Jump to content

Asus A8V DELUXE και 1010_03

SkaL-

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Στον ftp της asus βρήκα αυτό : ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIOS/Socket_939/VIA_Chipset/K8T800Pro/A8V_Deluxe/1010__03.zip καλύτερα να μη το δοκίμασετε τα pci/agp locks της asus μου έπαθαν πλάκα και δεν είχα σταθερό oc με τίποτα πάνω απο 220fsb.

χμμμμ... μου άρεσε που κάνα δυο το πρότειναν κιόλας από τα pcper forums.... Καλά που δε το δοκίμασα.

Γιατί είναι πατάτα ρε soki? Είναι λίγο παλαβή δε λέω αλλά όχι και πατάτα επειδή δεν 300αρίζει το ΗΤΤ...

soki πραγματικά αυτή η μητρική δεν είναι για πολλά... αυτά λέγαμε και με τον JimmyFox, δεν είναι για τρελά overclock. Πάντως με το τελευταίο bios είδα και κάτι άλλο ( με τις μνήμες μου) η μνήμες έπαιρναν λίγο σκληρότερα timmings μη φανταστείτε κάτι τρομέρο και όλα αυτά χαμηλά 220-230 fsb.

Αρχική απάντηση από JimmyFox

Γιατί είναι πατάτα ρε soki? Είναι λίγο παλαβή δε λέω αλλά όχι και πατάτα επειδή δεν 300αρίζει το ΗΤΤ...

Δεν ειναι οτι δεν 300αριζει το HTT. Eιναι oι μνημες, τα restarts, τα sata/raid, ο agp driver.

Αρχική απάντηση από soki

Δεν ειναι οτι δεν 300αριζει το HTT. Eιναι oι μνημες, τα restarts, τα sata/raid, ο agp driver.

και για να συμπληρώσω τα ελαττώματα: η VIA, η VIA και η VIA...

Αρχική απάντηση από soki

Εμένα πάντως δε μου παρουσιάζει τα προβλήματα που λες. Ούτε restarts έχω, μια χαρά δουλεύει η 6800GT πάνω στην Asus, οι μνήμες παίζουν Dual Channel κι ας είναι η μια DDR400 και η άλλη DDR333, τι να σου πω... ίσως τελικά να μη φταίει και η Asus...

Αρχική απάντηση από Chosen

και για να συμπληρώσω τα ελαττώματα: η VIA, η VIA και η VIA...

Για μένα αυτό είναι πλεονέκτημα...

Για μένα που έχω 1Gb ΒΗ-Χ που πάνε 245-250ΜΗz 2-2-2-5 και επεξεργαστή που πάει 2.420MHz με default Vcore, με χαλάει να παίζω στα 2.150MHz cpu / 215MHz ram.

Για να μην αρχίσω τώρα και για την MSI που το CPUz και το Everest μου λένε ότι είναι FIC...

Και για πες μου τώρα εσύ: από την σκοπιά του overclocker, ποιο το θετικό του να έχω VIA?

Για μένα που έχω 1Gb ΒΗ-Χ που πάνε 245-250ΜΗz 2-2-2-5 και επεξεργαστή που πάει 2.420MHz με default Vcore, με χαλάει να παίζω στα 2.150MHz cpu / 215MHz ram.

Για να μην αρχίσω τώρα και για την MSI που το CPUz και το Everest μου λένε ότι είναι FIC...

Και για πες μου τώρα εσύ: από την σκοπιά του overclocker, ποιο το θετικό του να έχω VIA?

Mα από τη σκοπιά του overclocker δε θα πάρεις αυτή τη μητρική έτσι κι αλλιώς! Πάλι θα τα λέμε?

Εντάξει, το φωνάζω: Η ΑSUS A8V DLX EINAI XΑΛΙΑ ΓΙΑ OVERCLOCKING!!!!

και πάλι θα πούμε οτι η Asus αυτή ΔΕΝ απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς overclcokers. Αυτό όμως ΔΕΝ την κάνει "πατάτα" μητρική.

Εγώ είμαι ικανοποιημένος με τα 10χ255 που μου προσφέρει, με τον άψογο εξοπλισμό της και το γεγονός οτι όλο μου το hardware δουλεύει κανονικά χωρίς τις ******** του nForce.

Ρε πάρε VIA να σου πάρουν φωτιά (κυριολεκτικά) τα PCI μόλις περάσεις τα 213MHz FSB!

fire.jpg

Για default και τα SiS γ@μανε...

βρε chosen άσε τον κόσμο να χαρεί το pcάκι του!

τι υπερβολές είναι αυτές?

και εγώ έχω το Albatron με το "απλό" Κ8Τ800 στα 223 για κάθε μέρα (στο πολύ χαλαρο)

να σου θυμίσω και πόσο έπαιζα τo epox KT600? (ή να σου πει ο Jimmy για το αντίστοιχο MSI?)

όχι επειδή δεν κάνει το κορυφαίο o/c είναι πατάτα η μητρική! άσε κιόλας που έχουν και pci lock πλέον - έλεος δλδ......

Well, συγνώμη αλλά το φόρουμ είναι για OC, το thread είναι για BIOS που σκ(α)οτώνει τα PCI/AGP locks, να μη μιλήσω; ’μα μιλούσαμε για features και firewire και λοιπά, ναι να'ρθεις και να μου πεις πόσο καλές είναι οι υλοποιήσεις της VIA. Αλλά ρε γμτ, περσινό μοντέλο VIA έχω και locks δεν έχω δει. Η φωτογραφία είναι από Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η VIA και φυσικά locks ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Η φωτιά της φωτογραφίας δεν είναι από 2000 και ΚΤ266 αλλά από 2005 και το ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ ΡΤ894.

Σόρυ, αλλά το παλικάρι περίμενε overclock απο την ASUS του, ειδάλλως θα έπαιρνε με τα μισά λεφτά QDI rockstable στα 199,99MHz fsb...

Μάθετε να διαβάζετε για να μη χρειάζεται να σας τα δίνουμε μασημένα: η συζήτηση είναι για overclocks και PCI/AGP locks και το γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει 1.5 μητρική με VIA και working locks/dividers ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ αξιοπιστη λυση για overclocking...

OTAN θα ανοίξει thread για features και σταθερότητα στα default και "Τι pc να πάρω για τον πατέρα μου να μην έχει έγνοιες" TOTE να μου πείτε για την αξία της VIA...

Well, συγνώμη αλλά το φόρουμ είναι για OC, το thread είναι για BIOS που σκ(α)οτώνει τα PCI/AGP locks, να μη μιλήσω; ’μα μιλούσαμε για features και firewire και λοιπά, ναι να'ρθεις και να μου πεις πόσο καλές είναι οι υλοποιήσεις της VIA. Αλλά ρε γμτ, περσινό μοντέλο VIA έχω και locks δεν έχω δει. Η φωτογραφία είναι από Ό,ΤΙ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ Η VIA και φυσικά locks ΔΕΝ ΕΧΕΙ! Η φωτιά της φωτογραφίας δεν είναι από 2000 και ΚΤ266 αλλά από 2005 και το ΦΡΕΣΚΟΤΑΤΟ ΡΤ894.

Σόρυ, αλλά το παλικάρι περίμενε overclock απο την ASUS του, ειδάλλως θα έπαιρνε με τα μισά λεφτά QDI rockstable στα 199,99MHz fsb...

Μάθετε να διαβάζετε για να μη χρειάζεται να σας τα δίνουμε μασημένα: η συζήτηση είναι για overclocks και PCI/AGP locks και το γεγονός ότι έχει κυκλοφορήσει 1.5 μητρική με VIA και working locks/dividers ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ αξιοπιστη λυση για overclocking...

OTAN θα ανοίξει thread για features και σταθερότητα στα default και "Τι pc να πάρω για τον πατέρα μου να μην έχει έγνοιες" TOTE να μου πείτε για την αξία της VIA...

Βρε άνθρωπε! Εμείς να μάθουμε να διαβάζουμε? Πόσο πιο μεγάλα γράμματα να βάλω? Πρώτος δεν παραδέχθηκα οτι η Asus αυτή δεν κάνει μεγάλο overclock?

Αλλά εσύ τη θάβεις και λες οτι είναι πατάτα η μητρική... Κουλάρισε, ποσοστά παίρνεις από την nVidia? (δε το αποκλείω βέβαια... ποτέ δε ξέρεις...)

Τι θες δηλαδη να πεις για τα Locks? Δε πιστεύω να νομίζεις οτι η A8V δεν έχει locks... Τι σχέση έχει το PT894? Έλα στο σπίτι μου με ένα παλμογράφο να μετρήσουμε τα ρολόγια να σε κεράσω και ένα τούρκικο καφεδάκι....

Α! τέλος, το οτι το forum είναι για OC να το πεις στους admins για να σβήσουν όλα τα θέματα που δεν είναι για overclocking και να banάρουν όλους όσους έχουν επεξεργαστή κάτω των 2,6GHz....

Aφου και στα defaults κανει restart οταν πατησω το exit απο το UT2004(Irq not less or equal blue screen). Και στα defaults δεν μπαινει στα WinXP x64 pro με raid στον VIA controller. Αν καποιος την θελει μονο για internet καλη ειναι... :TD:

Αμα κάνει restart στα default ρε soki ή θέλει RMA ή κάτι δεν κάνεις σωστά. Μην τρελλαθούμε τώρα... Εκτός κι αν θέλεις να πιστέψω οτι η μόνη καλή Α8V είναι στα χέρια μου και όλες οι άλλες χιλιάδες που παρήχθησαν είναι για τα μπάζα....

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 17:13]

Βρε άνθρωπε! Εμείς να μάθουμε να διαβάζουμε? Πόσο πιο μεγάλα γράμματα να βάλω? Πρώτος δεν παραδέχθηκα οτι η Asus αυτή δεν κάνει μεγάλο overclock?

Αλλά εσύ τη θάβεις και λες οτι είναι πατάτα η μητρική... Κουλάρισε, ποσοστά παίρνεις από την nVidia? (δε το αποκλείω βέβαια... ποτέ δε ξέρεις...)

Τι θες δηλαδη να πεις για τα Locks? Δε πιστεύω να νομίζεις οτι η A8V δεν έχει locks... Τι σχέση έχει το PT894? Έλα στο σπίτι μου με ένα παλμογράφο να μετρήσουμε τα ρολόγια να σε κεράσω και ένα τούρκικο καφεδάκι....

Α! τέλος, το οτι το forum είναι για OC να το πεις στους admins για να σβήσουν όλα τα θέματα που δεν είναι για overclocking και να banάρουν όλους όσους έχουν επεξεργαστή κάτω των 2,6GHz....

Είδα πολύ καλά τι έγραψες και δεν τα είπα για να "την πω" σε κανέναν, από καημό τα λέω γιατί και από VIA και από nVidia είμαι απογοητευμένος. Μια mATX μητρική ψάχνω (που να μην έψαχνα) και προκοπή δεν είδα.

Για Intel υπάρχουν 500.

Για AMD υπάρχουν 20: οι 7 έχουν SiS, έχουν PCI/AGP locks αλλά η μία που αξίζει δεν έρχεται Ελλάδα. Οι 6 έχουν VIA και δεν εισάγεται καμία στην Ελλάδα. Βρήκα μία και μοναδική σε στοκ και φυσικά δεν έχει locks... Οι 4 έχουν nForce, έχουν locks, αλλά δεν έρχεται καμία Ελλάδα. Οι τελευταίες 2 είναι με ΑΤΙ R300 (or something) και φυσικά δεν έρχονται Ελλάδα.

Δεν είπε κανείς ότι απαγορεύονται οι συζητήσεις που δεν αφορούν το overclock, αλλά ρε παλικάρι, ειλικρινά: ξαναδιάβασε το thread. Ένα ένα ποστ. Φτάσε στο σημείο που τα χώνω στην VIA. Μείνε εκεί πέντε λεπτά. Μιλάμε για ΗΤΤ, PCI locks, oc friendly BIOSes και λοιπά: ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΩ ΣΤΗΝ ΓΜΜΝΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ GΒΙΤ ΕΤΗΕRΝΕΤ ΤΗΣ??? Για overclocking μιλάμε, γι'αυτό τον λόγο θα της τα χώσω ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Δεν τα παίρνω ΑΠΟ καμιά εταιρία, τα παίρνω ΜΕ όποια εταιρία εν έτη 2004 μου πασάρει μητρική που ξερνάει τα PCI/AGP της.

- Δεν ΘΕΛΕΙ να βάλει locks? Μαγκιά της και καμποϋλίκι της, αλλά μη μου βγαίνετε να την κάνετε και "καλή" όταν χάνει την μπάλα πάνω από τα 220-223 όταν όλο τον πλανήτη τον κόβουν οι μνήμες στα 270, είτε Intel είτε AMD! Η εταιρία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ enthusiasts, πολύ απλά ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ.

- Δεν ΜΠΟΡΕΙ να βάλει locks? Είναι για το μπέτσο! To nForce1 το είχε το ρημάδι το PCI/AGP lock. Μέχρι και η SiS έχει PCI/AGP lock ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!... Παιδάκια που γεννηθήκανε στην εποχή του KT133, μεγαλώσανε, πιάσανε πληκτρολόγιο στα χέρια τους, θέλουνε να κάνουνε OC, και η VIA ακόμα δεν έχει βγάλει lock που να δουλεύει!

Παρεπιπτόντως, η μητρική σου είναι η 1 από της εξής 2 μητρικές με VIA, που έχουν locks; Ή με ένα chipset που πέρασε τα 215 χωρίς να καεί, έγινε ξαφνικά εταιρία με ******α;

Δεν θα υποστηρίξω καμία εταιρία σα να δούλευα σ'αυτην, ίσα ίσα που έχω τσακωθεί και με κόσμο που το κάνει αυτό το πράγμα. Αλλά όταν βλέπω το σωστό και το λάθος, θα το επικροτώ και θα το κράζω αντίστοιχα.

Με πολύ απλά λόγια, όποτε το θέμα της συζήτησης είναι το OC, ξαναλέω πολύ απλά: η VIA παίρνει τα παιχνιδάκια της και πάει σε άλλη παραλία.

Τι να το κάνω το ΚΤ600 όταν μου το βγάζει 2 χρόνια μετά το nF2, λίγες ημέρες πριν πεθάνει η Κ7 και το βγάζει κι αυτό στραβό???

πάντως εγώ βαρέθηκα ειλικρινά...

τέτοια πόρωση και "μηδενισμό" για εταιρείες, chipset κτλ, (παρόλο που μπορεί να υπάρχει πολύ έγκυρος αντίλογος με επιχειρήματα), δεν έχω ξαναδει σε κανένα forum

και τι σχέση έχουν όλα αυτά στο κάτω κάτω, με αυτό το thread?

και βέβαια είναι λάθος να εμπεδώσουμε εδώ για τα παραπάνω, άσε που δεν θα βγει και τίποτα, και είναι ήδη πολύ off-topic το θέμα (δεν το συνεχίζω... )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.