Neptune Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 12, 2006 Παρότι είμαι λάτρης της μουσικής, έχω ένα απλό ηχητικό σύστημα πάνω στο pc μου καθώς έχω μια απλή onboard κάρτα ήχου και τα ηχεία T2900 της Creative. Είμαι στο PC, ακούω μουσική, παίζω games και βλέπω ταινίες, κυρίως χρησιμοποιώντας τα ακουστικά μου ... Μιλώντας με κάποιους φίλους περί lag και counter strike, μου είπαν πως ένας πιθανός λόγος για το lag που έχω στο παιχνίδι μπορεί να προέρχεται από την κάρτα ήχου (ισχύει κάτι τέτοιο ?) Έτσι λοιπόν έχω μπει τώρα τελευταία στο τρυπάκι να πάρω μια κάρτα ήχου ... Έριξα μια ματια στις κάρτες και αυτή που με καλύπτει, μιας και έχει το front panel που θέλω, είναι η SOUND BLASTER X-Fi PLATINUM Συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω ότι είμαι κυρίως με τα ακουστικά και βλέποντας ότι το κόστος της εν λόγω κάρτας δεν είναι και τόσο λίγο για εμενα, θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν πιστεύεται πως αξίζει ο κόπος να την πάρω ή όχι ... Η διαφορα ποιότητας ήχου ανάμεσα στις δυο κάρτες δικαιολογεί το κόστος της SOUNDBLASTER X-Fi ? ThX in advance
sofos1442169074 Νοέμβριος 14, 2006 #3 Νοέμβριος 14, 2006 lag στο cs λογω onboard sound το κοβω τραβηγμενο απο τα μαλλια..θεωρητικα η onboard "τρωει" καποιο ποσοστο απο cpu, αλλα με ενα συγχρονο cpu και μια καλη vga δεν θα εχεις προβλημα στο cs..για μενα best buy ειναι η απλη X-Fi που την βρισκεις ακομα κ κατω απο 90 ευρω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540177
billpeppas1442169085 Νοέμβριος 14, 2006 #4 Νοέμβριος 14, 2006 Καλά το "lag λόγω κάρτας ήχου" είναι πολύ lol.Το lag ( υψηλός χρόνος απόκρισης μεταξύ server + client ) έχει να κάνει μόνο με την σύνδεσή σου με το internet και τίποτα άλλο.Ούτε η αγορά άλλου modem/router θα βελτιώσει το ping σου.Τώρα μια καλή κάρτα ήχου βοηθάει σε παιχνίδια που έχουν σωστό DirectSound 3D / OpenAl για να καταλαβαίνεις που είναι ο αντίπαλος, από που σου ρίχνουν κλπ, αλλά στο CS v1.6 μόνο αυτό δεν καταφέρνεις ( λόγω πολύ παλαιάς και κακής engine ).
Jonas Νοέμβριος 14, 2006 #5 Νοέμβριος 14, 2006 οι εκδοσεις platinum ειναι μια φτηνη λυση(σε σχεση με επαγγελματικες καρτες ηχου) για να εχεις asio driver και να μπορεις να χρησιμοποιεις το midi χωρις μεγαλη καθυστερηση ηχου+ οτι μπορεις να συνδεσεις μικροφωνο και κιθαρα.Αν δεν ενδιαφερεσαι για κατι απο τα παραπανω δεν θα βρεις καμια ουσιαστικη χρηση στο πανελ
Neptune Νοέμβριος 15, 2006 Author #6 Νοέμβριος 15, 2006 OK! Αρχίζω να καταλαβαίνω πως το panel ουσιαστικά το πληρώνεις χρυσαφι και δεν αξίζει ο κόπος ...Έστω ότι πάρω την απλή X-Fi που προτείνει ο sofos, έχει διαφορα στην ποιότητα ήχου από την onboard sound card ή τσάμπα τα έξοδα ?
pokemon6401442169101 Νοέμβριος 15, 2006 #7 Νοέμβριος 15, 2006 OK! Αρχίζω να καταλαβαίνω πως το panel ουσιαστικά το πληρώνεις χρυσαφι και δεν αξίζει ο κόπος ...Έστω ότι πάρω την απλή X-Fi που προτείνει ο sofos, έχει διαφορα στην ποιότητα ήχου από την onboard sound card ή τσάμπα τα έξοδα ?Όχι τίποτα σπουδαίο.. μόνο το EAX 5.x θα έχεις extra(με σχέση την onboard) και κάτι ψηλά στο CPU utilization. Ποιο motherboard έχεις? Δοκίμασες να βάλεις ποιο πρόσφατους drivers?
tanto Νοέμβριος 21, 2006 #9 Νοέμβριος 21, 2006 Πιστευω οτι με καλα ηχεια θα δεις μεγαλη διαφορα,ειμαι κατοχος της καρτας και ο ηχος με καλα ηχεια ομως ειναι πολυ καλος.
pokemon6401442169101 Νοέμβριος 21, 2006 #10 Νοέμβριος 21, 2006 http://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/misc/audio/adi/1985/1985WDM_3630.zip V.5.12.01.3630 Αυτοί είναι οι Drivers για την onboard κάρτα ήχου. Όσο για την Creative εγώ δεν θα έδινα παραπάνω απο 50E.. με 113,05Ε παίρνεις την M-Audio Revolution 7.1. +(αν θες) Με άλλα 95,2Ε αγοράζεις και τα Studio pro III monitors. Σίγουρα (Αν αγοράσεις και τα δύο με 208,25Ε) θα βρείς πολύ μεγάλη διαφορά. Τα 7.1 μπορείς να τα κρατήσεις στην onboard ενώ τα monitors στην Revolution 7.1. Έστι θα είσαι καλυμένος και απο παιχνίδια και απο ποιότητα στην μουσική.
gt4 Ιανουάριος 9, 2007 #11 Ιανουάριος 9, 2007 εγω πιστευω πως η AUDIGY 4 PRO ειναι καλυτερη απο την X-Fi PLATINUM και η διαφορα στη τιμη ειναι γυρω στα 10Ε.
billpeppas1442169085 Ιανουάριος 9, 2007 #13 Ιανουάριος 9, 2007 gt4, άσε το φτυάρι κάτω ρε ( τα ξέθαψες όλα τα thread )
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.