Jump to content

Πως να ξεβιδώσω βίδα που γυρίζει "τρελά";

fonzi

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οταν μοντάρισα την μητρική πριν πολύ καιρό, η μιά βίδα μάλλον ήταν λίγο διαφορετική απο το κανονικό και βίδωσε μεν την μητρική στη βάση του κουτιού με πολύ πίεση αλλά τώρα οταν προσπαθώ να τη λύσω γυρίζει τρελά και δεν βγαίνει. Τι να κάνω;

αν καταλαβα σωστα χαλασες τα πασα, οποτε προσεκτικα με ενα μυτοτσιμπιδο τραβηξε την και αν χρειαστει γυρισε την και λιγο την ωρα που θα την τραβας:)

σωστά αλλά αδύνατον να την τραβήξει το μυτοτσίμπιδο.

Σκέψου ότι έρχεται πρόσωπο η μύτη της βίδας με το σασί και απλά τη βλέπω που γυρίζει αλλά δεν ξεβιδώνει...

οπότε μάλλον για τρυπάνι με βλέπω... (εχω και ένα dremel αλλά δεν έχω σκεφτεί πως θα βοηθήσει)

Και ξέρετε γιατί θέλω να τη βγάλω; Διότι θέλω να βγάλω την ψύκτρα του nf4 chipset και ή να την αλλάξω ή να της βάλω θερμοαγώγιμη αλοιφή.

Αν δεν πιανει το μυτοτσίμπιδο , βάλε ενα μαχαίρι για μοχλό [πιεζοντας το κατω σηκώνει την βίδα ] και ταυτόχρονα ξεβίδωνε .

Θα βγεί .

καταλαβα μαλλον τι εχεις παθει! Απο κατω απο την μομπο ειναι οι χρυσες βασεις που βαζεις κατω απο καθε βιδα.Και επειδη την ειχες σφιξει πολυ σφιχτα , οταν πηγες να την ξεβιδωσεις αντε να ξεβιδωσει η βιδα , ξεβιδωσε η βαση! Λυση...μμμ..

Δοκιμασε να ξεβιδωσεις ολες τις αλλες και προσπαθησε ξανα!!

Προσπάθησε να βγάλεις ολόκληρο το mobo και όταν το βγάλεις με τη βοήθεια μιας πένσας ξεβιδώνεις απο πίσω τη χρυσή βάση ...

καταλαβα μαλλον τι εχεις παθει! Απο κατω απο την μομπο ειναι οι χρυσες βασεις που βαζεις κατω απο καθε βιδα.Και επειδη την ειχες σφιξει πολυ σφιχτα , οταν πηγες να την ξεβιδωσεις αντε να ξεβιδωσει η βιδα , ξεβιδωσε η βαση! Λυση...μμμ..

Δοκιμασε να ξεβιδωσεις ολες τις αλλες και προσπαθησε ξανα!!

Σωστός. Αν είναι έτσι , τότε αν η βίδα είναι πάνω σε πλευρά και όχι κεντρικά στη μητρική λύσε όλες τις άλλες και πιάσε τη θηλυκή βίδα με μυτοτσίμπηδο και ξεβίδωσε την πάνω βίδα με κατσαβίδι.

Αν είναι κεντρικά χμμμ σκεφτόμουνα μήπως τη γυρίσεις αντίδτροφα μπας και βιδώσει σφικτά η θηλυκή βίδα και με λίγο λάδωμα βγει η πάνω.

Στο κάτω κάτω βάλε ντρέμελ και κόψε στην κάτω πλευρά ένα κυκλάκι γύρω από τη βίδα να τελειώνεις

ΟΚ. Ευχαριστώ!

Σε λίγο θα το λύσω διότι μόλις γύρισα απο τη δουλειά...

Το dremel θα μπορούσε να με βοηθήσει αν έκοβε λίγο τη λαμαρίνα πίσω απο το northbridge chipset διότι όπως είπα θέλω να βγάλω την ψύκτρα του nf4 chipset και να την αλλάξω. Τότε θα έδινε χέρι να μπει ένα τσιμπιδάκι και να ελευθερώσει τα ποδαράκια της παλιάς ψύκτρας.

Λοιπόν το κατάφερα να λύσω τη βίδα (που λέει ο λόγος...). Τρυπανάκι 2ρι και έφαγα λίγο τη λαμαρίνα. Εφταιγε η βάση (ποδαράκι χρυσαφί) που πάταγε η μητρική. Αυτό είχε στραβοβιδώσει.

Εβγαλα το μαμίσιο cooler του northbridge και περιμένω το καινούριο.

Με την ευκαιρία θα περάσω και την 4200 dual cpu απάνω, οπότε έλυσα και την XP-120 ψύκτρα μου.

Θα ήθελα πάλι αν κάποιος ξέρει (μάλλον κάτοχος dfi ultra-d) να μου πει:

1) Παίζει ρόλο αν η κάρτα γραφικών πάει στη θέση pcie 3 αντί της 1 ώστε να δώσει λίγο χώρο παραπάνω για την ψύκτρα του northbridge;

2) Παίζει ρόλο αν οι μνήμες πάνε ζευγάρι στις κίτρινες θέσεις αντί των πορτοκαλί;

3) 'Εβγαλα τις παλιές αλοιφές με ασετόν και λίγη λοσιόν με οινόπνευμα. Εντάξει είναι ή θέλει και τίποτα άλλο;

Ξέρω οι ερωτήσεις είναι για αλλού, αλλά αν ξερει και εδω κάποιος ας μου πει!

1) Ναι μεν θα βοηθήσει την ψύξη του northbridge αλλά η κάρτα θα λειτουργεί σε 8χ αντί για 16χ με πιθανή (μάλλον αμελητέα) μείωση των επιδόσεων.

2) Ναι παίζει μεγάλο ρόλο στο overclocking.

3) Εφόσον καθάρισε δε θέλει κάτι άλλο.

Σίγουρα οι πορτοκαλί "ανεβαίνουν" καλύτερα;

Παλιά έτσι λέγαμε στις dfi ultra-d αλλά με τα νέα bios δεν ξέρω...

Τραβα την προσεκτικά με μια πενσα.Προσεχε μονο μην γδαρεις καποιο κύκλωμα της μητρικής σου

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.