Jump to content

Παθητική ψύξη + ανεμιστήρας;

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εβγαλα το northbridge cooler από την DFI ULTRA-D διότι δεν έκανε σωστή δουλειά...

Δυστυχώς παρότι σε site γνωστού καταστήματος φαινόταν διαθέσιμη η http://www.svc.com/vc-re.html στα 8 ευρώ, τελικά δεν την έχουν πουθενά. Ετσι αγόρασα την http://www.zalman.co.kr/eng/product...idx=71&code=014 όπου επειδή έβρισκε στην κάρτα γραφικών της έκοψα 2 ποδαράκια και στράβωσα κάποια άλλα. Επειδή θεωρώ απίθανο να κάνει δουλειά χωρίς ανεμιστηράκι θέλω να σας ρωτήσω: Να της μοντάρω κάπως ένα αθόρυβο 8ρι ανεμιστηράκι που έχω θα είναι καλύτερα; Θα πρέπει να σπρώχνει αέρα προς την παθητική ψύκτρα ή να τραβάει;

Για τη συγκεκριμενη μητρικη θα μπορουσες να παρεις αυτο εδω και να κανεις δουλεια σου. Ειναι αρκετα ησυχο. Εγω το εχω χαμηλωμενο κιολας ~3300rpm και κανει μια χαρα δουλεια. Μου φενεται παντως λιγο δυσκολο να προσαρμωσεις fan στο σημειο εκει μονος σου και να χωραει κιολας να μπει η καρτα γραφικων μετα απο πανω.

Δεν πρόκειται να το τσιτώσω πολύ το ανεμιστηράκι πάνω στην ψύκτρα. Απλά να σπρώχνει λίγο αέρα θέλω.

Λέω τελικά να χρησιμοποιήσω τον stock amd cpu fan που όλοι λένε ότι έιναι ήσυχος και αποτελεσματικός και είναι σαφώς μικρότερος απο τον 8ρι akasa που έλεγα να βάλω.

* με ποιό τρόπο του έχεις χαμηλώσει στροφές; Ρεύμα απο που του δίνεις; Απο μητρική;

Ναι απο μητρικη φυσικα. Και το ρυθμιζω μεσω speedfan. Μπορεις να ρυθμισεις μεχρι 3 fans στη μητρικη αυτη. CPU chipset και το fan2 αν δεν κανω λαθος. Αυτα ειναι ρυθμιζομενα.

Λοιπόν μόλις τελείωσα. Εβαλα στην παθητική ψύκτρα διπλα ένα delta fan απο amd cpu να φυσάει αέρα προς αυτήν. Επίσης καθάρισα καλά όλα τα εξαρτήματα, ξήλωσα το hardcano control panel, έβαλα την νέα cpu (4200+) και έβαλα τους ανεμιστήρες στην μητρική να τους ελέγχω απο bios και smartguardian.

Εκεί που στο chipset είχα 41-45 σε full load τώρα χωρίς να δουλέυει το delta fan έχω 45 (χωρίς να υπερχρονίσω). Με το delta fan on full έχω 33!!

Συνοπτικά: Είχα cpu 33, pwm area 38, chipset 41

και τώρα έχω 38, 34, 33

Αξιοπρόσεκτο ότι ο διπύρηνος είναι αρκετά θερμότερος από τον μονό.

Αυτή τη στιγμή τρέχω τον 4200+ στα 250χ11=2750 με 1:1 timings super-pi και ταυτόχρονα έχω ΙΕ και 10 παράθυρα. Δεν έχω βάλει κανένα πρόσθετο λογισμικό λόγω dual-core. Εχω SP1.

Μέγιστη θερμοκρασία 54, 48, 34 σε cpu, pwm, chipset

Λέτε να ψηθεί η cpu; Εντυπωσιακό το 34 max chipset... Ρευμα έχω 1.47 cpu & 2.7 ram & 1.47 northbridge.

To μόνο περίεργο που είδα είναι ότι το read benchmark της μνήμης στο everest δείχνει χαμηλό πολύ. Ενώ δεν έχω αλλάξει settings στις μνήμες από ότι ήταν με τον μονοπύρηνο.

super-pi σε 27,41

Καλό είναι; Η θερμοκρασία, τώρα που τελείωσε το pi, πήγε 37, 37, 34 χωρίς να έχω βάλει το cool & quiet.

Με cool & quiet on πάει σε 31, 33, 33 πάντα cpu, pwm, chipset.

θυμισε μας λιγο απο τι αποτελειται το συστημα σου..

αυτο το 54 ειναι με μαμα amd ψυκτρα? αποδεικνυεται για αλλη μια φορα οτι οι dual ειναι πιο ζεστοι..παρε καμια ψυκτρα και βαλε καλου κακου,να κερδισεις λιγους βαθμους δροσιας.

ειλικρινα καπου μπερδευτικα με τοσα threads που εχεις ανοιξει και εχεις μπλεξει διάφορα..

Εχεις δίκιο. Εχω ανοίξει πολλά threads (πάντως αυτό συμβαίνει διότι τα θέματα αν και αλληλοεξαρτόμενα εμπίπτουν σε διαφορετικές κατηγορίες...)

Είμαι με ψύκτρα ΧΡ-120 και 12ρι ακασα φαν.

Το σύστημα αποτελείται από Athlon64 X2 4200+, DFI Lanparty NF4 ULTRA-D, 2*512 OCZ PC3200 Platinum Rev2 (2-2-2-5), Leadtek 6600GT EE, 2 x Seagate 160GB SATA NCQ (7200.7) raid 0 , Enermax 470w, NEC 3520, Plextor 130A.

post-955-1442174509,0745_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.