Jump to content

ψυξη + ZALMAN CNPS 9500 LED

johnnyar1442169111

Recommended Posts

Ειναι η καλυτερη ψυκτρα αερα.

Ολοι οσους ξερω αυτη εχουν.

Το αλουμινιο διοχετευει γρηγοροτερα την θερμοτητα στο περιβαλλον

Ο Χαλκος εχει μεγαλυτερη θερμοαγωγημοτητα αν δεν κανω λαθος :063:

Ρίξε μια ματιά και σε αυτήν

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650406

Την χρησιμοποιώ με P4 3.2GHz Prescott. Έχω 39-41 σε idle και 51 σε full load αλλά χρησιμοποιώ το καλωδιάκη για τάση 7V στο ανεμιστήρι για αθόρυβη λειτουργία. Χωρίς αυτό υπολόγισε άλλους 3-4 βαθμούς κάτω.

Σημαντικό ότι πληρεί τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί απο AMD και Intel ως προς το μέγιστο επιτρεπτό βάρος που είναι 450gr. Από εκεί και πάνω υπάρχει κίνδυνός κατά τις μετακινήσεις από κραδασμούς να σπάσει ο πυρήνας του επεξεργαστή σου. Η Zalman το αναφέρει στο site ότι δεν ευθύνεται για τέτοιες ζημιές.

Ειναι η καλυτερη ψυκτρα αερα.

Ολοι οσους ξερω αυτη εχουν.

Το αλουμινιο διοχετευει γρηγοροτερα την θερμοτητα στο περιβαλλον

Ο Χαλκος εχει μεγαλυτερη θερμοαγωγημοτητα αν δεν κανω λαθος :063:

Έχω ακούσει πολλά αλλά αυτό και αν είναι ...

Το αλουμίνιο δεν διοχετεύει γρηγορότερα την θερμότητα στο περιβάλλον (τουλαχιστόν σε σχέση με το χαλκό). Χρησιμοποιείται γιατί είναι φτηνό και κυρίως επειδή είναι ελαφρύ και εύκολο υλικό στην κατεργασία.

Ο χαλκός έχει κατα 40% μεγαλύτερο συντελεστή μεταφοράς θερμότητας από το αλουμίνιο που σημαίνει ότι σαν μέταλλο "ρουφάει" 40% πιο εύκολα θερμότητα. Είναι πολύ μαλακός όμως που σημαίνει πιο δύσκολη κατεργασία και συνεπώς αυξημένο κόστος. Επίσης ακριβώς επειδή είναι μαλακός χρησιμοποιείται και σαν κράμα ή με επιμεταλλώσεις για να είναι και πιο ανθεκτικός ώς προς την οξείδωση που σιγα - σιγά παθαίνει.

Κάπου τα έχεις μπερδέψει πάντως φίλε. Ακόμη και το μεγαλύτερη θερμοαγωγιμότητα που αναφέρεις αυτό εννοεί ότι ο χαλκός αποδίδει καλύτερα.

Βέβαια και όλες οι υλοποιήσεις δεν είναι ίδιες. Περισσότερα fins στην ψύκτρα σημαίνει καλύτερη συμπεριφορά και καλύτερη απαγωγή θερμότητας και το ίδιο συμβαίνει με τον ανεμιστήρα. Μεγαλύτερη ροή σημαίνει καλύτερη ψύξη (χωρίς βέβαια να σου πάρει και τα αυτιά)

Τώρα το αλουμίνιο προτιμάται και λόγο του περιορισμού των 450gr. Διαβάσε post παραπάνω.

Όσο για τον φίλο ximikos λόγω και σχολής του θα του πρότεινα να διαβάσει φαινόμετα μεταφορά θερμότητας μιας και εγώ με παραπλήσιο αντικείμενο ασχολούμαι. :)

Vagsk.....Μεγάλη Υπόκλιση....

Με πρόλαβες....(Τι ώρα είναι αυτή που σηκώνεσαι Κυριακάτικα βρε παιδί μου???):023:

Πολλά ++ στην επιλογή μεγάλης χάλκινης ψύκτρας...Αν δικαιολογείς την διαφορά τιμής, τότε μέσα....

Ειδάλλως, κάτι πιό οικονομικό (?)...από αλουμίνιο...

Η 9500 είναι οπωσδήποτε καλή λύση, άν και πάντα με προβλημάτιζε λιγάκι η έλλειψη δυνατότητας αλλαγής του ανεμιστήρα...

Η SI-128 της Thermalright είναι καλή, αλλά δεν βοηθάει ο προσανατολισμός της πολύ...H Zalman μπορεί να κατευθύνει τον θερμό αέρα προς τον πίσω ανεμιστήρα του case σου...Πολύ σημαντικό κατά την άποψή μου αν θέλεις να έχεις ένα "ροϊκά" καλύτερο case...

Vagsk.....Μεγάλη Υπόκλιση....

Με πρόλαβες....(Τι ώρα είναι αυτή που σηκώνεσαι Κυριακάτικα βρε παιδί μου???):023:

Είχα ετοιμάζει πιο αναλυτικό post μαζί με μερικά θεωρητικά κομματάκια κάνα μισάωρο πριν από τα προηγούμενα αλλά έπεσα θύμα του internet explorer:011: Άλλη φορά Firefox :)

Όσο για την ώρα είναι γνωστό ότι το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλίκι ... :038:

Στο θέμα της ψύκτρας πάντως επιμένω στην Gigabyte G-power cooler blue με τελική 35,1€ είναι πολύ καλή επιλογή. Οικονομική, αποδοτική και είναι εντός προδιαγραφών.:115:

Ανεπιφύλαχτα πάρε αυτήν ΕΔΩ δοκιμασμένη πάνω σε στον C2D της υπογραφής μου. Στα 3,304 με μόλις 31 βαθμούς !!

Άσε που είναι κούκλα και ΤΕΡΑΣ!!!!!!

Η Big typhoon μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Είναι πραγματικά πολύ καλή ψύκτρα. Λίγο τσιμπημένη σε τιμή και όπως αναφέρεται παραπάνω ΤΕΡΑΣ. Υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο βάρους για τον επεξεργαστή με 800+ gr

Πάντως πρώτα από όλα πρέπει ο φίλος μας να κοιτάξει αν το κουτί του χωράει αυτή την ψύκτρα. Οι διαστάσεις της είναι λίγο υπερβολικές και κυρίως το ύψος. Σε τυπικά κουτιά το μεταλλικό πλαϊνό πλαίσιο μπορεί να μην κουμπώνει και καλό είναι να υπάρχει και κάποιος χώρος πίσω από τον ανεμιστήρα για καλύτερη απόδοση.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.