Jump to content

story of ASUS P5B Deluxe...

isaios

Recommended Posts

@Duder :

Φιλε εχεις τσεκαρει οτι οι μνημες σου ειναι οκ (Orthos blend stable) εκει πανω ?

RAM..........Supertalent 2x1GB PC6400 CL5 @ DDR1010 @ 4-4-4-8

Αν ναι οκ

:105:

Γιατι ..

Εγω εχω τις ιδιες μνημες και ειναι Orthos stable 950ΜΗz με 4-4-4-12 by SPD kai 2.15volts.

Εκει που εισαι εσυ με αυτα τα τιμινγκς εγω ειχα προβλημα για τα δικα μου standard και 24/7.

Αυτα τα λεω γιατι βλεπω οτι εχεις οριακα και CPU και μνημες, οποτε αν το BSOD βγηκε κατω απο αυτες τις συνθηκες, δεν φταιει το mobo.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Τελικα βρηκα μαλλον τη λυση.Μετα απο καθε αλλαγη bios η clear cmos πρεπει να μπουταρω με τη μια μνημη,να οριζω vdimm στα 2.00 volt και manual τα clock της μνημης,οχι spd.Mπαινω windows,μετα κανω shutdown και στη συνεχεια βαζω το δευτερο dimm και μετα μπαινω κανονικα χωρις κανενα προβλημα.Εχω τις 800αρες supertalent.θελει πολλους πειραματισμους τελικα αυτη η μητρικη...:011:

Επικοινωνία με την ASUS.

Το δικό μου mail:

[Problem Description]

After clearing CMOS (shutting down the pc and unplugging the power cord) system won't boot! Blue

led on the mainboard lights up, fans are spinning but the monitor goes black (default bios settings!).

Same thing happens with the 0711 bios! Happened to a friend of mine also with the exact same

system configuration.

If i restart the system from Windows, or shut it down without pulling the power plug everything seems

to be fine. Problem occurs only when i unplug thw power cord or shut down the PSU (Tagan 480W

Easycon)!

Tried different memory slots, even with 1 memory module inserted the problem remains.

At the end system boots up after several on'n'off attempts! Is this a bios bug? Many users on several

forums are experiencing the same odd thing!

Η απάντηση (μετά από 4 ώρες!):

Dear sir/madam,

Thank you for contacting ASUS Customer Service.

My name is Penny. It's my pleasure to help you with your problem.

Do you have another memory module to use on the motherboard and have a test? And when you power on the system, if you can enter BIOS, please manually configure the memory voltage as 2.1V. Then save and restart to have a test.

If you have any problem, please refer FAQ(Frequently Asked Questions) or contact us again. We will try our best to help you.

Σε εμένα δεν το κάνει πάντα, θα έλεγα ότι συμβαίνει τις μισές φορές. Όταν δεν μπορώ να bootάρω πρέπει να βάλω ένα άλλο stick RAM (χρησιμοποίησα Twinmos DDR2-533), να μπω στο bios, τάση στα 2.1V-safe&exit, αλλαγή RAM και όλα καλά! Πότε θα βγάλουν ένα bios της προκοπής;;;;;

εγω παλι παιζει να ειμαι ο μοναδικος ανθρωπος στον κοσμο που δεν περναω τα 460 fsb απο win.....ουτε καν 460*7=3.22 με τον 6600.....και με φουλ ρευματα με δοκιμες στα 0711,0801 και 0804 bios με "καθαρες" μνημες..

Ας κανουμε λοιπον μια δεηση ολοι οι χρηστες της συγκεκριμενης μητρικης μηπως βγαλουν bios της προκοπης!Φοβαμαι πλεον να πειραξω το οτιδηποτε μηπως και φαω ολο μου το βραδυ προσπαθωντας να την μπουταρω!Ελεος...:011:

Κατοχος της συγκεκριμενης μητρικης και εγω. Πριν δυο μερες και ενω βαρουσα reset apo linux σε xp κολλησε κατα το boot στο bios post. Μηδενικη αποκριση ουτε το flash bios tool εκκινουσε ουτε μπορουσα να μπω στο bios configuration.

Εχω μνημες corsair 800αρες cl4, τις εχω στα 4-4-4-12 χωρις oc. Με clear cmos ολα οκ. Περασα και το 804 για καλο και για κακο. Το Feeling της mobo ειναι οτι γενικα ειναι σταθερη αλλα σε καποια ακυρα - σπανια σημεια σε αφηνει συξυλο.

Oπως ξαναεγραψα μετα απο δοκιμη στα settings των μνημων,fsb και κυριως με τους διαιρετες η μητρικη συχνα κολλαει και δεν μπορω να μπω καθολου στο bios oυτε μετα απο επανειλημμενα clear cmos,αλλαγες στις θεσεις των dimm κτλ.Ειχα βρει μια ακρη μπουταροντας με το 1 dimm και ανεβαζοντασ το vdimm να καταφερνω να μπουταρω με dual channel.Προχθες ομως δεν επιασε ουτε αυτο!Ειχα πειραξει το static read control στις μνημες.Εβγαλα τα ρευματα για καποιες ωρες και μετα μπουταρα κανονικα με τον τροπο που περιεγραψα πιο πανω...

Εγω εχω την P5W-DH DELUXE

Αν εξαιρέσεις οτι δεν παει πανω απο 370-380 (bios) και 420 (απο Win) το FSB δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα. Bios εχω το 1503 beta.

Γενικά οι asus νομιζω οτι ειναι υπερτιμημένες σχετικά και σε ορισμενες περιπτώσεις οι υλοποιησεις τους ειναι χαλια (πχ μια ζωη προβληματικά ρευματα για O/C με πτωση στα Volts παντού)

συγνώμη ρε παιδία αλλά σε όλα μα pc μου έιχα asus μητρικές....και δεν είχα ποτε πρόβλημα....τώρα θα μου πείτε ...ναι ...οι νέες μητρικές της δεν κάνουν τόσο καλο κλοκάρισμα....σύμφωνοι...αλλά είναι βράχος σε αξιοπιστία...και έχουν και επιδόσεις...ΔΕΝ ειναι για extreme clocking αυτό το λέω αλλά δε νομίζω να μην μπορείς να κάνεις ένα μικρό και ανθρώπινο κλοκάρισμα! τουλάχιστον αυτό εχω παρατηρήσει εγώ....σε όσες είχα και όσες έχω πουλήσει σε πελάτες...

Μου παρουσίασε ξανά το ίδιο πρόβλημα και αυτή τη φορά κατάφερα να το επαναφέρω χωρίς έξτρα dimmάκι μνήμης. Παραθέτω τον τρόπο (μπορεί να βοηθηθεί κάποιος):

έβγαλα μνήμες-vga από τη μητρική και εκκίνησα το pc. Μου έβγαλε τα γνωστά beeps και στη συνέχεια έκλεισα το pc, όχι όμως και το τροφοδοτικό (η μητρική είχε ρεύμα)! Έβαλα στη συνέχεια ένα stick RAM και τη vga και έτσι μπόρεσα να μπω στο bios! Εκεί Vdimm=2.1V και όλα τα άλλα auto -> safe&exit. Στη συνέχεια αφού έκανε post έκλεισα το pc, έβαλα και το άλλο stick RAM, ξαναμπήκα στο bios, έβαλα πάλι τις o/c ρυθμίσεις και όλα καλά πάλι!

Καταντάει σπαστικό πάντως...

• 2 weeks later...
Μου παρουσίασε ξανά το ίδιο πρόβλημα και αυτή τη φορά κατάφερα να το επαναφέρω χωρίς έξτρα dimmάκι μνήμης. Παραθέτω τον τρόπο (μπορεί να βοηθηθεί κάποιος):

έβγαλα μνήμες-vga από τη μητρική και εκκίνησα το pc. Μου έβγαλε τα γνωστά beeps και στη συνέχεια έκλεισα το pc, όχι όμως και το τροφοδοτικό (η μητρική είχε ρεύμα)! Έβαλα στη συνέχεια ένα stick RAM και τη vga και έτσι μπόρεσα να μπω στο bios! Εκεί Vdimm=2.1V και όλα τα άλλα auto -> safe&exit. Στη συνέχεια αφού έκανε post έκλεισα το pc, έβαλα και το άλλο stick RAM, ξαναμπήκα στο bios, έβαλα πάλι τις o/c ρυθμίσεις και όλα καλά πάλι!

Καταντάει σπαστικό πάντως...

Αν σου κάνει πάλι τα ίδια με άλλο μοβο τότε θα πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα πως δεν φταίει η μητρική σου αλλά κάποιο άλλο περιφεριακό την κολάει...πχ μνήμες ή επεξεργαστής...η ακόμα και τσακισμένες καλωδιοταινίες.....μην γελάσεις με το τελευταίο μα το έχω δει να συμβαίνει....ψάξε σε περιφεριακά το τι παίζει

Όχι, είναι σίγουρα η μητρική. Το forum της ASUS έχει γεμίσει από το πρόβλημα αυτό!

Να σημειωθεί ότι τη χαζομάρα αυτή την κάνει μόνο αν κλείσω το PSU...αλλιώς δεν έχει πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.