Jump to content

Logitech Z5400 or Z5450?

Martian

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολους

Εδψ και καποιο καιρο ενδιαφερομαι να αγορασω ηχια για τον υπολογιστη και οχι μονο

Βασικα κοιταξα στην Logitech και βλεπω τα δυο μοντελα αυτα με καλα χαρακτηριστικα και τα δυο

πιο ειναι το θεμα τωρα....βασικα εχωυν μια διαφορα στην τιμη αλλα δεν κατααβαινω πια ειναι η διαφορα στα χαρακτηριστικα

εχει ασχολιθει κανεις με αυτο?εννοω εχει αγορασει καποιος κποιο απο τα δυο μοντελα?ξερω πως και ταδυο ειναι με ασυρματα τα πισω ηχεια...αλλα η διαφορα ποια?

φιλικα

Η διαφορά στα συγκεκριμένα 2 μοντέλα που αναφέρεις είναι ότι τα Z5450 έχουν ασύρματους τους 2 πίσω δορυφόρους ενώ τα Ζ5400 οχι. Εάν σκοπεύεις να δώσεις περίπου στα 240-250 € είναι πολύ καλή αγορά αλλιώς εάν βγαίνεις οικονομικά για να πας πιο πάνω τότε μην κοιτάς τα Z5450 αλλά πήγαινε για τα Z5500 που είναι πολύ καλύτερα και έχουν περίπου 330-340€.

Η διαφορά στα συγκεκριμένα 2 μοντέλα που αναφέρεις είναι ότι τα Z5450 έχουν ασύρματους τους 2 πίσω δορυφόρους ενώ τα Ζ5400 οχι. Εάν σκοπεύεις να δώσεις περίπου στα 240-250 € είναι πολύ καλή αγορά αλλιώς εάν βγαίνεις οικονομικά για να πας πιο πάνω τότε μην κοιτάς τα Z5450 αλλά πήγαινε για τα Z5500 που είναι πολύ καλύτερα και έχουν περίπου 330-340€.

madsurfer ΕΥΧΑΡΙΣΤ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΘΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥνδεση με τα πισω ηχεια

πρακατω σας δινω τα λινκς να τα δειτε και εσεις σε περιπτωση που δνε τα διαβασ ακαλα. απο οτι βλεπω σε αποδοση δνε αλλαξει και πατα πολυ μεταξυ 5400 και 5450

λοιπον:

Z5400

kai

z5450

Αυτα τα δυο ειναι

σκεφτομαι επισης εν θα ηταν καλυτερο απλα να παρω 2.1 για τον υπολογιστη και ενα μικρο home cinema για την τηκεοραη σε περιπτωση που υπολογιστης και τηλεοραση δεν ειναι στο ιδιο δωματιο..αλλα αυτο ειναι ενα αλλο προβλημα!

madsurfer ΕΥΧΑΡΙΣΤ ΠΟΛΥ ΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΘΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΣΥνδεση με τα πισω ηχεια

πρακατω σας δινω τα λινκς να τα δειτε και εσεις σε περιπτωση που δνε τα διαβασ ακαλα. απο οτι βλεπω σε αποδοση δνε αλλαξει και πατα πολυ μεταξυ 5400 και 5450

λοιπον:

Z5400

kai

z5450

Αυτα τα δυο ειναι

σκεφτομαι επισης εν θα ηταν καλυτερο απλα να παρω 2.1 για τον υπολογιστη και ενα μικρο home cinema για την τηκεοραη σε περιπτωση που υπολογιστης και τηλεοραση δεν ειναι στο ιδιο δωματιο..αλλα αυτο ειναι ενα αλλο προβλημα!

αν σκεφτεσε για 2.1 παρε τα z2300 τα εχω και πολυ ευχαριστημενος!οσο για 5.1 τα z5500 ειναι κατσε καλα,συνολο 505w rms(που να δεις το subwoofer θηριο!)

Μην εμπιστεύεσαι τα site των καταστημάτων για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Καλύτερα να μπεις απ' ευθείας στο site της logitech ( Ζ-5400, Z-5450).

Ξέχασα να αναφέρω πριν ότι πέρα απο το ότι οι 2 πίσω δορυφόροι είναι ασύρματοι είναι επίσης και κατά 2.5w πιο δυνατοί (σιγά την διαφορά όμως). Η συνολική ισχύς είναι 310w για τα Z-5400 και 315w για τα Z-5450. Πέρα απο αυτά δεν έχουν καμία άλλη διαφορά τα συγκεκριμένα 2 σετάκια.

Γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα που κάνουν τα Z-5450 μόνο και μόνο επειδή έχουν ασύρματους πίσω δορυφόρους. Σε αυτά τα χρήματα τα Z-5500 είναι κλάσεις ανώτερα (505w, 10" sub), εάν τα δεις απο κοντά θα το καταλάβεις και επίσης εάν τα ακούσεις θα τα νοιώσεις καλά!!!

Για 2.1 σύστημα τα Z-2300 που ανάφερε ο 17n είναι άριστη επιλογή.

Πάντως η Logitech έχει βγάλει πολύ καλά σετάκια για υπολογιστές. Προσωπικά έχω τα Ζ-560 (4.1, 400w, 8" sub) περίπου 2,5 χρόνια και έχοντας παίξει άπειρες ώρες δεν έχουν παρουσιάσει τίποτα. Ο μόνος λόγος που θα τα άλλαζα είναι για κάτι καλύτερα όπως τα Z-5500 ή έκτος εάν χαλάσουν!

Οι ασύρματοι δορυφόροι πως τροφοδοτούνται?

Αυτό όντως δεν το έχω προσέξει στα συγκεκριμένα ηχεία! Σύμφωνα όμως με το Quick Guide (1.34mb είναι το pdf) από το site της Logitech μπαίνει ο καθένας απο αυτούς απ' ευθείας στην μπρίζα για να πάρουν ρεύμα. Λογικά θα έχουν ενσωματωμένο και κάποιο μετασχηματιστή ή τροφοδοτικάκι γιατί δεν νομίζω να σηκώνουν τα 220v. Η ουσία είναι ότι τουλάχιστον δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς να μην μείνει απο μπαταρίες αλλά απο την άλλη δεν ξέρω κατά το πόσο δεν θα υπάρχουν τυχόν παρεμβολές επειδή είναι ασύρματα.

Αυτό όντως δεν το έχω προσέξει στα συγκεκριμένα ηχεία! Σύμφωνα όμως με το Quick Guide (1.34mb είναι το pdf) από το site της Logitech μπαίνει ο καθένας απο αυτούς απ' ευθείας στην μπρίζα για να πάρουν ρεύμα. Λογικά θα έχουν ενσωματωμένο και κάποιο μετασχηματιστή ή τροφοδοτικάκι γιατί δεν νομίζω να σηκώνουν τα 220v. Η ουσία είναι ότι τουλάχιστον δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς να μην μείνει απο μπαταρίες αλλά απο την άλλη δεν ξέρω κατά το πόσο δεν θα υπάρχουν τυχόν παρεμβολές επειδή είναι ασύρματα.

Σε ένα review διάβασα ότι από παρεμβολές δεν έχουν κανένα πρόβλημα(στο ίδιο δωμάτιο είχαν και ασύρματο router κτλ). Αλλά ο ήχος στους ασύρματους δορυφόρους μεταφέρεται σε 48kHz και όχι σε 96kHz όπως στους ενσύρματους

Σε ένα review διάβασα ότι από παρεμβολές δεν έχουν κανένα πρόβλημα(στο ίδιο δωμάτιο είχαν και ασύρματο router κτλ). Αλλά ο ήχος στους ασύρματους δορυφόρους μεταφέρεται σε 48kHz και όχι σε 96kHz όπως στους ενσύρματους

ναιι βασικα εχω ακουσει για παρεμβολες και εγω...και επειδη στο δωματιο εχω και ρουτερ και bluetooth συσκευες δεν θελω να το ρισκαρ απλως για να εχω 2 απο τα πεντε ηχεια ασυρματα!

και οντως οι σελιδες των αταστηματων δεν γραφουη αναλυτια χαρακτηριστικα!!

η διαφορα των z5400 με τα z5500 ειναι δηλαδη μονο στα watt??

η διαφορα των z5400 με τα z5500 ειναι δηλαδή μόνο στα watt??

Τα Z5500 έχουν μεγαλύτερους δορυφόρους (3" αντί 2,5") , μεγαλύτερο sub (10" αντί 6,5") και διαφορετικό σε σχεδιασμό control panel. Λόγο αυτών των διαφορών οι 4 δορυφόροι των 5500 αποδίδουν 62w και το κεντρικό 69w ενώ των 5400 αποδίδουν 38w και 42w το κεντρικό. Επίσης το sub των 5500 είναι 188w και των 5400 είναι 116w.

Στην πράξη τώρα τα Z5500 είναι σαφώς ανώτερα και πιο δυνατά απο τα Z5400. Εαν βγαίνεις οικονομικά και έχεις και τον χώρο (αυτό το ρημάδι το sub ειναι κυριολεκτικά τεράστιο) χτύπα τα Z5500 και δεν θα το μετανιώσεις.

Τα Z5500 έχουν μεγαλύτερους δορυφόρους (3" αντί 2,5") , μεγαλύτερο sub (10" αντί 6,5") και διαφορετικό σε σχεδιασμό control panel. Λόγο αυτών των διαφορών οι 4 δορυφόροι των 5500 αποδίδουν 62w και το κεντρικό 69w ενώ των 5400 αποδίδουν 38w και 42w το κεντρικό. Επίσης το sub των 5500 είναι 188w και των 5400 είναι 116w.

Στην πράξη τώρα τα Z5500 είναι σαφώς ανέτερα και πιο δυνατά απο τα Z5400. Εαν βγαίνεις οικονιμικά και έχεις και τον χώρο (αυτό το ρημάδι το sub ειναι κυριολεκτικά τεράστιο) χτύπα τα Z5500 και δεν θα το μετανιώσεις.

μαλιστα

βασικα τα βρηκα μιση τιμη στο παλίσιο στοκ αλλα δδν ξερω τι παιζει γιατι δεν εχω ξαναγορασει απο εκει και δεν ξερω εαν υπαρχουν καν!

ολα θα κριθουν εαν συνδιασω υποογιστη με τηλεοραση..γιατι εαν ειναι να τα εχω μονο για τον υπολογιστη και να αναγκαστω να παρω home cinema για τηλεοραση τοτε μαλον ειναι πολλα τα watt μονο ια υπολογιστηπιστεθω:046:

τοτε τι ασυρματα ειναι μας δουλευουν?το καλωδια παλι δεν το γλιτωνεις,εγω θεωρω τα z5450 malakia με την αποψη των ασυρματον ηχειων αλλα σε αποδοση ειναι παρα πολυ καλα!

τοτε τι ασυρματα ειναι μας δουλευουν?το καλωδια παλι δεν το γλιτωνεις,εγω θεωρω τα z5450 malakia με την αποψη των ασυρματον ηχειων αλλα σε αποδοση ειναι παρα πολυ καλα!

Ε, τι ήθελες να είναι με μπαταρίες και να χρειάζεται κάθε τρεις και πέντε να τις αλλάζεις?

Ειναι απολυτα λογικο να χρειαζονται ρευμα οπωτε και καλωδιο καθως εχουν ξεχωριστο ενσωματωμενο ενισχυτη.Ο πομπος μπορει να στειλει ασυρματα μονο το σημα (line out signal) δεν ειναι δυνατον να σου στειλει το πληρες ρευμα που χρειαζονται σε υψηλες εντασεις.Οσο για την ποιοτητα ενος ασυρματου set, οπως καταλαβαινετε ο ενισχυτης των ηχειων δεν ειναι τοσο καλος οσο ο main που υπαρχει συνηθως μεσα στο sub.

Καλωδιο βεβαια και γλυτωνεις γιατι δεν υποχρεωνεσαι να τραβηξεις γραμμη απο τον υπολογιστη (η sub) μεχρι τα surround τα οποια βρισκονται στην αλλη ακρη του δωματιου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.