yanni Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2006 Έστειλα σήμερα ένα mail ρωτώντας τους αν θα υποστηρίξουν τα Vista με 64bit drivers. Ο λόγος ήταν ο Promise Ultra ATA100 controller που διαθέτω εδώ και 5 χρόνια περίπου και ο οποίος πραγματικά μου είναι πολύ χρήσιμος. Η απάντησή τους χειρότερη από ότι περίμενα. Για να μην προσθέσω και ηλίθια.There are no plans to write vista drivers for PATA cards. Alternatively you might use the Supertrak EX controllers which have support for Vista RC1 and up. However this isa SATA controller.Οπότε όσοι σκεφτόσασταν την αγορά κάποιου PCI controller για PATA harddrives/opticals, τώρα που αρχίζει και εξαφανίζεται η υποστήριξη τους από τα chipset για χάρη των SATA, καλό θα ήταν να το σκεφτείτε και να το ψάξετε σε βάθος.
pokemon6401442169101 Νοέμβριος 8, 2006 #2 Νοέμβριος 8, 2006 ATA Controllers που υποστιρίζουν Vistahttp://www.siliconimage.com/products/productfamily.aspx?id=3ATA Controllers που δεν έχουν ακόμα Drivers για vistahttp://www.adaptec.com/en-US/products/host/ata/ASH-1233/http://www.ite.com.tw/software_download/software_download2.asp
sakattack1442169065 Νοέμβριος 8, 2006 #3 Νοέμβριος 8, 2006 καλα, ποσα ΑΤΑ drives εχετε πια?και για ποιο λογο?
Vadergr Νοέμβριος 8, 2006 #4 Νοέμβριος 8, 2006 καλα, ποσα ΑΤΑ drives εχετε πια?και για ποιο λογο?Θεωρω εξαιρετικα αναγκαια την υπαρξη ενος ΑΤΑ δισκου.Σε καθε εγκατασταση των win τρεμω στην σκεψη να μην τα εχει φτυσει το φλοπυ που δεν το χρησιμοποιω ποτε.
yanni Νοέμβριος 8, 2006 Author #5 Νοέμβριος 8, 2006 5 hard disks και 2 opticals. Υπερβολικός? Ναι, αλλά γιατί να πρέπει να τρέχω να πουλάω(σκοτώσω) αυτά που έχω για να πάρω SATA? Εξάλλου SATA opticals υπάρχουν μετρημένα και όχι φτηνά. Τα καινούρια chipsets πάλι δεν υποστηρίζουν PATA ή υποστηρίζουν το πολύ 2 συσκευές. Πλάκα πλάκα σε κάποιους ένας PATA controller μπορεί να φανεί χρήσιμος στο μέλλον.
Γιάννης_84 Νοέμβριος 8, 2006 #6 Νοέμβριος 8, 2006 Ίσως σε αυτές τις περιπτώσεις, και με τις τόσες πολλές SATA θύρες που έχουν οι σημερινές μητρικές, να ήταν χρήσιμοι οι απλοί μετατροπείς από sata σε ide.
schumifer Νοέμβριος 8, 2006 #7 Νοέμβριος 8, 2006 Όπως τα είπε και ο Γιάννης .γιατί δηλαδή κάθε φορά που πάμε ένα βήμα μπρος πρέπει να σκοτώνουμε υλικό και να χάνουμε κατά συνέπεια χρήματα ???
billpeppas1442169085 Νοέμβριος 9, 2006 #8 Νοέμβριος 9, 2006 Θεωρω εξαιρετικα αναγκαια την υπαρξη ενος ΑΤΑ δισκου.Σε καθε εγκατασταση των win τρεμω στην σκεψη να μην τα εχει φτυσει το φλοπυ που δεν το χρησιμοποιω ποτε. Για αυτό βρε συ ενσωματώνουμε τους διάφορους drivers στο CDάκι των Windows μας. Ούτε floppy ούτε βλακείες
tyxeros Νοέμβριος 9, 2006 #9 Νοέμβριος 9, 2006 Στα Vista δεν λενε οτι υπαρχει ενα compatibility Mode οπου θα λειτουργουν οι Drivers των XP αμα δεν εχουν βγει ακομα για Vista?
yanni Νοέμβριος 9, 2006 Author #10 Νοέμβριος 9, 2006 Θεωρώ τουλάχιστον επικίνδυνη την χρήση οδηγών που δεν είναι φτιαχμένοι για τα Vista. Δεν μιλάμε για κάποιον audio driver π.χ. όπου μπορεί απλά να μην ακούγεται καλά ο ήχος και από τα 5 ηχεία ή να μην δουλεύει το ΕΑΧ, αλλά για files και partitions!
sakattack1442169065 Νοέμβριος 9, 2006 #11 Νοέμβριος 9, 2006 ενταξει, ενας σκληρος ΡΑΤΑ το καταλαβαινω... αν και πλεον δεν εχω κανεναν εδω και 1 χρονοΟμως 5 ?!?!?οι sata δεν ηρθαν τωρα. Απο το 2003 σχεδον ολες οι μητρικες ειχαν sata επανω.και το αποκλειω να εχει κανεις 5 δισκους απο το 2003...
yanni Νοέμβριος 9, 2006 Author #12 Νοέμβριος 9, 2006 2 opticals είχα πάντα. Αυτά είναι ένα IDE channel. Με τις μητρικές να παρέχουν πλέον μόνο ένα IDE, οποιαδήποτε επιπλέον IDE συσκευή θα ήταν πρόβλημα για μένα. Τώρα αν κάτσεις να μπεις σε διαδικασία συνεχής αναβάθμισης, ε ναι. Κάποια στιγμή θα έχεις μόνο SATA δίσκους. Αλλά γιατί? Έχω 600GB αποθηκευτικό χώρο και πάνω από 200GB ελεύθερα. Να πάρω νέο δίσκο? Why? Μόνο και μόνο για να έχω SATA? Αλλά αυτά είναι δικά μου προβλήματα. Το θέμα είναι ότι μια εταιρία σαν την Promise, που μόνο άγνωστη δεν είναι, επιλέγει να μην υποστηρίξει προιόντα τα οποία ακόμα τα διαθέτει στην αγορά!
KostasThLB Νοέμβριος 9, 2006 #13 Νοέμβριος 9, 2006 Επειδή δεν έχω κανένα SATA σκληρό και σκέφτομαι να αγοράσω έναν. Γίνεται σε αυτόν η εγκατάσταση των XP κατευθείαν από το cd ή θέλει να φορτώσεις τίποτα drivers πριν όπως με το RAID? (Το μηχάνημα δεν διαθέτει ούτε floppy drive )
graphist83 Νοέμβριος 9, 2006 #14 Νοέμβριος 9, 2006 Οχι γινεται κανονικοτατα χωρις floppy & drivers.Κανεις boot απο το cd και μετα ολη την γνωστη και βαρετη διαδικασια.Μερικες πολυ παλιες μητρικες απο τις πρωτες θελανε drivers για SATA
bfc_xxx Νοέμβριος 10, 2006 #15 Νοέμβριος 10, 2006 Φιλε Γιάννη και εγω το ίδιο προβλημα εχω. Εχω 3 optical drives 2 IDE HDD και 4 SATA (στο ίδιο μηχανημα). Από τη στιγμη που τα νέα Motherboards έχουν μονο 1 IDE δυσκολεύομαι να κάνω αναβάθμιση.Είχα συνηθήσει όποτε έκανα αναβάθμιση να αλλάζω CPU-MOBO-VGA, τώρα θα πρέπει να αλλάζουμε και δίσκους?
sakattack1442169065 Νοέμβριος 10, 2006 #16 Νοέμβριος 10, 2006 2 οpticals ειναι το συνήθες, και γι'αυτα υπαρχουν θεσεις.1 ή 2 Pata, καπως τα βολευεις, παιρνεις ενα pata-to-sata μετατροπεα, ή τον πουλας και παιρνεις αλλον sata δισκο με μια αναλογη διαφορα.Αυτο ομως δεν αφορα το συγκεκριμενο thread, γιατι αυτοι οι χρηστες δεν εχουν pata PCI controller. 5 pata HDD ειναι λαθος του χρηστη, να εχει μαζεψει τοσα πολλα pata drives ενω το πραγμα φαινοταν απο χρονια.Εδω αλλες αλλαγες σε AGP-PCIe, SDRAM-DDR και DDR-DDR2 εχουν γινει σε πολυ μικροτερο διαστημα.Η Promise μπορει να ειναι απαραδεκτη που δεν βγαζει drivers αλλα και ο χρηστης που αγοραζει pata drives τα τελευταια 2 χρονια, εχει κανει λαθος.
pokemon6401442169101 Νοέμβριος 10, 2006 #17 Νοέμβριος 10, 2006 Δεν νομίζω νάνε τόσο λάθος, τις τελευταίες μέρες έκανα ανταλλαγή τον 20GB 10Krpm SCSI δίσκο μαζί με Controller, καλώδια, τερματικά και πήρα έναν WD 200GB και άλλον έναν 160GB (PATA και οι δύο)+ ένα USB case για εξωτερικούς δίσκους PATA. Ο 200 και 160GB WD θα πάνε στο download PC μαζί με άλλο ένα Seagate 200GB PATA και τον Controller promise U133 TX2. BTW αν πουλάει κανείς δίσκο 80GB.. PM me τον θέλω για το USB case. Όσο για το καλό PC εγώ δεν θα έβαζα PATA.. τώρα έχω 2x 250GB WD2500KS(Non RAID) χωρίς να έχω γεμίσει πάνω από 70GB. Από backup έχω πολλά DVDs που αν κάνω υπολογισμούς φτάνω στα πολλά TB από δεδομένα. Όσο για την promise θα έπρεπε να είχε μεγαλύτερο support σε όσα controllers κυκλοφορούν στο εμπόριο. Για την adaptec δεν έχω κανένα νέο.. από ότι βλέπω στην ίδια Καλομοίρα είναι.
bfc_xxx Νοέμβριος 11, 2006 #18 Νοέμβριος 11, 2006 Και εγώ δε νομίζω να ειναι τόσο μεγάλο λάθος να εχει κάποιος 2-3 δίσκους PATA.Συμφωνω πως όταν αγοράζεις νέους δίσκους σαφώς θα πρέπει να είναι SATA αλλά όταν υπάρχουν ήδη κάποιοι δίσκοι "παλαιότερης τεχνολογίας" που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σα βοηθητικός αποθηκευτικός χώρος, δε θα πρέπει να μπει ο χρήστης στη διαδικασία να τους "σκοτώσει" για να πάρει SATA οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα προσφέρει στο χρήστη κάτι που να δικαιολογεί την αγορά.Για μένα για παράδειγμα μου έχουν ξεμείνει απο εγγυήσεις 3 δίσκοι PATA οι οποίοι μου χρησιμεύουν για BACKUP και extra αποθηκευτικό χώρο και έχω την ευκολία να τους βάζω σε παλιότερα μηχανήματα. Δε θέλω να αναγκαστώ να τους κανω SATA γιατι για τη χρηση που τους θέλω δε θα κερδίσω τίποτα. Όμως όπως πάει, είτε επειδη τα Motherbaord δεν έχουν PATA, οι PCI PATA Controllers δεν υποστηρίζονται απο τα VISTA, είτε επειδη τα motherboard δεν έχουν ούτε αρκετες PCI για να μπουν controllers, αναγκαστικα θα πρεπει το χερι να μπαινει ακομα πιο βαθια στην τσεπη
ea6gka Νοέμβριος 11, 2006 #19 Νοέμβριος 11, 2006 ενταξει ρε παιδια ο ανθρωπος εχει 5 δισκους τι να κανει να τους πεταξει γιατι ετσι γουσταρουνε αυτοι?
dellman Νοέμβριος 19, 2006 #20 Νοέμβριος 19, 2006 Eμένα το πρόβλημα ήταν άλλο. ¨Εχω πολλά optical και φυσικά τα ήθελα. Με τη s3 μόνο ένα. Τελικά βρήκα ide controller που να παίζει σωστά (της equip με το silicon 680 πάνω) και είμαι μια χαρά με 3 opticals
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.