλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.