sarevock Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 11, 2006 Λοιπον επιτελους βρηκα camera (οχι και τοσο καλη ) Ηταν καιρος που ηθελα να φτιαξω κατι με τη δικη μου σφραγιδα, τελικα μετα απο 2 μηνες περιπου το καταφερα, αν και το αποτελεσμα στο κουτι υδροψυξης δεν ηταν... γκου-χου γκου-χου οτι ακριβως ειχα στο μυαλο μου αλλα σαν πρωτη κατασκευη ... ε νταξ! λιγο στριμωγμα πεφτει αλλα οκ!!! :033: Το λοιπον τι χρειαστηκα: 1) PLexy glass φετες (κοστος 33 ευρω) 2) Ενα παλιο PC 3) ενα πολυεργαλειο (π.χ. dremmel) 4) καλωδιακια, sleeving kits, lights, leds κτλ κτλ οτι εχει σχεση με mod 5) Τρυπανακι, γιαλοχαρτακι. 6) Φαντασια ΕΛΕΥΘΕΡΗ (καλα εδω δεκτες καθε ειδους ενστασεις!!! 7) ΟΡΕΞΗ!! Το πλεξυ κουτι κοπηκε σε διαστασεις που να "παντρευεται" με το υπαρχουν κουτι, βιδωθηκε με σιδερογωνιες κοστους 0,10 η μια. Στο εσωτερικο χρειαστηκε να διαλυσω ενα παλιο κουτι PC που ειχα. ΜΕ λιγη φαντασια κοπηκαν κομματια, στραβωθηκαν ισιωθηκαν, τεντωθηκαν και τελικα μπορεσαν να μπουν ετσι ωστε να μπορεσουν να κρατησουν τα εξαρτηματα της υδροψυξης! Με λιγα λογια αφηστε τη φαντασια ελευθερη πιαστε το dremmel και αρχιστε να κοβεται.. :033: Για το εξωτερικο αισθητικο αποτελεσμα διαλυσα μια παλια βαλιτσα για εργαλεια που ειχα, πηρα τα λαμακια και τα εβαλα γυρω-γυρω... οσα εφτασαν τελοςπαντων Στο κουτι τοποθετηθηκαν ρυθμιστες στροφων για ανεμηστηρες μεσα στο PC case. Αυτο εγινε για να μην γινει μπαχαλο μεσα στο κουτι απο καλωδια και τροφοδοσιες. Επισης με το ιδιο σκεπτικο μπηκαν διακοπτες για UV λαμπες οπως και χωρος για να περασει ενα extra rail απο το 2ο τροφοδοτικο (ocz) το οποιο θα ερθει και θα συνδεθει στη συνεχεια με εναν μικρο power staion της thermaltake. Ενα μικρο θερμομετρο της Lian-Li τοποθετηθηκε στην προσοψη του κουτιου για μετρησεις CPU,VGA ...chipset! To πρασσινο κουμπακι ειναι για τα led του tank (D&D). Τρυπες να ανοιγουμε να περναει η ωρα ενα πραγμα!! :033: Στο πλεξυ κουτι χωρεσαν 1)Ενα 3πλο ψυγειο της alpacool με 6 φανακια της titan 120mm για shroud 2)Αντλια 3) Tank D&D 4) Τροφοδοτικο OCZ450 για ΟΛΕΣ της εξτρα τροφοδοσιες που θα χρειαστω και τωρα και στο μελλον. ΠΑμε τωρα στο PC case (CHIEFTEC CA-01BL-BL) στο οποι επεσε ενα μικρο χερακι μονταρισματος, οχι τιποτα το ιδαιτερο. Το πλαινο παραθυρο κοπηκε με πολυεργαλειο αργα και σταθερα.. Μετρηστε 1000 φορες και ΚΟΨΤΕ ΜΙΑ!!! αλλιως... πρεπει να βρειτε τροπους να μπαλωσετε τα λαθη! Απο πισω μπηκε φετα πλεξυ και στερεωθηκε με πιρτσινια. Εγινε τρυπα για fan 120mm με ποτηροτρυπανο και ανοιχτηκαν στο δεξι κατω μερος μικρες τρυπες για να μπορει να φευγει ο αερας που ερχεται απο τα fans πισω απο τους δισκους... τα καλωδια ολα κρυφτηκαν στο πισω μερος του κουτιου και πιαστηκαν με tire-ups. Εγινε επισης θεση για ανεμηστηρα πισω ακριβως απο CPU ετσι απλα για να ερχεται λιγος κρυος αερας βρε παιδι... να διωχνει λιγο τη ζεστη :033: Γενικα η κατασκευη δεν προτεινεται σε ατομα που εχουν προβλημα με τον θορυβο, εγω ειμαι ας πουμε... χμμμ... noise junkie :074: Anyway θελω ροη αερα μεσα κουτι σωστη! Ουδεις τελειος! Τωρα στο πλαινο μερος του κουτιου αφησα λιγο την φαντασια μου ελευθερη και εφτιαξα ενα σχεδιακι... στην αρχη εγινε χαραξη με ενα ειδικο λεπιδακ του πολυεργαλειου και μετα βαφτηκε με μαυρο απλο χρωματακι του εμποριου για μεταλλα. Το θεμα ηταν ΠΩΣ θα εκανα την φλογα του δρακου να παρει "ζωη" ?!?!?! Αποφασησα να κοψω περιμετρικα την φλογα να βαλω απο πισω ενα πλεξυ και να το βαψω με UV red paint (στο e-shop εχει της ACRYAN). Ετσι ωστε οταν "χτυπαει" UV φως απο πισω να φαινεται οτι ο δρακος "ζει" !!! :033: Στο πανω μερος του κουτιου ανοιχτηκε τρυπα για 120mm fan. Επισης με πολυεργαλειο. Τωρα να πω την αληθεια δεν περιμενα να βγει τοσο τελεια η τρυπα... anyway ειπαμε αργα και ΣΤΑΘΕΡΑ! Τελειωνοντας να πω οτι τα waterblocks ειναι του eleven (τελεια!! ) εκτος απο του chipset. Τα λαστιχα ειναι tygon! Oτι εχει σχεση με την υδροψυξη αγοραστηκε απο extremeshop.gr Και εδω να πω ενα τεραστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον ΧΡηστο (unseen) για το χρονο και την βοηθεια του. ΝΑ ΣAI ΚΑΛΑ ΧΡΗΣΤΑΡΑ!!! :001: Εν κατακλειδι δεν ειναι αυτο που ειχα στο μυαλο μου, αλλα για πρωτη κατασκευη χμμμ.. ετσι κι ετσι... Ελπιζω να μην σας κουρασα, χρωσταω καλυτερες φωτος και ενα ευχαριστω στα παιδια εδω στο pctechnology για την βοηθεια τους πανω σε διαφορες ερωτησεις μου. THANKS A LOT!!!
Spyrious Νοέμβριος 11, 2006 #2 Νοέμβριος 11, 2006 Βγάλε καμμια καλύτερη φωτό γιατί δεν κατάλαβα τίποτα.
sarevock Νοέμβριος 11, 2006 Author #3 Νοέμβριος 11, 2006 Βγάλε καμμια καλύτερη φωτό γιατί δεν κατάλαβα τίποτα. H καμερα ειναι μαπα οτι μπορω κανω...
unseen Νοέμβριος 13, 2006 #4 Νοέμβριος 13, 2006 Ωραιος Πολυ ομορφη κατασκευη! Μαρεσει που ρωτουσα αν πιανουν τα χερια σου!
emnezia Νοέμβριος 13, 2006 #5 Νοέμβριος 13, 2006 Πάρα πολύ όμορφη κατασκευή. Ο δράκος (ειδικά η φλόγα) και η πρόσοψη της υδρόψυξης μου αρέσουν ιδιαίτερα. Μπράβο σου.
SouRLoTeR1442169168 Νοέμβριος 13, 2006 #8 Νοέμβριος 13, 2006 Μαγκα μου μας γκαύλ....ωσες :ylsuper: :ylsuper: θα ποστάρω κ εγω σύντομα το δικό μου mod στο pc , απλά δεν το έχω βγάλειφωτό ακόμη :104:
sigeris Νοέμβριος 13, 2006 #9 Νοέμβριος 13, 2006 Πολυ ωραια δουλειά αν και οι φώτος δεν πολυβοηθάνε:033:
varelasj Νοέμβριος 13, 2006 #10 Νοέμβριος 13, 2006 Πολυ ομορφη κατασκευη. Πολυ καιρο τωρα σκεφτομουνα να φτιαξω κι εγω ενα case με plexy που μου εχει μεινει αλλα εχω μεινει μονο στη σκεψη . Οποτε ελα και καμια βολτα απο εδω να το φτιαξεις και το δικο μου χε χε. Και παλι μπραβο .
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.