panx Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24, 2006 οταν ξεκιναει ο pc τα βλεπει DVD ROM & DVD RW και μετα οταν ανοιγουν τα windows δεν φαινοντια πουθενα!πηγαινω ιδιοτητες του υπλογιστη,υλικο,διαχειρηση συσκευων και βλεπω οτι υπαρχει προβλημα στο πρωτευων και δευτερευων διαυλο Ide!τι μπορω να κανω για να διορθωθει?και ενα δευτερο προβλημα ειναι οταν ξεκιναει ο pc τον σκληρο δισκο που ειναι master μου βγαζει τα παρακατω!bzbzbzbzbzbzbzbzbzbzbzbzbzbzb!!!μερικες φορες το κανει,οχι παντα!!!!! τι μπορω να κανω?και για πιο λογο γινετε αυτο!
gademis1442169173 Νοέμβριος 24, 2006 #2 Νοέμβριος 24, 2006 Είχα το ίδιο πρόβλημα με τους διαύλους αλλά λύθηκε αυτόματα με την εγκατάσταση του Service Pack 2.
panoc Νοέμβριος 24, 2006 #4 Νοέμβριος 24, 2006 Προσπαθησες να ξαναεγκαταστησεις του οδηγους του IDE?το bzbzbz... τι ακριβως ειναι?μυνημα στην οθόνη (και πότε ακριβως στο βγαζει) ή θόρυβος?
panx Νοέμβριος 24, 2006 Author #5 Νοέμβριος 24, 2006 δεν μπορω νατο κανω απο το cd του pc γιατι δεν βλεπει καποιο rom για να το τρεξω το cd!μεσα απο τα windows προσπαθησα αλλα δεν καταφερα τιποτα!οσο για τον σκληρο το βγαζει οταν εμφανιζονται ολα τα στοιχεια του pc δηλ με το που ανοιγεις το υπολογιστη!δεν βγαζει θορυβο!απλα ενα μυνημα στην οθονη!για την ακριβειαsata0:wd.bzbzbzbzbzbzbzbzbzbbzzsata1:wd.........................δεν ξερω ακριβως τι ειναι αυτο bzbzbzbz!απλα δεν βρισκει το σκληρο μετα!
panoc Νοέμβριος 24, 2006 #6 Νοέμβριος 24, 2006 τους οδηγους μπορείς να τους κατεβασεις από το νετ, στη σελιδα του κατασκευαστη της μητρικης σου.το σκληρό καλό θα ήταν να το δοκιμασεις σε αλλο pc γιατι μαλλον να τα εχει παιξει μου ακουγεται.
panx Νοέμβριος 25, 2006 Author #7 Νοέμβριος 25, 2006 ετσι νομιζω και εγω!το λεω αυτο και εγω γιατι μετα απο καποια λεπτα εως και μια ωρα κολαει και πρεπει να κανω reset για να λειτουργησει ξανα!δεν υπαρχει καποιος τροπος για να διορθωθει ο σκληρος γιατι δεν τον εχω ουτε ενα χρονο!
SouRLoTeR1442169168 Νοέμβριος 25, 2006 #8 Νοέμβριος 25, 2006 Αλλαξε τον! :115: Ειναι standar μεσα στην εγγυηση και πρεπει οπωσδηποτε να στον αντικαταστησουν. Για το ολο προβλημα, πολυ φοβαμαι πως εχει σκασει o sata controller(?). Αφου λες ομως οτι δεν στα βλεπει μονο στα windows και εχεις και το sp2, προσπαθησε να κανεις repair, βαζοντας το cd των windows. Αν δεν γινει τπτ, κανε format και δες. Αν και παλι εχεις προβλημα, τοτε φταει το mobo. :102: Δεν νομιζω οτι μπορει να συμβαινει κατι αλλο.. :017: Αλλα και παλι τα cd δεν ειναι sata σωστα? Οποτε παιζει να εχει σκασει απλα ο σκληρος που σου βγαζει αυτο το bzbzbzbzb και να εχει σκασει ο ide controller, o 1 ή ο 2. Σε ποιον ide εχεις τα cd-dvd drives?
panx Νοέμβριος 25, 2006 Author #9 Νοέμβριος 25, 2006 οχι δεν ειναι sata τα cd!τα εχω βαλει ξεχωριστα δηλ σε καθε IDE και ενα cd-dvdυπαρχει περιπτωση για ολα αυτα να φταιει αποκλειστηκα ο mobo?ακομα και για τον σκληρο?
SouRLoTeR1442169168 Νοέμβριος 25, 2006 #10 Νοέμβριος 25, 2006 Για τον σκληρο αν εχει σκασει δεν φταιει το mobo, ισως επεσες σε ελαττωματικο κομματι (συμβαινουν αυτα με τους δισκους) αν και δεν εχω ξανακουσει παρομιο bzbzbzbzbz προβλημα! Για να μου λες τωρα οτι σε καθε ide θυρα εχεις κ απο ενα cd-rom μαλλον εχεις προβλημα controller. Δοκιμασε να βαλεις τα cd-rom σε αλλο μηχανημα να δεις αν παιζουν κανονικα, και βαλε καποιο αλλο cd-rom στο δικο σου μηχανημα να τεσταρεις αν παιζει. Κατα τ'αλλα δουλευει καλα το μηχανημα στα windows? Στα windows τον δισκο τον βλεπεις κανονικα? Δηλ το bzbzbzb στο βγαζει αντι για ονομα του σκληρου κατα την 1τη οθονη της εκκινησης ε? Εχεις αλλα περιεργα φαινομενα?
panx Νοέμβριος 25, 2006 Author #11 Νοέμβριος 25, 2006 δοκιμασα ενα δευτερο δισκο και ξεκινησω απο την αρχη με φορματ αλλα και παλι τα ιδια κανει!δεν μπορω να δω τα cd rom για να ξεκινησω το φορμτ!πως δικαιολογητε αυτο!εφοσον ουτε με δευτερο σκληρο δεν μπορω να κανω κατι σημαινει mobo!αντι για το ονομα του σκληρου βγαζει αυτο το bzbzbzbzbzbzbz!οσο για τα ide εγω τα εβαλα ετσι!τα windows με το μηχανημα δεν δουλευει και καλα γιατι συνεχεια κολαει!!!μαλλον θα το παω σε καποιο τεχνικο για να μου τι εχει τελικα γιατι μου εσπασε τα νευρα!!
SouRLoTeR1442169168 Νοέμβριος 25, 2006 #12 Νοέμβριος 25, 2006 Ο τεχνικος ξερεις τι θα σου πει? MOTHERBOARD!!!Ελπιζω να στο φτιαξει.. Υπομονη.. :001:
regent1442169115 Νοέμβριος 26, 2006 #13 Νοέμβριος 26, 2006 Άλλαξε και κάνα καλώδιο πριν τον τεχνικό. Παίξε και με τίποτα ρυθμίσεις από το BIOS που αφορούν τους ελεγκτές. Κάνε ένα reset στο BIOS ή φόρτωσε τα Safe Defaults...
panx Νοέμβριος 28, 2006 Author #14 Νοέμβριος 28, 2006 τελικα απο πολλες προσπαθειες βρηκα τα cdrom και εκανα φορματ και μεχρι στιγμης ολα καλα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.