Jump to content

story of ASUS P5B Deluxe...

isaios

Recommended Posts

Ειμαι ο ταλαιπωρημενος κατοχος μιας asusp5b deluxe.Η πρωτη πηγε rma επειδη κολλησε ανεπανορθωτα το bios xωρις καμια παρεμβαση δικη μου.Ουτε με clear cmos ειδα φως αφου δεν μπορουσα να μπω καν στο bios.Παιρνω τη δευτερη και σε ενα restart που εκανα δεν αναβε μετα.Κανω αρκετα clear cmos τιποτα.Βγαζω το 1 dimm και μπαινω.Επι 2 ωρες προσπαθουσα να μπω με dual chanel αλλα ματαια.Δοκιμασα ολες τις πιθανες θεσεις στα dimm αλλα τζιφος,clear cmos,flash παλιοτερο bios τιποτα...Τελευταια λυση ειναι να βγαλω ολα τα ρευματα πανω απο τη μητρικη για κανα δεκαλεπτο.Παλι δεν...Αφου εβγαλα ολα τα ρευματα παλι ειπα να κανω μια τελευταια προσπαθεια το πρωι.Μολις εβαλα το 2ο dimm πανω αναψε κανονικα!Δωστε εσεις απαντηση για ολα αυτα!Απογοητευση απο την asus...

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Φιλε, τι να πω.

Εγω εχω την ιδια (με bios804 και onboard audio = off), και πιστευω οτι ειναι η καλυτερη μητρικη που ειχα ποτε με διαφορα...!

Και εχουν περασει πολες απο τα χερια μου...

Για dual channel ειναι συκγεκριμενες οι θεσεις των μνημων..

PS: Δοκιμασες το Clear_CMOS jumber οταν σου κολησε το BIOS την πρωτη φορα ?

Καλημερα.Δοκιμασα τα παντα που μπορουσα να φανταστω και με τη βοηθεια του stelara που ειναι πολυ πιο εμπειρος απο μενα στο χωρο.Με το 804 bios μου εκανε ολα αυτα τα κουφα αλλα και με παλιοτερο που δοκιμασα.Ισως να ετυχε.Παντως η dfi που ειχα πριν αναβαθμισω δεν ειχε παρουσιασει ποτε τιποτα...

Εγω εχω την P5W-DH DELUXE

Αν εξαιρέσεις οτι δεν παει πανω απο 370-380 (bios) και 420 (απο Win) το FSB δεν ειχα κανενα ιδιαιτερο προβλημα. Bios εχω το 1503 beta.

Γενικά οι asus νομιζω οτι ειναι υπερτιμημένες σχετικά και σε ορισμενες περιπτώσεις οι υλοποιησεις τους ειναι χαλια (πχ μια ζωη προβληματικά ρευματα για O/C με πτωση στα Volts παντού)

Ειμαι ο ταλαιπωρημενος κατοχος μιας asusp5b deluxe.Η πρωτη πηγε rma επειδη κολλησε ανεπανορθωτα το bios xωρις καμια παρεμβαση δικη μου.Ουτε με clear cmos ειδα φως αφου δεν μπορουσα να μπω καν στο bios.Παιρνω τη δευτερη και σε ενα restart που εκανα δεν αναβε μετα.Κανω αρκετα clear cmos τιποτα.Βγαζω το 1 dimm και μπαινω.Επι 2 ωρες προσπαθουσα να μπω με dual chanel αλλα ματαια.Δοκιμασα ολες τις πιθανες θεσεις στα dimm αλλα τζιφος,clear cmos,flash παλιοτερο bios τιποτα...Τελευταια λυση ειναι να βγαλω ολα τα ρευματα πανω απο τη μητρικη για κανα δεκαλεπτο.Παλι δεν...Αφου εβγαλα ολα τα ρευματα παλι ειπα να κανω μια τελευταια προσπαθεια το πρωι.Μολις εβαλα το 2ο dimm πανω αναψε κανονικα!Δωστε εσεις απαντηση για ολα αυτα!Απογοητευση απο την asus...

Μήπως το πρόβλημα δέν είναι η μητρική...αλλά πιθανή ασυμβατότητα με τις μνήμες που χρησιμοποιείς ??

Τι μνήμες έχεις ?

Μπορείς να δοκιμάσεις άλλες ?

Μήπως αν θέλουμε να κάνουμε το τρελό o/c να πάρουμε μια μητρική ειδικά για αυτό το λόγο κι όχι μια Digital Home;;;;

Όπως είπε κι ο αγαπητός Webmaster, κοίταξε τις μνήμες και γενικότερα και το υπόλοιπο υλικό σου γιατί πολλά έχουν δεί τα μάτια μας...

Γενικά πολλά κουλά κάνουν οι P5wdh+p5b dlx που είχα στα χέρια μου.Το κύριο πρόβλημα της δεύτερης είναι οτι δεν έχει bios chip,οπότε με corruption είσαι χαμένος.Η μόνη λύση είναι άπειρες δοκιμές κυρίως με ccmos+μπαταρία γι'αρκετή ώρα μήπως συνέλθει..

Οι μνημες που εχει ο φιλος ειναι supertalent 800αρες C5 . Tις εχω δοκιμασει και στο συστημα μου χωρις το παραμικρο προβλημα .

Τουλαχιστον , οι supertalent δεν εχουν δειξει σημαδια ασυμβατοτητας με την p5b .

Αν εξαιρεσεις οτι οι μητρικες της Αsus τουλαχιστον η P5W-DH σε μενα βγηκε αδιαβροχη κατα τα αλλα μετα απο μακροχρονια χρηση των DFI nforce 4 απλα ειναι τραγικες και πανακριβες.Η δικια μου P5W-DH παει μεχρι 425 παραπανω οτιδηποτε και αν δοκιμασω δεν παει με τιποτα μονο αν ανεβαζω PCIe αλλα αρχιζει να χανει τα onboard NIC μετα τους δισκους κτλ.

Αφου ειπα τον πονο μου και με την ελπιδα να βγαλει συντομα η DFI μητρικες της προκοπης να πω για το θεμα μας να την πας πισω παλι μεχρι να βρεις μια να παιζει...

Να ξανα αναφέρω πως ιδιαίτερα η P5W DH Deluxe είναι φτιαγμένη για άλλα πράγματα;;; :p

Πάντως αν πειραματιστείς και δείς πως φταίει καθαρά η μητρική, πήγαινε μια βολτούλα στο κατάστημα που την αγόρασες και πες τον τεχνικό (αν έχουν) πως άν καταφέρει να την λειτουργήσει, να σου πεί κι εσένα πώς!!!

Αν εξαιρεσεις οτι οι μητρικες της Αsus τουλαχιστον η P5W-DH σε μενα βγηκε αδιαβροχη κατα τα αλλα μετα απο μακροχρονια χρηση των DFI nforce 4 απλα ειναι τραγικες και πανακριβες.Η δικια μου P5W-DH παει μεχρι 425 παραπανω οτιδηποτε και αν δοκιμασω δεν παει με τιποτα μονο αν ανεβαζω PCIe αλλα αρχιζει να χανει τα onboard NIC μετα τους δισκους κτλ.

Αφου ειπα τον πονο μου και με την ελπιδα να βγαλει συντομα η DFI μητρικες της προκοπης να πω για το θεμα μας να την πας πισω παλι μεχρι να βρεις μια να παιζει...

Η δικη μου P5WDH περναγε orthos στα 460+ ... ομως καηκε ξαφνικα . Την καινουρια δεν την εχω ψαξει ακομη ...

Arkan , τι εννοεις "αλλα πραγματα" ????

Digital Home με όλα τα συναφή Stelaras.

Μπορεί να είναι δυνατή μητρική, αλλά πιστεύω πως δέν είναι για το τρελό το o/c. Βέβαια όταν την πάρω, μου φαίνεται θα αλλάξω γνώμη με αυτά που βλέπω εδω μέσα!!!

Digital Home με όλα τα συναφή Stelaras.

Μπορεί να είναι δυνατή μητρική, αλλά πιστεύω πως δέν είναι για το τρελό το o/c. Βέβαια όταν την πάρω, μου φαίνεται θα αλλάξω γνώμη με αυτά που βλέπω εδω μέσα!!!

Ολες οι 975 πανω-κατω τα ιδια κλοκαρουν . Πιο πολυ θεμα τυχης ειναι .

Παντως το ολο θεμα με τα προβληματικα υλικα εχει αρχισει να γινεται ψυχοφθορο και πολυ ακριβο.Μηπως τελικα μας πηρανε χαμπαρι σα χωρα και μας στελνουν προιοντα β' διαλογης?

Σπύρο δεν νομίζω απλά βρεφικές ασθένειες ...

Έτσι πρέπει να είναι. Κι εγώ έχω ενδοιασμούς όταν πουλάω ολοκαίνουργια μοντέλα κινητών. Οι πρώτοι συνήθως είναι και τα πειραματόζωα πολλές φορές :087:

Αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον isaios! Αυτή είναι η δεύτερη P5BDLX (τήν έβαλα σήμερα). Η πρώτη μου πέταξε μία BSOD ενώ κατέβαζα κάτι και μετά δεν άνοιγε με τίποτα (μαύρη οθόνη χωρίς κανένα beep code)! Επειδή δεν έχει ούτε 2 ώρες που την έβαλα δεν ξέρω αν κάνει πάλι τα ίδια χαζά...ελπίζω πώς όχι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.