Skeftomilos Φεβρουάριος 17, 2005 #41 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 Γούστα είναι αυτά Sotiri μου! Και ο Σουμάχερ προτιμά το στενό και άβολο κάθισμα της Ferrari του από την αναπαυτική ευρυχωρία ενός Volvo! Σοβαρά όμως τώρα, γιατί διαχωρίζεις την ταχύτητα από την ευχρηστία? Είναι δυνατόν ένα εύχρηστο πρόγραμμα να είναι αργό? Από την άλλη όμως είσαι σε θέση να αντιληφθείς μία διαφορά απόδοσης της τάξης των 5 msec? Γιατί για τέτοιες διαφορές μιλάμε εδώ ή και μικρότερες. Δε νομίζω ότι θα ήσουν πρόθυμος να θυσιάσεις οτιδήποτε από τη λειτουργικότητα ή την ευχρηστία ενός προγράμματος για ένα τόσο μηδαμινό όφελος. Για λόγους σεβασμού της πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να αναφέρω την πηγή του αποφθέγματος Optimizing Person-time, Not Computer-Time το οποίο "δανείστηκα" από εδώ. Αξίζει να διαβαστεί η πρώτη παράγραφος γιατί είναι εντελώς σχετική με το θέμα μας (και επιπλέον ενισχύει τη θέση μου, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 17, 2005 #42 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 5msec στα 3GHz είναι μερικά sec στα 100MHz, οπότε δεν είναι κριτήριο.επίσης πολλές μικρές καθυστερήσεις φαίνονται σαν 1 μεγαλύτερη. προς θεού, δεν τη λέω σε σένα, εμένα με ενοχλούν προγραμματιστές παιχνιδιών που κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τις απαιτήσεις χωρίς ουσιαστικά αντίκτυπο (doom3), εκτός αν έχεις πανάκριβο έως ανύπαρκτο hardware (gpu 512MB!!!). ξαναλέω, i'm not a coder:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorus Φεβρουάριος 18, 2005 #43 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 απανταω σε 2 προτάσεις που δεν συμφωνω Όσο για την ταχύτητα μίας εφαρμογής, αυτή δεν είναι πάντα το ζητούμενο. Οι περισσότερες εφαρμογές με εκτεταμένο user-interface θα τρέξουν το ίδιο γρήγορα αν είναι γραμμένες σε C ή σε GWBasic. Απλά ο άνθρωπος-χρήστης δε μπορεί να νικήσει το computer! Επιπλέον τα προγράμματα δε φτιάχνονται από μόνα τους αλλά είναι προιόντα του μόχθου των προγραμματιστών τους. Ο δικός τους χρόνος που χάνεται δεν πρέπει να μπει και αυτός στη ζυγαριά? Αν καταφέρεις να γλυτώσεις ένα ανθρωποδευτερόλεπτο από 1.000 χρήστες αλλά με κόστος 10 ώρες σκληρής δουλειάς εκ μέρους σου, ποιός θα δικαιώσει την επιλογή σου? Αν αυτές τις 10 ώρες τις αξιοποιούσες διαφορετικά, θα μπορούσες να εμπνευστείς ένα οπτικό βοήθημα ή μία βοηθητική λειτουργία ή μία πιο διαισθητική διαμόρφωση της οθόνης που θα γλύτωνε τους χρήστες από πολύ περισσότερο χρόνο, κάνοντάς τους επιπλέον τη δουλειά πιο ξεκούραστη. ολα ωραια στο θεωρητικο επιπεδο αλλα να ξέρεις οταν μιλάμε για πραγματα που κανουν υπολογισμουσ δηλαδή αξιοποιουν το 100% της δύναμης του επεξεργαστη τοτε θα δείς οτι δεν ισχύε . οπως είπα παραπάνω για user-interface Java καί C# είναι ιδανοικές. δεν ειναι αναγκη να ξεζουμίσεις το μυαλο σου με MFCσε C++ οταν με αλλες γλώσες γίνεται πιο ευκολα και χωρίς υπολογιστικό κοστος.επισής δέν με ενοχλεί η ¨ομοιότητα " μεταξυ Java καί C#.αν διαβαζες καλα το ποστ παραπάνω θα εβλεπες οτι είναι απο τις αγαπημένες μου γλώσσεςέλα ομώς στο τομέα των γραφικών οπου κάθε σταγονα μετραει και εκει ολα καταρέουν με Java καί C#., εμένα με ενοχλούν προγραμματιστές παιχνιδιών που κάνουν ό,τι μπορούν για να αυξήσουν τις απαιτήσεις χωρίς ουσιαστικά αντίκτυπο (doom3), εκτός αν έχεις πανάκριβο έως ανύπαρκτο hardware (gpu 512MB!!!). νάι αλλα για να κάνεις ωραία πράγματα θελεις υπολογιστικη ισχυ. για να κανεις σκιες με τον τροπο του doom3 λυνεις τις διαφορικούλες σου κτλ και ολα αυτα θελουν ισχύκαι γιαυτο γραφικά ειναι ενας απο τους πιο εντυπωσιακούς τομείς . δεν υπαρχει τέλος. ότι και ισχυ να εχεις και να καταφερνεις να κανεις real time υπαρχουν 100 τεχνικές απο τον χωρο του non realtime rendering (photon mapping- raytracing etc) που θελουν να καταβροχθίσουν ισχύ για να γίνουν realtime.ειδικά εσυ φιλε Skeftomilε δεν το σκέφτεσαι ρεαλιστικά το πραγμα . οταν τρέχεις οκόμα και βασεων δεδομένων εφαρμογες βαρβάτες server-side παλι χρειάζεται βελτιστοποίηση . γιατι αμα δεν κανεις τότε σου παει το usage 100% και τα φτύνει ο υπολογιστής .και ο πργρματιστής γενικα ειναι problem-solver . με αλλα λόγια πώς μπορεις να μήν είναι ο λαλακας ο επεξεργαστής idle 90% of the time καθως και πώς να μην πηγαινει πανω από 100% και να κολλαει.παρεπιπτωντος δεν διαφωνω με smalltalk που αλλωστε ειναι γλωσσα παραδειγμα γι Ο.Ο. προγρματισμο. ουτε ΛΙΣΠ που για Α.Ι. ειναι πολυ χρησιμη αλλα διαφωνω με αυτοΕίναι δυνατόν ένα εύχρηστο πρόγραμμα να είναι αργό? Από την άλλη όμως είσαι σε θέση να αντιληφθείς μία διαφορά απόδοσης της τάξης των 5 msec? Γιατί για τέτοιες διαφορές μιλάμε εδώ ή και μικρότερες. ααααα! ναι 5 msec αλλα σε καθε φορα που περναει απο ενα λουπακι. και όπως ειπες οι Η/Υ τωρα ειναι διαβολεμένα γρήγοροι . αρα πολλες φορες επι 5 msec σιγα σιγα το φτασαμε το δευτερολεπτακι ωστε ο χρήστης να βλέπει το πρόγραμα non-responsive (η αλλιώς ΦΤΟΥ! κολλησε η λαλακια)οπότε ωραία αυτα που λές αλλα ουτοπικα (αααα μηπως εισαι ΚΚΕ :whistling ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarras Φεβρουάριος 18, 2005 #44 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Oταν ο Packo συναντησε το Dorus.... Πηγανε και βρηκανε το ζαρρα ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝΕ.... Πρεπει να σας γνωρισω απο κοντα να τα πειτε...λολ... Και ο Catsulas θα κραταει το κασετοφωνακι για την ηχογραφηση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorus Φεβρουάριος 18, 2005 #45 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 xexexexex :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skeftomilos Φεβρουάριος 18, 2005 #46 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Φίλε Dorus με υποτιμάς. Όταν αναφέρομαι σε διαφορά απόδοσης 5 msec δεν έχω φυσικά στο μυαλό μου μία επιμέρους ρουτίνα που θα εκτελεστεί σε βρόγχο. Έλεος! Μιλάω για μία ολοκληρωμένη διαδικασία δράσης-αντίδρασης. Για παράδειγμα ο χρήστης πατάει ένα κουμπί και ο υπολογιστής απαντά με ένα message box. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνεις εσύ μία C εκδοχή με απόκριση 0,01 msec, και εγώ μία GWBasic εκδοχή με απόκριση 5,01 msec. Θα καταλάβει ο χρήστης τη διαφορά? Θα σου δώσει συγχαρητήρια για τον κόπο σου? Θα δικαιωθούν οι 3 ώρες που χρειάστηκες για να φτιάξεις το πρόγραμμα ενώ εγώ 15 λεπτά? Όσον αφορά τη δυσπιστία σου σχετικά με την ορθότητα των απόψεών μου, έχω να απαντήσω το εξής. Οι απόψεις μου είναι απόλυτα τελεσίδικα και οριστικά σωστές για κάθε περίπτωση, εκτός από τις περιπτώσεις που δεν είναι σωστές. Αντίθετα οι δικές σου απόψεις είναι ολικά και ανεπανόρθωτα εσφαλμένες για κάθε περίπτωση, εκτός από τις περιπτώσεις που δεν είναι εσφαλμένες. Με λίγα λόγια απεραντολογούμε και πρέπει να μαζέψουμε τη συζήτηση, συμφωνείς? Το θέμα το ξεκίνησε ο TRoboCop ζητώντας τη συμβουλή μας για το ποιά γλώσσα προγραμματισμού να μάθει. Δεν είπε ότι θέλει να μάθει μία γλώσσα για να φτιάξει γραφικά, παιχνίδια, εμπορικές εφαρμογές, web-applications, windows-utilities, μοντέλα φυσικής, τεχνητή νοημοσύνη, βάσεις δεδομένων, ρομποτική ή κάτι άλλο εντελώς ασύλληπτο, καινοτόμο και πρωτοφανές. Μάλλον δε γνωρίζει και ο ίδιος τι θέλει να φτιάξει σε τόσο λεπτομερές επίπεδο. Θέλει απλά να μάθει μία γλώσσα. Θέλει νά μπορέσει να αυξήσει τον έλεγχό του στον υπολογιστή. Ξέρει ότι το μηχάνημα είναι εντελώς πρόθυμο να υπακούσει σε κάθε του εντολή, είναι γεννημένο σκλάβος, αλλά έχει μία παραξενιά που δεν την αλλάζει με τίποτα. Θέλει να του μιλάς στη γλώσσα του. Ή μάλλον στις γλώσσες του. Καταλαβαίνει δεκάδες γλώσσες και δεν ξέρει να λέει όχι σε καμία. Λοιπόν, εμείς που ξέρουμε μία γλώσσα προγραμματισμού, τι γλώσσα θα προτείνουμε στο παλικάρι να μάθει? Μα αυτή που ξέρουμε φυσικά!! Εγωιστικό αλλά εντελώς ανθρώπινο. Όσοι όμως έχουμε εμπειρία από περισσότερες γλώσσες μπορούμε να είμαστε περισσότερο αντικειμενικοί και πληροφοριακοί. Το δικό μου πακέτο γνώσεων περιλαμβάνει επι του παρόντος QBasic, Pascal, VB, VB.NET, JavaScript, C#, VBScript, Perl (με αυτή τη σειρά εκμάθησης). Από αυτές διαλέγω την JavaScript ως καλύτερη επιλογή για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει, ιδιαίτερα κάποιος που εκδήλωσε ταυτόχρονο ενδιαφέρον για HTML. Τους λόγους τους εξήγησα στα Post #28 και #30. Αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλες επιλογές που έχουν προταθεί είναι κακές, αν και προφανώς ορισμένες είναι χειρότερες από άλλες. Είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τις ενθουσιώδεις προτάσεις για C και Java. Ο TRoboCop δε δήλωσε ότι σκοπεύει κατ'ανάγκη να γίνει επαγγελματίας της πληροφορικής, αν και δεν το απέκλεισε βέβαια. Αν αυτός είναι ο στόχος του τότε οι δύο παραπάνω καθώς και η Pascal είναι εξαιρετικές για να αποκτήσει βάσεις. Ποια ακριβώς θα διαλέξει μικρή σημασία έχει καθώς δεν πρόκειται να μείνει σε αυτήν. Όμως είναι καταστροφικές προτάσεις για κάποιον που έχει λίγο χρόνο στη διάθεσή του και θέλει να έχει γρήγορα άμεσα και απτά αποτελέσματα με μικρή σχετικά επένδυση γνώσεων. Οι αρετές του strongly-typing ή της αντικειμενοστρέφειας δεν πρόκειται να τον ωφελήσουν σε τίποτα. Αντίθετα θα πετύχει ελάχιστα πράγματα, θα απογοητευτεί και τελικά θα πάει χαμένος όσος χρόνος αφιέρωσε στην προσπάθεια. Alert! Η VB είναι παγίδα. Κάνει πολύ εύκολα τα εύκολα και πολύ δύσκολα τα δύσκολα. Δεν ενθαρρύνει την πρόοδο και φτιάχνει κακούς προγραμματιστές. Είναι γεμάτη bugs και επιπλέον είναι και νεκρή (εκτός παραγωγής). :whistling Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorus Φεβρουάριος 19, 2005 #47 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2005 Φίλε Dorus με υποτιμάς. Όταν αναφέρομαι σε διαφορά απόδοσης 5 msec δεν έχω φυσικά στο μυαλό μου μία επιμέρους ρουτίνα που θα εκτελεστεί σε βρόγχο. Έλεος! Μιλάω για μία ολοκληρωμένη διαδικασία δράσης-αντίδρασης. Για παράδειγμα ο χρήστης πατάει ένα κουμπί και ο υπολογιστής απαντά με ένα message box. Ας υποθέσουμε ότι φτιάχνεις εσύ μία C εκδοχή με απόκριση 0,01 msec, και εγώ μία GWBasic εκδοχή με απόκριση 5,01 msec. Θα καταλάβει ο χρήστης τη διαφορά? Θα σου δώσει συγχαρητήρια για τον κόπο σου? Θα δικαιωθούν οι 3 ώρες που χρειάστηκες για να φτιάξεις το πρόγραμμα ενώ εγώ 15 λεπτά? απλα πλιν κλεισει το θεμα να τονισω οτι θα μου παρει 2 ωρες για να βρω βελτιστοποιημένο τροπο μονο αμα κατι σε μια λουπα .αλλιως δεν αξίζει περι απεραντολογίας δικιο εχεις για την πριπτωση του φιλου θα προτεινα C#, και ενα καλο o'reilly βιβλιο και για να μην ξεχνιομαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skeftomilos Φεβρουάριος 20, 2005 #48 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2005 Πολύ κακόγουστη η photo που επισύναψες. Δείχνει έλλειψη συναισθήματος και κρύα καρδιά. Anyway, it's your heart, unless I misinterprited your intentions. Εκ μέρους μου, πλήρης σεβασμός φυσικά για την παντοδυναμία, κομψότητα και πληρότητα της C#. Είναι και για μένα αγαπημένη γλώσσα και η πρώτη μου επιλογή για τη συγγραφή .NET components, αλλά για πρακτικούς λόγους (IDE!) προτιμώ για το front-tier τη VB.NET. Αν πάντως κάποιος θέλει να ξεκινήσει τον προγραμματισμό με C#, ας έχει υπόψη του τα εξής:α) Δύσκολα θα βρει φτηνό και καλό βιβλίο στα ελληνικά.β) Θα χρειαστεί το MS Visual Studio για να γράψει τον κώδικα. Δεν είναι free-software (κάθε άλλο!).γ) Θα χρειαστεί να εξοικειωθεί με το πολύ οργανωμένο και πολλών δυνατοτήτων IDE του Visual Studio.δ) Θα έρθει σε άμεση επαφή με το πλήρες μεγαλείο του .NET Framework. Με μερικές χιλιάδες classes και μερικές δεκάδες χιλιάδες class-members, δεν είναι για τους fainthearteds!ε) Στα πρώτα του βήματα θα είναι υποχρεωμένος να γράφει τον κώδικά του ανάμεσα σε δεκάδες γραμμές προϋπάρχοντος autogenerated κώδικα τον οποίο δε θα μπορεί να καταλάβει.στ) Θα είναι πολύ περήφανος μόλις φτιάξει το πρώτο του πρόγραμμα! Αν όμως θελήσει να το δώσει σε ένα φίλο του θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η σωστή έκδοση του .NET Framework θα είναι εγκατεστημένη στον άλλο υπολογιστή. Αν δεν είναι, το download είναι κοντά στα 20MB. Εναλλακτικά θα πρέπει να του το γράψει σσε CD.ζ) Ο φίλος του θα πάρει στα χέρια του ένα απρόσωπο executable και δε θα μπορεί να δει τον πηγαίο κώδικα, κάτι που θα ήταν επιθυμητό στο συγκεκριμένη περίπτωση. Αν το πρόγραμμα έχει κάποιο λάθος δε θα μπορεί να διορθωθεί επιτόπου. Θα πρέπει να του στείλει νέα έκδοση.η) Το πρόγραμμά του θα τρέχει μόνο σε Windows.θ) Δεν υπάρχει τρόπος ενσωμάτωσης σε μία web σελίδα. Κανένα από τα παραπάνω ζητήματα δεν αφορούν τις scripting γλώσσες VBScript και JScript. Π.χ. μία δισκέτα μπορεί να χωρέσει όχι ένα αλλά εκατό scriptάκια που τρέχουν αυτόματα στα Windows και όχι μόνο! Όσο για την ταχύτητα, τα περισσότερα scripts τρέχουν ακαριαία. Η C# αργεί κάπως να ξεκινήσει λόγω μεγαλύτερου memory footprint. Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Φεβρουάριος 21, 2005 #49 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 α) Δύσκολα θα βρει φτηνό και καλό βιβλίο στα ελληνικά. Στα Ελληνικά;;;; Στα Ελληνικά;;;;ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;;;; ΠΩΣ;;; Κοιτά, για να βρεις καλό βιβλίο, θα πρέπει να υπάρχουν καλοί συγγραφείς ή χρόνος για να γράψει κανείς ένα βιβλίο....Δυστηχώς στην Ελλάδα, οι καλοί δεν προλαβαίνουν να γράψουν βιβλία γιατί γράφουν κώδικα....οπώτε γράφουν οι κοπρίτες..... Βολέψου με Αγγλικλα....και ρίξε μια ματιά στο mule.... β) Θα χρειαστεί το MS Visual Studio για να γράψει τον κώδικα. Δεν είναι free-software (κάθε άλλο!). ....Search the Mule..... ή δοκίμασε το eclipse ( http://www.eclipse.org ) γ) Θα χρειαστεί να εξοικειωθεί με το πολύ οργανωμένο και πολλών δυνατοτήτων IDE του Visual Studio. Και δηλαδή που πρέπει να γράφει ο άθρωπος???στο Notepad???? δ) Θα έρθει σε άμεση επαφή με το πλήρες μεγαλείο του .NET Framework. Με μερικές χιλιάδες classes και μερικές δεκάδες χιλιάδες class-members, δεν είναι για τους fainthearteds Αυτό δεν είναι καθόλου απαραίτητο...για την ακρίβεια : Ενα καλό βιβλίο από Wrox (είναι σαφώς καλύτερα για Newbies από O'Reilly) είναι ότι χρειάζεται για να γράφει το πρώτο του "Γεια σου Κόσμε"...Ο άνθρωπος δεν θέλει με το καλημέρα να γράψει distributed components... στ) Θα είναι πολύ περήφανος μόλις φτιάξει το πρώτο του πρόγραμμα! Αν όμως θελήσει να το δώσει σε ένα φίλο του θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι η σωστή έκδοση του .NET Framework θα είναι εγκατεστημένη στον άλλο υπολογιστή. Αν δεν είναι, το download είναι κοντά στα 20MB. Εναλλακτικά θα πρέπει να του το γράψει σσε CD. Συμφωνώ μόλις αφαιρέσεις την υπερβολή....Δεν είμαστε στο 1999 όπου για να βρεις σωστό Runtime ήθελες χάρτι Θησαυρού..... ζ) Ο φίλος του θα πάρει στα χέρια του ένα απρόσωπο executable και δε θα μπορεί να δει τον πηγαίο κώδικα, κάτι που θα ήταν επιθυμητό στο συγκεκριμένη περίπτωση. Αν το πρόγραμμα έχει κάποιο λάθος δε θα μπορεί να διορθωθεί επιτόπου. Θα πρέπει να του στείλει νέα έκδοση. Και τι το κακό έχει αυτό ακριβώς;;;;;; η) Το πρόγραμμά του θα τρέχει μόνο σε Windows. Συμφωνώ πως είναι πρόβλημα...αν και ένα γεια σου κόσμε δεν χρειάζεται να τρέχει από OPen VMS μέχρι BSDI και AS/400.... θ) Δεν υπάρχει τρόπος ενσωμάτωσης σε μία web σελίδα. ΕΙΔΙΚΑ για αυτό, θα τρίζει η καρέκλα του Gates αν το ακούσει και θα χάσει τα μαλλιά που έχει.....Σε προτρέπω σε εκτενέστερη μελέτη του msdn για να συνηδητοποιήσεις το ατόπημά σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Φεβρουάριος 21, 2005 #50 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 ρε παιδια δεν υπαρχει καλυτερο η χειροτερο γενικα.... ολα εχουν να κανουν με τη χρηση... σε τι θα χρησιμευει η εφαρμογη? γιατι θελεις να μαθεις προγραμματισμο? ειναι 'χαζο' να λεει καποιος οτι γενικα θελει να μαθει προγραμματισμο και στην ουσια να μην ξερει τι θελει... τον ενδιαφερει να προγραμματιζει παιχνιδια? σελιδες? εφαρμογες δικτυων?εφαρμογες 'αποθηκης' ? εφαρμογες για κινητα? κλπ κλπ κλπαναλογα με τα 'θελω' ξεκινας.. στην πορεια απλα μπορει να φτασεις οπουδηποτε ... αλλα το απο που ξεκινας εχει να κανει με το τι θελεις να κανεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skeftomilos Φεβρουάριος 21, 2005 #51 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2005 Συμφωνώ Abarth με αυτά που λες, αλλά στην πράξη ούτε εσύ ούτε εγώ ούτε κανείς δεν ξεκίνησε τον προγραμματισμό με τόσο ξεκάθαρο πλάνο μέσα στο μυαλό του. Το αρχικό κίνητρο είναι πιστεύω η άγρια επιθυμία ελέγχου σε ένα μηχάνημα με τόσο μεγάλη υπολογιστική ισχύ. Αν γνωρίζαμε το πλήθος των τεχνολογιών που πρέπει να κατέχει ένας επιτυχημένος προγραμματιστής και το ρυθμό της αλλαγής τους, μπορεί να μην ξεκινούσαμε ποτέ την ενασχόληση με το άθλημα! Το Notepad δεν είναι καθόλου κακό για να ξεκινήσει κάποιος να γράφει κώδικα. Θα έλεγα αντίθετα ότι είναι ιδανικό με την έννοια τι δεν υπάρχει τίποτα να αποσπά την προσοχή του μαθητευόμενου από τον κώδικα. Δε χρειάζονται toolboxes ούτε property editors ούτε wizards για να μάθει κάποιος τη δήλωση μεταβλητών, τις συνθήκες, τους βρόγχους και τις ρουτίνες. Τα visual tools μπορεί να τα μάθει αργότερα για να επιταχύνει τη δουλειά του και να γίνει πιο παραγωγικός, και όχι γιατί μόνο έτσι ξέρει να προγραμματίζει. Μην ανησυχείς τόσο πολύ Packo για την καρέκλα του Big Billy. Αν τυχόν τρίζει έχει αρκετά χρήματα για να πάρει μια άλλη. Όσο για τα μαλλιά του, δεν υπάρχει τίποτα για να σταματήσει την πτώση τους εκτός από το πάτωμα. Έχω περάσει αρκετές εκατοντάδες ευχάριστες ώρες μελετώντας το MSDN, κάτι που θα συνεχίσω φυσικά να κάνω και στο μέλλον. Δε έμαθα όμως ότι υπάρχει τρόπος να ενσωματωθεί .NET κώδικας σε μία HTML σελίδα. Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα ενσωμάτωσης JavaScript σε ένα link που εμφανίζει το μήνυμα "Αντίο κόσμε!" μόλις πατηθεί:<a href="#" onClick="alert('Αντίο κόσμε!'); return false">Πατήστε εδώ</a> Αν θέλεις δώσε κι εσύ ένα παράδειγμα ενσωμάτωσης C# σε μία HTML σελίδα (client-side), ώστε να γίνω κι εγώ λίγο σοφότερος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Φεβρουάριος 22, 2005 #52 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Κοίτα, για αυτό ακριβώς ο κόσμος ΔΕΝ γράφει σε notepad αλλά σε IDE.....για να κάνει 3 clicketi click και να βγάζει το αποτέλεσμα ενώς console application στον αέρα....Επίσης, πιστέυω πως να γράφεις οποιαδήποτε γλώσσα προγραμματισμού σε Notepad (προφανώς δεν αναφέρομαι σε JScript ή VBScript γιατί ΔΕΝ είναι σοβαρές γλώσσες προγραμματισμού), είναι σαν να γράφεις σε χαρτί....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ....Τέσπα, είχα την εντύπωση πως μιλάμε για γλώσσες προγραμματισμού εδώ, και δεν θεωρώ το JScript ή το VBScript σοβαρές γλώσσες προγραμματισμού....Σε κάθε περίπτωση, ισχύει το γεγονός πως για την κάθε δουλειά υπάρχει το σωστό εργαλείο....δεν νομίζω πως το συγκεκριμένο thread έχει περισσότερο λόγο ύπαρξης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skeftomilos Φεβρουάριος 22, 2005 #53 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2005 Αν το θέμα μας ήταν οι γλώσσες προγραμματισμού γενικώς και αορίστως, όσα έχω πει μέχρι τώρα είναι εκτός θέματος. Δε θα έμπαινα καν στον κόπο να συμμετάσχω σε μία συζήτηση τόσο αφηρημένη. Όμως το θέμα μας ήταν πολύ πιο συγκεκριμένο. Αφορούσε τις γλώσσες προγραμματισμού από τη σκοπιά κάποιου που δεν ξέρει προγραμματισμό, θέλει να μάθει, και δεν ξέρει πώς να ξεκινήσει. Κάνω μία σύντομη ανακεφαλαίωση των προτάσεων με τη σειρά που κατατέθηκαν:Suedehead : VBAbarth : Java2 ή Delphi ή C# ή VB.NetFeanorian82 : JavaBlade_pan : .NETBattosai : C ή Java2Pontifikas : C++Kanonieris : VBNucleus : Java ή C#, μετά PHPTotally_wired : Fortran (?)Unreal : C και Java και PHP, μετά AssemblyΤζώρτζης : .NETKender : VBStknightmare : C++Skeftomilos : JavaScriptDorus : C# ή C++ ή JavaPacko : C# ή Java Πλουραλισμός απόψεων αν μη τι άλλο! Παρ'όλα αυτά κανείς δεν πρότεινε κάποια από τις Pascal, Cobol, Perl, Python, Ruby, TCL, Scheme, Haskell, Lisp, Smalltalk, Eiffel, Prolog, Clarion, Euphoria (μεταξύ άλλων). Ίσως άδικα? Προσωπικά σέβομαι τις απόψεις όλων, και ιδιαίτερα όσων προσπάθησαν να στηρίξουν τη γνώμη τους με επιχειρήματα. Λυπάμαι αλλά το επιχείρημα περί μη σοβαρών γλωσσών είναι μη σοβαρό, και αποτελεί παραδοχή άγνοιας. Πριν δύο μήνες έκανα μία πρόχειρη έρευνα μέσω του Google για να πάρω μία ιδέα σχετικά με τη δημοτικότητα των διαφόρων γλωσσών. Εκτέλεσα επαναληπτικά το query: <Γλώσσα> Programming Language και κατέγραψα των αριθμό των web σελίδων που επιστράφηκαν. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:C : 11.000.000.NET : 10.100.000Java : 8.590.000PHP : 7.190.000C++ : 5.870.000Perl : 4.380.000VB : 3.530.000Python : 2.710.000JavaScript : 2.390.000Scheme : 1.880.000C# : 1.540.000Pascal : 1.080.000Delphi : 902.000Lisp : 789.000Fortran : 744.000TCL : 615.000Ruby : 587.000Prolog : 459.000Smalltalk : 432.000Cobol : 412.000VBScript : 391.000JScript : 195.000Haskell : 193.000Eiffel : 161.000FoxPro : 144.000Clarion : 80.400Euphoria : 57.300 Επαναλαμβάνω πως η έρευνα ήταν πρόχειρη. Μη δώσετε περισσότερη βαρύτητα στα παραπάνω νούμερα απ' όση τους αξίζει. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ (αγγλικά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
packo Φεβρουάριος 23, 2005 #54 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 23, 2005 Λυπάμαι αλλά το επιχείρημα περί μη σοβαρών γλωσσών είναι μη σοβαρό, και αποτελεί παραδοχή άγνοιας Μην κρίνεις για να μην κριθείς....Ο κάθε ένας καταθέτει την άποψή του χωρίς να επιτίθεται προσωπικά σε άλλους....Αν για κάποιο λόγο είσαι μικρόμυαλος και δεν μπορείς να το δεχτείς καλύτερα να μην συμμετέχεις σε συζητήσεις....[iGNORE MODE ON] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanonieris Φεβρουάριος 24, 2005 #55 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Perl, Python είναι οι ποιό εμπορικές απο αυτές που ανέφερες.Με την Python ασχολούμε εδώ και 1 μήνα και βλέπω πως λέει πολλά....πάρα πολλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
abarth Φεβρουάριος 24, 2005 #56 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 packo νομιζω ο φιλος μας λεει το πολυ απλο και σωστο κατα την αποψη μου, οτι ΚΑΜΙΑ γλωσσα δεν ειναι ΑΣΟΒΑΡΗ ...(μη σοβαρη, 'χαζη') ... απλα υπαρχουν γλωσσες για να κανεις διαφορα πραγματα, γλωσσες απυθμενες, περιορισμενες, με προσανατολισμο ή χωρις κλπ κλπ... ωστοσο ολες ειναι καλες.... πολυ καλες... αυτος που θα τις αξιοποιησει καταλληλα ομως ειναι αυτος που θα δωσει αξια συγκεκριμενη η οχι .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
unreal Φεβρουάριος 24, 2005 #57 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 1ον) dorus: πραγματικα ΝΤΡΟΠΗ σου που εβαλες τετεια εικονα. αμα ημουν moderator θα ειχες φαει ban πριν το καταλαβεις και σε καμια περιπτωση δεν περνιεσαι για εξυπνος.θα σε παρακαλουσα να σβησεις την εικονα και πανω απ'ολα να ζητησεις συγνωμη. θα παρακαλουσα τους moderators αν δεν την βγαλει μονος του σε λιγες μερες να την σβησουν οι ιδιοι. Προσβαλει την νοημοσυνη καποιων παιδιων ( τα οποια ειναι πολυ πιο εξυπνα απο τον dorus ) και χαλαει την εικονα του forum. 2ον) εχετε δικιο σε αυτο που λετε. καμια γλωσσα δεν ειναι αχρηστη. απλως κοιτας τι σε συμφερει. Το καλυτερο ειανι να ξερεις τι ακριβως θες να κανεις ωστε να διαλεξεις αυτην που τεριαζει περισσοτερο. για να μην κρυβομαι πισω απο το δαχτυλο μου και εγω λεω την Visual Basic αχρηστη γλωσσα αλλα κακα τα ψεμματα μπορεις να φτιαξεις καποια πραματα γρηγορα. Αλλες γλωσσες ειναι ιδικες σε αλλα πραματα. μου ελεγε ενας φιλος μου οτι σε μια γλωσσα που πολλοι την λενε αχρηστη μπρεις να φτιαξεις μια quick sort με τις μισες σειρες απ'οτι θα το εκανες σε C. δεν θυμαμαι το ονομα της τωρα.(Η ferrari δεν παει στα κατσαβραχα αλλ το LADA NIVA παει ) Δεν προτεινα ASP ή Visual Basic ή C# διοτι δεν μου αρεσει η πολιτικη της microsoft. Και εχω παρατιρισει αν πιαστεις με κατι της microsoft μετα αυτη σε "φερνει κοντα της" και σε κανει να γυρισεις την πλατη σε αλλα πραματα (γλωσσες, λειτουργικα συστηματα κλπ ) τα οποια θα αξιζαν παραπανω προσοχή. να πω ενα παραδειγμα? Αν πας να μα8εις C# στην συνεχεια αμα σου ερθει να ασχολιθεις με Game Programming θα παρατηρισεις οτι βρησκεις περισσοτερα παραδειγματα με C# και Direct3D παρα με C# και OpenGL. Αρα θα πιαστεις με το D3D και μετα τα games που θα φτιαχνεις μονο για windows. Θα πει καποιος τωρα.. μα ετσι και αλλιως το linux δεν τρεχει γρηγορα τα παιχνιδια και γενικα δεν ειναι οτι καλυτερο. Στο χερι των προγραματιστων και αυτων που φτιαχνουν software ειναι να το κανουν καλυτερο. Προς θεου.. δεν λεω να βαλετε linux ουτε κανω διαφημηση (και εγω windows εχω! ) απλα εφερα ενα παραδειγμα. και τελος.. dorus και παλι ΝΡΟΠΗ σου! :TD: :tomato: :tomato: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fireknight Φεβρουάριος 24, 2005 #58 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 dorus τη σκεφτηκες πολυ αυτη τη λαμακια στην εικονα ?Νομιζω οτι πρεπει να τη σβησεις ή εσυ η καποιος απο τους υπευθηνους .Και νομιζω οτι με τον κύριο δεν μπορεις να συγκριθεις στο μυαλο .... ουτε με τους sprinters των special olympics στην ταχυτητα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Φεβρουάριος 24, 2005 #59 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 South Park- Down on Steroids-episode 802 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PGM Φεβρουάριος 24, 2005 #60 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 24, 2005 Του εστειλα του dorus pm και ελπιζω να καταλαβει το λαθος του και να την σβησει ο ιδιος ! Διαφορετικα θα την σβησουμε εμεις....Υ.Γ Let's stay on topic guys Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.