readme Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10, 2006 Εχω τρεις σκληρούς δίσκους και δύο λειτουργικά. Στον C έχω τα win2k, στον D έχω όλα τα αρχεια που χρειάζομαι και δεν θέλω να χάσω και στον F τα winxp.To πρόβλημα είναι ότι ένω τον D και όλα τα περιεχόμενα του τα βλέπω μια χαρά μέσα από τα winxp, όταν προσπαθώ να τα δώ μέσα από τα win2k μου λέει disk unformatted or damaged και μου προτείνει να κάνω format!Tώρα σκέφτομαι να κάνω format στους δίσκους με τα λειτουργικά και να περάσω ξάνα πρώτα τα win2k στον έναν και μετά τα winxp στον άλλον αλλά φοβάμαι μήπως μετά δεν μου διάβάζουν ούτε τα xp τον D που έχω τα αρχεία που χρειάζομαι.Tι να κάνω;
Γιάννης_84 Νοέμβριος 10, 2006 #2 Νοέμβριος 10, 2006 Τι μέγεθος έχει ο κάθε δίσκος και το κάθε partition; Τα windows 2000 έχουν το τελευταίο service pack; Ο D: στη διαχείρηση δίσκων εμφανίζεται ως βασικός ή ως δυναμικός; Είναι πολύ πιθανό η λύση στο πρόβλημα να βρίσκεται μέσα από τις απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις. Αν δεν είναι τίποτα από αυτά που σκέφτομαι τότε μπορεί να έχει κάποιος άλλος κάποια ιδέα...
masteripper1416003167 Νοέμβριος 10, 2006 #3 Νοέμβριος 10, 2006 Να υποψιαστώ ότι έχεις Windows XP Sp2...και Windows 2000 Sp4.Μάλλον δεν έχεις κανει EnableBigLBA και μόλις πέρασες το όριο των 137Gb άρχισαν τα παρατράγουδα...για ψάξτο
readme Νοέμβριος 11, 2006 Author #4 Νοέμβριος 11, 2006 Προσπάθησα να αποφύγω να γράψω όλη την ιστορία από την αρχή αλλά δεν τα κατάφερα. Ζητώ συγνώμη για το μέγεθος του κειμένου, ελπίζω να το αντέξει κάποιος. :001: Τι είχαΕίχα ένα σύστημα με win2k sp4 και τρεις φυσικούς σκληρούς δίσκους, δύο 36Gb WD Raptor και έναν 320Gb WD Caviar.Οι Raptorες ήταν σε Raid_0 και ο 320άρης μόνος του είχε τον ρόλο αποθήκης.Το Raid_0 το είχα χωρισμένο σε δύο partion το C: που είχε το λειτουργικό και το Ε:. Ο 320άρης ήταν ο G: και στο D: ήταν το CDrom.Ολα λειτουργούσαν μια χαρά εκτός από το CDrom που πολλές φορές μου κόλλαγε όλο τον υπολογιστή, δηλαδή όταν έβαζα ένα CD μετά από λίγο έκανε επανεκκίνηση ή έβγαζε την μπλε οθόνη του θανάτου. Είχα δοκιμάσει με 2-3 CDrom drives και με όλα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα, άρα δεν έφταιγαν οι συσκευές αλλά ήταν πρόβλημα λογισμικού, win2k ή μητρικής.Τότε ήμουν σίγουρος ότι έφταιγε η μητρική επειδή το πρόβλημα το είχα παρατηρήσει μετά από μία φορά που είχα βάλει ένα καλώδιο λάθος στην κάρτα TV και είχε αρπάξει φωτιά! :098: Τι ήθελα να κάνωΑυτό που ήθελα να κάνω ήταν να περάσω τα winxp στον Ε: δηλαδή να έχω ένα σύστημα με τους δύο Raptor σε Raid_0, το Raid_0 χωρισμένο στα δύο, με το πρώτο Partition να έχει τα win2k, το δεύτερο τα xp και το 320άρη σε ρόλο αποθήκης.Αλήθεια γίνεται αυτό;Τι έκαναΠριν ξεκινήσω οτιδήποτε μάζεψα ότι αρχεία χρειαζόμουν (γύρω στα 80 Gb) στον 320άρη.Μετά ενώ ήμουν στα win2k, χωρίς να κάνω επανεκκίνηση έβαλα το CD των XP και χωρίς να το καταλάβω ξεκίνησε η εγκατάσταση. Μετά από λίγο, πριν να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση έκανε επανεκκίνηση και δεν ήξερα αν έφταιγε το προβληματικό CDRom ή αν ήταν προγραμματισμένη από την διαδικασία της εγκατάστασης. Μετά την επανεκκίνηση, αν θυμάμαι καλά, μου έβγαλε το αν θέλω να κάνω boot από το CD, δεν έκανα και μπήκα στα win2k.Τότε βρήκα στον C: έναν φάκελο Windows (ο φάκελος των win2k είναι ο WINNT) και κάποια άλλα αρχεία σχετικά με τα xp και τα έσβησα όλα. Ελπίζοντας ότι θα απαλλασόμουν από την λάθος εκγατάσταση των Xp, αλλά δεν.Μετά την επανεκκίνηση το μηχάνημα δε μπορούσε να bootάρει καθόλου και έβγαζε το μήνυμα "NTLDRV is missing press CTRL/ALT/DEL"Eπειδή δεν είχα το CD με τα win2k έκανα μία καθαρή εγκατάσταση αφού πρώτα έλυσα το Raid_0.Ολα λειτουργούσαν Ο.Κ. και για κανα δυο μέρες βολεύτηκα με τα xp (τελικά δεν είναι τόσο άσχημα :001: ).Αργότερα όταν βρήκα το cd των win2k, έσβησα τα xp και εγκατέστησα τα win2k χωρίς όμως Raid_0, επειδή ζήταγε τους drivers από δισκέτα και το μηχάνημα δεν έχει floppy drive. Μετά εγκατέστησα και τα xp σε ξεχωριστό δίσκο. Ετσι τελικά είχα στον C: (36GB Raptor) τα win2k sp4 στον D: (320GB) το backup μου και στον F: (36GB Raptor) τα winxp sp2.Oμως δημιουργήθηκε το πρόβλημα που περιγράφω αρχή του thred. Δηλαδή από xp έβλεπα κανονικά τον D: και τα περιεχόμενα του αλλά από τα win2k έβλεπα τον D: ως "unformated or damaged", με μόνη επιλογή το format. :074: Αυτό ίσως να συνέβει επειδή τη διαδικασία εγκατάσταση win2k και μετά winxp την έκανα αρκετές φορές και φοβάμαι πως κάπου έχασα την μπάλα και ενώ είχα win2k και winxp ξαναπέρασα τα win2k επάνω στα win2k.Τελικά μπαίνοντας από xp πέταξα τα μισά από τα αρχεία που είχα backupάρει στον D: κρατώντας μόνο τα απολύτως απαραίτητα 40Gb τα οποία μοίρασα στον C: και τον F:. Μετά έκανα format μέσα από τα win2k στον D: με τσεκαρισμένη την επιλογή "γρήγορο" και έγιναν τρελά πράγματα. Πρώτα απ όλα από 320άρης ο δίσκος έγινε 80άρης. Ριχνοντας μια ματιά στη διαχείριση δίσκων είχαν δημιουργηθεί 2 partition ένα μέρος ήταν unallocated και ένα άλλο ήταν error.Από το Partition Magic ο δίσκος φαινόταν ως "BAD" 137Gb. Τότε ακολούθησα τη συμβολύ και έκανα EnableBigLBA στη registry και το αποτέλεσμα ήταν να φαίνεται ως 320 "BAD" :074: Tελικά από τη διαχείριση δίσκων έσβησα όλα τα partition και έκανα format χωρίς όμως τσεκαρισμένη την επιλογή γρήγορο. Μετά από περίπου μιάμιση ώρα ο δίσκος δειχνεί την πραγματική του χωρητικότητα (299Gb) αλλά έχει 72ΜΒ κατελημένα ενώ είναι άδειος. Είναι φυσιολογικό αυτό; :087: Τώρα τι κάνω;Είναι ασφαλές να μεταφέρω τα backup μου ξανά στον D:;Γίνεται να σβήσω τα XP, να δημιουργήσω συστοιχία Raid_0 από τα win2k ενώνοντας τους δυό raptor (C:+F: ) και μετά με Partition Magic να τους χωρίσω σε C: και F: και στον F: να εγκαταστήσω τα XP;Ουφ ίδρωσα, ελπίζω να ήμουν κατανοητός... :105:
Γιάννης_84 Νοέμβριος 11, 2006 #5 Νοέμβριος 11, 2006 Τελικά δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα όσο νόμιζα. Η γνώμη μου είναι να κάνεις buckup τα δεδομένα σου σε dvd και να κάνεις repartioning και format παντού και καθαρά.
readme Νοέμβριος 11, 2006 Author #6 Νοέμβριος 11, 2006 Το DVD είναι μία λύση αλλά δεν έχω :001: Ποια είναι η διαφορά βασικού και δυναμικού τύπου;Γιατι κατέβασα από τη WD ένα προγραμματάκι που έκανε Write Zeros σε όλο τον δίσκο, μετά έκανα format από τη διαχείριση δίσκων και τώρα μου λέει:Νέος Τόμος (D: ) 298.09GB NTFS Σε καλή κατάστασηΔιάταξη: Απλή Τύπος: ΔυναμικόΣτον "υπολογιστή μου" για τον D: λέει: Χωρητηκότητα: 298GbΧώρος που χρησιμοποιείται: 73.7MBΕλεύθερος Χώρος: 298Gb:087:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.