Jump to content

Αγορά Ψηφιακής Φωτογραφικής Μηχανής

regent1442169115

Recommended Posts

Χαιρετώ.

Αφού "χάρισα" (ξεχνώντας τη κάπου στη Θέρμη Λέσβου) την Sony DSC-P92 που με είχε υπηρετήσει ιδιαίτερα καλα ήρθε καιρός να πάρω κάποια καινούργια. Για αυτό λοιπόν θα ήθελα προτάσεις από κάποιους πιο έμπειρούς σε τέτοιου είδους αγορα.

Πρώτα από όλα θα ήθελα να διευκρινύσω πως δεν είμαι ειδήμων σε θέματα φωτογραφίας αλλά έρασιτέχνης φωτογράφος που του αρέσουν τα τοπία παρά τα πρόσωπα (χωρίς να αποκλείονται τα δεύτερα). Για το λόγο αυτό βάζω από κάτω κάποια κριτήρια επιλογής (χωρίς αυστηρή σειρά προτεραιότητας) τα οποία μπορούν να συζητηθούν.

1. Φακός-Ζουμ: θα ήθελα ένα ικανοποιητικό οπτικό ζουμ καθώς το 3x του οποίου την εμπειρία είχα δεν με κάλυπτε και το ψηφιακό δεν το χρησμοποιούσα λόγω παραμόρφωσης.

2. Αποθηκευτικό Μέσο: θα ήθελα κάτι με χαμηλός κόστος/MB και αρκούντως γρήγορο. Οι MS της Sony που χρησιμοποιούσα πριν αν και αρκετα καλές (νομίζω) ήταν ακριβούτσικες. Προσανατολίζομαι σε SD. Ακούω ενστάσεις...

3. Ευκολία Χρήσης: καθώς, όπως εξήγησα, δεν είμαι ειδήμων θα ήθελα η μηχανή να είναι απλή σε χρήση (μέσω κάποιων auto ρυθμίσεων) για να έχω χρόνο να μάθω και τις πιο προηγμένες.

Η τιμή δεν μπαίνει στα κριτήρια όχι επειδή είμαι υπεράνω αλλά γιατί πιστεύω πως με τα παραπάνω στοιχεία δεν θα είναι εξωφρνική. Αυτά προς το παρόν. Ο,τιδήποτε περισσότερο θεωρείται σημαντικό θα ήμουν ευγνώμων αν το αναφέρατε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ρίξε μια ματιά στις Panasonic Lumix FZ-7 , Canon S3-IS & Olympus SP-510 (νεο μοντέλο), και τα 3 είναι prosumer Μοντελα με πολύ καλές δυνατότητες και σχετικά χαμηλή τιμή. Προσωπικά εχω την πρώτη απο τις 3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

FinePix αν θέλεις να βγάζεις φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό, κλειστούς χώρους κτλ. χωρίς να χρειάζεσαι φλας και τρίποδο. Με διαφορά την καλύτερη απόδοση σε ISO 400 και πάνω από όλες τις compact.

Μπορείς να δεις ωραία συγκριτικά στο

www.dpreview.com. Σπάνια θα δεις τέτοιες μεγάλες διαφορές μεταξύ φωτογραφικών μηχανών.

tristeno, οτιδήποτε πανω απο iso 200 δυστυχως ακομα και με τις σημερινες αναλυσεις δημιουργει κοκκο στην εικονα... αν θες να βγαζεις καλες φωτογραφιες με χαμηλο φωτισμο τοτε θες διαφραγματα F1.8 και κατω... που οι πιο πολλες compact δεν εχουν.

Να ζητήσω την βοήθεια σας σε κάτι που με απασχολεί τις τελευταίες ημέρες;;;

Θέλει η κοπελία μου να πάρει μια ψηφιακή μηχανή απλή στην χρήση και με βαλάντιο 100 - 150€

Μπορείτε να μου προτείνεται ΑΝ υπάρχουν αξιόλογες και με τι δυνατότητες στην κατηγορία αυτή;;;

Ευχαριστώ!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.