Jump to content

The Guitar Pc Project

vaios

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

The guitar pc

Τον περασμένο χειμώνα ήμουν στο σπίτι του FREEDOM , εκεί μετά από συζητήσεις και χαζολόγημα του ήρθε μια ιδέα… ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΝΑ PC ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΘΑΡΑ. To Project πήρε αρκετές αναβολές μέχρι την περασμένη τέταρτη. Τότε άρχισαν όλα και τελείωσαν πριν μια ώρα… και εδώ το αποτέλεσμα….

IMG_2034s.jpg

H συνεχεία μετά….

Ξεκινάμε λοιπών,

Εργαλεία που χρησιμοποιηθήκαν:

DREMEL , πριόνι, τρυπάνι, ηλεκτρικό κατσαβίδι.

Σύνθεση του Η/Υ ( χορηγία από το κατάστημα SMART SHOP ):

Motherboard Asrock ConRoe945G-DVI

• Supports FSB 1066/800/533 MHz processor, EM64T CPU and H-T Technology

• Supports Dual Channel DDRII667/533 x 4 DIMM slots with max. capacity up to 4GB

• Intel® Graphics Media Accelerator 950, Pixel Shader 2.0, DirectX 9.0 and Max. shared memory 192MB

• 1 x PCI Express x16 slot, 1 x PCI Express x1 slot

• Supports Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s

• Dual VGA Output: support DVI-D and D-Sub ports with DVI Graphics-SI card by independent display controllers

• Hybrid Booster - Safe Overclocking Technology

• Untied Overclocking : During Overclocking, FSB enjoys better margin due to fixed PCIE/ PCI Buses

• 4 x Serial ATAII 3.0 Gb/s connectors

• 7.1 CH Vista™ Premium level HD Audio (ALC888 Audio Codec)

• Worldwide First Embedded MB with Vista™ Premium Logo

• HD 8CH I/O: 4 ready-to-use USB ports, HD 7.1 channel audio jacks

Cpu intel core 2 duo 6300

Ram 2x512 good ram ddr2 533

Hdd Western digital 80gb sata

Dvdrw Lg 18x Dual layer

Mε πολύ προσοχή ανοίξαμε το πίσω μέρος κόβοντας το με το dremel χωρίζοντας την κιθάρα στα 2. Μετά ψάξαμε να βρούμε ένα τρόπο να στερεώσουμε το dvdr.όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ουσιαστικά βιδώθηκε πάνω σε 3 ξύλα που κολλήσαμε στο καπάκι. Το βίδωμα έγινε με λαμάκια σαν αυτά που χρησιμοποιούμε να κλείνουμε τα κενά των κουτιών στα pci. Αφού τα μετρήσουμε και τα τρυπήσουμε.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Μετά έρχεται η σειρά της μητρικής . Αυτό ήταν ίσως το πιο δύσκολο μιας και δεν είναι εύκολο το μέτρημα και το τρύπημα. Τελικά μετά από πολύ σκέψη η μητρική βιδώθηκε πάνω σε αποστάτες όπως και στα κανονικά κουτιά . Οι αποστάτες με την σειρά τους βιδω8ηκαν πάνω σε ξύλα που κολληθήκαν στο πίσω μέρος της κιθάρας.

Κατά την εγκατασταση της μητρικής παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα. Η μητρική ακούμπαγε σε 2 νεύρα στο πίσω μέρος. Αυτά με την βοήθεια του dremel κοπήκαν και τότε έγινε σωστά η εγκατάσταση.

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

Τώρα έρχεται η σειρά του κοψίματος στο πάνω μέρους ώστε να έχουμε πρόσβαση στα βύσματα .Και αυτό δεν έγινε με ιδιαίτερη δυσκολία αν και χρειάστηκε να κολλήσουμε νεύρα στα πλαγιά της κιθάρας μιας και από τα πολλά κοψίματα άρχισε να αδυνατίζει και να χάνει το σχήμα της.

010.jpg

011.jpg

Ήρθε η σειρά του δίσκου και του τροφοδοτικου . ο δίσκος στερεώθηκε ακριβώς όπως και το dvdr, ενώ το τροφοδοτικό με ιμάντες πάνω σε ένα ξύλο.

012.jpg

013.jpg

014.jpg

Και τελικά έχουμε τελειωμένο και το πίσω μέρος.

015.jpg

Το πιο δύσκολο ίσως να υλοποιηθεί ήταν ο τρόπος που θα έκλεινε το πίσω μέρος . τελικά μια βόλτα στα μαγαζιά έλυσε το πρόβλημα, Τελικά χρησιμοποιηθήκαν 4 πιαστράκια οπός τα παλιά μπαούλα. Αφού βιδω8ηκαν τα κομμάτια στην κιθάρα, με τα απαραίτητα στηρίγματα από την μέσα πλευρά όλα έδειχναν να είναι εντάξει.

016.jpg

017.jpg

Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το power και reset . Τελικά μετά από πολύ σκέψη, η ιδέα ήταν να είναι οι 2 δε3ια χορδές power και οι 2 μεσαίες reset. Όπως και έγινε χωρίς κανένα προβλημα .Πατωντας λοιπών πάνω στα τάστα τις αντίστοιχες χορδές όλα δουλεύουν όπως θα έπρεπε.

Και έχουμε το τελικό αποτέλεσμα μετά από 3 ημέρες δουλειάς.

IMG_2034s.jpg

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το SMART SHOP για την χορηγία όλου του Hardware.

Πολύ εντυπωσιακό. Το μόνο που έφερε στο μυαλό ήταν ένα παλαιότερο εγχείρημα ενός τύπου που είχε χώσει φορητό μέσα σε μπουκάλι ουίσκι νομίζω...

Συγχαρητήρια παίδες

Πολύ εντυπωσιακό. Το μόνο που έφερε στο μυαλό ήταν ένα παλαιότερο εγχείρημα ενός τύπου που είχε χώσει φορητό μέσα σε μπουκάλι ουίσκι νομίζω...

Συγχαρητήρια παίδες

Συγχαρητήρια και από μένα...

η διαφορά ναι είναι ότι ο πρώτος έπινε πολύ, ενώ ο vaios μάλλον τραγουδάει πολύ :046:

Πρωτότυπο. Δέν έχω ξαναδεί pc σε κιθάρα. Μόνο μία παρατήρηση. Η κιθάρα είναι ακουστική και όχι κλασική.

Πολύ καλή σα σκέψη αλλά έχει και αρνητικά.. λόγω του ηχείου της κιθάρας θα ακούγονται περισσότερο οι ανεμιστήρες.. :044: δε ξερώ αν θα είναι πιο μελωδικοί όμως :043:… επίσης με την ψύξη ο επεξεργαστής δε νομίζω να έχει πρόβλημα αφού είναι μπροστά στο άνοιγμα αλλά όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα θα βράζουν αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσεις κάποιος αυτόν τον υπολογιστή κανονικά.

Περιποιημένο αποτέλεσμα πάντως

:023:

Μπράβο Βάιε! Όταν κυκλοφορήσει και η final των Vista, φτιάξε και ένα pc μπουζούκι για να κάνουμε δοκιμές. Δεν μου λες; Το laptop σου τι θα είναι; Μπαγλαμάς; :p

ΥΓ. Χωρίς πλάκα έχεις πολύ μεράκι φίλε. Και φαντασία.

Θα σου πώ για άλλη μια φορά μπράβο βρε ψυχάκια...και το σίγουρο είναι οτι θα στο ξαναπώ καμιά 300αριά φορές ακομα... :)

Αυτό το πρότζεκτ ήταν κατι το οποίο προσωπικά δεν μπορουσα να φανταστώ πως θα μπορουσε να υλοποιηθεί...επρεπε να το δώ απο κοντά και να μείνω μ****ας...:104:

Συγχαρητήρια για την υλοποιηση, για τον ΛΙΓΟ χρόνο που σου πήρε σχετικά μετο πότε ξεκινησες τα κοψε ραψε (μπορεί να είχες για μηνες την κιθαρα αλλά τον τελευταίο καιρό αρχισες το πρότζεκτ), για τις ΕΞΥΠΝΕΣ πατέντες που σκάρωσες και μα το κερατο μου το τρίφορο αν ήταν στο χέρι μου θα σου έδινα βραβείο ευρεσιτεχνίας για μια απο τις πιό φακντ απ, αρρωστημενες, χαοτικες, ανήκουστες πατεντες που έχω δει και ακουσει: οι χορδες ανα ζευγάρι για διακοπτες power και reset!!!:101:

Αν και ξερεις πολύ καλά οτι αποφευγω να "μπλέκω" μουσικά οργανα με υπολογιστές σαν τον διάολο με το λιβάνι, η κάτωθι φωτογραφία θα μου υπενθυμίζει οτι εσυ βρήκες μια υλοποιηση που να τα συνδιάζει και τα δύο, χωρίς να με χαλάει*...:035:

img2039ts6.jpg

:023::023::023::023::023::023::023::023::023::023::023:

RESPECT!!!

:023::023::023::023::023::023::023::023::023::023::023:

*και οτι φυσικά ταιριάζει μια χαρουλα στο δωματιο μου αφου φαινεται οτι είναι το φυσικό της περιβάλλον που σημαίνει οτι πολύ ευχαρίστως την δέχομαι σαν δώρο μαζί με έναν εκτυπωτή-τουμπερλέκι και ενα palmtop-ντέφι...ευχαριστώ...:032:

Σημείωση: η αρχική ιδέα ήταν οντως να βάλει ο ψυχάκιας ένα PC σε μια κλασσική κιθάρα και μαλιστα σε αυτή που φαινεται στην φωτογραφία...δεν εγινε γιατί η συγκεκριμένη ήταν 3/4 και ήταν σχετικά μικρή...ψαξαμε να βρουμε την φθηνοτερη και ομορφοτερη κλασσική ή ακουστική και καταλήξαμε στην συγκεκριμένη ακουστική και λόγω τιμής και λόγω εμφάνισης... ;)

Μπράβο βρε Βάιε! Πάρα πολύ ωραίος. Κουφάθηκα κι εγώ με την ιδέα για το power-on / reset! Πολύ εμπνευσμένο! Keep on!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.