Jump to content

Γλώσσες Προγραμματισμού

TRoboCop

Recommended Posts

Θέλω να μάθω δύο γλώσσες προγραμματισμού. Πρώτον την C++ που είναι δύσκολη και την HTML για site. Αλλά δε ξέρω πως να τις μάθω. Αν μπορείτε δώστε μου κάποιο link με βιβλία απο βιβλιοπωλεία(Ελληνικά) και αμα υάπρχουν τίποτα τζαμπέ e-books...

:flower:

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

με visual basic φτιαχνεις αριστουργηματα .... αλλα με c++ φτιαχνεις πιο γρηγορες και - οτι θελεις - εφαρμογες ...

απο κει και περα υπαρχουν πολλες γλωσσες βασισμενες στο .νετ της μαικροσοφτ

για σαιτ η HTML ειναι ανεπαρκης αν θελεις να σταθεις σαυτη..

πρεπει να οριοθετησεις το τι θελεις να φτιαξεις αρχικα και μετα να σου προτεινουμε γλωσσα...

παντως στη θεση σου ειτε θα διαλεγα κατι μεταξυ java2, delphi, c# ή vb.net ....

πιο απλες απο c++ και εξισου ικανες και συνδυαζουν στα μεγιστα οτι θελεις να φτιαξεις σε σχεση με ιντερνετ (καλα η delphi μονο για εφαρμογες ξεχωριστες)

Με όλες τις γλώσσες κάνεις θαύματα. Αρκεί να ξέρεις πώς.

.... Ε καλά ας αφήσουμε την Fortran απ' έξω :p

Φίλε, υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει κανείς να απαντήσει αν θέλει να αρχίσει να προγραμματίζει.

Το βασικότερο είναι αν θα θέλει και αύριο και δεν είναι μια παρόρμιση της στιγμής.

Εγώ θα σου πρότεινα C++(Βασικά θα σου πρότεινα C# αλλά δεν το κάνω για κάτι που θα πώ πιο κάτω).

Η C++ είναι παντοδύναμη, και συνδιάζει και την παραγωγικότητα της αντικειμενοστρέφειας και την παντοδυναμία του προστακτικού προγραμματισμού(βλέπε C).

Τώρα αν θές να ξεκινήσεις πρέπει να βρείς έναν στόχο και κάτι να κάνεις που να μην το παρατήσει.

Εγώ θα πρότεινα γραφικά, OpenGL(και για αυτό δεν προτείνω C#, αφού για να βρώ πώς να δουλέψει η openGL Με C# μου βγήκε η παναγία) ή κάτι σχετικά με Βάσεις Δεδομένων(φτοιάξε έναν διαχειριστή αρχείων Mp3 ή κάτι τέτοιο).

Έτσι, και θα μάθεις σιγά σιγά, αλλά και έχοντας έναν στόχο δεν θα απογοητευτείς όπως αν απλά ξεκινούσες και εκτελούσες τα παραδείγματα που βρήκες σε κάποιο βιβλίο.

Πάντως και η C#(αν δεν μπλέξεις με γραφικά) είναι φοβερή γλώσσα. Απίστευτα απλή(θα την χαρακτήριζα "Τεμπέλικη" C++) και ταυτόχρονα ενσωματώνει και C++ και C.

Μιλάμε για γλωσσα με @@. Μόνο που θα πρέπει να βρείς ένα Visual Studio .Net για να την χρησιμοποιήσεις. Φαντάζομαι ότι θα υπάρχουν και άλλα DEs που να την υποστηρίζουν , αλλά μέσα από το documentation και το autocomplete του .NET θα μάθεις πολύ γρήγορα(ειδικά το 2005 κάνει παπάδες :jump: ).

Πάντως το rtfm δεν το γλιτώνεις ότι και να διαλέξεις :whistling , οπότε ετοιμάσου σου ψάξιμο(ένα καλό βιβλίο στην αρχή και ταυτόχρονα στο Δίκτυο).

Καλή συνέχεια.

Αρχική απάντηση από TRoboCop

με Visual Basic φτιάχνεις προγράμματα κάτω του ερασιτεχνικού επιπέδου

Μήπως πρέπει να ψάξεις περισσότερο το θέμα?Η visual basic αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο, εύχρηστο και μπορείς μ αυτήν να κάνεις και τις ποιό σύνθετες εφαρμογές που αξίζουν εκατομμύρια. Πάντα καλοπροαίρετα :)

Λίγο καλύτερη μπορώ να πώ είναι η C με την οποία κάνεις θαύματα(ακόμη και γραφικά!) και η Delphi.Την Java αν και καλή, κατά την γνώμη είναι δύσκολη(την σιχαίνομαι!).Τώρα γούστα είναι αυτά. :)

εγώ πάντως όταν προσπάθησα να κάνω parse ένα XML αρχείο με visual Basic δεν το κατάφερα (ούτε καν βρήκα ένα καλό και αποδοτικό parser).

Προτείνω και εγώ JAVA ή C#. Για Internet η HTML είναι απλή αλλά περιορισμένη,μπορείς να αρχίσεις από αυτήν για αρχή αλλά να μην μείνεις σε αυτή και να προσπαθήσεις την PHP.

αν θελεις να μαθεις σωστα προγραμματισμο ξεκινα με βιβλια, οχι ebooks ή tutorials κλπ μεσω ιντερνετ ... να μαθεις τα βασικα απο βιβλια καλα....αγγλικα φυσικα :)

απο κει και περα οταν θα φτασεις σε ενα επιπεδο μετριο θα αρχισεις να ψαχνεις και επιπλεον πραγματα στο νετ και φυσικα για ebooks ....

Αρχική απάντηση από pontifikas

Με όλες τις γλώσσες κάνεις θαύματα. Αρκεί να ξέρεις πώς.

.... Ε καλά ας αφήσουμε την Fortran απ' έξω :p

Καλή συνέχεια.

Πάρε πίσω αυτό για την FORTRAN... :D

Είναι η μόνη που ξέρω / ήξερα

Υπάρχει και η visual fortran...

ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ

Visual Basic ξεχνα την!

καλο θα ήταν να μάθεις αυτες:

--> C (οχι C++) η οποια ειναι must οταν ασχολεισαι με προγραμματισμο.

--> Java. Δεν χρειαζονται σχολια.. απλα θα την βρεις παντου. και αν ξέρεις και C τοτε ΠΟΛΥ ευκολα μαθαινεις C++.

--> HTML. μαθε ΜΟΝΟ τα βασικά τα πολύ βασικά.ωστε να μπορεις να χρησιμοποιεις αυτην:

--> PHP. Ουτε εδω χρειαζονται σχολια. (την ASP απλα μην την σκεφτεσαι. :p)

τωρα αμα θες να ξερεις ακριβώς τι πεζει σε ενα PC τοτε checkare τα βασικά στην ASSEMBLY

και βεβεα... απλα πηγαινε σε εναν Παπασωτηριου. θα βρεις τα ΠΑΝΤΑ.

καλο programming ;)

Είμαι της άποψης πως το μέλλον ανήκει στο .net framework..οπότε αν θες να ασχοληθείς με κάτι που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και αργότερα κοίταξε να μάθεις κάτι από asp.net + vs.net...html είναι μόνο για κατασκευή ιστοσελίδων που μπορείς άνετα μέσω ενός html program χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις να ετοιμάσεις σελίδες πολύ καλού επιπέδου...

Αρχική απάντηση από unreal

Visual Basic ξεχνα την!

--> HTML. μαθε ΜΟΝΟ τα βασικά τα πολύ βασικά.ωστε να μπορεις να χρησιμοποιεις αυτην:

--> PHP. Ουτε εδω χρειαζονται σχολια. (την ASP απλα μην την σκεφτεσαι. :p)

1)Γιατί όχι VB?

2)Γιατί όχι ASP?

3)Γιατί λίγο html αφού σε 1 - 2 βδομάδες μπορεί να την μάθει όλη και χρειάζεται για να γράψεις κώδικα σε php(και πολλά άλλα)?

Πάντα φιλίκα :flower:

Αρχική απάντηση από Kanonieris [Χθες, στις 12:27]

1)Γιατί όχι VB?

2)Γιατί όχι ASP?

3)Γιατί λίγο html αφού σε 1 - 2 βδομάδες μπορεί να την μάθει όλη και χρειάζεται για να γράψεις κώδικα σε php(και πολλά άλλα)?

η VB μπορεί να είναι απλή και εύκολη στην εκμάθηση της αλλά όχι και τόσο προχωρημένηκαι δεν έχει πολλές δυνατότητες. Από VB .NET καλύτερα C#

ASP υποστηρίζεται πλήρως μόνο από IIS (αυτό πιστεύω ότι τα λέει όλα ;) )

η ΗΤΜL είναι ανεπαρκής πια για σχεδιασμό ιστοσελίδων και χρησιμοποιείς λίγα πράγματα από αυτήν ακόμα και αν γράφεις κώδικα σε php

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.