Magnus Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16, 2006 Χτές αγόρασα μία μητρική asrock 775dual-vsta, και τον e6400 core 2 καθώς επίσης και εναν sata2 σκληρό.Τα υπόλοιπα πράγματα με τα οποία εχτισα τον υπολογιστή ήταν 2x512 mb ddr333 mhz, μία ΑΤΙ radeon X800GTO 256 MB AGP και τέλος τροφοδοτικό TAGAN 480Watt.Το πρόβλημα είναι το εξής. Αφού τα πέρασα όλα στο κουτί, με το που ανοίγω τον διακόπτη του πολύμπριζου ξεκινάει ο υπολογιστής!!! χωρίς να πατήσω το σχετικό κουμπί πάνω στο κουτί!! Επιπλέον με το που άνοιγε ο υπολογιστής δεν γίνοταν τόποτα.Μαύρη οθόνη όλα.Όλα μέσα στο κουτί φαίνοταν να λειτουργούν, δηλαδή τα ανεμιστηράκια κτλ , αλλα στην οθονη τίποτα.Δοκίμασα με μια άλλη παλιά VGA αλλα τα ίδια.Επίσης έβαλα τις RAM με διαφορετικούς συνδυασμούς και τίποτα.Ακόμα έβγαλα τις RAM αλλα η μητρική δεν έκανε κάποιο μπιπ όπως θα ήταν λογικό.Το πιο παραξενο βασικά πάντως έιναι ότο ο Η/Υ ξεκινά με το που πατάω το κουμπί στο πολύμπριζο ή τον διακόπτη στο τροφοδοτικό. Φοβάμαι μήπως δεν έβαλα καλά τα καλωδια που συνδέουν κουτί και μητρική (HDLED, PLED, RESET κτλ) αν και γενικά την έχω ξανακάνει αυτήν την διαδικασία, αλλα αυτήν την φορά φοβάμαι μην έκανα καμιά βλακεία γιατί και το εγχειρίδιο δεν ήταν κατατοπιστικό. Οπωσδήποτε όμως ο μεγαλύτερος φόβος είναι να μήν έχει πάθει τίποτα η cpu. Παιδια όσοι ξέρεται παρακαλώ βοηθήστε γιατί τώρα ειλικρινά δεν ξέρω τι φταίει :105: :022: Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Νοέμβριος 16, 2006 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2006 Βγάλε την μητρική από το κουτί και βάλ' της μόνο τα απαραίτητα (cpu, ram 1 dimm, vga) πάνω σε μια μονωμένη επιφάνεια. Προσπάθησε να την ανοίξεις είτε βραχυκυκλώνωντας στιγμιαία τα δυο pins που αντιστοιχούν στο power switch είτε με τον κλασικό τρόπο. Αν δεν ανοίγει με το δεύτερο προσπάθησε να βάλεις με διαφορετική φορά (πολικότητα) το καλωδιάκι. Ενημέρωσε για τυχόν εξελίξεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Νοέμβριος 16, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2006 Έβαλα την μητρική πάνω στο σακουλάκι με το οποίο ήταν τυλιγμένη όταν την αγόρασα.Έβαλα την vga, 1 DIMM RAM 512 και φυσικά την cpu.Με πατέντες έβαλα δίπλα το κουτί και έβαλα μόνο το καλωδιάκη που έγραφε power sw.Τίποτα δεν έγινε.Το power sw το έβαλα και ανάποδα, το έβγαλα και τελείως αλλα τίποτα.Αυτήν την φορά ούτε καν άνοιγε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
regent1442169115 Νοέμβριος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2006 Πακέτο. Μάλλον πας για επιστροφή της μητρικής... Αφού δεν κάνει ούτε μπιπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Νοέμβριος 17, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Υπάρχει περίπτωση να είναι απο δικό μου σφάλμα?Ελπίζω να είναι εντάξει ο επεξεργαστής γιατί η μητρική δεν είναι και ακριβή.Σε ποιά περίπτωση θα μπορούσε να πάθει κάτι ο επεξεργαστής? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 17, 2006 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Στατικός ηλεκτρισμός. Αλλά μη σε απασχολεί. RMA και ησύχασες. Από πού τα πήρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magnus Νοέμβριος 17, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Τα πήρα απο την στουρνάρη απο το "γραμμή computers".Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει κάτι κακό Πάντως αν είναι απο στατικό ηλεκτρισμό μου κάνει εντύπωση γιατί στο παλίο μου pc χρειάστηκε να τα ξηλώσω όλα τουλάχιστον 2 φορές και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.Τώρα κάνοντας τα ίδια πράγματα πώς???.Τι μπορώ να κάνω για να είμαι απόλυτα προστατευμένος απο στατικό ηλεκτρισμό??? Επίσης επειδή όπως είπα η cpu με ενδιαφέρει πιο πολύ από όλα υπάρχει περίπτωση να έχει πάθει κάτι.Κατια την τοποθέτηση ημουνα πολύ προσεχτικός.Την έπιανα απο τις άκρες και την έβαλα σωστα σύμφωνα με τις οδηγίες RMA ξέρω οτι είναι η επιστροφή του προϊόντος αλλα τη ακριβώς σημαίνει RMA?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hp911442169166 Νοέμβριος 17, 2006 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2006 Βασικα με τον στατικο ειναι να μην σου τυχει. Απλα καποιες απαραιτητες προφυλαξεις ειναι απαραιτητες πχ τουλαχιστον να ακουμπας το σασι του κουτιου πριν πιασεις κατι apo ta components, ; η το σώμα ενος καλοριφερ κατι δηλαδη που να γειωνεται.RMA σημαίνει:http://en.wikipedia.org/wiki/Return_Merchandise_Authorization Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.