Jump to content

Tool για μέτρηση κατανάλωσης στον υπολογιστή

noo_mercy

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα να υπολογίσω στο περίπου την κατανάλωση του υπολογιστή σε Watt; Θέλω να αγοράσω ένα ups αλλά δεν με ενδιαφέρει να κρατάει πολύ ώρα το μόνο που με νοιάζει είναι να κρατάει κανένα 5 λεπτό το πολύ και να κάνει αυτόματο τερματισμό.

Πώς μπορώ να υπολογίσω όμως το max για τις απαιτήσεις μου;;;;

δες αυτο : http://extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Εγω εχω το mge nova 600va και ειμαι πολυ ευχαριστημενος . Με το software κατεβασμενο απτο site , σειριακη συνδεση με το pc , προστατευοντας οθονη κ tower , μου κραταει 16 λεπτα κ κανει trigger shutdown στα οταν η μπαταρια φτασει στο 30% , δηλ οταν απομενουν 6 λεπτα . με 69 εουρος μονο , (κατ'εμε) παιρνεις πολυ καλο ups .

Υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα να υπολογίσω στο περίπου την κατανάλωση του υπολογιστή σε Watt; Θέλω να αγοράσω ένα ups αλλά δεν με ενδιαφέρει να κρατάει πολύ ώρα το μόνο που με νοιάζει είναι να κρατάει κανένα 5 λεπτό το πολύ και να κάνει αυτόματο τερματισμό.

Πώς μπορώ να υπολογίσω όμως το max για τις απαιτήσεις μου;;;;

Με τον εξής απλό και ασφαλέστατο τρόπο:

1. Διάβασε την ονομαστική ισχύ του τροφοδοτικού του υπολογιστή σου.

2. Διάβασε την ισχύ κατανάλωσης της οθόνης σου.

3. Άθροισε αυτά τα δύο νούμερα και διαίρεσε το άθροισμά τους με το 0,9 .

4. Το πηλίκο της προηγούμενης διαίρεσης στρογγυλοποίησέ το προς τα επάνω, στην πλησιέστερη εκατοντάδα, και έχεις το μέγιστο μέγεθος των ενεργειακών αναγκών του υπολογιστή σου.

Παράδειγμα: έστω ο υπολογιστής σου έχει τροφοδοτικό 400W και η οθόνη σου αναγράφει στο πίσω μέρος της ότι καταναλώνει 60W. Επομένως:

400 + 60 = 460W

460 / 0,9 = 511VA

... οπότε στρογγυλοποιώντας προς τα επάνω στην πλησιέστερη 100άδα, φτάνεις στα 600VA, που πρέπει να είναι η ελάχιστη αποδεκτή ισχύς του UPS που θα πρέπει να αγοράσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.