tristeno1416003162 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26, 2006 Σημερινά δεδομέναΕπεξεργαστές χαμηλής κατανάλωσηςΑθόρυβες, αποδοτικές ψύκτρεςΥψηλό oc με stock αερόψυξη --> μικρό περιθώριο περαιτέρω αύξησης επιδόσεων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντοςΟ απλός χρήστης σίγουρα δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω από αέρα. Ο extreme ocer δεν θα ασχοληθεί καν με νερό.Μήπως τελικά η ενασχόληση με το νερό σήμερα δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό παρά μόνο ίσως την χαρά του DIY και ίσως την ψύξη κάποιας GPU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 26, 2006 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλών ειδών/επιπέδων overclockers. Απλά η αερόψυξη πλέον καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα χρηστών από ότι όταν εμφανίστηκαν οι Ρ4 στα 2.8+ GHz και κάνει λιγότερο αναγκαία/επιθυμητή την ενασχόληση με το watercooling.Τέλος εποχής για την υδρόψυξη; Μάλλον όχι. Απλά γλυτώσαμε από τον Prescott... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Νοέμβριος 26, 2006 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Αρχίσαμε πάλι… Θα προσπαθήσω να μη κοιτάξω καν γιατί πάλι θα μου ανεβεί τo αίμα στο κεφάλι…Αν θέλετε να δείτε ένα δείγμα του τι θα διαβάσετε σε αυτό το θέμα… διαβάστε τις απαντήσεις του κυρίου tristeno κι εδώ… Η υδρόψυξη είναι ένας ακριβός μύθος .- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evolution_R Νοέμβριος 26, 2006 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Ο απλος χρηστης ποτε δεν χρειαζοτανε κατι παραπανω απο αερα ουτε καν με τους Prescott.To watercolling πλεον εχει αρχισει να κλινει περισσοτερο προς την μερια των VGA παρα των CPU Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Νοέμβριος 26, 2006 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν πολλών ειδών/επιπέδων overclockers. Απλά η αερόψυξη πλέον καλύπτει μεγαλύτερο φάσμα χρηστών από ότι όταν εμφανίστηκαν οι Ρ4 στα 2.8+ GHz και κάνει λιγότερο αναγκαία/επιθυμητή την ενασχόληση με το watercooling.Τέλος εποχής για την υδρόψυξη; Μάλλον όχι. Απλά γλυτώσαμε από τον Prescott...Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου για το οτι υπαρχουν πολλων ειδων/επιπεδων overclockers.Δηλαδη οποιος κανει oc χρειαζεται αζωτα+++????Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις tristeno.Εγω πιστευω πως για ενα μετριο oc η αεροψυξη δεν ειναι αρκετη!Οσο για το αν ειναι επικυνδινη αυτο σχετιζεται με το ποσο καλη δουλεια εκανες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
soler1442169065 Νοέμβριος 26, 2006 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Και εγώ είμαι της άποψης ότι πλέον η υδρόψηξη έχει αρχίσει να δίνει λίγα σε έναν o/cker σε σχέση με παλαιότερα και όσο περνάει ο καιρός θα δίνει όλο και λιγότερα.Περισσότερο σημαντική θα ήταν μια υδρόψηξη για την κάρτα γραφικών παρά για έναν conroe όπως λέει και ο Evolution.Μην ξεχνάμε όμως και τον παράγοντα ησυχία τον οποίο πολλοί λαμβάνουν υπ' όψην. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 26, 2006 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Mε αυτά που διαβάζω η υδρόψυξη ήταν άχρηστη στην περίοδο της βασιλείας των ΑΜΔ. Τώρα οι ίντελ και πάνε κομμάτια με απλό αέρα και ακούνε στο νερό. Οπότε μια χαρά μας χρειάζεται το νεράκι. Κι όταν θα έρθει κια ο τετραπύρηνος ακόμη περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsif Νοέμβριος 26, 2006 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Και εγώ είμαι της άποψης ότι πλέον η υδρόψηξη έχει αρχίσει να δίνει λίγα σε έναν o/cker σε σχέση με παλαιότερα και όσο περνάει ο καιρός θα δίνει όλο και λιγότερα.Περισσότερο σημαντική θα ήταν μια υδρόψηξη για την κάρτα γραφικών παρά για έναν conroe όπως λέει και ο Evolution.Μην ξεχνάμε όμως και τον παράγοντα ησυχία τον οποίο πολλοί λαμβάνουν υπ' όψην.Σωστά!! εγώ με μία TT big thyphoon έχω τον CPU στα 3,3 με 1.4V ρεύμα και έχει 30 βαθμούς την στιγμή που ολόκληρο το σύστημά μου "υποφέρει" απο την "ΚΑΥΤΗ" Χ1800xl στην οποία φυσάνε πάνω εκτός απο τον accelero και 2 12άριδες silent ανεμιστήρες ανεβάζοντες την θερμοκρασία του συστήματος στους 37!Νεράκι ΝΑΙ λοιπόν αλλά ΜΟΝΟ μαζί με cpu+vga .Νομίζω ότι το νερό μόνο για την CPU δεν είναι τπτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
didicola Νοέμβριος 26, 2006 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Ναι αλλα ειναι πιο ωραια να βλεπω τον Prescott μου 3,2 να δουλευει τωρα στους 16 βαθμους απ το να εχω ενα case political correct που να κανει σαν ελικοπτερο και οταν παιζω οποιδηποτε παιχνιδι να μην παιρνα τους 29 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Νοέμβριος 26, 2006 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 συμφωνω οτι με τον αερα αυτην την εποχη εισαι μια χαρα αλλα οχι οτι η υδροψυξη δεν ειναι πολυ καλυτερη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Νοέμβριος 26, 2006 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 Αυτό που δυσκολεύει λίγο την αερόψυξη δεν είναι ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο hardware. Οι γομαρόψυκτρες που κυκλοφορούν ήδη ρίχνουν σε αρκετά συστήματα υδρόψυξης. Απαιτούν όμως πολύ καλά σχεδιασμένη ροή αέρα στο κουτί και αυτό και χρόνο θέλει αλλά και πολύ κόπο μερικές φορές σε σύνθετα κουτιά.Με την αερόψυξη ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μπλοκς για 2-3 στοιχεία ένας ανεμιστήρας μπρος κι ένας πίσω , είναι αρκετά ανεξαρτήτως τους χάους που μπορεί να επικρατεί στο κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoNito1442169110 Νοέμβριος 26, 2006 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 26, 2006 ομως αυτες οι γομαροψυκτρες οπου εχω και εγω μια απο αυτες πιανουν πολυ χωρο και επισης ζεστενονται αρκετα απο την καρτα γραφικων.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Νοέμβριος 27, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου για το οτι υπαρχουν πολλων ειδων/επιπεδων overclockers.Δηλαδη οποιος κανει oc χρειαζεται αζωτα+++????Δεν καταλαβαινω τι θελεις να πεις tristeno.Εγω πιστευω πως για ενα μετριο oc η αεροψυξη δεν ειναι αρκετη!Οσο για το αν ειναι επικυνδινη αυτο σχετιζεται με το ποσο καλη δουλεια εκανες!Νομίζω το γράφω καθαρά "extreme ocers". Δεν νομίζω ότι όποιος έμαθε να ανοίγει ένα κουτί και να αλλάζει μια μητρική ή να στήνει μια υδρόψυξη έγινε "extreme ocer". Όσο αφορά για το μέτριο oc δεν καταλαβαίνω γιατί η αερόψυξη δεν είναι αρκετή. Δηλαδή για oc της τάξης του 20% δεν σου φτάνει μια καλή και αθόρυβη αερόψυξη? Εδώ τα βλέπουμε με την stock ψύξη αυτά τα νούμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Νοέμβριος 27, 2006 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Ενα waterCool το έχει και ο Xtreme γιατι ειναι ευέλικτο . Σημερα θα βάλει το block στο chipset αυριο στις κάρτες . μεθαύριο θα το looparei με το chiller κοκ. Τώρα ολα τα άλλα είναι σχετικά εμενα μπορει να μην μου αρέσει αλλος δεν μπορει να στήσει custom , στον αλλον αρέσει να βάζει 3kg κιλά χαλκό μέσα στο κουτί του κλπ κλπ . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 27, 2006 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Υπόθεση:Ξυπνάω σήμερα και μου τη βάρεσε: Θέλω τον 6600 να δουλεύει κάθε μέρα στα 4000. Οι μνήμες αντέχουν, η μητρική αντέχει με το παραπάνω, ο CPU αντέχει. Η ψύκτρα όμως...ΔΕΝ αντέχει. Δε νομίζω ότι με τα 4GHz είμαι Xtreme Clocker (hell, ούτε πως να tweakάρω το σύστημα για το Pi δεν ξέρω). Νομίζω όμως ότι το νερό θα μου είναι απαραίτητο, right man?Chillαρε λίγο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 27, 2006 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Υπόθεση:Ξυπνάω σήμερα και μου τη βάρεσε: Θέλω τον 6600 να δουλεύει κάθε μέρα στα 4000. Οι μνήμες αντέχουν, η μητρική αντέχει με το παραπάνω, ο CPU αντέχει. Η ψύκτρα όμως...ΔΕΝ αντέχει. Δε νομίζω ότι με τα 4GHz είμαι Xtreme Clocker (hell, ούτε πως να tweakάρω το σύστημα για το Pi δεν ξέρω). Νομίζω όμως ότι το νερό θα μου είναι απαραίτητο, right man?Chillαρε λίγο...Θες να μου πείς ότι 80% overclock στον επεξεργαστή στην ονομαστική του ταχύτητα είναι ένα απλό OC ??? χμμμμ..... κάποιο λάθος μάλλον κάνεις. Χαλάρωσε εσύ λίγο, φιλαράκι. Εδώ μέσα είναι όλοι ελεύθεροι να λένε τις απόψεις τους. Όσο και να διαφωνείς μ' αυτές, οφείλεις να τις σεβαστείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atari[Xp+] Νοέμβριος 27, 2006 #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Θες να μου πείς ότι 80% overclock στον επεξεργαστή στην ονομαστική του ταχύτητα είναι ένα απλό OC ??? χμμμμ..... κάποιο λάθος μάλλον κάνεις. Χαλάρωσε εσύ λίγο, φιλαράκι. Εδώ μέσα είναι όλοι ελεύθεροι να λένε τις απόψεις τους. Όσο και να διαφωνείς μ' αυτές, οφείλεις να τις σεβαστείς. Mαλλον εσύ κάποιο λάθος κάνεις . 80% ειναι συνήθες φαινομενο για τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ allendale [κοιτα στα ποσα ειναι οι Ε6300-Ε6400] . Και για ΠΟΛΛΟΥΣ conroe. Aυτο ομως δεν παει να πει οτι το νερό ειναι αχρειαστο για τον Α η για τον Β λόγο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 27, 2006 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Όπως προείπε και ο φίλος από πάνω, 80% ΟC για έναν Core 2 Duo είναι απόλυτα σύνηθες φαινόμενο, και είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλοί τον αγόρασαν. Επίσης μάλλον ξεχνάς ότι η υδρόψυξη αποτελεί μια αρκετά εξειδικευμένη λύση ψύξης, ΣΚΟΠΟΣ της οποίας είναι: 1) Η παντελώς αθόρυβη λειτουργία. 2) Η αύξηση της ταχύτητας σε επίπεδα (αρκετά) πιο ψηλά από τα αντίστοιχα της αερόψυξης. Το ότι ο φίλος tristeno προσπαθεί να μας πει πως η υδρόψυξη πέθανε, είναι κάτι το οποίο θα κάνει την παγκόσμια κοινότητα overclocking να απορεί. Η υδρόψυξη υπάρχει και είναι χρήσιμη στους τομείς που ο καθένας θέλει να είναι χρήσιμη. Όσο για τον τρόπο με τον οποίο μίλησα στον tristeno, δε νομίζω να δείχνει ασέβια προς αυτόν και την άποψή του αλλά κάθετη διαφωνία Link to comment Share on other sites More sharing options...
apotsi Νοέμβριος 27, 2006 #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Δεν είπε κανείς ότι είναι αχρείαστο, αλλά όχι και ιδιαίτερα χρήσιμο, μιάς και μπορεί κάποιος να δουλέψει αρκετά ψηλά και με τη μαμά ψύκτρα. Εξαρτάται πώς το βλέπει κανείς.Εγώ π.χ. την είχα στον Northwood, αλλά τώρα στο 6600 που έχω βαρέθηκα να την βάλω και είπα να δώ πώς θα πάει η μαμά ψύκτρα. Είμαι για καθημερινή χρήση στα 3,3 με default τάση και η αερόψυκτρα της Intel είναι εντελώς αθόρυβη. Για ποιό λόγο λοιπόν εγώ να βάλω την υδρόψυξη; Για να πάω στα 3500-3600 ή και στα 4 ακόμα; Έτσι όπως είμαι τώρα είμαι σταθερότατος και μου τρέχουν πολύ γρήγορα όλες οι εφαρμογές και τα πιό βαριά παιχνίδια που έχω βάλει επάνω.Λέω και πάλι εγώ... Είναι καθαρά προσωπική άποψη. Δεν είμαι ούτε benchάκιας, ούτε extreme OCer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Νοέμβριος 27, 2006 #20 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2006 Mα ναι, εσύ και εγώ δε θέλουμε κάτι παραπάνω, όμως ο tristeno στο θέμα που άνοιξε ξέχασε μια κατηγορία ανάμεσα στον απλό χρήστη και στον extreme ocer. Αυτό είναι το θέμα της κουβέντας μας.Αν κάποιος θέλει τον Core 2 Duo 6600 @ 4000, τον Opteron 165 @ 3000, κτλ κτλ για 24/7, όχι επειδή θα έχει διαφορά στις επιδόσεις αλλά γιατί έχει το μικρόβιο του ocer, να μη χρησιμοποιήσει νερό?Είναι βαριά η κουβέντα "το νερό πέθανε". Απλά η Intel και η AMD επιτέλους έφτιαξαν και οι δύο σοβαρούς επεξεργαστές όσον αφορά την ενεργειακή και τη θερμική τους κατανάλωση. Όλοι θυμόμαστε τα Palomino - Prescott (εγώ συμπεριλαμβάνω και τα Clawhammer). Αλλά και πάλι, το νερό είναι ένα βήμα παραπάνω από τον αέρα (έστω και τον καλό αέρα (Tuniq Tower - Scythe Infinity - etc.)). Είναι το βήμα ανάμεσα στον απλό ocer και τον extreme ocer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.